Jump to content

Moto Zajednica

MUP za tri dana prekontrolisao 3.300 i kaznio 900 vozača dvotočkaša

Recommended Posts

• Drug član, 1017 postova
7 hours ago, abarth_maniac said:

Jedan od apsurda:

Pojacana kontrola dvotockasa, svih. Jako postujem, ali...

U obralozenju stoji otprilike ovako:

Zbog velikog procenta stradalih motociklista se odrzava akcija, bla,bla... Gde je utvrdjeno da je 2/3 stradalih motociklista nastradalo greskom vozaca automobila.

E sad, razmisljam i pizdim... Cek ovako, ginemo na dvotockasim vecinom zbog bahatih vozaca visetockasa, a akciju okrecemo iskljucivo ka vozacima dvotockasa.

Pa cek bre, slazem se da treba i nas opasuljiti, ali masite poentu gospodo iz ministarstva saobracaja.

Kontrolisite i ove u kavezima jer su oni veci uzrocnik od nas na dva tocka!

Survivorship bias

Ko je zna sta je, neka googla, veoma bitna stvar za svasta nesto u zivitu.

Zastiti dodatno delove aviona koji NISU dobili metak kod onih koji su preziveli a pogodjeni su, a ne da zastitis delove koji JESU pogodjeni a avion se prizemljio bezbedno i posada prezivela!

Ovo možda i nije tačno, neka globalna statistika kaže da je u 2/3 nezgoda u kojima je učestvovao motocikl u pitanju neprilagođena brzina istog.

Mada može biti i da nije ista statistika, ovo su nezgode, a to stradali.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2720 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Mnogo je slucajeva gde je automobil oduseo prednost motociklu.Motocikl mozda nije vozio u ogranicenju brzine,ali?

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Nemam

Tek kad sam počeo da vozim auto sam shvatio koliko smo na motoru manje uočljivi a to je iz 3 razloga. 

Fizički smo manji, brže idemo i tih auspuh (ko ga ima) 

Ne volim glasne auspuhe ali zbog njih mnogo brže primetim motoristu ali nekad i tad jedva skontam odakle mi dolazi. Koliko god gledam retrovitore, levo, desno,iza,napred.

• Vinyl rider, 864 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
Pre 6 sati, Kkovic je napisao:

Baš dete od 4 godine na el. trotinetu? Da si rekao 10 ili 12 pa da razumem…

Naravno da je uvek onaj drugi kriv. Automobilima smetaju motori, motorima bicikli i trotineti, itd.

Paaa , začudio bi se kad bi video. Vidjam i klince na mini kvadovima i to ne izolovane slučajeve .  U centru i urbanijim delovima grada ih nema toliko kao na periferiji - valjda roditelji misle da nema toliko saobracaja pa da se dete zanima malo. Pa te i tome slicne stvari voze deca (da se ne zamaraju) , stari ( da se ne zamaraju - a ni kad su bili mladi nisu polagali ni poznavali propise i pravila) , voze oni kojima je oduzeta dozvola (pa kao sad netreba nikakva kategorija) , voze Volt-Glovo trkači (oni su uvek u frci, brzina i lakoća filtracije kroz saobraćaj) ...........

Jedina i najveća greška evolucije je što glupost ne boli . Da ta STVAR ima neku jedinicu bola - verujem da bi bila drugačija slika , ovako - tako je kako je , dok neko ne popizdi i odluči da zavede red a tada ćemo svi fasovati bez pardona. Registrovaće se svaki trotinet (već počelo) , registrovaće se svaki el.skuter i tražiti PSP dozvola za upravljanjem, svaki bicikli , sve sve sve

Evo situacija od malopre : ulazim u raskrsnicu i skrećem desno - nailazim na dečka na el.skuteru koji prilazi semaforu (na kojem je crveno) , dečko bez kočenja prilazi, prolazi na crveno i skreće pravo na mene ALI ne u nameri da me udari - nego da se ubaci ispred da mi preseče put i da nastavi kretanje biciklističkom stazom !!!! Pa jebem ti seme , tek se ispileo, ni počeo da se brije a već sranja pravi !!!!

Taj i njemu slični su se sami tako SETOVALI za saobraćaj i to setovanje će se JAAAAKO teško promeniti, njemu je ćalac rekao da SME DA VOZI i da je on kao zaštićena vrsta, da moraju da ga propuštaju i da koče. Te i takve loše navike se jako teško iskorenjuju, deca gledaju i slušaju nas a da nismo ni svesni , svaku radnju u saobraćaju, svaku psovku - SVE !!! 

Još jedna stvar, na oglasu za te el.skutere stoji da idu 25kmh a da na licu mesta OTKLJUČAVAJU za nikakvu ili sitnu doplatu da može 60+kmh

Promenio član Grnca

• Ne silazi, 2720 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Prvi pred uslov za ucestvovanje u saobracaju su odredjene godine i poznavanje propisa,tj. neka dozvola.

• Drug član, 2806 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...
Pre 14 sati, Jupiter je napisao:

Ovo možda i nije tačno, neka globalna statistika kaže da je u 2/3 nezgoda u kojima je učestvovao motocikl u pitanju neprilagođena brzina istog.

Mada može biti i da nije ista statistika, ovo su nezgode, a to stradali.

Napisao sam sta je pisalo u njihovom tekstu, nisam ja izmisljao...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2806 postova
  • Motocikl: SV 650S 1999, SV650S 2000, Simson SR50, Cagiva Mito 125, Simson S51, Tomos Automatic A3SL, A3...
Pre 14 sati, Kkovic je napisao:

Baš dete od 4 godine na el. trotinetu? Da si rekao 10 ili 12 pa da razumem…

Naravno da je uvek onaj drugi kriv. Automobilima smetaju motori, motorima bicikli i trotineti, itd.

Jel si procitao do kraja sta sam napisao? Nema ovde reci o tome ko kome smeta, ovde se radi o podacima koji su oni naveli kao razlog za sprovodjenje akcije.

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: SV650

Nikad me nisu zaustavili do sad, sta obicno kontrolisu kad se to desi?

Standardno vozacka/licna/saobracajna kao kod auta, ili?

Promenio član solidSnejk

• BJB Maxi Scooter Club, 786 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Mene danas prvi put zaustavili.

Kontrolisao da li sam terao po njivi i kako se ponaša motor, hoće da uzme isti :lol:

• Sviđa mi se 3
  • Haha 5

• Astro Puki krsi sva pravila!, 975 postova
  • Motocikl: BMW R1250 RT , X max 125

Ja sam za pojacanu kontrolu svih stalno jer je narod nevaspitan kao stoka,nema empatiju ,a verovatno ih je vecina suborosecno inteligentna.

ovde kod mene u kraju na raskrsnici brace jerkovic i vitanovacke,broj kola u poslenje 3 godine se toliko povecao da se od uredne ulice napravila haoticna. Parkiraju se kako god, samo da postoji protocnost ulice ,a to da li pesak moze da vizualizuje ulicu raskrsnicu ili prelaz je tim idiotima nevazno.Imbecile sa otvorenim auspuhom bih sve izbiljno kaznio i to svakodnevno. Narucito ove kurtone na skuterima i R-ovima sa otvorenim auspusima.

Ja sam moram da priznam jedan od onih koji na skuteru voze dete.Klinac ima 7 godina i vozim ga na trening skuterom jer na lekinom brdu parking ne postoji a nove zgrade se grade gotovo na mesečnom nivou-ne preterujem. Ne pokusavam da ga zadivim nego ga samo transportujem tih 1,5km koje kolima prelazim oko 25min a skuterom oko 5 min,pri tome za kola kada stignem nemam parking ,a za skuter imam.

• Sviđa mi se 1

• Vinyl rider, 864 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
On 25. 5. 2025. at 11:12, abarth_maniac je napisao:

Jedan od apsurda:

Pojacana kontrola dvotockasa, svih. Jako postujem, ali...

U obralozenju stoji otprilike ovako:

Zbog velikog procenta stradalih motociklista se odrzava akcija, bla,bla... Gde je utvrdjeno da je 2/3 stradalih motociklista nastradalo greskom vozaca automobila.

E sad, razmisljam i pizdim... Cek ovako, ginemo na dvotockasim vecinom zbog bahatih vozaca visetockasa, a akciju okrecemo iskljucivo ka vozacima dvotockasa.

Pa cek bre, slazem se da treba i nas opasuljiti, ali masite poentu gospodo iz ministarstva saobracaja.

Kontrolisite i ove u kavezima jer su oni veci uzrocnik od nas na dva tocka!

Survivorship bias

Ko je zna sta je, neka googla, veoma bitna stvar za svasta nesto u zivitu.

Zastiti dodatno delove aviona koji NISU dobili metak kod onih koji su preziveli a pogodjeni su, a ne da zastitis delove koji JESU pogodjeni a avion se prizemljio bezbedno i posada prezivela!

Upravo to, analiza aviona se vrsila ISKLJUCIVO na onim koji su se vratili - a oni koji su pogodjeni pali, jbg, ko i kako njih da kontrolisemo.

Neko je spomenuo da jedni pizdimo na druge i tako u krug, automobilisti na motoriste, motoristi na kamione, automobili na kamione , automobilisti na bicikliste, itd itd itd

Nije da pizdim na nekog kao grupu ljudi okupljenih oko volana ili kormana - pizdim na bezmozgovice! Sustina je da je brojno stanje vozila u saobracaju zestoko velika I RASTE !!! iako se broj ljudi smanjuje. Sta se desava, kakva je situacija na terenu - evo za primer uzecu moju ulicu koja nije velika, asfalt sirine 2.20 , vrlo kratka. Nekad je u ulici bilo 4 automobila - danas ih brojim 38 , ja mislim da ni nema toliko kuca (dobro sam se podsetio, uradicu to uskoro) . Auto vozi muskarac, auto vozi zena, kad se napuni 18 - momentalno se kupuje i detetu, cesto je tu negde i sluzbeni auto ....... jednostavno smo se JAKO ULENJILI , ako nemozemo da se parkiramo TACNO ISPRED PRODAVNICE ILI TRAFIKE - onda pikiramo na drum !!! 

Mislim da je koren problema mnogo dublji i nije uvek tu gde ga trazimo - ali da mora nesto radikalno da se promeni - MORA !!!

i da, kad vidim da autom dovoze decu od zgrade do skole i isto tako idu do trafike i pekare - to samo znaci da je gorivo JEFTINO !!!!

Nece snajke ni da kuvaju kad imaju glovo (a nemaju glavu) 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja