SrdjanRadivojev 565 Napisano Maj 19 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Bilo super, priroda zezanje sneg led kisa svi elementi su bili tu Dosta vozaca bilo, tri kategorije se vozile, asfalt, hobi i avanturisti. Avantura trek je bio bas dojaja, 120km raznog jarcanja, vezno je bilo minimalno asfalta. Kamen, blato, bilo je i dosta single track delova, pre svega dobrog druzenja sa dobrim ljudima - bombona. Nasumicno slike od celog vikenda: 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 245 Napisano Maj 19 U prolazu, 83 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da zaslužim tu Honda majicu Pozdrav cimerima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 325 Napisano Utorak u 06:46 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ништа не пропуштате, лепота видети свака част 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3263 Napisano Utorak u 07:24 (promenjeno) Drug član, 1499 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, sst je napisao: Evo i snimka hobi grupe od vikenda sa Tare, sa track-om. Oko 60tak kilometara, malo blata, malo asfalta. Nije bilo nekih deonica gde smo morali da se čupamo. Samo malo da prosuši idem ovo da odvozam sam (ukoliko ne nađem nikog da krene samnom )u narednih mesec dana.Pogledao sam ceo video, mislim da nije previše zahtevno i da nije ludost otići solo,kad sve bude relativno suvo..Hvala za track i video,baš sam uživao , mozak odmorih... PS svaka čast kolegi sa zelenim cb500x .. pita me klinac , što su njemu ove gume čudne.. za blato Promenio Utorak u 07:39 član Džim Džarmuš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 565 Napisano Utorak u 09:23 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Tara je u letnjem periodu najbolje mesto za voznju debelih motora, gomila puteva, mozes da prespajas u nedogled, prohodno skoro svuda i za nekoga ko je pocetnik itd 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3263 Napisano Utorak u 13:31 (promenjeno) Drug član, 1499 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam razumeo Sore 3 je bio podeljen na : Hobi Avantura Asfalt trekove. Ovo što je @sst okačio je Hobi track? Da li je neko vozio preostala dva i da li ima snimke i track u nekom formatu?? Promenio Utorak u 13:31 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 565 Napisano Utorak u 14:08 (promenjeno) Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio Avantura trasu negde 120km duzine je bilo, imam gpx, nesto je zahtevniji i kondiciono i sto se tice vestine, nije bas bauk ali za pocetnike nije, pogotovo pocetnike sa teskim motorom.. Ima dosta single staza, nezgodnih penjanja po rastresitom kamenjaru i pod nagibom, spustanja, potoka, jaruga i slicno. Ozbiljni momci su izvezli za 4-4,5 sata, meni je trebalo negde oko 5,5 sa pauzama, ja malo manje gasiram, idem na siguricu Promenio Utorak u 14:12 član SrdjanRadivojev 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6571 Napisano Utorak u 14:28 Enduraš, 6457 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jel mozes da postavis taj gpx track negde ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3263 Napisano Utorak u 16:30 (promenjeno) Drug član, 1499 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan ...i neki video ako imaš @SrdjanRadivojev Shvatio sam da avantura nije za moj nivo veštine a što se motora tiče neko ko baš ume bi verovatno i ovaj moj odvozao tuda ali to je već ekstrem i retkost.. Ok čekamo nekog sa "asfaltom" pa da kompletiram planove za naredna dva meseca Promenio Utorak u 16:33 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 245 Napisano Utorak u 19:27 U prolazu, 83 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Planirao sam u subotu ovaj krug – https://ridewithgps.com/routes/50824196 Despotovac – Žagubica asfalt, lepe krivine, dobar put, prolazimo pored manastira Manasija Odatle ide (meni nepoznat) offroad pored Lazarevog kanjona do Resavice, ima izlaznih tačaka ako bude preteško Pored rečice Resavice je dobro utaban, baš širok makadam sa ponekom rupom Od Strmostenja do Senje lepe krivine, prolazimo pored manastira Ravanica Ima zainteresovanih? Mislim da neće biti previše zahtevno, biće lep deo asfalta i malo avanture. Išao bih i po nekom slabijem vremenu, samo da ne lije kao iz kabla. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3263 Napisano Utorak u 19:34 Drug član, 1499 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se slučajno pomeri za nedelju ja mogu, u subotu mi je rođendan i već sam rezervisao sa porodicom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6571 Napisano Utorak u 20:02 Enduraš, 6457 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, sst said: Planirao sam u subotu ovaj krug – https://ridewithgps.com/routes/50824196 Despotovac – Žagubica asfalt, lepe krivine, dobar put, prolazimo pored manastira Manasija Odatle ide (meni nepoznat) offroad pored Lazarevog kanjona do Resavice, ima izlaznih tačaka ako bude preteško Pored rečice Resavice je dobro utaban, baš širok makadam sa ponekom rupom Od Strmostenja do Senje lepe krivine, prolazimo pored manastira Ravanica Ima zainteresovanih? Mislim da neće biti previše zahtevno, biće lep deo asfalta i malo avanture. Išao bih i po nekom slabijem vremenu, samo da ne lije kao iz kabla. Sve je uglavnom makadam, prolaziš bez problema. Jedino oko Mikulja ima jedna kratka blatnjava deonica i uspon ka lazarevom kanjonu je prilicno veliki, zna da bude rastresitog kamenja. Obavezno poseti i manastir Novi Stjenik, manastir koji se nalazi na najnenaseljenijem delu Srbije, usput ti je. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 787 Napisano Utorak u 20:13 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, sst said: Planirao sam u subotu ovaj krug – https://ridewithgps.com/routes/50824196 Despotovac – Žagubica asfalt, lepe krivine, dobar put, prolazimo pored manastira Manasija Odatle ide (meni nepoznat) offroad pored Lazarevog kanjona do Resavice, ima izlaznih tačaka ako bude preteško Pored rečice Resavice je dobro utaban, baš širok makadam sa ponekom rupom Od Strmostenja do Senje lepe krivine, prolazimo pored manastira Ravanica Ima zainteresovanih? Mislim da neće biti previše zahtevno, biće lep deo asfalta i malo avanture. Išao bih i po nekom slabijem vremenu, samo da ne lije kao iz kabla. Je l se zna koliko je vremenski ovo otprilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 245 Napisano Utorak u 20:21 U prolazu, 83 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Uplanirao bih ceo dan, ima se šta videti usput. Od Lazarevog kanjona se može skratiti asfaltom, Zlot – Paraćin je 1h magistrale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
House 787 Napisano Utorak u 20:25 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Gas Gas ES 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih se možda uključio od Despotovca i u povratku bih se tu i isključio. Nego sam još u nekom oporavku pa ne znam da l mogu ceo dan vožnje da izdržim. Javim ako se budem priključivao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 325 Napisano Sreda u 05:34 (promenjeno) Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Можда се укључим у Жагубици, треба проверим један пут, пролази поред прераста Самар.... због блата ако будем долазио Promenio Sreda u 07:11 član тене рас 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 245 Napisano Sreda u 11:56 U prolazu, 83 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo zajedno, pokrenuo bih jednu Viber grupu, mislim da je tako najlakša organizacija /public/static/assets/community_default_icon.png Heavy Enduro RS on Viber INVITE.VIBER.COM Kao i ovaj forum i grupa ne bi bila toliko za hard enduro – više za rekreativne, malo zahtevnije vožnje po prirodi, makadamu, blatu za teže mašine (ovako nešto ili ovako). Cilj je da se ne gubimo sami po prirodi već da se grubo organizujemo. Meni je napr. bila baš velika razlika između vožnji sam i u grupi. Druženje i podržka su šlag na torti. Ako postoji već neka takva grupa javite da preusmerimo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7000 Napisano Sreda u 12:02 (promenjeno) Drug član, 2381 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Javite svakako i ovde kad dogovorite neku vožnju, kako bi potencijalno mogli da se priključe i oni koji izbegavaju viber grupe edit: @sst super ideja za subotu, odlična ruta, vozili smo skoro. Ali nažalost neću moći da se priključim. U subotu smo sa studentima u Zaječaru zdravlje Bože. Mada još uvek ne znam plan, možda vas nađem negde da se vidimo kasnije Jedino je pitanje kakvo će vreme biti. Promenio Sreda u 12:10 član živke 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 515 Napisano Četvrtak u 00:31 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Zavidim vam i pratim! Ako se zadesim u srb sa motorom da mogu da se prikljucim Mozda prikladno da ovde pitam, posto sam trenutno u dilemi sta da radim sa starim XL650V Transalpom. Da li se kao pocetniku za off isplati uciti na poznatom velikom/teskom motoru, al bez mnogo off iskustva, ili sacekati pa kupiti nesto laganije/slabije?Do sada sam samo vozio zemljane puteve/livade i makadamske puteve, nista ozbiljno, lagan tempo i veoma mali procenat ukupne km, pretezno asfalt. Vozim tek 3 godine i u kasnim sam 30im, dakle zglobovi nisu najmladji za ceste padove Hteo bih malo brdovitiji teren, pa se razmisljam da li da ostavljam Transalp uz adakvatnije gume.Sa Africom Twin se jos ne usudjujem u nista ozbiljno van asfalta dok sam na fabrickim gumama i dok ne uzmem bolji crash bar, zamena oba ce malo sacekati.Glavni problem koji imam je sto do bilo kakvog offroada imam bar 2-3h voznje po smeru (Francuska), tako da ako uzimam nesto laganije/slabije moram da uzmem i kuku/prikolicu za auto da se ne patim do i od destinacije Dok mi je Transalp udoban za put. Da imam offroad u lokalu ne bih ni imao dilemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3263 Napisano Četvrtak u 06:18 (promenjeno) Drug član, 1499 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @dule0911Ukoliko se odlučiš za nešto lakše,prikolicu možeš da iznajmiš na 1 dan 2....ne moraš da kupuješ. Promenio Četvrtak u 06:18 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7000 Napisano Četvrtak u 08:21 Drug član, 2381 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @dule0911 450mt uz adekvatne gume Ako želiš i tih 2 - 3 sata do terena da uživaš, a da se ne mučiš, a da možeš malo i van puta da se opustiš - pravi kompromis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 515 Napisano Četvrtak u 09:23 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam i o kinezu al mi deluje i dalje previse slican Transalpu da ga menjam zbog ucenja. Razlika je 16kg u korist 450mt, verujem doduse da ima bolje oslanjanje od Transalpa. S druge strane Crf 300L je 70kg laksi od Transalpa, to bi bila osetna razlika @Džim Džarmuš Delimicno si u pravu za prikolicu, al nasao bih joj vec upotrebu Pogotovo sto su ovde vremenske prilike ultra temperamentne (za slucaj da promenim planove, moram da vracam prikolicu) i retko ko blizu mene iznajmljuje za normalne novce (zivim u malom gradu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7000 Napisano Četvrtak u 09:44 (promenjeno) Drug član, 2381 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, dule0911 said: Razmisljao sam i o kinezu al mi deluje i dalje previse slican Transalpu da ga menjam zbog ucenja. Razlika je 16kg u korist 450mt, verujem doduse da ima bolje oslanjanje od Transalpa. S druge strane Crf 300L je 70kg laksi od Transalpa, to bi bila osetna razlika Taj podatak da je 16kg lakši ti stvarno ništa ne govori. Moj stari Tenere 660 je maltene iste težine, možda nešto malo teži. A osećaj u vožnji je nebo i zemlja. Najbolje je da probaš ako možeš. Ali svakako CRF300 / Voge 300 je odličan motor za to što tebi treba. Teraju ih kolege sa foruma ozbiljno Može faliti malo snage / udobnosti na asfaltu, ali sve zavisi šta očekuješ. Najbolje je da probaš sve opcije, i onda ćeš znati. Promenio Četvrtak u 09:48 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1143 Napisano Četvrtak u 10:34 Drug član, 1124 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan On 5/20/2025 at 4:08 PM, SrdjanRadivojev said: Ja sam vozio Avantura trasu negde 120km duzine je bilo, imam gpx, nesto je zahtevniji i kondiciono i sto se tice vestine, nije bas bauk ali za pocetnike nije, pogotovo pocetnike sa teskim motorom.. Ima dosta single staza, nezgodnih penjanja po rastresitom kamenjaru i pod nagibom, spustanja, potoka, jaruga i slicno. Ozbiljni momci su izvezli za 4-4,5 sata, meni je trebalo negde oko 5,5 sa pauzama, ja malo manje gasiram, idem na siguricu I ja (mi) smo vozili Avanturu, relano lepo i ništa teško, sa dual sport motorom lagano, može ko hoće i sam, nema zamki. Sa malo težim Adventure motorom (T700, KTM 790/890) može isto ali uz prikladne gume i neko društvo ako se zapadne u blato. Nas dvojica izvozali ovo za nekih 4h plafon (stigli smo prvi, nismo imali nikakve defekte tipa guma i sl). Mislim da je na kraju dužina treka bila realnih 110-120 km od prilike. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 515 Napisano Četvrtak u 10:59 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: 2024 Honda CRF1100L Africa Twin AS ES DCT, 2006 Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan @živke Ok, jasno mi je sta kažeš. Prevedeno, za offroad treba da se rešim Transalpa i da sticem iskustvo na laksoj/slabijoj masini Za CF Moto cu svakako morati da se stripim, pre par nedelja kad sam gledao nije bilo test motora jer se ceka isporuka. Hvala na savetu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...