Jump to content

Moto Zajednica

Smanji gas, bićeš bezbedniji- ŽIVOT JE JEDAN

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Voge SR3 , Aprilia Scarabeo 125

Mene stigao kamion na semaforu u Narodnog fronta NS, ravno, pregledno stajali smo a njemu je nešto odvuklo pažnju. Sreća i nesreći bio sam i kolima, da sam bio na motoru sad ne bih pisao ovo

20250505_114045.jpg

• Tužan 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1134 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Vodite na računa kada vidite asfalt koji je uglačan i presijava se. 

Pade mi na pamet sad Jevrejska ulica u Novom Sadu, stiskam zadnju koliko samo da se zaustavim pred semafor(kocio motorom i idem 15-20km/h), kliznu zadnji tocak i upali ABS, reko' ma je l moguce da kliza guma, sta joj je... Spustam nogu na asfalt, klizaju mi se čizme koliko je asfalt loš ustvari...

Slično iskustvo je bilo u CG, Kameno iznad Herceg Novog, put ka Trebinju, lepo vreme, 20tak °C, sunce, suvo, a asfalt klizav kao led.

Promenio član Rider000

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi
Pre 11 sati, Rider000 je napisao:

Vodite na računa kada vidite asfalt koji je uglačan i presijava se. 

Pade mi na pamet sad Jevrejska ulica u Novom Sadu, stiskam zadnju koliko samo da se zaustavim pred semafor(kocio motorom i idem 15-20km/h), kliznu zadnji tocak i upali ABS, reko' ma je l moguce da kliza guma, sta joj je... Spustam nogu na asfalt, klizaju mi se čizme koliko je asfalt loš ustvari...

Slično iskustvo je bilo u CG, Kameno iznad Herceg Novog, put ka Trebinju, lepo vreme, 20tak °C, sunce, suvo, a asfalt klizav kao led.

Pre par godina, pala je kiša kod graničnog prelaza tu, nizbrdo ka Herceg Novom, isklizali su u motori i automobili. Taj klizav asfalt je večim delom takav, kroz taj potez od Iagala kroz ceo zaliv. U Srbiji isto ima lokacija i van gradova. Put od Žabara ka Petrovcu, iako je lep za vožnju, klizav u Julu do zla boga. Staneš na suvom a noge kao na ledu. I u samom Petrovcu je tako, Jagodina ponegde, po Valjevu kroz grad, pokušavam sad da se setim još mesta, ali ne ide, a ima ih... da, kada udjes u Grocku pa do izlaza ka Smederevu, ima još lokacija...

• Svrati ponekad, 97 postova
  • Motocikl: xmax 300

Ja za ovo prvi put čujem. Ne znam šta je ovo sa asfaltom, kako znati, osetiti, prepoznati…ovo meni zvuči zastrašujuće opasno…..jel su to sporadični ili kako ste naveli to tako traje i stalno je takav put na tim mestima, bez obzira mokar-suv….

Promenio član DAR'C NS

• Drug član, 2251 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Bude cela deonica puta, Valjevo i Cacak su skoro pa celi u takvom asfaltu, 

Vidi se na oko da sija, bas svetlo sive boje, neko ga zove i beli asfalt. 

• Drug član, 680 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Juče vozimo Valjevo-Divčibare, neki srednj tempo. Sve umišljam da su mi gume izduvane, da mi je loše ogibljenje, da sam izgubio osećaj za motor...3 puta osetim kako mi klizne nekako motor, ali nisam siguran... Došli do centra Divčibara, silazimo sa motora, gledamo se nas trojica...i kaže drugar: jel i vama klizao? Znači sva trojica smo gubili podlogu nekoliko puta.

• Svrati ponekad, 97 postova
  • Motocikl: xmax 300

Jbt pa to je horor, majke mi….što znači malo neiskustva i eto belaja na m2. A kako izgleda i oni iskusni su na 100% koncentracije zbog toga. Baš, baš zajebano!

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1138 postova
  • Motocikl: Lep

Uglancan asfalt koji se sija, bele linije (nazalost kod nas) na tome se gume ponasaju kao da su i one i asfalt hladne, pa i gore.

Licno sam se naplasio bankina (o kojima nisam nikada mnogo razmisljao) kada sam shvatio koliko je ljudi ustvari upravo na istim ostajalo bez ruku i nogu. Ostatak, ako ima drveca, betonski zid itd. tu treba paziti jer se najvise gine od tog naprasnog zaustavljanja. Moze se pasti i sa 200kmh i da covek prodje sa par preloma i nista vise, ako nije jako lupio i nista ga nije zaustavilo.

• Podržavam 1

• Drug član, 1141 postova

U Solunu je takav asfalt. Kao i na dobrom delu Halkidikija. Nego uvek "uhvati" grip pa kada se duže vozi po takvom asfaltu navikne se čovek i onda i nije toliko strašno. Nezgodno je kada se odjednom desi posle dobre deonice. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja