Jump to content

Moto Zajednica

Idemo Niiiiš 01.03.2025.

Recommended Posts

• Drug član, 2120 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@ZEMZEM znam, nego odgovaram kolegi koji se razočarao što mi Nišlije ne čekamo kolonu sa severa, nego je polazak na vožnju u 9h. Nema mi logike, ali ajde.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2120 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ok, uspeo sam da dobijem odgovor od koordinatora za bajkere u Nišu.   @ZEMZEM @zoran

U suštini želja studenata je bila da se kolona bajkera priključi studentima kod fabrike Nitex, i da odatle zajedno krenemo ka centru oko 11h. Zato je satnica pomerena. 

Ali je zato kasnije planiran "defile" bajkera kada se svi skupimo. Vidimo se!

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: FJR1300A

@živke Čekate, samo posle 🙂 U 9 jer onda počinje blokada, prate se studenti u blokiranju itd. Posle nas dočekate, pa do centra, pa onda zajedno defile... Neće ni svi ostali gosti iz cele zemlje stići u 9, pa će imati priliku da vide drugi defile. A tablice.. pa rečeno je da je zabranjeno van defilea. Ja moje uvek slikam da se vidi da je moj motor 😀 Elem, vidimo se 😉

P.S. Dok ja nakucam... Eto već i odgovora 🙂

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1069 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Kojim brzinama će se kretati kolona ka Nišu? Biće tu i novopečenih vozača, a i pitam zbog nas matoraca sa diskus herniom. 😇

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 78 postova
  • Motocikl: Suzuki SV1000S, Bmw R1200 RT
Pre sat vremena, severian je napisao:

Čemu sakrivanje tablica? To je u potpunoj suprotnosti sa samom suštinom zahteva koje podržavamo. Bukvalno 180deg različito. 

A dodatno, ako na samom početku, kada je bilo debelo frka i neizvesno, vrlo svesno nismo krili tablice, čemu onda strah sada? 

Suština cele priče je da slobodni ljudi, podignutog pogleda i čvrsto, lično, jasno i bez straha stanu iza studentskih zahteva. To je 100x jače nego sakrivati se u nepotrebnu anonimnost. Pripadnost grupi i broj ljudi sasvim lepo rešavaju i nalepnice. 

Iskreno predlažem svima da se ne sakrivaju. I nije neka fora, a potpuno pogrešna poruka (da se krijemo, plašimo, ne poštujemo ono sta tražimo...). 

Moje mišljenje je da skrivanjem tablica hoće da nas zaštite od mogući posledica slikanja na prolaske kroz crveno svetlo u toku defilea koji će se dešavati. Moramo biti svesni da ovo nije pod pokroviteljstvom grada Niša i da su još uvek( na žalost) na vlasti oni protiv koji se borimo. Tako da ne bi stizale kazne na adresu shodno volji neka se zaštiti ko želi. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Nikome nije stiglo ni kod Vuka, ni na Auto komandi, ni iz NS a, ni iz KG, tako da ne plašite se, neće ni iz Niš. 🥰

• Podržavam 3

• ODUSTO OD DIJETE, 2711 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155
pre 11 minuta, Atorn je napisao:

Kojim brzinama će se kretati kolona ka Nišu? Biće tu i novopečenih vozača, a i pitam zbog nas matoraca sa diskus herniom. 😇

Načuo sam da je Boki na čelu kolone, očekujmo neočekivano tj oko 300km-h  :moto2: :aha::jee:

• Haha 3

• Svrati ponekad, 292 postova
  • Motocikl: F900 GSA

Ja sam tablice shvatio kao suvenir. Da li će neko da ih stavlja na motor ili da prelepljuje nalepnicama, njihova stvar.

Ja nisam stavljao, i neću. Po meni pogrešno, ali svi smo odrasli. Lični izbor i ne možemo nikom govoriti šta da radi a šta ne (dok ne ugrožava drugog naravno). Ja znam nekoliko njih iz NS koji je uzimaju za zid u garaži.

Drugo, ako ćemo imati pratnju policije onda prolazak kroz crveno svetlo uopšte nije upitan jer postupamo po uputstvu službenog lica.

Otvoreno je, po meni, pitanje naplatne rampe, odnosno plaćanje putarine. Jer nekoliko stotina motora (nadam se) je kolaps svuda. Iskreno se nadam da će nam otvoriti jednu rampu da organizovana kolona prođe (pod pratnjom policije).

Koliko sam čuo i imam info, studenti u NI su želeli nekoliko (puta) defilea motora, što u praksi nije baš izvodljivo.

Oni u Nišu nas očekuju oko 14:00 i niški bajkeri će nas čekati posle naplatne rampe u Nišu.

Tada i treba svi zajedno da uđemo u Niš i da bude veliki defile.

Postoji student(kinja) kordinator za bajkere za Niš i u kontaktu je sa kolegom Draganom iz Niša (zadužen za nas). Tako da se nadamo da će sve biti dobro kao i što je do sada bilo.

Samo dobra energija, svi zajedno i PUMMPPAAAAJJJJJ!!!

Vidimo se u subotu!

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 2

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700 MT

Da li se šta zna za automobile koji idu za Niš, da li možemo sa bajkerima u kolonu ili idemo odvojeno??

Ja ću svakako doći do IKEE da podelim nalepnice pa da znam šta mi je dalje činiti...??

Promenio član azlatic

• Integrisan, 8564 postova

Ja ću 90% autom i planiram za Niš što pre. Ako su studenti predložili neku satnicu (koja jeste malo 'nako... :) ), meni je to ipak neka vodilja.

Na kraju balade, ovako ili onako, levo ili desno, čak i sa prekrivenom tablicom (i dalje tvrdim glupost :) ) ili bez, važno je u subotu biti u Nišu.

Sada je dolazak nemerljivo važniji nego kako doći. Jako važno je da nas tamo bude jedno pola Srbije! Sve drugo je sporedno (bar meni) i folklor...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 5

• Misbehave Responsibly, 1662 postova
  • Motocikl: FZ6S

Samo da se nadovežem za tablice. Motocikl je snimljen sa više strana tokom tehničkog pregleda. Kamere su svuda po ulicama i niču kao pečurke; prati ih software koji je verovatno prilično napredan po pitanju raspoznavanja. Skrivali vi tablicu ili ne ako hoće da vas pronađu, pronaći će vas.

I nemojte imati ni najmanju sumnju da je SVAKI učesnik dosadašnjih akcija zaveden u tefter "gde treba". Bio on tamo kolima ili motociklom a za pojedine lokacije i kao pešak.

Mafija ni jednog trenutka nije prestala da radi. Ko je odbio da ide na skup za podršku Oskaru a radi u organima uprave, dele otkaze i dok ovo kucam. Kad se obračunaju sa prvim ešalonom doći će na red i svi ostali.

Ko god misli da ovo nije njegovo pitanje, zajebo sa dal' ubrzo ili malo kasnije.

Svi dalji zaključci se nameću sami po sebi.

• Sviđa mi se 9

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Suzuki V-STROM
15 minutes ago, drs said:

Samo da se nadovežem za tablice. Motocikl je snimljen sa više strana tokom tehničkog pregleda. Kamere su svuda po ulicama i niču kao pečurke; prati ih software koji je verovatno prilično napredan po pitanju raspoznavanja. Skrivali vi tablicu ili ne ako hoće da vas pronađu, pronaći će vas.

I nemojte imati ni najmanju sumnju da je SVAKI učesnik dosadašnjih akcija zaveden u tefter "gde treba". Bio on tamo kolima ili motociklom a za pojedine lokacije i kao pešak.

Mafija ni jednog trenutka nije prestala da radi. Ko je odbio da ide na skup za podršku Oskaru a radi u organima uprave, dele otkaze i dok ovo kucam. Kad se obračunaju sa prvim ešalonom doći će na red i svi ostali.

Ko god misli da ovo nije njegovo pitanje, zajebo sa dal' ubrzo ili malo kasnije.

Svi dalji zaključci se nameću sami po sebi.

Daleko si od realnosti. Postoje 3 paralelna sistema i potpuno nezavisna. Onaj koji belezi prekrsaje, video nadzor i safe city koji vrsi alfanumericka i biometriska prepoznavanja (moze da trazi po boji vozila, slovima i brojevima koje procita u cilju otkrivanja učinioca krivicnih dela i prekrsaja koji su u odbegu). Svako sresdstvo prevoza se identifikuje preko registracione oznake i serijskog broja tablice(beznacajno). Sve preko toga je iluzija. To "tefter" price iz doba socijalnog drustvenog poretka je davno prevazidjeno. Grupa motorista koji voze po propisima i pritom ne učine nikakvu inkriminisanu radnju u smislu narusavanja javnog reda i mira, ili ti drustveno opasno delo, nemaju apsolutno razlog za brigu. 

Grupom od vise hiljada ljudi se niko ne bavi. Interesantni su samo ubačeni elementi pozicije/opozicije koji imaju za cilj da naruže studentske zahteve i protokol koji je u skladu sa svim zakonskim aktima koji su na snazi. Dakle, opustite se narode u cilju postizanja vladavine prava i ozdravljenja drustva. 

PS kome nesto u vezi teme nije jasno moze da se javi direktno, decidno cu sve razjasniti kako ne biste levitirali izmedju racionalnog i SF produkcije. 🤗🇷🇸

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Misbehave Responsibly, 1662 postova
  • Motocikl: FZ6S

Hvala za tehnička pojašnjenja, uvek je lepo znati i tehničku pozadinu.

17 minutes ago, BlesimiR said:

Postoje 3 paralelna sistema i potpuno nezavisna.

U mom viđenju izraza sistem i nezavisan - to u Srbiji trenutno ne postoji. Ono što klija na sve strane su zloupotrebe posrnulog sistema od strane garniture na vlasti.

19 minutes ago, BlesimiR said:

Sve preko toga je iluzija. To "tefter" price iz doba socijalnog drustvenog poretka je davno prevazidjeno.

Ovim si me lepo nasmejao, no svako ima pravo na svoje iluzije.  :)

21 minutes ago, BlesimiR said:

Dakle, opustite se nema opuštanja narode, u cilju postizanja vladavine prava i ozdravljenja drustva. 

Evo, opravio sam ti ovo. ;) 

Za ostalo ćemo uživo; dok se budemo majali.  :takoje:

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 36 postova

@drs cilj i jeste da se zezamo, medjusobno dopunjujemo, korigujemo, učimo, čuvamo... smejemo, a pored svega radimo nesto i za sebe i opsteg drustvenog interesa. I da puuumpamo... (terminološki široko uporište i značenje) 🤓

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1267 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 3 sati, BlesimiR je napisao:

serijskog broja tablice(beznacajno)

Gde se ovo nalazi na tablici?

• Drug član, 1982 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Lepa stvar je što je za motore rezervisan centar grada okružen najboljim baštama kafića ( i najbolji kafić "vespa") gde svi mi pijemo kafu kad je redovno stanje. Ispred su uvek parkirani motori pa studenti nisu mogli bolje mesto da rezervišu za nas 🙂

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 36 postova
25 minutes ago, Džim Džarmuš said:

Gde se ovo nalazi na tablici?

U ćošku na beloj površini gore levo. Digitalno utisnut broj laserom. 

Upravo sada, BlesimiR je napisao:

U ćošku na beloj površini gore levo. Digitalno utisnut broj laserom. 

Da li to znači da ako , teoretski ,prekriješ brojeve i slova, da kamera može da detektuje taj serijski broj i tako te identifikuje ?

• U prolazu, 36 postova
24 minutes ago, Džim Džarmuš said:

Da li to znači da ako , teoretski ,prekriješ brojeve i slova, da kamera može da detektuje taj serijski broj i tako te identifikuje ?

Samo skener kamere bez VT opcija, to znači da čita kao barkod feromagnetni sloj. U teoriji mogucnost postoji, realno veoma tesko na granicama procenta verovatnoće. 

• Hvala 1

Ok onda sam teoretski dobio opkladu,obzirom da smo se smejali kolegi ,ispred firme parkira, koji je sakrio tablicu ali nije seriski broj.

Obzirom da .. mi se čini dan on stoji na automobilskoj tablici u gornjem desnom uglu..!?...ili je to neka "treća" oznaka..?! 

Promenio član Džim Džarmuš

• U prolazu, 36 postova
5 minutes ago, Džim Džarmuš said:

Ok onda sam dobio opkladu,obzirom da smo se smejali kolegi ,ispred firme parkira, koji je sakrio tablicu ali nije seriski broj..ili je to neka "treća oznaka"..?! 

Obzirom da .. mi se čini dan on stoji na automobilskoj tablici u gornjem desnom uglu..!?

Okej, koliki je moj deo?! 🤣🤣🤣

Taj broj ne potpada pod operativne evidencije i pretrage. To je samo automatski generisani serijski broj u odnosu na kombinaciju brojeva registarske oznake. 

U prevodu moze da se izburgija u sistemu koji se vodi u slucaju otkinute tablice ili ne citljivih brojeva sasije i motora u nekom XX slucaju, a kada je potrebna provera. 

Zapravo parcijalno prekrivena tablica jednacina sa vise nepoznatih i to se ne otkriva osim u slucaju kada je u pitanju neko krivicno delo. Ali postoji evidencija u kojoj das parametar KTM, BG 29-xx2, plave boje... 

Identifikacija svedena i zagarantovana... 🤗

• Hvala 1

Pre sat vremena, Džim Džarmuš je napisao:

Čuo sam da može i preko DOT-a na gumi. 😋

Šala mala. 

• Haha 3

• Drug član, 2425 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Ok...nekako su se informacije izgubile velika kakofonije po temi :) . Kad se i odakle kreće za Niš iz Beograda?

• Drug član, 1864 postova
  • Motocikl: BMW R1250 GSA

Da napišem i ja koju koja će možda nekoga zanimati. :D Neću vas tagovati ili citirati ponaosob, ali evo par informacija: 👇

Naplatne rampe - ne bi trebalo da budu problem. Saobraćajna policija je za da organizovano i bez stajanja prođemo pored podignute rampe kao kolona. Ali (uvek ima to ali), ni u najluđim snovima niko ne može da pretpostavi da li će tog dana neka lokalna kabadahija na funkciji da kaže: ne može, spuštaj rampu i naplaćuj! Tako da budite spremni i na tu opciju. U tom slučaju, sačekujemo se iza rampe i nastavljamo dalje...

Putna brzina (auto-put) - će biti 100 km/h. Dovoljno da kolona i svi učesnici nevezano za tip motocikla/skutera mogu da se isprate. Naravno, potpuno je legitimno da to nekom bude presporo i da ode do Niš(a) za svoj groš. Ali (opet ono ali), ako nismo obraćali pažnju pre ovih događaja, bar su nam studenti u protekla tri meseca pokazali šta znači međusobno razumevanje i tolerancija. Ako je neko već rešio da ne ide za Niš solo već u grupi, neka se taj dan malo prilagodi kolektivu. Mnogo različitih stilova vožnje će biti u koloni, neko neka malo doda gas da ne davi, neko neka malo popusti... i svima lepo! 😊 Uveren sam i da će nekome pasti koncentracija. Nepotrebno će usporiti i napraviti veću distancu, onda će skapirati da zaostaje i da koči kolonu iza sebe, a onda će (ako već nisu počeli da ga pretiču) dati gas da sustigne kolonu ispred... Kolona će tako da se izdužuje - skuplja i eto ga jo-jo efekat. Primer je i nedavna (sada već legendarna) vožnja za NS. Bio sam na samom čelu kolone i sa kolegama redarima tokom celog putovanja nisam prešao 55 km/h, dok su mi ljudi kasnije pričali da su daleko iza na momente dizali i na preko 100 km/h da bi sustigli (pratili) kolonu. Baš zbog toga, moj topli savet za početnike je da se pozicioniraju pri čelu kolone i drže tempo - nema tu nikakve sramote! Začelje neka ostave iskusnijim kolegama sa nešto jačim motociklima. :popovanje:

Automobili - kao što vidite ovaj put nažalost nisu pozvani. Osim Saobraćajne policije koja i nije baš voljna da i oni budu prisutni, komplikovano je i njih iskoordinirati i uklopiti u moto priču. Naravno, niko nikome ne može niti želi da zabrani da iza policijskog vozila na začelju kolone bude sa autom. Kao i za Novi Sad, biće nekoliko automobila iza cele kolone, ali napominjem da oni neće biti pod pratnjom. 

Smeštaj - Do sada se za kolektivni smeštaj prijavilo oko 70 ljudi. Ide se na to da bude više manjih smeštaja od po 10 - 15 ljudi, (grejani prostor sa toaletom, utičnicama za struju...) Kao što smo rekli, varijanta je da se ponesu dušek za kampovanje, vreća za spavanje... uglavnom, smestićemo se svi negde, bićete obavešteni. 

Tablice - o kojima je reč su zamišljene da budu fazon, da se "uniformišemo" i da ostanu za uspomenu. Ako želite, stavite ih gde god, ako ne, opet dobro! Ko je pokrivao tablice ranije, pokrivaće ih verovatno i sad. Ko nije, neće ni sad. U oba slučaja niko nikome ne može i ne želi da nametne stav u vezi toga, odrasli smo ljudi. U organizovanoj i disciplinovanoj koloni pod pratnjom, organima reda uopšte nećete biti zanimljivi. Onog trenutka kada se izdvojite iz kolone, ili kada se po dolasku na odredište kolona rasformira, postajete individua 100% odgovorna za sve svoje postupke: tablica ovakva-onakva, točkiranje, kaciga, brzina, crvena svetla, saobraćajni propisi i znaci... Na vama je. :)

viber_image_2025-02-26_19-41-13-571.jpg.e865736a953393924c04fc33451f8ef4.jpg

• Sviđa mi se 16
  • Hvala 2
  • Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja