Jump to content

Moto Zajednica

Krug se zatvara... Beograd 15.3.2025. (!)

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6085 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

@severian

Ja sam saglasan. Već smo moderacija posrani ovde (i svuda)

Istina je jedna: podrška bajkera je USPELA u punom obliku! Mi sad ovde pričamo o taktičkim stvarima u svlačionici, ubedjen sam poluvremena ove teške utakmice rasterivanja gamadi sa vlasti. To neće ići ni lako ni slatko.

Dakle, na molbu autora, od sada snimci i fotke sa akcije a tema o ovom problemu vrlo uskoro pa neka se tamo ova rasprava nastavi činjenicama i kulturno. Hvala.

• Sviđa mi se 18
  • Hvala 1
  • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L
Pre 11 sati, Interceptor BP je napisao:

Nešto mi poznata ova jakna

20250315_130303.jpg.672b7c498a791167d9084e5f82a53089.jpg

Evo i mene i dobre pouzdane hondice.

Evo tek jutros skroz sabiram utiske. Prva ozbiljna grupna voznja i mislim da cu je pamtiti ceo zivot. Par puta mi je neko sekao luk ispod kacige, pogotovu kad sam video kako nas je narod pozdravio.

Parkirao sam u Kneza Milosa sa jos par kolega, ali posto ne poznajem Beograd, tek kada sam sisao sa motora i krenuo peske, skontao sam da je motor na 100m od Cacilenda. Iskreno, malo sam bio zabrinut za motor i kako cu ga uopste izvuci odatle, ali sam nekako uspeo da iskoristim momenat kad se ulica razgusila da se pomerim malo iz najvece guzve.

Ako sam juce razgovarao sa ljudima sa foruma, javite mi se cisto da povezem ime sa nickom.

Sve u svemu, dan koji cu definitivno pamititi i sigurno se prikljucujem akcijama u buducnosti.

Pozdrav od kolege iz Kraljeva na CRF 300Lu. Sad polako put kuce, po ovoj magli i hladnom vremenu. Valjda bar kisu izbegnem nekako.

• Sviđa mi se 5

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Honda Rebel

Da podelim i ja moja iskustva. Kao neko ko prvi put ove sezone vozi motor. Pre jučerašnjeg dana prešao samo 200km. Prvi put sam izašao na autoput, prvi put došao na skup motociklista, i to kakav skup, koji je i za vas iskusnije bio šok. Vožnja u koloni izuzetna, još uvek me drži utisak.

Protest velelepan. Iako sam očekivao mnogo ljudi ovo je izvan bilo kakvih očekivanja. Za toliki broj ljudi kada se sve na kraju svede bilo je incidenata kao na malo ozbiljnijem derbiju i to je zanemarljivo. Do skora sam skoro pa postao anksiozan. Mislio sam da su svi normalni, pošteni i čestiti ljudi odavno napustili ovu zemlju, a da je ovo što je ostalo je uglavnom dno. Ali juče sam se uverio u suprotno. Uverio sam se da je većina ljudi u ovo zemlji i dalje normalno i da razmišlja zdravo, samo su tihi i povučeni jer agresivna i prljava manjina vlada. Sve se menja i uveren sam da će stvari ići u boljem smeru. Postali smo hrabriji, glasniji i teraćemo se.

Ja sam prekjuče napisao da @severian stavi u poruku tačno gde šta kada i kako i to kada je uradio ja sam završio sa praćenjem. Ujutro ustajem na televiziji skup bajkera Emezeta ignorišem odem kod ikee i nisam se pokajao.

Na kraju definitivno treba da napravimo jednu temu gde će se raspraviti ti događaju od juče, ali ja bih predložio i drugu gde ćemo razmotriti ko i kako nas predstavlja, organizuje u sve ostalo. Ne možemo mi očekivati da nemamo takve situacije ako nemamo jasno određenu osobu koja nas prestavlja u javnosti, i osobe koje se bave organizacijom ovakvih stvari. Da oni dobiju jasno obeležje i da ako kažu da uteramo motor u Dunav da to uradimo. Nema tu mnogo razmišljanja. Ali ovako kada su stvari prilično nejasne i kada se odlučuje od skupa do skupa i osobe se menjaju to je podložno manipulacijama i uticajima. Da li su one rezultat ubačenih elemenata ili ličnih ambicija to sada ne znam jer ne poznajem dotične.

Hvala svima i viđamo se i dalje.

• Sviđa mi se 15
  • Podržavam 1

• Drug član, 648 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300
pre 11 minuta, partlov je napisao:

Ne možemo mi očekivati da nemamo takve situacije ako nemamo jasno određenu osobu koja nas prestavlja u javnosti, i osobe koje se bave organizacijom ovakvih stvari

Jasno rečeno! Podržavam.

• Cool tip, 3060 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Sto se tice Bjb zajednice jedino Pablo moze da nas predstavlja. Ovde nismo isli u ime Bjb zajednice.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 5

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Yamaha mt-03

Mislim da je došlo vreme da se oglasim i ja kao neko ko pored petnaestak kolega ima tu kobnu priliku da bude admin za tu strašnu grupu na Viberu.

Juče smo apsolutno svaki sekund dana proveli u trku ili u zaštiti studenata koja je bila preko potrebna kod skupštine od jutra.

U 10 smo se pokrenuli sa Emmezzete, gde uopšte nije bilo malo ljudi kao što neki navode, otud i malo kasnije kretanje. Od samog početka bilo čega vezanog za današnji dan smo u direktnom kontaktu sa studentima i svi planovi su pravljeni po njihovim potrebama i menjani kako su oni menjali svoje ili kako se razvijala situacija. Studenti su znali da će ovaj skup biti teško održati u miru i zato su zatražili pomoć veterana i nas. Tako smo pozvani i na plenume. 

Kao što smo nadam se svi mogli da vidimo danas, glavna lokacija protesta je u poslednjem trenutku pomerena na slaviju. Ovo nije sprečilo da nezapamceni broj ljudi dodje kod skupštine, od kojih je većina bila mirna ali je bilo i potrebe za smirivanjem strasti kao i za sprečavanjem provokacija. U bliskoj saradnji sa veteranima, koji ipak znaju "malo" više od nas o ovakvim situacijama, bili smo u stanju, ne mi iz admin i redarskog tima, već svi divni ljudi koji su došli da podrže studente, da sprečimo da se protest pretvori u ono što je režim želeo da iscenira.

Bilo je izazovno, bilo je teško, bilo je iscrpljujuce. Nismo imali vodu, hranu, pa ni WC, ali smo imali nešto mnogo bitnije od svega toga. Cilj da sprečimo da dodje do ozbiljnih incidenata kod skupštine i da sprečimo nameru da se proglasi vanredno stanje. Ovaj cilj smo ispunili i meni, kao osobi koja sve vreme podržava studente i prati njihove instrukcije jer veruje u njihov način borbe, je ovo sve što je potrebno.

Neću uopšte ulaziti u raspravu, samo mogu da kažem da je jako velika sramota što se o većoj grupi ljudi koja se svim snagama trudila da bude tu za studente na način na koji oni to direktno od nas zatraže priča na ovaj način, od strane ljudi koji nisu bili na licu mesta da vide razloge iz kojih smo apsolutno bili potrebni ispred skupštine. Daleko od toga da nije bilo propusta, naravno da je bilo ali na greškama se uči. 

Pričate o grupi preko koje je u petak ceo dan komunicirano gde je potrebno zablokirati ulice kako bi heroji koji su pešačili do Beograda mogli da prođu (jedna od kojih je bila cela slavija na kojoj je saobraćaj najnormalnije funkcionisao iako je bilo poznato da će heroji ovuda prolaziti) i reagovala brzo na svaku dojavu studenata gde je potrebna pomoć. 

Pričate o grupi koja je juče od jutra stajala uz Studente rame uz rame dokle god oni nisu objavili kraj i povlačenje, kada smo i mi to uradili na grupi (neko je objavio i screenshot iz grupe tog trenutka), i doživljavala sve što i naši pokretači empatije i ljubavi - a to danas nisu bili tako lepi momenti u nekim trenucima. 

Pričate o grupi kojoj su se veterani zahvalili na saradnji uz reči da smo zajedno sprečili ono najavljivano krvoprolice.

Na forumu sam prestala da se oglašavam (posle kratkog boravka na istom) od kad postoji narativ ponižavanja bilo koga, a on postoji skoro od prvog dana otvaranja viber grupe, kao i kad sam lično čula iz usta ovde renomiranih članova da studenti ne znaju šta rade i da treba uticati na njih, što pokazuje i pravljenje odvojenog plana uprkos potrebama studenata. Ne slažem se sa tom izjavom i prosto nisam želela da raspravljam na tu temu. Potrebe studenata po onome što ja znam su podeljene sa "organizatorima" (ovo stavljam pod znake navoda jer su za mene studenti organizatori) sa foruma kada su ismejane, odbijene i napravljen je plan po sopstvenom nahođenju i pre objavljene satnice studenata. 

Hvala svima koji su došli kod skupštine gde smo bili najpotrebniji, oni koji su bili na punktovima blokade i sami znaju zašto. Hvala i svima koji nisu bili tamo nego na bilo kojoj drugoj lokaciji u Beogradu, što su učestvovali na protestu jer smo svi zajedno svakako postigli veliku stvar. 

Promenio član 4FoxSake
  • Sviđa mi se 7
  • Hvala 1

• Drug član, 2517 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

@alexanto da li smo završili sa pričom do otvaranja posebne teme ili da odgovaram na ove baljezgarije gore???

Očigledno koleginica čita paušalno i krši saglasnost članova o tome da se iz teme izostavi jučerašnji događaj do otvaranja nove teme…

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8660 postova

Molim vas, upravo smo nešto dogovorili! 

Ovo je bukvalno mini metafora kako je svako "dogovaranje" izgledalo.

Biće nova tema, pa možemo letnji dan do podne.

Sada stvarno sve molim da kačimo samo slike i utiske, a razmišljanja, ako baš mora, samo o tome kako ćemo dalje!

• Sviđa mi se 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja