Jump to content

Moto Zajednica

Honda NC 750x 2025

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DT

Nisam odmah skapirao sta si napisao, jbm li ga, mislim da ti dodje na isto da porucis kod dobavljaca i sam...

Evo razlike u ceni za nosac kofera npr., s tim sto su sad preko zime popusti, pa mozes da prodjes i do 10 tak posto jeftinije ...

Sad kad citam unazad ispade kao da radim za njih hahahahah

Ne radim, samo sam odusevljen kvalitetom izrade za odredjene stvari ;)

nosac.jpg

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: NC750xd

Ja sam takodje uzeo nosac centralnog kofera, slidere , centralnu nogaru i crush bar od GP, prezadovoljan sam kvalitetom ali i prodavac je bio izuzetno korektan. Špediter sam i u momentu kad sam naručivao nije bilo racunice da narucujem direktno iako carinske formalnosti mogu sam da resim.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 3545 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
5 minutes ago, midnightdk said:

Ja sam takodje uzeo nosac centralnog kofera, slidere , centralnu nogaru i crush bar od GP, prezadovoljan sam kvalitetom ali i prodavac je bio izuzetno korektan. Špediter sam i u momentu kad sam naručivao nije bilo racunice da narucujem direktno iako carinske formalnosti mogu sam da resim.

A gde, od koga naručuješ? 

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: NC750xd

Ima na Kupujem Prodajem dosta stvari oglaseno. Slobodno im posalji poruku na viber sta zelis i koji je model i odgovorice ti. Korektni su i obicno daju neki popust ili ti u paket ubace neke sitnice koje nisu ne znam koliko vredne ali pokazuju postovanje prema kupcima. Slali su mi za NS i sve je bilo dobro upakovano da ne moze da se osteti.

Ako se dibro secam bese neki Aleksa Matic moto

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 9715 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre sat vremena, midnightdk je napisao:

Kolega iskoristicu tvoj post.... možda će nekom značiti......

Par stvari treba znati kad je gvoždje u pitanju.

- Nosač centralnog kofera znao je pucati posle x km predjenih.

Više njih sam imao prilike videti kako popuštaju (pucaju) par cm ka vani od poslednje tačke srafljenja.

- Štitnik motocikla takodje lako se krivi padom bajka u mestu, na Givi mislim (koji ku*cu ne valja) , čak i bočnu plastiku stigne oštećenje. Previše tanak= slab zid dovede do toga.

- C stender nisam čuo da se nekom deformisao.

U principu to mu dodju cevke koje su savijene, zavarene, plastificirane.

Spolja nam na oko mogu izgledati top, super.....što nije reper za kvalitet!

Kvalitet čuči u debljini zida cevke/gvoždja što će pogodovati nosaču kofera, kao i rešenje kačenja.

Deblji zid = bolji nosač.

Ali ta ista debljina/jačina zida možda neće podjednako pogodovati štitniku motocikla jer tu dolazimo do absorbacije udarca.

Previse slab štitnik lako se krivi/puca, prenosi stetu na galanteriju, agregat, ram.

Previše jak štitnik prvo krivi ram, može stetu preneti na agregat tamo gde je isti "zakačen" za ram.

Pored toga jos jedna stavka sitna a bitna može značiti.

Reč je o napeto usrafljenom gvoždju, nije dobro.

Dal je nosac, stitnik il sta god.....sve više od 3 tačke srafljenja hvata se i privlači rukom pre stezanja (unakrsnom ako treba).

Alu u gvozdje ili gvodje u alu ako se srafi....podmazati.

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 2995 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Nisam video uživo nov model, treba probati nosac kofera sa modela do 21 god, na 21-24 odgovara i super se se sve uklapa, cena je mislim nekih 190e bila ako ne i manje, centralni stender isto, 90e bio. 

• U prolazu, 6 postova

Pozdrav. U planu mi je kupovina nove Honde NC750 DCT, tacnije rezervisan je vec u Delti...ono sto me zanima je sta bi bilo dobro uzeti od dodatne opreme kod njih, tj sta je neophodno za pocetak, a šta je to što moze da saceka? Citam po forumima da je originalni vizir bzv i da je potrebno uzeti poviseni. Sto se tiče udobnosti sedista za neke duze ture, da li je potrebno uzeti bolje ili ostati na osnovnom? Nov sam u ovom svetu, nemam puno iskustva, pa eto svaka informacija znaci. Hvala

• Drug član, 2995 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Pozdrav, nemas nesto puno da uzmes od oem opreme a da ti znaci i ne das bubreg. 

Vizir ces uzeti kad probas motor, nismo svi isti nit su kacige. 

Kres bar nije kres bar nego nosac maglenki tako da nema funkciju, jeste da skup a i najbolji od svih je fabricki nosac centralnog kofera. 

Sediste je pitanje i to ces videti posle kad se uvozas, ne znam jesu ga menjali nesto, na predhodnom modelu nije sjajno a nije ni lose, vozio sam u danu po 500km s manjim pauzama. 

Kad predjes 1000-2000km tek ces onda znati sta ti treba. 

• Hvala 1

• U prolazu, 6 postova

Hvala puno na odgovoru. Onda mi jedino ostaje da uzmem USB prikljucak od dodatne opreme, a sve ostalo mogu i naknadno posle odredjenog perioda kad skontam sta mi treba. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DT

Zdravo,

ja sam od fabrickih stvari uzeo punjac tip C i centralni stander. Ostalo sam sve isao aftermarket jer je jeftinije definitivno a pasuje sve kako treba i radi posao ...  Imas i gomilu sitnica na alij-u i Temu-u, ali pazi, posto ne odgovara sve ovom modelu, nesto je i za starije ;)

Pre neki dan sam presao 1000km i radio prvi servis, izaslo me oko 18200 din sve ukupno.

Cini mi se da bolje ide nekako, klizi... Juce sam napravio 150km u cugu i potrosnja mi je bila 3.7l, tako da sam prezadovoljan !

Naravno, imam jos sve i svasta sto cu da ga budzim, ali to je sve kozmeticke prirode ... 

Eeeee da, ipak cu da uradim i bolje sediste definitivno, jer na duze staze ne bih da pravim stalno pauze ... Doduse, sve zavisi od vozaca do vozaca ... Ovo su samo moja misljenja i sta ja radim na njemu, ti ga provozaj i sam proceni...

Evo sta sam promenio/dodao:

USB Tip C - delta

Centralni stender - delta

Veci vizir GP

Dodatak za navigaciju GP - ako ces koristiti odmah ga kupi i namestaj da ne skidas 2 puta vizir ;)

Crash bar GP

Nosac za zadnji kofer GP

Kofer XLAND 55l

Dodatak/prosirenje za copavu GP

Stitnike za ruke - aliexpress

Rizer za volan (podize ti ceo volan) - temu

Dodatak za prednji blatobran - temu/ali

Zadnji blatobran - temu

Alu zastita za hladnjak napred - ali/temu

Skid plate zastita - temu

Male plasticne stitnike za vile - ima na KP-u da se poruce

11.jpg

Promenio član Dragan Misita
  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• U prolazu, 6 postova

Ja bih svakako kasnije uzeo taj poviseni vizir, crush bar za pocetak...o koferima  ove godine ne razmisljam, mozda tek sledece, kad krenem u neke duze avanture. 

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: NC 750 X
32 minutes ago, Dragan Misita said:

Zdravo,

ja sam od fabrickih stvari uzeo punjac tip C i centralni stander. Ostalo sam sve isao aftermarket jer je jeftinije definitivno a pasuje sve kako treba i radi posao ...  Imas i gomilu sitnica na alij-u i Temu-u, ali pazi, posto ne odgovara sve ovom modelu, nesto je i za starije ;)

Pre neki dan sam presao 1000km i radio prvi servis, izaslo me oko 18200 din sve ukupno.

Cini mi se da bolje ide nekako, klizi... Juce sam napravio 150km u cugu i potrosnja mi je bila 3.7l, tako da sam prezadovoljan !

Naravno, imam jos sve i svasta sto cu da ga budzim, ali to je sve kozmeticke prirode ... 

Eeeee da, ipak cu da uradim i bolje sediste definitivno, jer na duze staze ne bih da pravim stalno pauze ... Doduse, sve zavisi od vozaca do vozaca ... Ovo su samo moja misljenja i sta ja radim na njemu, ti ga provozaj i sam proceni...

Evo sta sam promenio/dodao:

USB Tip C - delta

Centralni stender - delta

Veci vizir GP

Dodatak za navigaciju GP - ako ces koristiti odmah ga kupi i namestaj da ne skidas 2 puta vizir ;)

Crash bar GP

Nosac za zadnji kofer GP

Kofer XLAND 55l

Dodatak/prosirenje za copavu GP

Stitnike za ruke - aliexpress

Rizer za volan (podize ti ceo volan) - temu

Dodatak za prednji blatobran - temu/ali

Zadnji blatobran - temu

Alu zastita za hladnjak napred - ali/temu

Skid plate zastita - temu

Male plasticne stitnike za vile - ima na KP-u da se poruce

11.jpg

Moze link oglasa za te male stitnike za vile? 

• U prolazu, 6 postova
pre 18 minuta, GunnerHan je napisao:

Moze link oglasa za te male stitnike za vile? 

Sem temua, gde se mogu nabaviti sve ove dodatne sitnice? Hvala puno nadetaljnom odgovoru

• Svrati ponekad, 377 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Ima i na aliexpress. S tim sto uglavnom uracunaju i postarinu koliko sam video, pa je najbolje uzeti jos nesto i onda ili nema postarine ili je manja, imaju tako neke fore..

• Hvala 1

• Integrisan, 9715 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 2 sati, miki88 je napisao:

Pozdrav. U planu mi je kupovina nove Honde NC750 DCT, tacnije rezervisan je vec u Delti...ono sto me zanima je sta bi bilo dobro uzeti od dodatne opreme kod njih, tj sta je neophodno za pocetak, a šta je to što moze da saceka? Citam po forumima da je originalni vizir bzv i da je potrebno uzeti poviseni. Sto se tiče udobnosti sedista za neke duze ture, da li je potrebno uzeti bolje ili ostati na osnovnom? Nov sam u ovom svetu, nemam puno iskustva, pa eto svaka informacija znaci. Hvala

Od oem stvari centralni stender i nosač + koferi.

Štitnik motora je nešto što bi trebao prvo da ugradis.

GP i Sebin prvo bi gledao, to cetti jedino čuvati preskupu galanteriju do nekih granica.

Vizir na prvo mesto Puig, GP pa Ivan.

Prednost blagu ima Ivan jer ga može napraviti bas da odgovara za tvoju visinu tj potrebu.

Sedište, udobnost.....bez premca Sedjan iz Surčina.

Stitnici ruku, štitnici amorta, hladnjaka, proširenje ćope, zadnji blatobran + produžetak prednjeg, podizač kormana i tako možda još neka sitnica .....Aliexpres ili Temu.

Grejači ruku Koso sa Luisa, podmazivac lanca Skot E sistem.

Okreni obrni lagano 2-3K€ ode na dodatke.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 6 postova
pre 43 minuta, Satelis je napisao:

Od oem stvari centralni stender i nosač + koferi.

Štitnik motora je nešto što bi trebao prvo da ugradis.

GP i Sebin prvo bi gledao, to cetti jedino čuvati preskupu galanteriju do nekih granica.

Vizir na prvo mesto Puig, GP pa Ivan.

Prednost blagu ima Ivan jer ga može napraviti bas da odgovara za tvoju visinu tj potrebu.

Sedište, udobnost.....bez premca Sedjan iz Surčina.

Stitnici ruku, štitnici amorta, hladnjaka, proširenje ćope, zadnji blatobran + produžetak prednjeg, podizač kormana i tako možda još neka sitnica .....Aliexpres ili Temu.

Grejači ruku Koso sa Luisa, podmazivac lanca Skot E sistem.

Okreni obrni lagano 2-3K€ ode na dodatke.

Hvala na informacijama. Informisacu se detaljnije u aprilu kad preuzmem motor pa cu se javiti za detaljnije informacije i preporuke.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja