navajo 221 Napisano Sreda u 17:47 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se ako sam propustila informaciju i ako je neko već izneo ovu ideju, ali šta mislite o tome da se sve članice foruma, kao i koleginice koje voze, a nisu članice, okupe i isprate ovaj osmomartovski marš na motorima? https://www.instagram.com/p/DG0BYI2M7SR/?igsh=ZmEzNDlucTAweTNv Promenio Sreda u 17:51 član navajo 7 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Sreda u 18:22 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Studenti u blokadi objavili su plan protesta najavljenih za 8. mart u centru Beograda, kada će se radnici i radnice iz različitih sektora okupiti na Studentskom trgu u 13 sati, a pridružiće im se studenti i pružiti im podršku. Na skupu kako je najavljeno, žene će biti u prvim redovima. Posle okupljanja, planirana je šetnja prema Višem javnom Tužilaštvu. Prema planu objavljenom na Instgramu, od 13:15 okupljeni će održati osamnaestominutnu tišinu za 15 žrtvava tragedije u Novom Sadu i tri žrtve femicida u ovoj godini. Nakon tišine se kreće prema Tužilaštvu, gde će od 14:30 obratiti studentkinje, a od 14:45 planirano je pola sata buke. Studenti su pozvali sve da obuku nešto ljubičasto, kao simbol borbe za ravnopravnost. Na „Osmomartovski marš“ pozvala i organizacija „Osmi mart svaki dan“ pod parolom „Bez nas sve(t) staje!“, sa ciljem da se ukaže na prava žena. Radnice i radnici različitih profesija najavili su protest na Trgu republike od 15 časova, ali će se radnici okupljati na nekoliko lokacija u gradu, odakle će šetati ka centralnom gradskom trgu. Neke od lokacija bi trebalo da budu zgrada ministarstava zdravlja, prosvete i kulture i upravne zgrade EPS-a, Pošte i GSP-a Beograd i drugih. U 18 časova na Trgu republike trebalo da se održi skup „Rame uz rame sa studentima”. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 20073 Napisano Sreda u 19:28 Integrisan, 8629 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hiljadu vatri, koje se stapaju u jedan požar! Bravo! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Sreda u 19:37 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Studentkinje, radnice i zene na motorima, zajedno...kako mocna simbolika prava za koje su se zene kroz istoriju krvavo borile!!! Nadam se da ce se koleginice prepoznati u ovoj ideji, javiti i podrzati, kako bismo uopste imali osnova da se obratimo studentima i predlozimo akciju. Hoćemo li žene? Promenio Sreda u 19:49 član navajo 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3351 Napisano Sreda u 20:21 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za ideju! Mislim da je sjajna i da je treba podstaći da se realizuje. Jako mi je krivo što nisam bliže, a još više što mi je noga u gipsu pa ne mogu doći da se priključim akciji. Nadam se da će se koleginice sa foruma a i van njega odazvati pozivu. Trebalo bi. Iako smo u velikoj manjini u svetu motociklizma, ipak nas ima Ovo je lep povod da se žene motociklistkinje okupe, pokažu solidarnost, ali i svoju lepotu i snagu! Ne znam koliko ovde koleginica ima, a ni koliko njih redovno prati forum, pa se bojim da puno njih neće ovaj predlog ni pročitati a možda bi se rado priključile i podržale. Ja nisam član ali čini mi se da sam čula da postoji grupa na fb koja okuplja motociklistkinje. Možda treba i tamo proširiti ovu ideju sa linkom za diskusiju i dogovor ovde na forumu. Čisto da bi što više žena koje voze čulo predlog. Nadam se da će se koleginice odazvati i da će kolona žena na motorima upotpuniti osmomartovski marš 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Sreda u 20:50 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Predlozila sam ideju na viber grupi koja okuplja oko stotinak zena koje voze i cekam da vidim hoce li biti zainteresovanih. Naravno, nisu sve iz Beograda, tako da ipak, zbog logistike, ocekujem da podrsku najvise pruze koleginice iz Beograda. Bez podrske, nema smisla da se uopste obracamo studentima sa idejom. Bilo bi mi krivo da propustimo ovakvu sansu da na pravi nacin obelezimo 8.mart, maršom koji bi simbolizovao najvaznija prava za koja su se zene izborile..pravo da se obrazuju, da rade, da budu politicki aktivne i da imaju pravo glasa, ali i pravo da voze, a zena na motoru je nekako moćan simbol osvojenih sloboda i prava. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3351 Napisano Sreda u 20:59 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Mogu tagovati par koleginica za koje znam da su članice foruma kako bi ova informacija, predlog došao do njih pa da se možda i neka od njih uključi u diskusiju. Izvinjavam se unapred koleginicama što im na ovaj način skrećem pažnju na temu ali i tako nas ima malo, pa bar da predlog ne ostane nezapažen A ideja je zaista sjajna i šteta je ne realizovati. @GR 46 @pepermint @araS @Kalesin @4FoxSake @Marija_90 @Alexandra995 @Peppermint 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Sreda u 21:18 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Videcu da sutra pustim neku objavu i na fejsu, cisto da vidim ima li odziva. Nemamo mnogo vremena za organizaciju, a treba se studentima obratiti na vreme, kako bi znali da li im se uopste dopada ideja i da li zele da budemo deo marša. Ne bih zelela da im se obratim, pa da se na kraju sama pojavim na motoru. Mislim, ne bi mi bilo prvi put, jer smo moj motor i ja bili redovni samotnjaci na protestima protiv Rio Tinta, ali ovo je ipak jedinstvena prilika da stanemo jedne uz druge i pokazemo svu nasu snagu! Promenio Sreda u 21:19 član navajo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3351 Napisano Sreda u 21:36 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, navajo said: Hvala. Videcu da sutra pustim neku objavu i na fejsu, cisto da vidim ima li odziva. Nemamo mnogo vremena za organizaciju, a treba se studentima obratiti na vreme, kako bi znali da li im se uopste dopada ideja i da li zele da budemo deo marša. Ne bih zelela da im se obratim, pa da se na kraju sama pojavim na motoru. Mislim, ne bi mi bilo prvi put, jer smo moj motor i ja bili redovni samotnjaci na protestima protiv Rio Tinta, ali ovo je ipak jedinstvena prilika da stanemo jedne uz druge i pokazemo svu nasu snagu! Tako je! Žene javljajte se! Nemojte ovu priliku da propustite. Navajo ima sjajan predlog važan za sve nas. Nemojte ostati nevidljive i na marginama. Ovo je možda u većini muški sport ali ima i nas mnogo i nismo ništa manje važne, a ni slabije od naših dragih kolega Kolona motociklistkinja kao deo osmomartovskog marša bi sjajno upotpunila sliku onoga za šta su se žene izborile kroz istoriju! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5095 Napisano Četvrtak u 08:48 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 409 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ana i Makice ( želim ti brz oporavak i što pre na motor ). Ne bi nikoga da uvredim ali nekako iskreno mislim da su zene danas jako pogubile kompas u nekim stvarima .. Licno sam vaspitana drugacije i volim sto je tako .. Volim što sam žensko kom niko ne zabranjuje da budem , slaba a ni izuzetno jaka kada treba .. Dosta toga nam pokazuje istorija a ko ima malo vremena neka pogleda koliko je zena uspevalo na raznorazne nacine u raznoraznim slojevima da napravi uspehe i istakne se svojim delima, hrabrošću samo sa odlukama... Nisam majka niti ću nazalost to ikada biti ali nekako osećam da ne postoji jače biće od majke i da je to dovoljan pokazatelj - dokaz za sve .. ali ne treba trljati drugima nos zbog toga .. Treba biti mudar i pametan jer je sve u životu izbor , pa nekad kroz trnje a nekad po svili.. I ako je od pocetka sveta sve nekako bilo odredjeno na podele, mislim da su one dobre ne da se ratuje nego da se upotpunjuje Lično ,volim bre pravog muskarca pa to ti je Misljenja sam da u zivotu on kao takav treba da bude bar par koraka ispred zene .. Naravno apsolutno ne odobravam nasilje , torturu, zlostavljanje i ponizavanje ali mislim da to ima veze sa osobom a ne sa polom .. Znam a bila sam svedok kada zene toliko ponizavaju i svakako se ponasaju prema svojim muškima da je to bilo uzasno .. zar stvarno mislite da ne postoji nasilje nad njima i šta sve jedna žena izgovori pa to ne može niko ... Eto ,mozda gresim ,mozda sam u pravu ali jednostavno tako mislim ... Više sam volela ovaj praznik kada je cela ulica mirisala na cvece , kada sve komsije donose bukete komšinicama , kada je bio najvazniji osmeh i sreća tog momenta .. to treba negovati a ne stalno ratovati ćiji je praznik , što bi to radili , ko ih šiša i slično bla bla bla .. al dobro jedno je sigurno sve sto jeste i sto nije bez toga će svet nastaviti dalje da se vrti a vi vidite gde ste.... Dajem neku vrstu podrške za prave stvari ovaj put naravno mentalno ali fizički ipak ne 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3351 Napisano Četvrtak u 09:40 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Eh Goco, nekako mi se čini da posmatraš svet kroz ružičaste naočare. Ali i to je ok dok imaš pravo glasa i pravo na izbor i čime ćeš se baviti, i šta ćeš obući, pa na kraju krajeva i kog i kakvog muškarca želiš pored sebe A da ne pričam o izboru da voziš motor Nekada ništa od toga ne bi mogla... Pa imamo primere kroz istoriju da su recimo talentovane slikarke i književnice morale da potpisuju svoja dela muškim pseudonimima jer ženama nije bilo dozvoljeno da se bave tim poslovima. Da je tako ostalo motori koje toliko volimo bi bili samo misaone imenice za tebe i mene A sa druge strane ženska snaga i hrabrost se u mnogo slučajeva pokazala kao neuporediva u odnosu na bilo šta drugo. Svako naravno ima pravo na svoje mišljenje i stav, oko toga nema govora. Ja samo smatram da je ovaj osmomartovski marš dobar povod da se žene motociklistkinje okupe, i da osim što će podržati studentske proteste, stanu uz studentkinje, radnice, majke, akademske građanke i ostale, i upotpune sliku onoga šta je žena danas i za koja prava se tokom istorije izborila A mi se vidimo negde na nekoj vožnji ili akciji . Pozdrav Goco 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 823 Napisano Četvrtak u 10:05 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 661 Napisano Četvrtak u 13:40 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Volela bih da mogu da vas sve upoznam ali imam "zabranu prisustvovanju protesta" zbog prirode posla tako da preskačem ovu priliku. Ne želim da moj komentar započne temu otpora ucenama i pretnjama, radim 24 godine u surovom "muškom" okruženju i imam samo godinu dana do penzije, postigla sam dogovor koji mi naravno nije po volji ali obezbedjuje mi mir tih godinu dana. Pronalazim druge načine da iskažem svoju podršku onima koji su to zaslužili i borim se na sve druge načine svaki dan neprekidno. Zbog dugačkog jezika a kratkog fitilja poprilično sam na oku onima koji mogu na ružan način odlučivati o mojoj sudbini tako da pošto jezik ne skraćujem a fitilj dogoreva ne idem na proteste. Nadam se samo još kratko . Za sve ostale aktivnosti sam tu. Vidimo se negde na putu, mahaću vam sigurno 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1224 Napisano Četvrtak u 14:05 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, makikt said: Kolona motociklistkinja kao deo osmomartovskog marša bi ... Meni inače bode uši uvođenje novih reči u ženskom rodu Ali, da neko ne pomisli da sam ja protiv ženskog roda, evo mog doprinosa i ideje feministknjima koje propagiraju nove reči. Za naše ljubimce, VOZILO (neutralan rod), reći i pisati - motocikl, kada vozi muškarac - motociklA, kada vozi žena - motor, kada upravlja muškarac - motrA, kada upravlja žena - motrO, kad upravlja neopredeljeni, Bipolaran, Ps. Inače, kad se pravilno vozi, odelo kaciga, obuća..., ja ne znam da li je vozač ili vozačica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3351 Napisano Četvrtak u 14:23 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Pa sad nije da sam te baš najbolje razumela šta si hteo reći al ajde Mada ni sama nisam bila sasvim sigurna koja je ispravna reč za ženskog vozača motocikla, delovalo mi je da je motociklistkinja ok. A nije da nisam proverila Ako grešim ispravite . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3351 Napisano Četvrtak u 15:00 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 47 minutes ago, Peppermint said: Volela bih da mogu da vas sve upoznam ali imam "zabranu prisustvovanju protesta" zbog prirode posla tako da preskačem ovu priliku. Ne želim da moj komentar započne temu otpora ucenama i pretnjama, radim 24 godine u surovom "muškom" okruženju i imam samo godinu dana do penzije, postigla sam dogovor koji mi naravno nije po volji ali obezbedjuje mi mir tih godinu dana. Pronalazim druge načine da iskažem svoju podršku onima koji su to zaslužili i borim se na sve druge načine svaki dan neprekidno. Zbog dugačkog jezika a kratkog fitilja poprilično sam na oku onima koji mogu na ružan način odlučivati o mojoj sudbini tako da pošto jezik ne skraćujem a fitilj dogoreva ne idem na proteste. Nadam se samo još kratko . Za sve ostale aktivnosti sam tu. Vidimo se negde na putu, mahaću vam sigurno Sve jasno Nego da ne ostane nedorečeno, još jednom da kažem za tagovanje. To je bilo samo iz namere da vidite poziv. Ništa drugo. Svako, naravno po svom nahođenju, mogućnostima postupa. I tu nema zamerke. Kome se svidi poziv, ko može, podrži, kome ne, nema ljutnje . Meni se ideja baš svidela, u svetlu protesta sve to me je ponelo pa se raspisah onoliko Sve vas pozdravljam, pa se vidimo nekom prilikom ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4657 Napisano Četvrtak u 18:29 Drug član, 1192 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Loading... Prijavi odgovor kao problematičan Da se javim, sad videh da sam tagovana... Drage volje bi se pridružila da sam bliže, nažalost, još uvek je hladno za neke duže ture (da me ne napadnu odmah kolege koji su iz BG i okoline išli za Niš), ne smem da se prehladim, imam opravdanje... 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Četvrtak u 18:47 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Na zalost, poziv na akciju je stigao pomalo kasno, jer od silnih desavanja koje treba podrzati i ispratiti rađanje novih ideja ponekad malo zakasni , iako nam energije za njihovo sprovođenje u delo, uprkos umoru, ne manjka. Iskreno, ponadala sam se da kratak rok za realizaciju nece biti problem i da ce se koleginice masovno odazvati, makar one koje zive u Beogradu i okolini. Upravo zbog siline emocija i nade, zbog neverovatne povezanosti i solidarnosti koja nam se nakon mnogo vremena ponovo dešava, verovala sam da će odziv biti velik i da ce ovaj 8.mart za sve nas biti najposebniji i najvazniji 8.mart koji cemo ikada doziveti. Ja cu svakako biti u subotu na protestu, samo, eto, dajem jos malo vremena da vidim hocu li tamo biti kao bajkerka, na motoru, ili kao bajkerka pesak sa kacigom u rukama, kao simbolom slobode koju su davno izvojevale zene dovoljno hrabre da se odupru sistemu i izbore za sebe i za sve nas! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 16808 Napisano Četvrtak u 19:13 Drug član, 1875 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @navajo ne znam da li znas, u subotu će članice MAD-a biti specijalne gošće na ABM besplatnoj moto radionici. Baci pogled na LINK, pa naiđi i ti ako imaš vremena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Četvrtak u 19:19 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Znam, naravno Ponadala sam se da uz dobru volju i organizaciju mozemo da pokrijemo oba desavanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Petak u 06:06 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Devojke, hajde da pokusamo da zaokruzimo pricu za 8.mart, tj. subotu!!! Neke od koleginica tradicionalno idu da daju krv. Mozemo da se okupimo na institutu, podrzimo koleginice koje daju krv (davanje krvi nije obaveza za sve, ako neko ne moze, bitna je oodrska), pa da se onda sve zajedno zaputimo na protest, ukoliko se tako dogovorimo sa studentima. Moram da znam koliko nas okvirno ima i kakva bi nam bila satnica, pa da proverima sa studentima da li zele da im se pridruzimo, gde, kada i u kojoj formi!!! Mnoge koleginice nisu ni na grupi ni na forumu, obavestite ih i pitajte da li bi ucestvovale. Danas nam je poslednji dan da pokusamo da uoblicimo pricu!!!! Ide spisak: 1. Ana Radzic 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BoxX 267 Napisano Petak u 21:15 U prolazu, 69 postova Lokacija: suburban Singidunum Motocikl: ̶T̶o̶m̶o̶s̶ ̶1̶4̶M̶;̶ ̶I̶z̶h̶ ̶P̶l̶a̶n̶e̶t̶a̶ ̶5̶;̶ ̶S̶u̶z̶u̶k̶i̶ ̶G̶S̶X̶ ̶R̶ ̶7̶5̶0̶;̶ ̶R̶1̶2̶0̶0̶G̶S̶ ̶0̶3̶0̶7̶;̶ R1250GS 0J91 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege džentlmeni Bajkeri, ko je voljan i slobodan sutra, i nije planirao neki od drugih akcijay neka se uputi park Manjež u 13:30 motorom i ponese par cvetova sa sobom, a deo smo i mi obezbedili ko ne bude imao i da prvenstveno damama bajkerkama i studentkinjama, pa svim okupljenim damama udelimo po cvet i tako podržimo i čestitamo im dan žena, i nakon toga da se pridružimo pištaljkama i turiranjem u pola sata bukeSent from my SM-S721B using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 221 Napisano Petak u 23:08 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Studentkinje su odusevljene sto im se pridruzujemo i jedva cekaju da zajedno sutra napravimo ogromnu buku!!! Ocekuju da dodje makar dvadesetak koleginica, tako da devojke, hajde da ih ne izneverimo i pojavimo se sutra u sto vecem broju!!! Nakon sto ispostujemo nase drage studentkinje, idemo dalje i ceka nas i druga akcija koja pocinje od 17h na Trgu, gde se okupljamo u Francuskoj ulici, kod Narodnog pozorista!!! Jako je bitno da se za prvu akciju odazove sto vise koleginica, jer cilj ove akcije je uoravo skretanje paznje na nasilje kojem su studentkinje izlozene i koje trpe tokom protesta, kao i na veliki broj femicida koji se kod nas dešava. Iz tog razloga, odavanje pocasti tisinom trajace ovog puta 18 minuta, 15 minuta za zrtve koje su zivot izgubile pod nadstresnicom i dodatna tri za 3 zene koje su ubijene od pocetka godine!!! Vidimo se sutra u Manjezu 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6933 Napisano Petak u 23:50 Drug član, 1987 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za koleginice, bice ovo bas lep dogadjaj i privucice paznju 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BoxX 267 Napisano Subota u 05:59 U prolazu, 69 postova Lokacija: suburban Singidunum Motocikl: ̶T̶o̶m̶o̶s̶ ̶1̶4̶M̶;̶ ̶I̶z̶h̶ ̶P̶l̶a̶n̶e̶t̶a̶ ̶5̶;̶ ̶S̶u̶z̶u̶k̶i̶ ̶G̶S̶X̶ ̶R̶ ̶7̶5̶0̶;̶ ̶R̶1̶2̶0̶0̶G̶S̶ ̶0̶3̶0̶7̶;̶ R1250GS 0J91 Prijavi odgovor kao problematičan Srećan 8 mart dame i srećno danasSent from my SM-S721B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...