Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR7

Novi član iz Beograda.

Već neko vreme nailazim na korisne stvari na vašem forumu, pa sam danas rešio da se registrujem. Položio sam za B kategoriju sa 18 godina, davne 2010-te (po starom) i time sam dobio AM kategoriju (tada PSP).

Nisam vozio sve do juna prošle godine, kada sam uprkos protivljenju roditelja, kupio Daytona Motors Trevis skuter sa 50cc dvotaktnim motorom i žutom tablom.

Odmah po registraciji, bez prethodnog iskustva sam seo na svoj novi skuter i njime sam celo leto išao sa Ceraka do centra grada na posao (programer sam po struci).

Išlo je super, skuter je raspalio moje loženje iz detinjstva (Buell S1 Lightning) , pa sam upisao auto školu Čigru.

Vožnja sa instruktorom Jocom mi je pokazala da ne da ne znam da vozim (usput sam pokupio loše navike od Glovo dostavljača), nego da je bilo pitanje dana kada bih poginuo sopstvenom budalaštinom. Na ranim časovima sam napravio brdo gluposti (nesmotreno spuštanje sa poligona kod Arene, uleteo u kružni tok kao kamikaza, naglo skrenuo u raskrsnici kad me je Joca podsetio da je trebalo da skrećemo, jer sam zaboravio...), ali Joca nije digao ruke od mene, niti sam ja odustao.

Da bih manje pravio gluposti kod Joce na obuci, otišao sam kod Vite Golušina u MK Bezbednost, da ispeglam što više rupa u veštini i prošao sam trening bezbedne vožnje sa svojim skuterom.

Na svakom narednom dvočasu kod Joce sam pamtio gluposti koje sam tog dana pravio i pazio da ih ne ponovim, a naveče bih prolazio kroz udžbenik sa teorijom.

Obuku je privremeno obustavila zima, a ja sam nastavio da vozim skuter kad god je to bilo iole izvodljivo, tri puta sam padao (highside kod Šumarskog fakulteta na mokre tramvajske šine, lowside na mokrom poliranom betonu u garaži i još jedan lowside na mostu niz Rakovicu zbog mokrog peska po putu), ali sam naučio dosta iz tih padova.

U međuvremenu sam od drugara iz MK kupio Kawasaki ZR7 iz 1999, koji mi je sada jedan od glavnih motiva da se spremam za praktični deo polaganja, da sve prođe u najboljem redu.

• Sviđa mi se 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7532 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Dobro nam došao :zdravo:

Buell-a teško da ćeš kod nas naći, izuzetno su retki motori, i bilo bi kul da ga neko na forumu ima pa da nam ih malo približi, ja se ložim na XB12R Firebolt, to mi je na listi egzotika za kupovinu kad nabodem sedmicu na lotou :jee:

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 8 postova

Hvala vam svima na dobrodošlici!

Znam da sam tek početnik, ali imam ambiciju da napredujem. Auto nemam, sa GSP-om sam završio, tako da su mi dva točka jedini vid transporta.

Moje loženje na motore je počelo još dok sam kao osnovac gledao seriju Nikita, a tek kasnije sam našao da je korišćen Buell S1 Lightning, vlasništvo i preferenca glumca Roya Dupuisa.

Kasnije se nastavilo igranjem GTA Vice City i posle San Andreas, a mnogo kasnije sam prvi put gledao The Wild One.

Zavoleo sam taj retro naked dizajn i sada sam ponosni vlasnik Kawasakia ZR7 iz 1999-te. Možda 2 godine mlađi od pomenutog Buella.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 579 postova
  • Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016)

Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве:BJB3:

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 8 postova
Pre 8 sati, markommarko je napisao:

Dobrodošao i želim ti da više nikada ne bude padova 

Hvala ti! Radim na tome da budem dovoljno dobar da više ne padam. Moj dobar drugar je iskusan bajker i prvog dana mi je rekao da se delimo na one koji su pali i one koji će tek da padnu, to je naša realnost. Mokre šine i mokri polirani beton sam savladao.

Jedino još nisam siguran šta da radim za mokri pesak na asfaltu, ali mora da bude bolje nego 3. marta (moj poslednji pad).

Sva tri puta su bila pri malim brzinama, ali sam imao oštećenja plastike na skuteru i sve ogrebano osim patosa sam zamenio. I njega ću kad Motoring uveze rezervni (nervira me ova ekscentrična pukotina oko zavrtnja).

IMG_20250303_065543_IMG_20241127_082856_IMG_20241127_183810.thumb.jpeg.dc302621f44d452e690d530d9a712295.jpeg

Prvo što sam uradio nakon trećeg pada je bila zamena guma. Dobro kaže Vita Golušin da treba menjati nakon 3 sezone, ali ja nisam to uzimao za ozbiljno jer nisam imao problema vozeći po onim ekstremnim vrućinama letos.

Ovo su bili kineski krševi na kojima sam vozio.

IMG_20250307_174513_IMG_20250307_165213.thumb.jpeg.f631ea420d7254e279c85d181834804d.jpeg

A ovo su nove, Dunlop ScootSmart.

IMG_20250307_173915.thumb.jpg.0810c6321baf716a47c601ce129cda13.jpg

Vrlo brzo sam otkrio da su ganc nove gume opasnije od ćelavih, srećom, bez novih padova i prvih 1000km nisam smeo da im verujem i da naginjem.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja