Jump to content

Moto Zajednica

Sam u šumi u šatoru

Recommended Posts

• Drug član, 1482 postova
  • Motocikl: SMC 300
1 hour ago, Džim Džarmuš said:

I to je tačno,samo kvadove rentaju,pa ih ima više.

Malo sam vise u temi. Realno je areal rentiranih kvadova je u/uz samo naseljeno mesto. U divljinu ne idu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

16 minutes ago, dule2812 said:

Ја сам носио увек петарде кад смо ишли у шуму, и бибер спреј, али сам дошао до закључка да је бакља можда још боља, јер може тренутно да се упали за разлику од петарди. Осећам кад би наишао теди да би и петарде и упаљачи поиспадали из руку,а које сам среће вероватно бих узео пувањак 😀

Sve sto se ucini u blizini mecke lutrija je kako ce odreagovati. Nekad je i pogodak iz vatrenog oruzja samo razbesni, pa je tada njen napad neminovan i zestok. Petarde mogu preventivno da pomognu. Ali duga je noc, ne moze se celu noc bditi i bacati petarde.

Dobar i jak pistolj bi bio zlatni standard, pored ostalih preventivnih radnji. Ali mali je broj ljudi poseduje dozvolu za nosenje takvog oruzja.

Sto se tice napada medveda na ljude, ove godine su vlasti u Slovackoj dozvolile odstrel cak 350 jedinki ove divne vrste. Pupupu u snu se ne snilo😀

Povecava se brojnost medveda svugde, pa i u Srbiji. Bice sve vise susreta sa ljudima.

Ne znam kako bih ja zanocio sa takvim saznanjima. Najbolje je da kamper bude uveren da zveri uopste nema u tom kraju ili da je opusten po tom pitanju.

Ispijanje alkoholnih pica pred spavanje, sto su neki predlagali, na mene bi delovali do pola noci. Posle sledi obavezno budjenje i razmisljanje o tome. A i posle pijanke nisi sutra bas bas za voznju, ako si uopste za nesto.😀

• Sviđa mi se 3

4 minutes ago, Džim Džarmuš said:

@slave74

Dok su kvadovi u naseljenom mestu, međed neće prilaziti ,zato i nema međeda blizu naseljenih mesta🙂

Medjedi ih voze🤣

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer

Mene je uvek privlačilo kampovanje i izolacija...Boje šume, zvuci (po danu), daljina od civilizacije, mir i neka posebna tišina...
Nisam kampovao sam u šumi nikad. I zapravo kampovao sam samo dva puta. Prvi put sam kupio šator nakon solo putovanja po obalama Jadranskog mora. Bio je to najjefitniji Dehatlonov šator za dve osobe. Isto veče sam otišao negde da postavim šator, razmišljao sam gde i tražio po netu. Našao sam neki kamp u blizini Novog Sada i pomilsih to je to, blizu mi je taman da sve stavim na motor i da prespavam večeas.

Kad sam došao u tu šumicu naravno očekivao sam da bude ljudi i ostalih šatora, ali... Ne lezi vraže...Upoznam se sa ljudima, postavim šator, još mi oni daju neke palete na koje da postavim šator, idlično. Ja naravno vreću nisam kupio već sam poneo svoj jastuk i par ćebadi. Završim ja postavljanje negde oko 20h uveče i odem do tog glavnog šatora da malo popričam sa ljudima, red je. Kad reč po reč, oni počnu o politici, o teorijama zavera, šta je bilo 11. septembra i koja je to poruka bila Srbiji, za šta je kriva vlast i zašto smo "mi" ovde.. o.O
Koji mi? - Pa mi ovde u kampu, svi mi ovde čuvamo šumu ako dođu batinaši a već su bili pre dva dana. 
Ja u fazonu kakvi sad jeb...i batinaši ja sam juče došao sa puta i samo sam hteo da spavam prvi put u šatoru. Objasniše oni meni da je to aktivistički kamp i da oni tu čuvaju šumu od gradnje nekog novog mosta... Mislim se: "Marko, koji ti je ovo trebalo, sad ću još da se bijem sa ljudima koje ne poznajem, zbog 200 kvadrata šume, a samo sam hteo da vidim kako je kampovati...Sve u svemu dobićemo batine jer nije da nisam u formi ali pored mene ima još 6 momaka koji zajedno imaju oko 400kg žive vage i od oružja samo spremnost na diplomatsku diskuiju"...
Završi se ta noć nekako iako sam se tripovao(ma plašio se braćo da ću se probuditi u nekoj zajednici buba i žaba koje su gmizale celu noć ispod mene). Pored toga me je probudio neki udarac po šatoru..Pomislio sam: "Bolje da su batinaši nego da je pala zmija na šator"... A to je samo bila grana...

Šta reći. Sledeći put ja i bivša devojka u dvorištu vikendice postavili šator i prespavali...Toliko smo bili blizu kuće da sam zakucao čim sam legao i zaboravio da sam u šatoru uopšte...

Sad se spremam za put u Italiju i oooozbiljno se razmišljam da dokupim vreću i odvažim se negde da postavim šator na Siciliji. Za prvu noć bih pripremio jedno 4 piva da malo utrnem. Da onda vidimo gde je taj jazavac i kornača, a mogu i ježa da pozovu, slobodno. 

• Haha 6

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Sym NHT 300

@slave74

Једном приликом кад смо били на Тари, човек од кога смо изнајмили кућу ме је одвео на хранилиште, без ичега смо отишли тамо, њему је то нормално јер човек живи тамо и нема проблем, а ја као прави паметњаковић кренуо у папучама, а да не кажем без сузавца, петарди итд. 🤦‍♂️

А он човек мртав ладан каже само се продери пар пута и то је то 🤣

• Haha 1

35 minutes ago, dule2812 said:

@slave74

Једном приликом кад смо били на Тари, човек од кога смо изнајмили кућу ме је одвео на хранилиште, без ичега смо отишли тамо, њему је то нормално јер човек живи тамо и нема проблем, а ја као прави паметњаковић кренуо у папучама, а да не кажем без сузавца, петарди итд. 🤦‍♂️

А он човек мртав ладан каже само се продери пар пута и то је то 🤣

Reci mi samo, jesi li platio smestaj unapred 🤣

Не плаћам унапред никад, а можда бих требао да почнем 😀

Ма срце у пети куца, само сам чекао кад ће да ми искочи медо, а у глави милион комбинација, гледам оне јапанке дошло ми да их поједем 🤣

30 minutes ago, dule2812 said:

Не плаћам унапред никад, а можда бих требао да почнем 😀

Ма срце у пети куца, само сам чекао кад ће да ми искочи медо, а у глави милион комбинација, гледам оне јапанке дошло ми да их поједем 🤣

Hteo sam da se nasalim. Platis domacinu unapred. On te odvede do hranilista medveda, kaze odmah se vracam, a ti se proderi par puta.

I tako, opet slobodan smestaj😀

• Haha 4

• Drug član, 839 postova
  • Motocikl: -
Pre 3 sati, Džim Džarmuš je napisao:

A da ti se čula izoštre,oprez poraste,kad si sam u divljini,to je realno a i prirodno.

Ja sam mislio da se to kod nas kaže "usr'o se od straha"?

Ispadoše naše divlje živuljke gore od Predatora. Rizik ima, ali nije baš da je njihova životna svrha da samo love nas po kojekakvim zabitima.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Није проблем, слободно 😀

Само што би овај морао цео мој чопор да поведе, а медо кад би нас све видео побего би главом без обзира 🤣

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1434 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

@miki cirirani tekst si dobro shvatio,to mu je poruka,prenaglasimo oprez u tim okolnostima.

Promenio član Džim Džarmuš

1 minute ago, miki said:

Ja sam mislio da se to kod nas kaže "usr'o se od straha"?

Ispadoše naše divlje živuljke gore od Predatora. Rizik ima, ali nije baš da je njihova životna svrha da samo love nas po kojekakvim zabitima.

Kod vas u Bosni medjed je domaca zivotinja. Planine nisu tako gorostasne i stenovite kao recimo u CG, ali medveda kolko neces.

Citao sam u novinama, cesto se muvaju oko gradova, a bilo je i par napada na ljude.

Nekad davno, kad su sela imala pune skole dece, moj otac je sluzbovao  kao ucitelj 2 godine, u selu ispod Grmeca. Pricao mi je da je jedared vodio decu iz skole na izlet za 1.Maj. Na neki vis iznad sela. Pa je video mecku pored puta. Srecom nije bila zainteresovana za druzenje, ali kaze da se bas bio uplasio. Pogotovo za decu.

Inace u to vreme je bilo dosta vukova, pa ih je redovno vidjao. Recimo njih se uopste nije plasio. 

Pre dve godine sam bio da posetim to selo i srusenu skolu, pa sam sreo cobana i popricao s njim. Kaze ima i vukova i mecki. Ali za razliku od pre, vukove nije video, a mecke srece redovno.

Kaze da je u selu , sad najmnje ljudi. A i to nisu starosedeoci, vec neki novi.

• Drug član, 839 postova
  • Motocikl: -

Da znaš da si u pravu! 😂

Ćaletov auto je u kvaru, pa vozi Dustera.

Ja sam moj "paradni" auto ostavio na asfaltnom putu, nekih 2 kilometra od vikendice i sad kad sam krenuo kući, ajd da njega ne cimam idem cipelcug, predivan dan.

Čim sam krenuo, sjetio sam se ove teme i počeo da razmišljam šta i kako. Al sam zaboravio posle 50 m, ipak meni medo dođe nekakav rod.

• Haha 2

Сва срећа па не идем на Тару са породицом следеће недеље 🤣

Сад морам да купим и сони пре него што кренемо, коске вам јбм 🤣

4 hours ago, miki said:

Sve je ovo bilo dobro dok @makikt nije postovala članak.

Mislim da bi trebala da ispeče jedno jagnje kod sebe u selu, da nas prođe strah.

A ostatke od janjeta da skupimo za mede🤣

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 741 postova
  • Motocikl: Lucifer

Auh, vidim propustila sam žurku danas🙂

Da ne bude da samo mračim, evo par slika da vidite šta ja zaista mislim na temu sam u šumi , planini🙂

Doduše novijih nemam jer se lečenje povrede odužilo, ali nije ni ovo bilo tako davno.

IMG_20250201_135419.thumb.jpg.a7fd06ec6ded4cfd721c9a09c27bd701.jpg

IMG_20250125_134104.thumb.jpg.afdfedc9a5a2110284e1bd311aea41ca.jpg

IMG_20241102_130118.thumb.jpg.f3035a5c949bbdee950bab765605422c.jpg

IMG_20241027_154321.thumb.jpg.ae498b1058c6f710d35c6132313500b9.jpg

IMG_20241025_133321.thumb.jpg.345cd16aca72a34bb2b0b09411e6e742.jpg

Priroda je prelepa, svaka, bilo gde.

Dok je poštujemo i čuvamo, a tako se odnosimo i prema njenim stanovnicima, nadam se biće nam uzvraćeno na isti način 🙂

Ipak, ne smemo zaboraviti da je to njihova teritorija, mi smo tu samo gosti koji imaju mogućnost i privilegiju da osete čari i lepotu tih usamljenih, skrivenih mesta, na kojima se čuje samo tišina, zujanje ponekog insekta i šum lišća na vetru.

A umesto jagnjeta mogla bi neka tura po bespućima Crne Gore, da vam na licu mesta pokažem gde mi kažu da medveda ima 🙂

Ali to kad se zalečim i vratim u sedlo, a usput negde naći će se i neka klopa. Mislim, mi da klopamo, ne da budemo pojedeni 🙂

Uživajte u prirodi.

Ona je izvor neizmerne sreće i dubokog mira!

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1386 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr
Pre 12 sati, slave74 je napisao:

Tema je stvarno dibidus pomogla neodlucnim satordzijama.🙂

Cak i oni sto se nimalo nisu plasili, pocinju da se kolebaju.🤣

Ja sam odustao vec na prvoj strani od kampovanja, a sad vec i od voznje ofroad.. Vozicu po centru Zlatibora kao oni medjedi sa kvadovima

• Drug član, 1386 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr
Pre 3 sati, makikt je napisao:

Auh, vidim propustila sam žurku danas🙂

Da ne bude da samo mračim, evo par slika da vidite šta ja zaista mislim na temu sam u šumi , planini🙂

Doduše novijih nemam jer se lečenje povrede odužilo, ali nije ni ovo bilo tako davno.

IMG_20250201_135419.thumb.jpg.a7fd06ec6ded4cfd721c9a09c27bd701.jpg

IMG_20250125_134104.thumb.jpg.afdfedc9a5a2110284e1bd311aea41ca.jpg

IMG_20241102_130118.thumb.jpg.f3035a5c949bbdee950bab765605422c.jpg

IMG_20241027_154321.thumb.jpg.ae498b1058c6f710d35c6132313500b9.jpg

IMG_20241025_133321.thumb.jpg.345cd16aca72a34bb2b0b09411e6e742.jpg

Priroda je prelepa, svaka, bilo gde.

Dok je poštujemo i čuvamo, a tako se odnosimo i prema njenim stanovnicima, nadam se biće nam uzvraćeno na isti način 🙂

Ipak, ne smemo zaboraviti da je to njihova teritorija, mi smo tu samo gosti koji imaju mogućnost i privilegiju da osete čari i lepotu tih usamljenih, skrivenih mesta, na kojima se čuje samo tišina, zujanje ponekog insekta i šum lišća na vetru.

A umesto jagnjeta mogla bi neka tura po bespućima Crne Gore, da vam na licu mesta pokažem gde mi kažu da medveda ima 🙂

Ali to kad se zalečim i vratim u sedlo, a usput negde naći će se i neka klopa. Mislim, mi da klopamo, ne da budemo pojedeni 🙂

Uživajte u prirodi.

Ona je izvor neizmerne sreće i dubokog mira!

Ovo je prelepo, svaka cast.. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja