Jump to content

Moto Zajednica

Smanji gas, bićeš bezbedniji- ŽIVOT JE JEDAN

Recommended Posts

• U prolazu, 24 postova
  • Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x

Nažalost, ovo je nešto sto se toliko često dešava, i kad im svirnes, ljudi ne znaju sta su uradili. To je tolika neodgovornost i igranje da je to nenormalno i frustrirajuće postalo.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: xmax 300

Kao što svi iskusni ali i oni oprezno-pažljivi, o  radnjama u saobraćaju koje preduzimam prilikom vožnje(žešći automatizam) ni ne razmišljam, sve je to već nekako urođeno, stvar je u tome da maksimalna koncentracija postoji ali u odnosu na dešavanje i prilike koje “iskaču” u saobraćaju. Predvideti sve radnje drugih učesnika, prepoznati moguće opasnosti, sroditi se sa trenutnim stanjem kako u saobraćaju,stanjem puta, vremenskim prilikama I TO SVE MAKSIMALNO sagledati tako da moja bezbednost bude u što manjoj meri potencionalno ugrožena. Po mom mišljenju, ovo je recept. Naravno, nekada ni sve ovo ako je tako suđeno ti ne može pomoći, nažalost. Od direktog sudara je mala verovatnoća izbegavanja. Sretno ljudi i oprezno za vreme praznika, biće alkohola tako da maksimalna opreznost. ❤️

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 149 postova
  • Motocikl: Voge SR3

Ovo oduzimanje prvenstava prolaza je postala toliko česta praksa da je prosto neverovatno, ne vidi auto, ne vidi motocikl a ne vidi ni znak jer ne gleda, vozi pod pretpostavkom da to tako može i treba, nesvesni opasnosti. Mwne je čovek udario na naplatnoj rampi i mrtav ladan rekao "nisam te video". Blejao je u telefon naravno.

Za ovih mojih 25 godina vozačkog staža tvrdim da situacija u saobraćaju nikad gora nije bila.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3280 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
19 hours ago, Luka9905 said:

Statistika je posledica:

1.      Loše infrastrukture;

2.      Manjka kulture i vaspitanja;

3.      Nedostatka edukacije i socijalne inteligencije;

4.      Nedovoljnih kazni i sankcija;

Potrebne su nam ozbiljne sistemske promene, naročito doslednost jednake primene prema svima.

Do tada, učimo decu da ne budu budale i da se budala klone.

Kazni ima previše. 

Problem je što je kazna metod OTIMANJA PARA a ne za podizanje bezbednosti. Šta će radar na izlasku iz grada, kad krećeš na otvoreno ali nisi još prošao znak i onda te hvata na kurvu, na tehnikaliju... Vozili ste 63...

Stave radar na most Slobode, kad se iz grada penješ na most, jer tu je još uvek 50, nisi prošao znak, a svi kreću da ubrzavaju jer su na putu koji je 80kmh... Ali nisi prošao znak.. 

Šta će radar imeđu ZR-NS, kod Aradca, sakriven u travu, gde je put 16km pravca i širok 3 auta da lagano prođu ali je 80kmh.. I onda pecanje... 

PARE. 

Eno imbecil juče pokosio BMWom autobusku, 4 njih.. Zona škole.. 6 popodne..

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 2197 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ovakva izletanja se sto kaze kolega stalno desavaju, niko ne postuje pravilo te signalizacije, kad im sviras oni mlate rukama i nesto se ko deru.

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: xmax 300

U policiji niko 100% ne misli o dobrobiti učesnika u saobraćaju, ne da ne misli nego ni na kraj pameti im nije, .. takvo smo društvo. Isključivo je to “lov” na crvenu ili dve. Mislim da čak ni izuzeci ne postoje, možda u okviru statističke greške🙂. Treba biti odgovoran i poštovati propise kakvi god da su pa će i njima ta crvena teže dolaziti. Uz to i mi ćemo samim tim biti sigurniji. Kada uvedu zakon isti za sve, tada će biti drugačija situacija. Ko skrivi da odleži a ne alo Pero, Žiko….sredi mi ovo, ono- evo rođo naravno sve za tebe, uz podrezumevanu zahvalnost u obliku zelenih novčanica😉

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000

Sistem kažnjavanja provereno radi.

Smatram za sebe da nisam neki manijak u saobraćaju, i imam baš dosta strpljenja, ali da prekoračim brzinu za nekih 10-20, dešava se. Dešava se često.

Moje iskustvo iz Amerike: Vozim pored nekog gradilišta, i mašim brzinu za nekih 10 mph. Nailazim na tablu na kojoj piše - Ograničenje 20 mph, minimalna kazna 236 dolara (i danas posle 9 godina se sećam iznosa). Istog momenta sam stavio nogu na kočnicu i počeo da vozim 15mph.

Koliko ta informacija o minimalnoj kazni, može da utiče na svest ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Vi Koji zivite u prestonici ste srecni ljudi zato sto vozaci automobila u Bgd I postuju pravila,dodjite u Nis da vidite sta je voznja,niti daju migavce,pola ne znaju da voze kruzne tokove I Tako dalje da ne nabrajam.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 160 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

@bajker71mozda gresim takav sam utisak stekao,nisam non stop u saobracaju u BGu.recimo jutros situacija vracam se sa posla vozac autobusa krece da se prestrojava u levu traku a ja u njoj,bez migavca I naravno da je pogledao u retrovizor ne bi ni krenuo u prestrojavanje.

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300, Honda NC750X

Mene je jutros udarila kolima gospodja sa dva mala deteta koja nisu bila u sedistu za decu, jer ih i nema. Sve se to desilo ispred vrtica. A da, jos uvek nisam bio na motoru. Bio sam pesak. Sta mislite sta mi je rekla? Jaoooo.... nisam te videla. 🤣

• -, 1799 postova
  • Motocikl: /
1 hour ago, Bobni said:

Vi Koji zivite u prestonici ste srecni ljudi zato sto vozaci automobila u Bgd I postuju pravila,dodjite u Nis da vidite sta je voznja,niti daju migavce,pola ne znaju da voze kruzne tokove I Tako dalje da ne nabrajam.

Gresis...

Sto skuplji kvart to manje postoje saobracajna pravila.

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 7763 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mi smo tek skoro savladali vezivanje pojasa. Napred. Pozadi još uvek ne. Ne vezuju decu i voze ih u bezveze sedišta. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi

A situacija kad izleti ko metak ispred i onda nastavi da vozi ali uspori, po sistemu, sad ako me udaris od pozadi, ti si kriv.

• Sviđa mi se 3

• Vinyl rider, 842 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
On 30. 4. 2025. at 14:41, onyxia je napisao:

A situacija kad izleti ko metak ispred i onda nastavi da vozi ali uspori, po sistemu, sad ako me udaris od pozadi, ti si kriv.

Sad cu probati da ti dam odgovor ! Imao sam situaciju da mi se samoubica svesno bacio pod tockove - ni sam neznam koji me je Andjeo pogledao i sacuvao tog dana , proslo je bez kontakta ! ODMAh sutra sam porucio kamericu za auto , pa nek snima ! A iskreno - vec dugo se spremam da jednu postavim i na motor - pu pu da nam netreba nikad .

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 102 postova
On 30. 4. 2025. at 14:41, onyxia je napisao:

U gradu ako sam na pocetku kolone i auto ceka da se ukljuci sa sporedne - pustim ga da se ubaci  - samo moram biti oprezan i pratit stanje u retrovizoru da me ne skucaju odzada jer sam nevidljiv na motoru.

Doduse s druge strane ima ljudi koji se ubacuju motoru iako nema nikog iza mene - to mi nije jasno - ali Boze moj, ima nas svakakvih. :)

Nekako imam osjecaj da kad bi svi pratili ogranicenja brzine po gradu - promet bi bio masu fluidniji sa daleko manje nezgoda, manje potrosenog goriva i disk plocica. 

• Sviđa mi se 2

• Vinyl rider, 842 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина
Pre sat vremena, balinjera je napisao:

U gradu ako sam na pocetku kolone i auto ceka da se ukljuci sa sporedne - pustim ga da se ubaci  - samo moram biti oprezan i pratit stanje u retrovizoru da me ne skucaju odzada jer sam nevidljiv na motoru.

Doduse s druge strane ima ljudi koji se ubacuju motoru iako nema nikog iza mene - to mi nije jasno - ali Boze moj, ima nas svakakvih. :)

Nekako imam osjecaj da kad bi svi pratili ogranicenja brzine po gradu - promet bi bio masu fluidniji sa daleko manje nezgoda, manje potrosenog goriva i disk plocica. 

Svaki poziv na mobilni - 1000rsd , sms - viber - mesindzer - watsap - ......... - 500rsd poruka ! I da vidis kako se menja saobracaj

to bi mi bio jedan od prvih koraka

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 526 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 4 sati, Grnca je napisao:

Sad cu probati da ti dam odgovor ! Imao sam situaciju da mi se samoubica svesno bacio pod tockove - ni sam neznam koji me je Andjeo pogledao i sacuvao tog dana , proslo je bez kontakta ! ODMAh sutra sam porucio kamericu za auto , pa nek snima ! A iskreno - vec dugo se spremam da jednu postavim i na motor - pu pu da nam netreba nikad .

Drugar kupio pre 10 godina u okolini Bg PanEvropu. Na povratki kuci , na obilaznici oko Po vidi devojku na bajsu koja ceka da se ukljuci na glavni put, pravi se kontakt ocima. Vozi oko 60 ulazi u raskrsnicu i ona krece. Nema vremena za bilo kakvu reakciju, udara u nju i zbog udara i kocenja pravi prednji salto sa sve motorom. Epilog- motor sjeban, on do ro ugruvan, njoj polomljena ruka i par rebara. Da sam ja bio u toj situaciji, vozio brze, ona ne bi pretekla a mozda ni ja.

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: Sym NHT 300

Јуче долазимо на Тару, сви живи јурцају са колима, пар мотора можда прошло нормалне вожње, и у неком тренутку стаје ауто из супротног смера и неки бајкер иза њега дал није видео да је овај стао дал шта немам појма, углавном ја стижем до тог аута а овај бајкер гура мотор да га обиђе и псује му све по списку и удара му песницом у ретровизор овом што је стао колима и сломио му. Тако да има нас разних, јбг свашта се дешава на друму и сад мораш да отвориш шесторо очију и ауто кад возиш а камоли мотор

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja