Jump to content

Moto Zajednica

Uključite se u organizaciju BJB akcija, postanite redar!

Recommended Posts

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: Ljubiša

Kad mogu kolege koje voze KTM da se prijave, mogu i ja sa Kawasakijem. :lol2:

Šalu na stranu, ako treba neko opet za kraj kolone da vas čuva, mogu ja.:Hitman:

• Sviđa mi se 2
  • Haha 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aleksandar Gal, 94 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6

Uvek sam tu da pomognem organizaciji oko bilo čega – ako treba, nosim gajbe, cedim limun, kordinisem, pa čak i da brojim ovce kad svi zaspe.
Ali redar na GSXR 1000? To mi zvuči kao da stavimo mačku da čuva kobasice.

U svakom slučaju ako zatreba redar na raketi,računajte na mene!

• Drug član, 2563 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 2 minuta, MotoAki je napisao:

Uvek sam tu da pomognem organizaciji oko bilo čega – ako treba, nosim gajbe, cedim limun, kordinisem, pa čak i da brojim ovce kad svi zaspe.
Ali redar na GSXR 1000? To mi zvuči kao da stavimo mačku da čuva kobasice.

U svakom slučaju ako zatreba redar na raketi,računajte na mene!

Nemoj brate gajbe! Ovaj nepodobni i nenadležni na Andrićevom je nosio gajbe ranije…vidi šta ga je snašlo! 😂😂😂

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Aleksandar Gal, 94 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6
3 minutes ago, mick said:

Nemoj brate gajbe! Ovaj nepodobni i nenadležni na Andrićevom je nosio gajbe ranije…vidi šta ga je snašlo! 😂😂😂

Jedan je nosio gajbice i dogurao do Andrićevog venca, drugi ih je teglio pa završio u Moskvi – izgleda da su gajbice tajna karta za visoku politiku i luksuzni život! Ko bi rekao da su gajbice tako unosna investicija! 😆

Nećemo da idemo ovde off, neka se ljudi prijave, dogovore ili šta god već, samo da znaju da mogu da računaju na mene kad zatreba!
Tu sam za sve, uvek spreman za akciju!

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 760 postova
  • Motocikl: -
Pre 17 sati, severian je napisao:

Svakako i predviđeno. :takoje:

Mada, za tebe se ne bojim :)

Ako bude neki online seminar, jel možemo i mi trenutno cipelari da učestvujemo?

• Podržavam 2

• Integrisan, 8685 postova

Do sada se, raznim kanalima, javilo ukupno 24 potencijalna redara. 

Hoćemo da napravimo vrlo jaku redarsku ekipu i guramo (pumpamo? :)) do 50.

Javljajte se, najvažniji su trezvenost i dobra volja! Sve drugo će doći. Sve vrste motora u ovim stvarima imaju svoju ulogu. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition

Увек кад будем долазио на вожњу-подршку коју организујете, ако је потребно бићу редар, подршка и све потребно око организације. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 280 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Postoji li neki fond zajednice gde možemo uplaćivati novac?
Siguran sam da sva ova organizacija košta, bilo bi ok i da učestvujemo novčano.

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 8685 postova

Pa rekao je Sahista da je ovo protest bogatih, ima se, može se :D

Ne treba nikakav novac, ako bude trebao reci ćemo jasno, a sve biti potpuno providno :), da ne kazem tu reč transparentno. 

Mislim šta ima, plaćamo benzin i sendviče sami sebi, sistem veze će biti pametno rešen za dz, samo možda prsluci... A, to vrv možemo svako sam sebi da finansira, kad bude trebalo. 

Ali, hvala za dobru volju! 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 453 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Za ove 4 godine otkako sam na forumu sam se povezao i lično upoznao sa dosta dobrih ljudi. Uglavnom sam bio prisutan na okupljanjima sa lepim povodom, ali kako nas je u poslednje vreme zlo sve uzdrmalo moralo se prisustvovati i onim manje zabavnim i dosta iscrpljujućim vožnjama. 

Bilo bi mi zadovoljstvo da se uključim u organizaciju na bilo koji način i da makar jedan Vučko doprinese zajednici.

Od preduslova naravno ništa ne ispunjavam, ali nisam ni zahtevan tako da sam u sumi rentabilan. Dvotočkaše menjam kao ciga konja, tako da sam trenutno motora bez, ali biće i to ubrzo regulisano.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
On 3/18/2025 at 12:00 PM, Pablo said:

Društvo,

Ukoliko ste učestvovali u akcijama koje je BJB formalno organizovao ili učestvovao u organizaciji na ovaj ili onaj način, verujem da ste videli da smo se uvek trudili da akcije budu dobro organizovane u smislu bezbednosti učesnika, sa jasnim planom akcije i tečnom realizacijom na terenu, tako da fokus akcije bude povod zbog kog se akcija održava.

S obzirom da akcije organizujemo još od davne 2007. godine, sakupilo se dosta iskustva u smislu kako dobro organizovana redarska služba treba da funkcioniše. Istovremeno se i prirodno smanjio broj aktivnih redara.

Da bismo mogli da nastavimo sa akcijama na dosadašnji način, potrebna nam treba vaša pomoć.

Ukoliko želite da aktivno doprinesete BJB akcijama, pozivam vas da se pridružite našem redarskom timu tako što ćete se javiti @severian.

Uslov je da možete da istrčite 100m za ne više od 10 sekundi, da možete da istrčite bar maraton i da umete da točkirate bar 500m. Šalim se, naravno. :) Dovoljno je da imate ispravan motocikl, dobru volju i nameru, ostalo ćemo se sve dogovoriti.

Hvala unapred!

Otvaranjem ove teme pretpostavljam da postavljac teme vec ima neke ideje za organizovane voznje pa bi bilo lepo da se to napise. Ova tema je mogla odavno da se aktivira ali ocigledno da poslednja desavanja su inicirali da se pokrene. Zato molim da se napise sta je u planu a ne da se krije iza odgovora da eto zbog situacije od subote dosli smo na ideju da se formira BJB redarstvena ekipa. Takodje i kad se formira redarstvena ekipa tesko da ce biti bez tzv. vodje tj glavnog oganizatora, i u vezi toga znaci opet imamo nekog ko je glavni odgovorni. Osim sto je otvorena tema trebalo je odmah napisati pravila ponasanja redara pa da ljudima bude jasnije sta znaci biti redar posto se stalno govori o "transparentnosti". Otvarac teme je dugogodisnji vozac motora i ucesnik mnogih voznji, citajuci i prateci forum sam dosao do tog zakljucka. Osobe koje trebaju da budu redari ovde se ocekuje samokritika i stalozenost a mi ne znamo ko je kakav u situacijama krizne situacije, tipa agresivan vozac automobila jer je zaustavljen zbog prolaska kolone bajkera, redar treba da bude upoznat s zakonom o saobracaju i verujem jos mnogo toga pa samim tim treba i profisilati ko moze a ko ne moze biti redar. Potrudite se da napravite upitnik i da kolege koje zele s najboljom namerom pomognu ipak prodju kroz upitnik.  Ova tema je ozbiljna pa Vas molim s tim da se ozbiljno pristupi temi. 

pre 14 minuta, Bratislav 1973 je napisao:

Otvaranjem ove teme pretpostavljam da postavljac teme vec ima neke ideje za organizovane voznje pa bi bilo lepo da se to napise. Ova tema je mogla odavno da se aktivira ali ocigledno da poslednja desavanja su inicirali da se pokrene. Zato molim da se napise sta je u planu a ne da se krije iza odgovora da eto zbog situacije od subote dosli smo na ideju da se formira BJB redarstvena ekipa. Takodje i kad se formira redarstvena ekipa tesko da ce biti bez tzv. vodje tj glavnog oganizatora, i u vezi toga znaci opet imamo nekog ko je glavni odgovorni. Osim sto je otvorena tema trebalo je odmah napisati pravila ponasanja redara pa da ljudima bude jasnije sta znaci biti redar posto se stalno govori o "transparentnosti". Otvarac teme je dugogodisnji vozac motora i ucesnik mnogih voznji, citajuci i prateci forum sam dosao do tog zakljucka. Osobe koje trebaju da budu redari ovde se ocekuje samokritika i stalozenost a mi ne znamo ko je kakav u situacijama krizne situacije, tipa agresivan vozac automobila jer je zaustavljen zbog prolaska kolone bajkera, redar treba da bude upoznat s zakonom o saobracaju i verujem jos mnogo toga pa samim tim treba i profisilati ko moze a ko ne moze biti redar. Potrudite se da napravite upitnik i da kolege koje zele s najboljom namerom pomognu ipak prodju kroz upitnik.  Ova tema je ozbiljna pa Vas molim s tim da se ozbiljno pristupi temi. 

Kolega...redarenje na grupnim vožnjama vezane za forum datiraju još iz 2008 godine, imaš sijaset tema na forumu oko toga samo treba malo potražiti.

Jasno svako od nas zna koje su obaveze redara i kakva je ''hijerarhija'' u celoj priči. Ne traži se ovde miss univerzuma već osoba koja razume potrebe a realno nema veze sa tim o čemu pišeš. Prosto vožnje su se nakon dužeg vremena vratile češće nego što su bile ranije i postoji normalna potreba za povećanim brojem redara. Pored toga postoji potreba da se stvari od subote jednostavno ne ponove. To je to...

• Podržavam 1

• Vlasnik sajta, 5381 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR
pre 22 minuta, Bratislav 1973 je napisao:

Redarsku ekipu smo oformili svojevremeno za prvu našu organizovanu akciju na terenu, što je bila prva Dedamrazijada 2007. godine. Od tada na ovamo smo organizovali debelo dvocifreni broj što defile-a, što jednodnevnih, što višednevnih vožnji i skoro svaki put uz policijsku pratnju. Tako da ovo nije formiranje BJB redarske službe, već dopunjavanje već postojeće.

Povod za moj poziv da se pridružite redarskoj službi jeste zbog protestnih vožnji koje svakako predstoje, ali suštinski razlog je što ćemo imati svakako redovne akcije i vožnje za koje nam treba više redara, pošto se prirodno broj redara vremenom smanjio. 

Kao što rekoh u inicijalnoj poruci, dovoljno je da se prijavite i od toga se kreće dalje. Severian će vas uputiti na sledeće korake. Održaćemo uživo sastanak da se upoznamo, prođemo kroz plan i detalje oko obaveze i očekivanog ponašanja redara. Ali korak po korak.

• Podržavam 5

• Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
1 hour ago, mick said:

Kolega...redarenje na grupnim vožnjama vezane za forum datiraju još iz 2008 godine, imaš sijaset tema na forumu oko toga samo treba malo potražiti.

Jasno svako od nas zna koje su obaveze redara i kakva je ''hijerarhija'' u celoj priči. Ne traži se ovde miss univerzuma već osoba koja razume potrebe a realno nema veze sa tim o čemu pišeš. Prosto vožnje su se nakon dužeg vremena vratile češće nego što su bile ranije i postoji normalna potreba za povećanim brojem redara. Pored toga postoji potreba da se stvari od subote jednostavno ne ponove. To je to...

Posto vec ima sijaset tema vezane za redarstvo onda je i ova nepotrebna, zar ne? A posto je vec pokrenuta onda bi trebalo bar transparentno reci da postoje teme vezane za redarenje i da ko zeli da se prikljuci procita iste te teme kad vec idemo demokratskim transparentnim putem jer ima dosta novih clanova koji bi zeleli da se prikljuce a koji nisu od 2007 prisutni ovde .  

pre 1 minut, Bratislav 1973 je napisao:

Posto vec ima sijaset tema vezane za redarstvo onda je i ova nepotrebna, zar ne? A posto je vec pokrenuta onda bi trebalo bar transparentno reci da postoje teme vezane za redarenje i da ko zeli da se prikljuci procita iste te teme kad vec idemo demokratskim transparentnim putem jer ima dosta novih clanova koji bi zeleli da se prikljuce a koji nisu od 2007 prisutni ovde .  

Odrasli smo ljudi, nema potrebe da ti se crta.

1 hour ago, Pablo said:

Redarsku ekipu smo oformili svojevremeno za prvu našu organizovanu akciju na terenu, što je bila prva Dedamrazijada 2007. godine. Od tada na ovamo smo organizovali debelo dvocifreni broj što defile-a, što jednodnevnih, što višednevnih vožnji i skoro svaki put uz policijsku pratnju. Tako da ovo nije formiranje BJB redarske službe, već dopunjavanje već postojeće.

Povod za moj poziv da se pridružite redarskoj službi jeste zbog protestnih vožnji koje svakako predstoje, ali suštinski razlog je što ćemo imati svakako redovne akcije i vožnje za koje nam treba više redara, pošto se prirodno broj redara vremenom smanjio. 

Kao što rekoh u inicijalnoj poruci, dovoljno je da se prijavite i od toga se kreće dalje. Severian će vas uputiti na sledeće korake. Održaćemo uživo sastanak da se upoznamo, prođemo kroz plan i detalje oko obaveze i očekivanog ponašanja redara. Ali korak po korak.

Nisam dobio odgovor koja sledeca voznja ce biti za koju sam pitao a vec imam osecaj da se sprema.Kao sto ste rekli da je dopuna redarske sluzbe a kolega koji je napisao da se prijavilo 24 osobe a izrazio zelju da se dodje do 50 redara nekako mi taj poziv zvuci da se sprema neka veca organizacija jer se radi samo o dopuni. Kao sto rece kolega Mick da vec postoje teme za redarstvo trebalo je samo nastaviti te teme bez otvaranja nove.

Promenio član Bratislav 1973

3 minutes ago, mick said:

Odrasli smo ljudi, nema potrebe da ti se crta.

Nema potrebe meni, postoji potreba za druge a to je transparentnost. 

• BJB Maxi Scooter Club, 6092 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Bratislave, jesi ti zainteresovan da budeš redar? Ova tema je otvorena da se prijave forumaši koji bi želeli da pomognu u nekim budućim vožnjama...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja