RaS 2081 Napisano juče u 12:30 Drug član, 759 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se u potpunosti, ali radi se na tome ! Ali da ne širim priču, od mene naklon do poda, i hvala ti što ovo svoje putešestvije deliš sa nama! Pratimo te i uživamo zajedno s tobom! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1641 Napisano juče u 14:41 Drug član, 1329 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Mi uživamo svakako, koliko on uživa, to je znak pitanja. Deluje mi da ga Afrika i nije nesto oduševila.. ali ajde, nadamo se vedrijim izveštajima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7150 Napisano juče u 15:55 MotoDJIR.com, 1398 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Gajo Sevojno said: Mi uživamo svakako, koliko on uživa, to je znak pitanja. Deluje mi da ga Afrika i nije nesto oduševila.. ali ajde, nadamo se vedrijim izveštajima. Čini ti se. Ja sam odusevljen Afrikom i ovim sto vidim ovde. Sve cu napisati na kraju i u knjizi, malo opsirnije. Samo sam premoren. 4500km za 8 dana. A sada dva dana odmora 10 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7150 Napisano pre 23 sati MotoDJIR.com, 1398 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Nedjelja je ujutro. Vozim kroz Mbabane i shvatam da osim na pijaci na kraju grada, nema nikoga. Tražio sam po gradu neki trg, znamenitost, zdanje ili tačku susreta. Dok još nije bilo društvenih mreža, a dvoje treba da se nađu, gde bi se ovde našli? Malo je bezveze da joj kaže: „Čekam te ispred Spara ili Kentucky Fried Chickena…“ I jednog dana kada pričaju gde su se smuvali, bezveze zvuči. E, to ovde nema. Osim nekih prodavnica, banaka, pijace, fast food lanaca i benzinskih pumpi ovde je sve obično. Nebitno. I nimalo romantično. Osim spomenika gospođi koja je neke godine pomogla nezavisnost Svazilenda. Idem dalje, lošim putevima, pore kojih se nalaze oronule ili nedovršene kućice, a onda naselje sa nekim ogromnim vilama, pa opet kućice i tako do granice. Cela država Eswatini ima cca 180km total. U daljini se vide planine koja su prirodna granica sa Mozambikom. Ne znam da li sam pisao, ali ne idem u Mozambik, više razloga, ali onaj najbitniji i najgluplji je da nemam mesta u pasošu za još jednu vizu. Zambija, Zimbabve i Bocvana su objasnili kako se široko ophodi sa stranicama u pasošu. Na ulasku u Južnu Afriku, temperatura je 34’C. Sve gori. Sve me boli. Baš me je stigao umor. Osećam vobling na prednjem točku. Jači nego normalno. Stajem. Prednja guma je prilično ispumpana. Gledam je i zagledam, ne vidim nikakav predmet. Dopumpam je i nastavljam dalje. Ceo dan vozim malo magistralnim, a malo i auto putem. Prelepi drvoredi, ravnice i ljudi koji pored puta prodaju predmete od drveta, banane, avokado. U nekim trenutcima je gužva velika. Počinje kiša, temperatura pada na 25-26’C i mnogo je lakše za vožnju. U slušalicama EKV, oblaci tamni, a u daljini, levo u daljini se vidi okean. Indijski. Stižem u grad Ballito, na samoj obali. Ovde sam naredna dva dana. Sutra dolazi Aleksa iz Johanesburga, donosi gume. Menjamo i pravimo plan. Vozićemo se zajedno naredna 2-3 dana. Za 8 dana od polaska iz Johanesburga sam prešao 4500km. Mnogo je. Malo smanjujem tempo i dnevnu kilometražu. 17 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 1017 Napisano pre 23 sati Ol' dirty bastard, 638 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Vise puta je pala kisa tu kod tebe za osam dana nego u Srbiji za celu godinu?!?! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vojakis 8 Napisano pre 22 sati U prolazu, 50 postova Lokacija: KRAGUJEVAC Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo putesestvije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7150 Napisano pre 10 sati MotoDJIR.com, 1398 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 7150 Napisano pre 25 minuta MotoDJIR.com, 1398 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Današnji dan je bio dan za odmor. Prvi dan od kada sam došao da ne ustajem u 7.30h, kao da idem na posao. Prvi dan kada sam polako doručkovao i uživao veći deo dana. Zadao sam sebi jači tempo i sada kada sam to ispunio, polako idem ka Cape Town-u. Imam još 12 dana do završetka rute i oko 4000km, što i nije strašno. A plan je da u Cape Town-u ostanem 2-3 dana. Popodne odlazim do servisa da zamenim gume, a na lokaciju dolazi Aleksa iz Johanesburga sa gumama. Menjamo gume, zadnje pločice i idemo ka smeštaju. Aleksa je sa mnom na vožnji naredna dva-tri dana. Planiramo da se spuštamo ka jugu i uživamo u ruti na kojoj je indijski okean na levoj strani. „A pogled se gubi negde daleko, ka istoku…“ Ballito je mali simpatičan gradić udaljen 50-tak km od velikog grada Durbana. Durban je veliki grad koji je naselila sirotinja i svi koji žele da uživaju životu su se preselili u okolna mesta, a jedno od tih je ovo i gde sam sada. Male ulice, tihe, sa strane mnogo kuća i raznog rastinja. Poneki automobil koji prođe i gomila baštovana koji sređuju već savršene travnjake, voćnjake i dvorišta. Sutra je sunčan dan i eto razloga za osmeh… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...