Jump to content

Moto Zajednica

CFMoto 800MT

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT Explore

Iskreno, ja osetim toplotu ali nije to nista više, nego što drugi agregati greju... šta znam... 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 27 postova
On 29. 4. 2025. at 10:53, Sharky - Alex je napisao:

Uh…. Mislim da cu na kraju ipak uzeti scottoiler xsystem 3.0, izasao neki novi moze i preko telefona da se podesava koliko ce da kaplje

Ja sam odustao od V sistema, jer je to za naš model prekomplikovano(uslovno rečeno) tako da sam uzeo x3.0 i prezadovaljan sam. Montira se za 10min. Dva sam uzeo iz motolanda, oba su procurela(bez šale, jer mislim da im dugo stajao), onda sam preko moje firme uzeo iz uvoza isti taj za iste pare i evo ga za sad radi, sve 5 :)

20250527_174210.jpg

20250527_174215.jpg

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2139 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Sto se grejanja nogu tice, oseti se preko leta kad su velike vrucine i kad se upali ventilator hladnjaka, nekako cudno bas baca na listove, nije to neko ludacko grejanje ali je nezgodno kad nosis šire pantalone kao ja pa ulazi odozdo, em od asfalta em od motora.

Imamo li ovde nekoga ko vozi beli 800mt explore i zivi u SunCity-u na NBG-u?

• U prolazu, 27 postova

Ne baca čudno, nego baš ima usmerivače da baca tu... bar sam ja to tako zaključio 🙈

Promenio član alexanto
Nema potrebe citirati 1. post iznad
  • Sviđa mi se 1

Ti usmerivaci su lepo zamisljeni ali ventilator je manji i po sredini, pa baca nesto iznad izduvnih grana pa pokupi toplotu i od njih i posto nema gde dalje od agregata onda baca levo i desno.

Usmerivaci su tu samo da izbacuje toplotu od hladnjaka u toku voznje, cak iza desnog stoji boca sa antifrizom.

Sve u svemu lepo se hladi kad se vozi, ume malo da greje u gradskoj guzvi po letu ali uostalom i nije motor za grad, a opet ne mozemo bas po 5 motora da kupimo za svaku priliku.

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: CFMoto 800MT Explore

Pozdrav ekipi,

Ja sam ovdje novi, inače iz Pule (Hrvatska). Vozim CFMoto 800MT Explore (kupljen 2024.) i često mi neke stvari nisu jasne pa ne znam s kime da podijelim svoje neznanje :-). 

@Jovan Ristic pročitao sam tvoj post vezan za CFMoto Ride pa me zanima nekoliko stvari (slobodno me ignoriraj(te) ako dosađujem):

1. Ja na svom mobu (Samsung S23) imam instaliranu verziju 2.1.5, ne znam da li postoji novija ali npr. ja u njoj nemam "Seek" opciju (nije mi bitna samo ne razumijem zašto)

2. Taj OTA baš ne razumijem, ja sam nedavno instalirao novu verziju softvera 1.00.73, ali sam to odradio na samom motoru, u aplikaciji nisam našao tu mogućnost odnosno pisalo je da je već instalirana zadnja verzija. Da li je to uopće ista stvar ili se radi o nekom drugom softveru a ne tom, ne razumijem 😞

3. Upoogonio sam Motoplay ali stalno imam neke probleme. Najprije mi GPS nije radio čim je telefon otišao u sleep, svašta sam probao da to riješim i na kraju sam morao kompletno isključiti štednju baterije. To je onda kao proradilo ali evo danas mi se usred vožnje, nakon nekih 15-ak minuta, diskonektirao. Nemam pojma da li i drugi imaju takve probleme ili je stvar u mom telefonu

Evo toliko zasad. Rado ću s vama podijeliti sve što sam probao i što znam 🙂

Pozdrav ekipi!

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 14 postova

Moram sam sebi odgovoriti, naime nisam ovo htio objaviti kao novu temu, htio sam da to bude unutar CFMoto 800MT ali sam eto fulao. Mogu li nekako ispraviti grešku?

• Sviđa mi se 1

• prisutan, 1210 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Dobro došao, šta ima u mojoj voljenoj Puli ??  Vjerujem da će @administratori da ovo prebace u temu.  

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125
Pre 5 sati, dgambin je napisao:

Pozdrav ekipi,

Ja sam ovdje novi, inače iz Pule (Hrvatska). Vozim CFMoto 800MT Explore (kupljen 2024.) i često mi neke stvari nisu jasne pa ne znam s kime da podijelim svoje neznanje :-). 

@Jovan Ristic pročitao sam tvoj post vezan za CFMoto Ride pa me zanima nekoliko stvari (slobodno me ignoriraj(te) ako dosađujem):

1. Ja na svom mobu (Samsung S23) imam instaliranu verziju 2.1.5, ne znam da li postoji novija ali npr. ja u njoj nemam "Seek" opciju (nije mi bitna samo ne razumijem zašto)

2. Taj OTA baš ne razumijem, ja sam nedavno instalirao novu verziju softvera 1.00.73, ali sam to odradio na samom motoru, u aplikaciji nisam našao tu mogućnost odnosno pisalo je da je već instalirana zadnja verzija. Da li je to uopće ista stvar ili se radi o nekom drugom softveru a ne tom, ne razumijem 😞

3. Upoogonio sam Motoplay ali stalno imam neke probleme. Najprije mi GPS nije radio čim je telefon otišao u sleep, svašta sam probao da to riješim i na kraju sam morao kompletno isključiti štednju baterije. To je onda kao proradilo ali evo danas mi se usred vožnje, nakon nekih 15-ak minuta, diskonektirao. Nemam pojma da li i drugi imaju takve probleme ili je stvar u mom telefonu

Pozdrav ekipi!

Bratski uzeo si motor bez garancije, čim ti se desi neki problem… ulje, filtere imaju svi, a podrska im je nula, ništica prekrižena… koliko ja znam u Zadru imaju ozbiljan servis, ali ne za neke iole ozbiljnije nedostatke

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5055 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 9 sati, dgambin je napisao:

Pozdrav ekipi,

Pozdrav ekipi!

Kad staviš navigaciju u online režim, meni radi kad je povezan preko hot spota. Hot spot mi se iz nekog razloga isključi posle sat ili nešto preko sat i onda mape odu u ofline. Još uvek rade i vode do odredišta, ali nema toliko prikaza sa strane. Ostalo mi radi kako treba. Doduše, nisam odradio poslednji update za motoplay. To ću ovih dana. Ako uđem u neke probleme, javljam.

P.S. Takođe koristim Samsung

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 14 postova

Ne treba hotspot nakon tog updatea. Ali evo i danas, sa svim mogucim stednjama i ogranicenjima iskljucenim, opet se diskonektao nakon 15ak minuta, pojma nemam zasto. A dosad nisam koristio motoplay samo carbit map ali ovo je bolje, kad bi radilo. 

Uglavnom, bas me zanima kako ce ti to raditi nakon updatea i kakav je problem u telefonu, ako je uopce u njemu problem. Javi. Nadam se da ne trolam 🙂

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250, Yamaha XJ600, Zontes G1-125 X

Možda je off topic ali moram da napišem svima koji se plaše da kupe kineza i kako će ga posle prodati. Bio je jedno veče u oglasima i sutradan je prodat. Doduše CF jeste bio salonsko stanje i mnogo je ispred svih ostalih Kineskih proizvođača.

Juče ga čovek odvezao još uvek me duša boli.

🥹

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800mt Explore

‘Veče,

da li ima ovde ljudi koji su prethodnih mesec-dva-tri poručili i pri tome platili/kaparisali 800mt touring ili explore verziju i dobijali informacije da će isporuka biti u prvoj nedelji juna, a danas bez ikakvog prethodnog nagoveštaja dobili info da se isporuka odlaze… pazi sad… za AVGUST… i to možda???!!!

Ja skoro nisam doživeo ovakav nivo neprofesionalizma.

Mogu da razumem da se neke nepredvidjene stvari dese, ali da držiš ljude u mraku dva meeeca, pomeras rokove (prvobitno rečeno isporuka u maju) i onda kada dodje nedelja isporuke ti ovo saopštiš.

Kada ovakav pristup prema klijentima imaju dok još nisu prodali motor i pokupili lovu, kako se tek onda ophode kada treba da rešavaju eventualne garancije od kojih se ne naplaćuju ili jako malo…

Treba da ih je sramota sve u mreži.

• Hvala 1
  • Podržavam 2

Nesto su dobro zeznuli, stvarno neprofesionalno da ne kazem dzukacki.

Nazalost ili na srecu, motori se u Srbiji prodaju kao ludi, trgovci ne stizu da ih doteraju iz fabrike i onda i odatle taj stav prema nama kupcima, ako neces ti kupice ga neko drugi.

Kada sam kupovao svoj 800mt (pre 2 godine) cf jos nije bio toliko popularan kod nas i verovatno nisu imali toliku prodaju kao danas, bili su ljubazni, i motor je bio u mom dvoristu 5 dana posle kaparisanja.

Odem odmah da ga registrujem, saznam da nemam onaj veliki pecat na carinskoj deklaraciji, vrate me naravno.

Zovem CF, kazu da je do spedicije i da ce resiti, vec sutra sam dobio novu carinsku deklaraciju sa svim pecatima.

• U prolazu, 58 postova

Ja sam isto kupio pre 2 godine, platio i oterao motor april mesec bio u to vreme jos 2 na stanju bila. Pre dve nedelje sam bio u Tago Moto da vidim malog NK125 za sina gore prazno dva tri motora stoje. Kažu mi ljudi da je unapred prodato dosta i da se nadaju isporuci pocetkom juna ali se boje da nece biti. Kaže mi prodavac sad bi prodao 15 kom samo da ih ima. Kao što sam i ranije pisao jeste kinez ali za tri klase ispred ostalih.

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova

Ja sam svog kupio negdje u desetom mjesecu lani, isto nisam imao nikakvih problema, čekao sam otprilike onoliko koliko mi je bilo rečeno. Kao što je @Sharky - Alex rekao, previše su traženi a njihova organizacija je takva kakva je, kao i support. Ja sam gore napisao neke stvari koje me muče i nema nikakvih šansi da za to dobijem bilo kakav službeni odgovor, jedina nada su mi ljudi kao vi. Nažalost na to se moram naviknuti, i usput moliti boga da se ništa ne desi u garantnom roku jer će svaki takav kvar vjerojatno tražiti vremena za rješavanje. @novosadChe baš mi je žao, trebao si uživati po ljeti, sad moraš čekati 😞

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 201 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition

Начекао се након комплетне исплате новца, али тако је како је, нажалост. Наоружај се стрпљењм, биће ти лакше ако си већ одлучио, у супротном, провери твоја права и њихове обавезе ако не поштују уговор, рок итд. На крају се све то заборави, и увек, ко зна зашто је то добро! :) 

*** ПИТАЊЕ ***   Да ли је неко штеловао суспензију, опругу ? Јесте одвртали, дотезали, попуштали?Није исто кад се возим сам и са супругом + пртљаг.

Нисам имао проблем, али мислим да је фабрички подешена за цца 80кг, кинези су лагани. 

• U prolazu, 58 postova

Ja sam podešavao na mom. Fabrički je podešen na 75kg 1 vozač. Imaš u prospektu za prednje vile koliko klikova da podesis sag i rebound. Što se tiče zadnjeg, preload moraš doteći ručno (treba da meriš razliku između neopterećenog vozila i opterećenog) isto piše u uputstvu koliki hod treba da bude sad se ne sećam a rebound isto ide na klikove. Ako budeš podešavao zovi nezgodno mi je da ti objasnim ovako, mada ima na youtube dosta uputstva.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 14 postova

Ja sam podešavao suspenziju ali su mi to napravili na servisu jer u isporučenom alatu nema onog ključa za preload. Isto tako, bio mi je nekako premekan za mene i suprugu pa sam ga dao podesiti (preload, compression, rebound). U manualu sam pročitao koje su vrijednosti preporučene ovisno o težini i tako sam im rekao da podese. Međutim, otkad su mi to podesili, meni je motor malo previše tvrd kad se vozim sam, imam dojam kao da lagano klizim prema naprijed i kao da me leđa malo više bole 🙂

Vjerojatno treba naći neki kompromis ili to češće podešavati. Pa bi to najrađe radio sam ali nemam taj ključ  a i čovjek na servisu mi je rekao da je morao nešto skidati da bi podesio preload, što mi je iskreno malo čudno i nemam baš povjerenja u to što je rekao pa čak i u to što je napravio.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 6258 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
4 minutes ago, dgambin said:

Ja sam podešavao suspenziju ali su mi to napravili na servisu jer u isporučenom alatu nema onog ključa za preload. Isto tako, bio mi je nekako premekan za mene i suprugu pa sam ga dao podesiti (preload, compression, rebound). U manualu sam pročitao koje su vrijednosti preporučene ovisno o težini i tako sam im rekao da podese. Međutim, otkad su mi to podesili, meni je motor malo previše tvrd kad se vozim sam, imam dojam kao da lagano klizim prema naprijed i kao da me leđa malo više bole 🙂

Vjerojatno treba naći neki kompromis ili to češće podešavati. Pa bi to najrađe radio sam ali nemam taj ključ  a i čovjek na servisu mi je rekao da je morao nešto skidati da bi podesio preload, što mi je iskreno malo čudno i nemam baš povjerenja u to što je rekao pa čak i u to što je napravio.

Preload ne bi trebalo da utice na tvrdocu motocikla. On utice na sag motocikla. To je predopterecenje opruge.

Ako ima rebound i compression, sa tim se mozes i sam igrati bez posebnog alata. 

• U prolazu, 58 postova

@dgambin Imas alat za preload ispod vozacevog sedista. Ja sam isto napravio kompromis podesio sam za dvoje bez kofera i bio mi je skroz ok.

Promenio član bratislavr
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: CFmoto MT800 Explore
pre 14 minuta, dgambin je napisao:

Kao što je napisao bratislavr , ključ za podešavanje zadnje suspenzije imaš ispod vozačevog sedišta u suprotnom u obavezi su da ti ga isporuče jer je deo standarnog alata..Ako se dobro sećam suspenzije su fabrički podešene za jednog vozača (75kg) + tri kofera ( koji su se prodavali u setu sa motorom).Naravno , pokušaj par klika da popustiš prednje-zadnje suspenzije pa vidi kako ti odgovara.U svakom slučaju ne treba ti serviser , sve možeš sam da podešavaš zavisno od opterećenja motocikla.

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 14 postova
Pre 2 sati, bratislavr je napisao:

@dgambin Imas alat za preload ispod vozacevog sedista. Ja sam isto napravio kompromis podesio sam za dvoje bez kofera i bio mi je skroz ok.

Ja to nisam mogao naći, nije lo to onaj poseban ključ (kao kuka)?

• U prolazu, 27 postova
pre 4 minuta, dgambin je napisao:

Ja to nisam mogao naći, nije lo to onaj poseban ključ (kao kuka)?

Da, taj je... čudno da nisi, jer svi ostali imamo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja