PAPARACO 156 Napisano Petak u 22:32 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,naime kupio sam android- auto navigaciju,povezuje se sa telefonom,koristi google mape i u pakovanju sam osim navigacije,prednje i zadnje kamere dobio i TPS senzore za pritisak u gumama.E sad,čuo sam da ti senzori (kapice) koji se montiraju na ventil gume znaju da pokidaju ventile ili ga pod inercijom po malo iscepaju pa guma "na kvarno" ispušta po malo.Čak mi izlete neki video onog momka što radi recenzije,ST MOTO,gde je on lično imao neprijatno iskustvo sa tim senzorima.Ima i onih drugih,koji kažu da ih sve služi besprekorno već hiljadama kilometara.....Ima li neko od vas iskustva sa tim? Inače vozim malog stroma,znači nema naglih ubrzanja,ludijanja,velikih brzina..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5283 Napisano Petak u 22:55 (promenjeno) Drug član, 1570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan o cemu pricamo , autu ili motoru ? PS - aha , sad vidim , mali strom.. mislim da je taj momak imao problem jer je imao one ventile sa strane... licno ne bih to stavljao , jer svakako imaju neku tezinu i def uticu na balans gume Promenio Petak u 22:57 član Darko Mihajlovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4785 Napisano Petak u 23:03 Drug član, 1029 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Meni se upravo to desilo - zbog inercije je ventil napukao i u jednom trenutku sam nasred autoputa primetio da mi se guma ispumpala. Srećom, to je bilo posle 250km u tom danu i desilo se na 300m od Autokomerca, pa sam tamo mogao da odem da dopumpam gumu da se dovučem do kuće. Imao sam sreće da nije eksplodirao ventil u vožnji. Odmah mi je bilo jasno šta se desilo i oba senzora sam na licu mesta bacio. Dakle, NE KORISTITE TPS senzore! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano Petak u 23:13 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Petak u 23:23 Andragog, 5019 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan ST MOTO je lepo objasnio 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17532 Napisano juče u 06:38 Integrisan, 5163 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Manite se Aliexpress smeca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 325 Napisano juče u 07:24 Svrati ponekad, 397 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji solucija za stavljanje, ali nikako na gumeni ventil. Pogotovo tko brzo vozi. Treba staviti kvalitetan kratki alu ventil ili kako je netko napisao onaj sa strane. Njega savinuti neće. Pošto se na felgu dodaje ta težina senzora točak se odnese na balansiranje i to je to. ST moto je pogriješio što je stavio na gumeni, a i momak prebrzo vozi. Osobno to stavljao ne bih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17532 Napisano juče u 07:27 Integrisan, 5163 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji rizik izduvavanja gume, pada, povrede ili jos gore i neko ce opet da okaci to smece kako bi eto video pritisak u gumama. Nismo mogli bez tog znanja... Pa koliko cesto morate proveravati pritisak u gumama ako niste vozac na stazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5507 Napisano juče u 07:56 Ne silazi, 4893 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Okej su TPMS senzori koji idu sa samim ventilom, odnosno u samu felnu. Takve TPMS koriste većina proizovđača kao OEM ugradnju ili kasniju opciju dodatne opreme. Većina zna da čak i one ukrasne krupne kapice ventila znaju da naprave problem, tako je i sa TPMS koji su našrafljeni na ventil umesto kapica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano juče u 08:29 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam naveo lično iskustvo, motor je vožen oko 50k dok nije prodat, nikakav problem nije bio sa ventilima koji su oni kratki gumeni. Kad se stavi senzor, mora da se uradi balansiranje točka naravno, mada ljudi voze sa debalansima čak i po 50gr, što je mnogo više nego težina senzora. Fabrički senzori idu od 25-45 gr. na BMWu,što se samo odražava na veličinu tega što je nebitno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAPARACO 156 Napisano juče u 08:42 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na podeljenim iskustvima.Naravno da ovaj dodatak nije obavezan ili da je preko potreban,Bože moj,i do sad smo vozili bez ikakvih pomagala,nego kad je već tu mogao se namontirati,ali ću dobro razmisliti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1632 Napisano juče u 08:47 Drug član, 1017 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni nije preko potreban. Stanem na pumpu pre pocetka voznje, proverim pritiske i gas. Nikakve gluposti ne stavljam dodatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13139 Napisano juče u 08:51 Ne silazi, 7466 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne može da se vozi bez TPS senzora. Apsolutno ne može. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22428 Napisano juče u 09:00 Integrisan, 9618 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vise sam za analogo resnje... Da se zabusi felna, nareze navoj te u isti uvije manometar... ... u njega uperi kamera (zalepljena na felnu) koja ce u riltajmu preko BT konekcije slati sliku na bt sarenu tablu. Jedino me zanima hoce li sile koje deluju na mehaniku manometra unositi gresku proporcionalno brzini rotacije? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22428 Napisano juče u 09:07 Integrisan, 9618 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Datiram od "pipnes palcevima gumu" i vidis je li ok pritisak, zato sam valjda i razvio osecaj da osetim odmah "kakve su gume". u prvih par minuta voznje. Inace, vecina vozi na gumama koje nisu napumpane dovoljno.... (Bar oni cije motore provozam) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano juče u 09:11 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam davno ko momak imao udes na takmičenju zbog podpumpanih guma, oslonivši se na manometar na pumpi. Kod vulkanizera su tačniji, barem kod viđenijih, jer ih često kontrolišu, a imam i svoj manometar koji je tačan. TPS nije baš preko potreban, ali je ipak korisan dodatak. Kad guma počne polako da ispušta, vozač se navikava i kompenzuje anomaliju do neke mere, ako je recimo vožnja na pravom putu, dugo treba da se oseti da nešto nije u redu, a tad može biti prekasno, tako da je pokazivač veoma koristan, pročitajte linkovanu temu u objavi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano juče u 09:17 Solo Rider, 3197 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja ih imam. Nisam primetio nikakve anomalije. Uzeo tj. dobio kao poklon jer volim gedžete. Mada sam nekad imao one metalne ventile, što ih je vulkanizer skinuo ne znam ...možda da mi uvali svoje "krive" šatro lakše za pumpanje. Sigurno ću ih ponovo vratiti kad budem menjao gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4201 Napisano juče u 09:32 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Vladaju stereotipi, metalni ventili, bilo pravi, bilo pod uglom su sasvim u redu i ima ih u fabričkoj ugradnji, čak i nisu preteški u odnosu na gumene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...