Jump to content

Moto Zajednica

Servisiranje Suzuki SV 650

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650S K3

Pozdrav bajkeri,

Od skoro sam vlasnik mog prvog motocikla - Suzuki SV650S. Kako imam dosta iskutstva i veliku kolicinu alata za rad na kolima, nastavio bih istu praksu sa motociklom. E sada, ideju nemam gde da nabavljam delove, a prva stvar koju treba da uradim je zamena prednjih diskova. Koliko sam video skidanje tocka je dosta jednostavnom jedino mi treba neki oslonac za motor. 

Dobro bi mi došla preporuka za radnju, standere, kao i za kombinaciju diskovi/plocice za suzu.

Unapred zahvalan,

Srećko, https://www.youtube.com/@Motopocetnik

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: Lep

Imas prednji stender koji ide ispod na trokut i tada mozes pomerati korman levo desno i super je, ali je i skuplji. Imas klasicne one na koje nalezu vile. Pazi samo kod tih, ja sam kupio nov, a neki su tako uradjeni da ne mozes izvuci cilindar kad krenes da skidas tocak, morao sam da odbrusim deo stendera :D ali nista strasno.

Ako ne gresim Ranko iz Zrenjanina (nas clan @abarth_maniac) ima valjda SV-a ili ih makar jako voli :D Mozes videti verujem sa njim za delove itd.

Takodje, ja sam barem za Yamahu nalazio po UK dosta sajtova/radnji, imaju cak sajtove samo za delove za Yamahu, siguran sam da tako po EU postoji i za Suzuki, jedino ono, moze carina biti problem i slicno.

• Hvala 2

• Ne silazi, 4909 postova

Ако су дискови дошли за промену, моторцикл има више од 60 000, ако је тако имаш ту много више од дискова и плочица.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• U prolazu, 5 postova

Prvo sam pitao pa krenuo da istražujem. Malo sam šokiran cenama diskova. 200+ evra za jedan. 57k ima motocikl.

E, sada slučajno naleteh na ovaj klip, pa ću prvo probati čišćenje tih "plivajućih prstenja"...

A što se štandera tiče, tu sam tek zbunjen, ima ih milion od 50 do 500 evra 🤯

• Drug član, 3098 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

A da... Ko je navikao na kola, iznenadi se kad shvati kolko nas DERU za motore. 

Za dve gume za motor obuješ ceo auto, registracija za 600cc motor je kao za auto od 2000cc.. I tako... 

Sve jedna stavka. 

• Podržavam 6

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: Lep

@Teshko i taj od 50e ce ti vrsiti posao skroz, pogotovu za kucnu varijantu. Ja bih licno nabavio i zadnji stender. Sto se tice diskova, imas u manualu koliko im je milimetara debljine minimum, fabricki naznaceno. Ja sam kod sebe cistio kljesta, reparirao prednji cilindar itd. U sustini, mozda ce pre biti tako nesto, nego da je do samih diskova, osim ako nisu bas otisli ili su krivi.

@Bas to! Pogotovu bolesna cena registracije, a pri tome mi manje opterecujemo puteve, pravimo manju guzvu, a registracija sto kazes kao za 2000cc auto.

Promenio član Abi

• U prolazu, 5 postova

Poručih pravljene stendere sa KP za 3500 din kom. Javljam kako rade kada stignu, ali ne vidim da će biti problema, čak i ako moram malo da ih modifikujem. Podesivi su po širini i visini.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja