Jump to content

Moto Zajednica

Kazna "prekoracenje u zoni skole" neradnim danom ?!

Recommended Posts

• Ne silazi, 4913 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 3 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Evo ga !!

IMG20250217191927.jpg

Dao bih sve sto imam da kad sam ja polagao da je pisalo "osim vikenda i drzavnih praznika" ... Kako covek moze da bude u zabludi i da se ogresi...

Nista, fala lepo , 20e :)

Au brate mili. Mogao sam da se zakunem da sam učio da je zona škole od 7 - 21 č radnim danima i subotom od 7 - 14 h. (osim ako nije drugačiej naznačeno saobraćajnim znakom)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1638 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 22 minuta, Jovan Ristic je napisao:

Au brate mili. Mogao sam da se zakunem da sam učio da je zona škole od 7 - 21 č radnim danima i subotom od 7 - 14 h. (osim ako nije drugačiej naznačeno saobraćajnim znakom)

Bas tako !!!

Ali , evo promena :)

• Drug član, 1715 postova

Inace na tom delu, narocito kod sela Davidovac (pored sportskog aerodoma) od skora je vrlo cesto i presretac tu tako da se ne iznenadite jer ga ranije nije bilo. Vrlo cesto su "musterije" kinezi prema Boru i Bulgaria i Rumuni. 

• Drug član, 682 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, scofield je napisao:

Važi i za vreme raspusta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po nekim selima bez neke druge zanimacije i može da bude klinaca posle škole/tokom raspusta, ali po gradovima mislim da to baš i nije slučaj.

Znam da sam po Njemačkoj viđao dodatne table gdje je decidno napisano u kojim periodima tokom godine ograničenje ne važi (raspust/vikend).

• Drug član, 1410 postova
  • Motocikl: SMC 300

Ja sam pocetkom 2000, cini mi se, redak primer vozaca, koji je vozeci, u  svom putnickom automobilu 4  [slovima cetiri] policajke, napravio prekrsaj prekoracenja dozvoljene brzine, i na kraju platio kaznu za to.

U Zemunu za vreme letnjeg raspusta, lokacija kriminalisticke skole.

Ogranicenje je bilo 50km/h. A vozio sam mozda 5-10 brze.

Nikad nisam ozbiljnije razmisljao, kako je to bilo moguce.

A kad se povela ova temaa, poceo sam da razmisljam o tom.

I sve sam sigurniji  da su saobracajci bili ljubomorni😀

• Haha 4

• 4_tocka_i_karoserija, 1990 postova

Zlo je ta zona škole i ograničenje od 30, pogotovo kad je čovek na dužoj vožnji.

Ne kažem da ne treba poštovati, daleko od toga, ja se trudim da to poštujem, ali je teška muka.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2324 postova
  • Motocikl: Benelli
7 hours ago, slave74 said:

Ja sam pocetkom 2000, cini mi se, redak primer vozaca, koji je vozeci, u  svom putnickom automobilu 4  [slovima cetiri] policajke, napravio prekrsaj prekoracenja dozvoljene brzine, i na kraju platio kaznu za to.

U Zemunu za vreme letnjeg raspusta, lokacija kriminalisticke skole.

Ogranicenje je bilo 50km/h. A vozio sam mozda 5-10 brze.

Nikad nisam ozbiljnije razmisljao, kako je to bilo moguce.

A kad se povela ova temaa, poceo sam da razmisljam o tom.

I sve sam sigurniji  da su saobracajci bili ljubomorni😀

4 policajke su bile u kolima,policajac sa radarom ti je pisao kaznu?

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1013 postova
  • Motocikl: NEMAM
Zlo je ta zona škole i ograničenje od 30, pogotovo kad je čovek na dužoj vožnji.

Ne kažem da ne treba poštovati, daleko od toga, ja se trudim da to poštujem, ali je teška muka.
Najgore je na magistralama gde je odjednom škola, a stoje uvek tu gde znaju da će ljudi prekoračiti brzinu, neki pravac itd...

Kao na primer kod Požege, pravac i na nekoliko mesta isečeno sa ograničenjima tipa 50 ili tako nešto. Ili ovde u BG-u.(Pisao 100x o tome). Stanu kod FMP-a kad se spuštaš sa Žarkova, pa inercija te pojuri odozgo preko 50 ili silazak sa mosta na Adi... Al dobro, makar stalno stanu na isto mesto pa pretpostavljam gde da kočim... Evo sad sam se iznervirao. Šta ćeš na kraju obrenovačkog puta, taman posle znaka 50? Pa stani tamo prema Adi još ako je to poenta a ne odmah sa 80 da pucaš ljude,nema nigde nikog... A da, zaboravio sam, mora da namaknu još po 2 plate otimačinom.

• 4_tocka_i_karoserija, 1990 postova
Pre 6 sati, slobasuper9 je napisao:

Najgore je na magistralama gde je odjednom škola, a stoje uvek tu gde znaju da će ljudi prekoračiti brzinu, neki pravac itd...

Ja nemam ništa protiv kad stoje kod škola. Nažalost, takva smo stoka da bi trebalo da kod svake škole stoji fiksna kamera.

Šta sve vidim ispred škole u Vraniću...

Ovo:

Pre 6 sati, slobasuper9 je napisao:

Kao na primer kod Požege, pravac i na nekoliko mesta isečeno sa ograničenjima tipa 50 ili tako nešto. Ili ovde u BG-u.(Pisao 100x o tome). Stanu kod FMP-a kad se spuštaš sa Žarkova, pa inercija te pojuri odozgo preko 50 ili silazak sa mosta na Adi... Al dobro, makar stalno stanu na isto mesto pa pretpostavljam gde da kočim... Evo sad sam se iznervirao. Šta ćeš na kraju obrenovačkog puta, taman posle znaka 50? Pa stani tamo prema Adi još ako je to poenta a ne odmah sa 80 da pucaš ljude,nema nigde nikog... A da, zaboravio sam, mora da namaknu još po 2 plate otimačinom.

je već nešto sasvim drugo, i zbog takvih pojava i govorim da mi se gade.

E pa nemam ni ja ništa protiv da stoje kod škola.Kao što si video, nisam se ni osvrnuo na to konkretno u koleginom slučaju. Nema tu problema, plati i teraj dalje i to je to. Ja sam samo konstatovao da je to nezgodacija :) Meni se recimo noću desi da preteram (magistralom vozim oko 100 ili više) i onda mi odjednom izleti škola pa naglo kočim. Ne samo zbog policije nego mi nije normalno ni etički da divljam pored škole iako inače vozim dinamično da se tako izrazim.

Svakako, ja sam viđao nekad dopunske table da je 30 u periodu od ujutru do 21h npr. Ako nije tako napisano (dopunska tabla) onda je 30kmh 24/7. U svakom slučaju, nemam ništa protiv toga, tako je kako je i na nama je da pazimo i to je to.

A ovo u drugom delu što si citirao...Ne znam kako da to nazovem...

Kako bilo, ja samo za brzinu i plaćam kazne. Ne tako često, ali desi se možda jednom godišnje nekad ni toliko a dosta i imam sreće i često dobro procenim gde su pa pripazim... 

• Sviđa mi se 1

Upravo sada, slobasuper9 je napisao:

Svakako, ja sam viđao nekad dopunske table da je 30 u periodu od ujutru do 21h npr. Ako nije tako napisano (dopunska tabla) onda je 30kmh 24/7.

ama nije more tako...

sa dopunskom tablom se blize odredjuje , a ako nema dopunske table 09-21 .... kakvi crni 24/7

Ja živeo u zabludi hahahah

Često idem za RS magistralom i vozim noću pa mu ga malo dam. Pa naletim na školu pa panično kočim al dobro ne spustim na 30 nego 50-60 pa i ako me puca da ne bude neka haos kazna...

pre 4 minuta, slobasuper9 je napisao:

Ja živeo u zabludi hahahah

Često idem za RS magistralom i vozim noću pa mu ga malo dam. Pa naletim na školu pa panično kočim al dobro ne spustim na 30 nego 50-60 pa i ako me puca da ne bude neka haos kazna...

Eno na prosloj strani okacio sliku , baci pogled :)

Zona skole u naselju 30kmh , van naselja 50 kmh , ali od 7 - 21h.

S tim sto je nekada ( ocigledno davno , kad sam ja polagao ) tu jos stojalo sem vikendom i drzavnim praznicima

Promenio član Darko Mihajlovic

• Drug član, 682 postova
Pre 2 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Eno na prosloj strani okacio sliku , baci pogled :)

Zona skole u naselju 30kmh , van naselja 50 kmh , ali od 7 - 21h.

S tim sto je nekada ( ocigledno davno , kad sam ja polagao ) tu jos stojalo sem vikendom i drzavnim praznicima

On priča za znak 30, ne za zonu škole.

Kod nas mislim da ni nema taj znak (odnosno ne postavlja se), nego ide ograničenje sa dopunskom tablom.

• Drug član, 585 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

Nije ni kod nas bila zona škole do "skoro". Ako me sećanje ne vara, ograničenje 30 je bilo vremenski određeno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja