Jump to content

Moto Zajednica

Honda NC 750x 2025

Recommended Posts

• Zainteresovan, 545 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Mozes naruciti sa Temu/Aliexrpess-a ovo (rear shock mudguard), 10tak eur i resava stvar lepo za nazad, a napred mozes napraviti sam i 3m trakom zalepiti. dosta je 3-4cm samo produziti blatobran. Mada ima i gotovih produzetaka za prednji blatobran ali mi se cine predugacki i pokvare izgled. Ja sam ovako na CB500X-u. 

Pre mi se blato nakupi na hladnjaku i zadnjem amortizeru da jedva sa 2-3 zetona operem, svuda se uvuce. Takodje zastitnu plastika za hladnjak nije lose staviti.

Screenshot 2025-06-10 at 20.41.54.png

Screenshot 2025-06-10 at 20.43.57.png

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Da, ima i tih sto idu na tocka (hugger), ali mi kvare izlged nekako, i mogu da se zapuse na vecem blatu, zavesica radi lepo posao, da bas ne upada svasta u amortizer.

Promenio član Blackened

• Drug član, 1599 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
pre 49 minuta, Blackened je napisao:

Mozes naruciti sa Temu/Aliexrpess-a ovo (rear shock mudguard), 10tak eur i resava stvar lepo za nazad, a napred mozes napraviti sam i 3m trakom zalepiti. dosta je 3-4cm samo produziti blatobran. Mada ima i gotovih produzetaka za prednji blatobran ali mi se cine predugacki i pokvare izgled. Ja sam ovako na CB500X-u. 

Pre mi se blato nakupi na hladnjaku i zadnjem amortizeru da jedva sa 2-3 zetona operem, svuda se uvuce. Takodje zastitnu plastika za hladnjak nije lose staviti.

Screenshot 2025-06-10 at 20.41.54.png

Screenshot 2025-06-10 at 20.43.57.png

Ćao..Misliš da bi ova 3m traka držala plastičnu nadogradnju prednjeg blatobrana (doduše ne na NC ali isto plastika na plastiku..)?

20250610_212929.jpg

Promenio član Džim Džarmuš

Ne pise koji je model, ali pise da je i za spoljasnju upotrebu, trebalo bi da je ok.

Ja sam ovu od jacih uzeo, i nije samo za plastiku, pise i metal, bas za auto/moto stvari - 3M VHB GPH-110. Drzi mi i karbonski rep na kolima vec godinama, nema sanse da spadne, ne popusta.

Promenio član Blackened
  • Hvala 1

• Integrisan, 7872 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ne. Ima takva traka ali baš za spoljnu upotrebu. Svakako ja bih stavio tri plastične nitne za svaki slučaj.

• Hvala 1

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Plastične nitne sam ja koristio da pričvrstim produžetak prednjeg branika. Drži super...  

1724160700018.jpg

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Bilo nekad - BMW R 1200 Rt 2008, Kawasaki zx6r 2005, Suzuki SV650S 2001, Kawasaki KLR 650 2008, Kawasaki Zr-7 2001, Tomos automatik 😊
8 hours ago, danilovrb57 said:

@Trma evo link:

WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Црасх бар ГП Композит за Хонду НЦ 700X/S, НЦ 750X/S од 12 - 23god...

Cena kao što je na oglasu, mada im u radnji stoji 28k.

Što se sedišta tiče, identično kao od prošle godine

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Hvala puno za kontakt. Kupio i namontirao. Kod desne strane se baš ne gađaju šrafovi, bilo je muke oko montiranja... Izgleda bolje nego na slici, ali ne znam baš koliko bi zaštitio gornje plastike. 

Inače o ovoj crvenoj boji nisam uopšte razmišljao, a sad mi se baš sviđa! 

• Sviđa mi se 1

• Slow rider, 965 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
On 6/10/2025 at 10:01 PM, bajker71 said:

Plastične nitne sam ja koristio da pričvrstim produžetak prednjeg branika. Drži super...  

1724160700018.jpg

I ja sam prvo samo lepio duplom 3M trakom, spadalo. Onda sam probušio blatobran i stavio plastične žabice, spadalo opet. Na kraju sam stavio 3 lepa imbus crna šrafa, matica pozadi, i rešio problem zauvek.

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Nema šanse da spadne, žabice drže odlično. Za svaki slučaj sam prostor između branika i produžetka popunio dvokomponentnim A+B lepkom, da dodatno učvrstim i sprečim prolaz prljavštine...  ;)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Honda NC750X

Imam pitanje za vlasnike 2025. godište:

Da li se i vama dešava da motor podigne temperaturu prilično brzo u nekoj normalnoj gradskoj vožnji (u mom slučaju je to vožnja po Beogradu)?

Danas sam gledao malo dok sam vozio, gotovo sve vreme sam na 96°C - 98°C (a mislim da se ventilator pali na 97°C), pa deluje kao da se motor baš muči dok ga prilično lagano vozim. Na otovrenom putu je okej, protok vazduha je mnogo bolji pa je i hlađenje efikasnije.

Mislim da je sve to do EURO 5+ standarda i to mi prilično ide na živce.

To je normalna radna temperatura za male brzine i po gradu, moze i do 105c da dobaci.

Na instrument tablama gde je kazaljka i kada stoji zakucano 90C, to je ustvari raspon od grubo 85-105C, zavisno od agregata. Lepse tako, manje brige kada ne znas tacno :). Tek preko 105C ako ode i bude duze, to je vec za brigu, i znak nepredvidjenog pregrevanje. Upozorenje za pregrevanje dolazi na 115C mislim.

Promenio član Blackened

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Honda NC750X
To je normalna radna temperatura za male brzine i po gradu, moze i do 105c da dobaci.

Na instrument tablama gde je kazaljka i kada stoji zakucano 90C, to je ustvari raspon od grubo 85-105C, zavisno od agregata. Lepse tako, manje brige kada ne znas tacno :). Tek preko 105C ako ode i bude duze, to je vec za brigu, i znak nepredvidjenog pregrevanje. Upozorenje za pregrevanje dolazi na 115C mislim.
Skroz se slažem sa ovim, bolje da ne zna čovek tačno .

Nego sam upoređivao 2024 Hondu i svoju 2025. Definitivno mi 2025 greje više. Oseti se u vožnji.

Zato rekoh da bacim pitanje, možda ima još neko kome piči na živce što motor pati zbog euro standarda, pa je uradio nešto po tom pitanju, tipa grana bez katalizatora, bolji antifriz, BoosterPlug, remap

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Drug član, 1599 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Sve si lepo naveo,samo kreni.S tim za taj antifriz nisam siguran bas ali ok verovatno to neko zna bolje..🙂

Ja bih ti samo preporucio ,probaj da vozis par meseci tako,verovatno ces se naviknuti.

Promenio član Džim Džarmuš

• Zainteresovan, 365 postova
  • Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09
On 6/18/2025 at 1:12 PM, Yanco said:

I ja sam prvo samo lepio duplom 3M trakom, spadalo. Onda sam probušio blatobran i stavio plastične žabice, spadalo opet. Na kraju sam stavio 3 lepa imbus crna šrafa, matica pozadi, i rešio problem zauvek.

Ja sam i prednji i zadnji lepio sa Tesa trakom na kojoj pise da drzi do 100kg, nigde nisam busio i evo stoji sve na mestu vec 17000km:)

• Sviđa mi se 2

• BJB Maxi scooter club, 1691 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

2025... toliko stvari ima na aliju kao dodaci i opet fabrika ne napravi taj produzetak blatobrana. To im je 20e i rese nam problem. 😀

• Slow rider, 965 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
3 hours ago, DaliborBP said:

2025... toliko stvari ima na aliju kao dodaci i opet fabrika ne napravi taj produzetak blatobrana. To im je 20e i rese nam problem. 😀

20e x 100.000 motora godisnje (lupio sam brojku, ne znam tacan podatak), to je 2.000.000 e bespotrebnog za Hondu. Tako se radi u autoindustriji 🙂

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja