Mr_Wolf 2365 Napisano Subota u 21:01 Drug član, 857 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Moje mišljenje od 50 para je sledeće, uz malu rekapitulaciju. Podršku moto-zajednice studentima je pokrenuo Sašac na forumu, rekao bih zajedno sa Severianom, 21.12. Tada nas se skupilo 30ak koji su prisustvovali vrlo emotivnoj reakciji studenata, a i na nas je ostavilo jak utisak, što je trebalo da se izrodi u drugu, Božićnu, vožnju 7.1. Za tu drugu vožnju je bilo prijavljeno više ljudi nego za prvu, ali je u dogovoru sa studentima otkazana. Međutim, član(ovi) foruma koji sada deluju "odmetnuto" su ipak otišli u manjoj grupi i ipak obišli studente na nekoj lokaciji. Pretpostaviću da su ti članovi tada zaključili da stvari mogu da se organizuju i drugačije i stvorili drugo jezgro podrške studentima od strane moto zajednice. Hronološki gledano, nakon toga dolazi ozbiljno veliki skup kod Emezzete gde sam ja mislim na N1 prvi put video "organizatora" skupa kog ne poznajem. Tada mi je delovalo, uzevši u obzir ogroman odziv, da je to drugo jezgro preuzelo primat u organizaciji. Par dana posle Emezzete se organizovala podrška na Autokomandi, a onda se pokrenula priča oko Viber grupe. U viber grupu nikada nisam ušao iz jednostavnog razloga - što se mene tiče, podrška je krenula sa ovog foruma. Pokrenuli su je ljudi kojima verujem i koje sam spreman da pratim. Forum je savršeno dobra platforma za organizaciju ovakvih događaja, samim tim nemam nikakvu potrebu da razvodnjavam svoje vreme time što ću da se priključujem drugom kanalu komunikacije. Dalje sam se uglavnom organizovao samostalno prema smernicama sa foruma - i za NS i za Niš u krajnjoj liniji i za današnju vožnju. Koja je poenta ovog pisanja? Nađite ljude kojima verujete i pratite njihove smernice. Kada nađete ekipu kojoj verujete, nemojte da se rasplinjavate na druge strane već budite deo jezgra kom ste izabrali da pripadate. Na taj način će jezgro biti dovoljno jako da se odupre spoljnim uticajima, a kada se sva jezgra sakupe će opet biti dovoljno velika masa da ostvari efekat. Pošto ovo nije kraj utakmice, verovatno će biti još akcija, pa bi moj savet relevantnim organizatorima sa foruma bio da koriste isključivo ovu platformu za organizaciju ovog jezgra. A što se učesnika tiče, ne bi trebalo niko da može ni na šta da vas natera. Imate smernice gde treba da se ide i nema potrebe da pratite grupu negde gde vam nema smisla da idete. 15 1 15 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11390 Napisano Subota u 21:12 Ne silazi, 2635 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda PC43 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Mr_Wolf je napisao: U viber grupu nikada nisam ušao iz jednostavnog razloga - što se mene tiče, podrška je krenula sa ovog foruma. Pokrenuli su je ljudi kojima verujem i koje sam spreman da pratim. Forum je savršeno dobra platforma za organizaciju ovakvih događaja, samim tim nemam nikakvu potrebu da razvodnjavam svoje vreme time što ću da se priključujem drugom kanalu komunikacije. Potpuno podržavam. 4 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 14299 Napisano Subota u 21:15 Cool tip, 3060 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, sve je drugacije iz perspektive nekoga ko je samo ucesnik. Organizacija ovakvih dogadjaja je izuzetno mukotrpna i komplikovana. Ja sam ponet patriotizmom i ljubavlju prema zemlji u kojoj zivim i njenom narodu, a i kolege. Svi imamo svoje poslove, zivote, i nije nam lako da se sinhronizujemo. I onda kad ubaceni elementi u zadnjem minutu pokusaju da sruse ozbiljno koncepciju, a iza vas nekoliko hiljada motociklista, stres je high. Pitanje je da li cu se ikad vise dovatiti ovakvih stvari.Govorim u moje ime naravno. 6 1 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2799 Napisano Subota u 21:22 Drug član, 1316 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, sashac je napisao: Pitanje je da li cu se ikad vise dovatiti ovakvih stvari.Govorim u moje ime naravno. Sale, mnogo mi se ti često nešto pitaš, ali molim te samo ostani kakav jesi. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 703 Napisano Subota u 21:23 (promenjeno) Svrati ponekad, 341 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan @sashac potpuno razumem, i sad zamislite pod kojim pritiskom su klinci već četvrti mesec? Ne znam odakle im više snage, divim im se do imbecilnosti. Promenio Subota u 21:23 član Sveti Atila 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18539 Napisano Subota u 21:24 Integrisan, 5552 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kakve crne viber grupe, samo paljba. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3789 Napisano Subota u 21:24 Drug član, 2517 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, sashac je napisao: Drugari, sve je drugacije iz perspektive nekoga ko je samo ucesnik. Organizacija ovakvih dogadjaja je izuzetno mukotrpna i komplikovana. Ja sam ponet patriotizmom i ljubavlju prema zemlji u kojoj zivim i njenom narodu, a i kolege. Svi imamo svoje poslove, zivote, i nije nam lako da se sinhronizujemo. I onda kad ubaceni elementi u zadnjem minutu pokusaju da sruse ozbiljno koncepciju, a iza vas nekoliko hiljada motociklista, stres je high. Pitanje je da li cu se ikad vise dovatiti ovakvih stvari.Govorim u moje ime naravno. Pa zamisli nakon svega ovoga da odustaneš...čemu onda sav taj stres? Da bi ona izreka...boj se ovna, boj se govna bila istinita??? Moto zajednica je jaka koliko prvi i poslednji član...iskreno se nadam da će se situacija razjasniti i smiriti jer je otišla cela priča na neki vrlo opasan nivo gde neko može da strada što NIKAKO nije prihvatljivo! 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10768 Napisano Subota u 21:28 Drug član, 1100 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav za kolege o naklon za učešće. Bio sam danas u najvećoj gužvi ispred skupštine i video par motora i baš mi neverovatno bilo čija je ideja bila da se tamo parkiraju, sreća par njih su redari probili kroz gužvu koja je bila neverovatna. Što se čoveka koji voli da preuzme komandu tiče isto je pokušao i prošlog vikenda sa vožnjom u Nedeljice i trebalo je tad već da se sve distancira od njega da ne može uraditi ovo danas. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10768 Napisano Subota u 21:29 Drug član, 1100 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi poznata ova jakna 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 81 Napisano Subota u 21:35 (promenjeno) U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda s-wing 125, Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan Пар слика, ако је много обришите слободно Имам и пар видео записа, можда окачим и те линкове данас, сутра И један дечак је изразио жељу да буде сликан, па ето да испуним реч Едит: ако неко може нек само смањи мало слике сад видим да су превелике Promenio Subota u 22:44 član dule2812 20 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5157 Napisano Subota u 21:36 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam još naivnija ispala Posto nisam u tim viber-telegram bla bla grupama iskljucivo se vodim forumom ili dugogodišnjim drugarima.. tesko je bilo doci do prave informacije gde sta kako , zaista .. Onda sam na FBu videla da je okupljanje tad i tad kod Emecete a gosti kod Ikee .. Mislila sam ijaoo kako je to lepo, Beogradjani se skupe odu do Ikee i docekaju sve ostale kako dolikuje .. domaćinski kao što oni nas dočekaju... ( priznajem moja greška ) Nije ispalo tako,osim par nas koji nismo pristali da idemo kod Skupštine čim smo saznali pa produžili do Ikee .. Hvala dragom Bogu što sam svoja i nekako odlucim gde cu sta cu ali da opet budem prisutna .. Ne želim da budem samo broj-telo i da me neko takvu pravi .. ako imam vodju onda želim nekog koga sama odaberem a ne nametnutog koji je pun tajni pa da me samim tim okarakterišu ovako ili onako .. Dosta nam je toga godinama unazad... Kako sam na forumu od 2012 god. jedini vodja za koga znam ovde je uvek bila dobra volja i zajedništvo.. volela bi da tako ostane.. Studenti ne mogu da budu opravdanje za sve, dovoljno je njima svojih muka .. neke stvari što se tiče moto zajednice, ipak moraju da se postave kako dolikuje.. Onda prosto hoćeš nećeš .. Ne zloupotrebljavajte ljude .. 16 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 249 Napisano Subota u 21:38 U prolazu, 64 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, sashac said: Seve i ja smo poceli da organizujemo kolonu, i kolona se organizovala. U zadnjem minutu pojavljuje se Saxi i pocne da rukovodi policijom, da izdaje naredjenje o ruti i kuda cemo da idemo. Njegova zelja je bila da nas defilira suprotno dogovoru ovde na forumu. Njemu je propalo skupljanje kod Emezete, jer kako ocevici tvrde tamo ih je bila manja grupa, i pokusao je da nas sve strpa ispred skupstine. Odjebasmo ga ko keks, i poveli smo nas dvojica i Tumbe kolonu. Panduri su vodili i dalje kuda im je on rekao, pa je moguce da su u saradnji. Mi smo poveli kolonu ka parkingu Veterinarskog, ali su nam redari studenti rekli, da ih je on zvao i rekao da kolona mora drugom putanjom i da nas tu ne pustaju. Profa sa faxa sa kojim se Seve dogovorio, krenuo je da pusta na parking, ali je neka ekipa krenula ka skupstini i povukla ekipu...Saxi je na auto putu sa pandurima presekao kolonu, i poveo je svojom putanjom, i odveo pred skupstinu. Na pocetku na kruznom kod Ikee je izazvao incident, on i njegov drugar i za malo je izbila tuca. Bilo je veoma neprijatno. Dok ste vi bili kod Ikee mi smo gasili pozare oko Skupstine, gde su na sve strane pokusavali da probiju blokade i izazovu nerede. Nije nas bilo dovoljno i pozvali smo ekipu kod Ikee da dodje i pomogne nam. Izvinjavam se, ako je to poremetilo planove, ali ljudi, mi smo se davili kod Skupstine i nismo mogli da postignemo da pozatvaramo sve prilaze, Busili su nas sa svih strana. Nista se nije radilo na svoju ruku. Studentima je bila potrebna pomoc i mi smo je pruzali, ali je sve bilo toliko dinamicno da su se potrebe menjale iz sekunde u sekund. Komunikacija izmedju nas je bila otezana, ali smo dali sve od sebe da do bilo kakvih nemira i nasilja ne dodje, jer to bi bio kraj. Ovaj sistem nece pasti na jednom protestu. Ovaj sistem ce pasti tako sto ce emplodirati, urusice se iznutra. Nas zadatak je bio da podrzimo studente i to smo uradili. Podrzali smo i zastitili, ne samo studente nego i narod koji je izasao na protest. Na to treba da budemo ponosni. Da li je bilo propusta danas, sigurno da jeste! Da li smo dali sve od sebe, jesmo, koliko god da su uslovi bili nemoguci! Da li smo zastitili studente, jesmo!!! Da li treba da budemo ponosni na nas kao zajednicu, treba!!! Mi smo se danas polomili i dali sve od sebe koliko smo mogli da sve prodje bez nasilja, ruzno je da ovakav dan i ovakvu energiju, prljamo razmiricama i prepucavanjima. Ja sam danas ponosna na sve nas, neka to bude energija koju cemo nositi kao uspomenu na ovaj dan!!!! Ceka nas jos mnogo borbi, hajde da ovaj rat dobijemo zajedno i ujedinjeni 16 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8777 Napisano Subota u 21:45 nekrunisani kralj moto cigana, 3213 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan A ovaj nastavio još više da laže, kud sam i pustio TV. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18539 Napisano Subota u 21:45 Integrisan, 5552 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na toj borbi. Eto danas smo saznali da ce da koriste i LRAD nad narodom, valjda je danas bila neka vrsta probe da vide kako to rade, cisto da se neko zabavi... Nadam se da ce se ovo poslati i u EU institucije... Bolesnik mora da odgovara. 3 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3789 Napisano Subota u 21:47 Drug član, 2517 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, navajo je napisao: Dok ste vi bili kod Ikee mi smo gasili pozare oko Skupstine, gde su na sve strane pokusavali da probiju blokade i izazovu nerede. Nije nas bilo dovoljno i pozvali smo ekipu kod Ikee da dodje i pomogne nam. Izvinjavam se, ako je to poremetilo planove, ali ljudi, mi smo se davili kod Skupstine i nismo mogli da postignemo da pozatvaramo sve prilaze, Busili su nas sa svih strana. Nista se nije radilo na svoju ruku. Studentima je bila potrebna pomoc i mi smo je pruzali, ali je sve bilo toliko dinamicno da su se potrebe menjale iz sekunde u sekund. Komunikacija izmedju nas je bila otezana, ali smo dali sve od sebe da do bilo kakvih nemira i nasilja ne dodje, jer to bi bio kraj. Ovaj sistem nece pasti na jednom protestu. Ovaj sistem ce pasti tako sto ce emplodirati, urusice se iznutra. Nas zadatak je bio da podrzimo studente i to smo uradili. Podrzali smo i zastitili, ne samo studente nego i narod koji je izasao na protest. Na to treba da budemo ponosni. Da li je bilo propusta danas, sigurno da jeste! Da li smo dali sve od sebe, jesmo, koliko god da su uslovi bili nemoguci! Da li smo zastitili studente, jesmo!!! Da li treba da budemo ponosni na nas kao zajednicu, treba!!! Mi smo se danas polomili i dali sve od sebe koliko smo mogli da sve prodje bez nasilja, ruzno je da ovakav dan i ovakvu energiju, prljamo razmiricama i prepucavanjima. Ja sam danas ponosna na sve nas, neka to bude energija koju cemo nositi kao uspomenu na ovaj dan!!!! Ceka nas jos mnogo borbi, hajde da ovaj rat dobijemo zajedno i ujedinjeni Pa šta misliš zašto ste se polomili danas? Zbog čega su napravljena dva mesta sastanka? Vreme pokreta? Zašto veče pre okupljanja nije bilo dogovora o saradnji? I gde to manjina određuje većini? Vidiš...da je taj koji je odgovoran za ovaj fijasko i malo razmišljao ne bi dozvolio ovo već bi sarađivao sa većinom i tad bi bili svi na jednom mestu u istom trenutku kao i ranije a ne ovako i na ovaj način. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
araS 503 Napisano Subota u 21:47 U prolazu, 67 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Ljubiša Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jutros prelomila da ipak dodjem kod Ikee i ne kajem se uopšte, ali samo zato što sam vozila sa toliko divnih ljudi koje sam upoznala zahvaljujući forumu Pokrenuli ste nešto prelepo i veličanstveno, ne dozvolite da vam neko drugi to oduzme! Znate ko ste i znate zašto ste pokretali i organizovali sve do sad, i svaka vam čast što ste spuštali loptu i predavali štafetu drugima. To je valjda još jedan pokazatelj da je namera bila podrška studentima i njihovim zahtevima, a ne vaš lični interes. 10 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
navajo 249 Napisano Subota u 21:57 U prolazu, 64 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GN 125 & GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, mick said: Pa šta misliš zašto ste se polomili danas? Zbog čega su napravljena dva mesta sastanka? Vreme pokreta? Zašto veče pre okupljanja nije bilo dogovora o saradnji? I gde to manjina određuje većini? Vidiš...da je taj koji je odgovoran za ovaj fijasko i malo razmišljao ne bi dozvolio ovo već bi sarađivao sa većinom i tad bi bili svi na jednom mestu u istom trenutku kao i ranije a ne ovako i na ovaj način. Studentima, sa kojima smo bili i sinoc na ulicama je bila potrebna pomoc ujutru rano, sto je bilo nemoguce organizovati u jednoj koloni, jer se ekipa kod Ikee nalazila kasnije. Poruke i molbe sudenata su stizale sinoc do 2h ujutru. Igrao se sah sa Nepomenikom oko lokacija, trebala im je nasa pomoc. Organizovali smo najbolje sto se moglo s obzirom na konstantnu promenu planova i dinamiku celog skupa. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6112 Napisano Subota u 22:01 Drug član, 4171 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan BJB?„Poslato“ iz dijaspore sa novog „ajpeda“ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2799 Napisano Subota u 22:03 Drug član, 1316 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Nije, to su ovi o kojima se piše na poslednjim stranicama. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18539 Napisano Subota u 22:04 Integrisan, 5552 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, Udba. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 1141 Napisano Subota u 22:08 Zainteresovan, 598 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jebote sad su bajkeri doneli odluku i zamolili građane da se raziđu... 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 81 Napisano Subota u 22:09 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda s-wing 125, Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan 4 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3789 Napisano Subota u 22:12 Drug član, 2517 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, navajo je napisao: Studentima, sa kojima smo bili i sinoc na ulicama je bila potrebna pomoc ujutru rano, sto je bilo nemoguce organizovati u jednoj koloni, jer se ekipa kod Ikee nalazila kasnije. Poruke i molbe sudenata su stizale sinoc do 2h ujutru. Igrao se sah sa Nepomenikom oko lokacija, trebala im je nasa pomoc. Organizovali smo najbolje sto se moglo s obzirom na konstantnu promenu planova i dinamiku celog skupa. Ja u ovoj temi tako nešto pročitao nisam...neka me neko od kolega ispravi ako je bio neki info ovde. Ovde smo dobijali informacije da se plenum još održava, da će se dobiti informacije čim pristignu. Očigledno su informacije za forum bile filtrirane... Opet izbegavaš poentu...dakle organizovali ste se interno, izašli javno na TV-u sa izjavama u ime SVIH NAS, praktično sakrili informacije usled koliko vidim ličnog sukoba i animoziteta i sad kuknjava kako vam je bilo teško i još ispada da je Ikea odgovorna što ste se vi polomili. Izvini ali to ne ide tako...jer uvek na površinu ispliva ono...nešto. 7 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 81 Napisano Subota u 22:14 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda s-wing 125, Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 1141 Napisano Subota u 22:15 Zainteresovan, 598 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Mediterraneo said: Bajker: Napravićemo obruč ispred Skupštine da zaštitimo studente, decu, građane i policiju N1INFO.RS Više desetina bajkera iz Novog Sada i drugih gradova okupili su se ispred Tržnog centra Emeceta u Beogradu. Očekuje se da ih dođe i do 5.000 a možda i više. Sve je još previše sveže, a ja sam na žalost imao ulogu u ovom celom sranju oko preuzimanja vožnje iz Ikee. Ali ako nekome slučajno nije jasno ko je ko, evo gore piše. Bajkeri. Štite. Decu. Građane. Studente. I policiju! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...