Jump to content

Moto Zajednica

Zabrana za bučne motore

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 317 postova
  • Motocikl: F900 GSA

Uvek sam se smejao onima koji žele da iskoče nečim a onda stavljaju zaštitu od tog iskakanja.

Treba da budemo realni. Mi odlazimo (neki) da živimo na neko bolje mesto, jer tamo sve funkcioniše (uglavnom), svega ima (uglavnom), sve je čisto (uglavnom) ... i tako ... I neke mesečne pare (plate) su veće ...

A znate zašto je tako? Jer postoje zakoni. I oni se poṣ̌tuju (ovo je važnije od toga da postoje). I tako godinama. Se poštuju ... Decenijama. Vekovima ...?

Zakoni nas čine slobodnim!

E, ali da mi ipak prenesemo naš javašluk tamo gde ga ima malo (javašluka) i da im kažemo da su oni jaja, kese, ženski polni organi, i da oni ne znaju šta mužjaka čini muškijim.

Glasni motori! Tooooo! 

Daj da ja imam neki auspuh koji hebe kevu svima! E da ... jel zna neko koji su najbolji čepići za uvo? Ubi me u kacigi posle pola sata vožnje.

Jel vidimo da neko društvo negde sedi pored puta? Ako mogu sa zvukom da ih pomerim, to je do jaja! I da par puta još pukne iz auspuha. Da nekom nešto ispadne iz ruke. Vrh!

Ako neko misli da preterujem, neka dođe na Bulevar oslobođenja u NS (ili neki drugi). 

Ne treba da porani. Obično posle 10 - 11 uveče. Pa do pola noći. 02 - 03 ujutro. Od semafora do semafora 100, 200, 300 metara. 

Magarci misle da je zabavno da tu izvedu pokaznu vežbu sa urlanjem auspuha. I pucanjem naravno. Baš tu, usred grada, gde živi hiljadu ljudi. Treba nam publika? Jel'da? Jer džaba divljam samo sebi. To se ne računa. Publika ...

Ja (ili bilo ko) da se selim na selo? Ne majstore! Idi ti negde na auto put ili van grada, pa se tamo divi svojom muškošću koja se oličava u zavrtanju gasa. 

Ako mi ne veruješ, prođi pored svoje kuće nekoliko puta tako, pa uđi u kuću da vidiš šta će ti reći tvoji ukućani. Tvoji ...

I ovo nije upućeno nikom lično, nego svima nama. E sad, ako se neko od nas prepoznao ...

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5604 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ovo o čemu pričaš nije preterivanje, naprotiv.

Ali je zamena teze u ovom postu...radi se o tome da se zabrana odnosi na vozila koja imaju urednu registraciju i tehnički  (pojedini sa fabričkim ili homologovanim auspuhom prelaze navedeni nivo buke), a zabranjeno im je da se kreću javnim putem... pri tom se zabrana ne odnosi na druge kategorije vozila koja prelaze nivo buke.

• Podržavam 1

• Drug član, 902 postova
  • Motocikl: -

Postoje zabrane i za kamione pa se niko ne buni, odnosno niko osim kamiondžija. A isto registrovani, i to plaćaju regu oko 7-10x veću od motora. I skoro niko ne vozi kamion da bi se vozao tuda, već zato što im je kraće/brže. Al opet ne može.

A ako se to nastavi i sa autima i oni će dobiti zabranu.

Nije mi baš jasno šta je nerazumljivo u tome da ljudi koji tu žive imaju veća prava od nas kojima se nadiglo da se tuda vozaju? Isto kao što ja u Beogradu moram da mrdam auto sa parkinga svakih xx minuta, dok onaj koji živi tu ne mora. A plaćamo istu regu.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL750

Ovo je bilo planirano kao neko obaveštenje da neko ko planira ne mora da se vraća.

Diskusiju o razlogu možemo možda da spakujemo u neku drugu temu?

Evo neke nove liste zatvorenih puteva i kratka legenda

| X | Više sati do celodnevno
| O | Privremena ili lokalno ograničena zatvaranja, učesnici događaja delimično imaju prednost.
|  | Nisu planirana zatvaranja, događaj i saobraćaj su ravnopravni – dakle, prolazi se direktno kroz sredinu.

WWW.MOPPEDHOTEL.DE

Für eure Planung: Streckensperrungen wegen Veranstaltungen in den Alpen für 2025.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja