Jump to content

Moto Zajednica

Carinjenje Motora

Recommended Posts

• Drug član, 1240 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Videces za par godina ili deceniju, da ce ti se promeniti razmisljanje. Polako sa kubikazama, odnosno brzinom. Narocito sa dokazivanjem. Ako si vrhunski vozac, super. Al to pokazi na stazi, a ne na ulici. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 138 postova
pre 6 minuta, Zarkela je napisao:

Videces za par godina ili deceniju, da ce ti se promeniti razmisljanje. Polako sa kubikazama, odnosno brzinom. Narocito sa dokazivanjem. Ako si vrhunski vozac, super. Al to pokazi na stazi, a ne na ulici. 

Ma ne dokazujem se nego hoću da uzmem tu Hondu 500 iz druge države pa me zanima kako i šta vidim da nije komplikovano.

• Podržavam 1

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: Beverly S 300HPE

Mozda sam nekog zbunio, ja sam ubacio okvirno cifru za neki motor napolju od 5k evra, koliko bi to na kraju izaslo da se uveze.

Konkretno je to bio neki nc750  za A2 u Nemackoj ( mada je prodat) ali mi informativno treba kalkulacija ako nekad nesto naleti, koliko je to na tih 5k. Dakle prevoz je oko 500 evra, a ostalo? Drugo odjavi se saobraćajna ali da li postoji tipa probne da mozes sam da dovezes do granice? Tako neki detalji vezani za procedure uvoza.

• Integrisan, 10306 postova
  • Motocikl: ---Honda---

2015 honda crossrunner 800, dovoz iz CH porez i troskovi 990 evrica, cifra u ugovoru ako je bitno, 4400 evra.
18000 dinara je AMS i ostala je registracija.
To su sveze, proslonedeljne cifre.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 10306 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... I jos ovo, uzeti sa rezervom posto nisam siguran jesam li dobro razumeo.

Carina u iznosu od 1% placa se na polovnjake koji su proizvedeni na tlu EU, sve resto 20% ( porez ide na uvoz gde god da je proizvedeno).

Zbog toga sam za triumpha platio skoro duplo vise nego ovaj drugar za Hondu (bregzit).

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 304 postova
  • Motocikl: gsx-r 750 к1

У Швајцарској има доста мотора на 35кв нису баш јефтини (поготово сада када је франак висок) али уме да налети понеки повољан и у том случају треба брзо реаговати...

Не може за сваки да се добије амсс већ мора провера преко броја шасије пре куповине.

Бавим се увозом возила из Швајцарске (ауто-мото), другар (иначе и сам бајкер)  држи агенцију за испитивање возила, ако треба нека помоћ ту сам.

Моторе из Италијанског и Француског подручја не увозим, само (Цирих, Луцерн, Берн, Базел, Сент Гален...)

Превоз иде од 300е па навише зависи од више фактора.

Пример од прошлог месеца 

Кавасаки зх10р 2007 460е царина и амсс плус превоз, царињење више мотора од једном па буде мало повољније.

• Svrati ponekad, 138 postova
Pre 17 sati, dexex je napisao:

Mozda sam nekog zbunio, ja sam ubacio okvirno cifru za neki motor napolju od 5k evra, koliko bi to na kraju izaslo da se uveze.

Konkretno je to bio neki nc750  za A2 u Nemackoj ( mada je prodat) ali mi informativno treba kalkulacija ako nekad nesto naleti, koliko je to na tih 5k. Dakle prevoz je oko 500 evra, a ostalo? Drugo odjavi se saobraćajna ali da li postoji tipa probne da mozes sam da dovezes do granice? Tako neki detalji vezani za procedure uvoza.

Pa za prevoz se dogovoriš sa nekim ko hoće da doveze bar do granice a što se tiče papira verovatno slično tome (oko 500e)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja