shomsi 24 Napisano Decembar 2, 2024 U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Pre odredjenog vremena sam primetio da mi je masan zadnji amortizer tj da je izbacio deo ili sve ulje i verovatno i gas, i osetilo se malo po neravninama a i u krivinama. Sto se tice reparacije, citao sam za coveka iz GM koji radi to kako treba ali mozda ima i nekoga u BG ko to radi valjano Svakako sam planirao i oprugu da menjam, nasao sam bio hyperpro progresivnu oprugu za nekih 100e (samo u inostranstvu) sto mi je prihvatljivo, a opet dosta vas na forumu kaze da nema potrebe za progresivnom oprugom. Da napomenem da ta opruga koju sam gledao nema biranje za tezinu vozaca vec je ekvivalent fabrickoj Sad me zanima vasa preporuka za postupak reparacije ili zamene amortizera..i isto tako gde u srbiji ili preko mogu naci oprugu ali prema mojoj tezini od oko100kg sa sve opremom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8334 Napisano Decembar 2, 2024 Solo Rider, 3193 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan GM ...i dalje ne razmišljaš. Brza pošta /lično sve opcije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Decembar 2, 2024 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako već menjaš gađaj težinu sa kojom voziš. Ti sa opremom, prtljag i saputnik. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 24 Napisano Decembar 2, 2024 (promenjeno) U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Alekre said: Ako već menjaš gađaj težinu sa kojom voziš. Ti sa opremom, prtljag i saputnik. to bih iskreno najvise i voleo, gde mogu da nadjem takve opruge? mislim sa izborom kg i da li onda postoji takva razlika za amoritzer? ili kada se stavi odgovarajuca opruga ona trpi svu masu a amortizer radi svoj posao kako je zamisljeno bez opterecenja @BaneVuk58 hvala za preporuku, moram nazvati coveka da vidim s njim sta i kako i koliko Promenio Decembar 2, 2024 član shomsi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9962 Napisano Decembar 5, 2024 Drug član, 4472 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 12. 2024. at 2:07, shomsi je napisao: Pre odredjenog vremena sam primetio da mi je masan zadnji amortizer tj da je izbacio deo ili sve ulje i verovatno i gas, i osetilo se malo po neravninama a i u krivinama. Sto se tice reparacije, citao sam za coveka iz GM koji radi to kako treba ali mozda ima i nekoga u BG ko to radi valjano Svakako sam planirao i oprugu da menjam, nasao sam bio hyperpro progresivnu oprugu za nekih 100e (samo u inostranstvu) sto mi je prihvatljivo, a opet dosta vas na forumu kaze da nema potrebe za progresivnom oprugom. Da napomenem da ta opruga koju sam gledao nema biranje za tezinu vozaca vec je ekvivalent fabrickoj Sad me zanima vasa preporuka za postupak reparacije ili zamene amortizera..i isto tako gde u srbiji ili preko mogu naci oprugu ali prema mojoj tezini od oko100kg sa sve opremom Андреј са Дедиња ради сервис огибљења. Једина радионица у Србији која има делове и опрему на једном месту. +381 64 4714118 https://www.instagram.com/dukati_dedinje?igsh=MW5xeGJwZHAwMWxr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Decembar 5, 2024 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Мали Ћаћа said: Андреј са Дедиња ради сервис огибљења. Једина радионица у Србији која има делове и опрему на једном месту. +381 64 4714118 https://www.instagram.com/dukati_dedinje?igsh=MW5xeGJwZHAwMWxr Odlican lik. Sve profesionalno odradio 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 24 Napisano Decembar 13, 2024 U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Nikako da napisem odgovor, bio zauzet poslom malo vise nego inace. U svakom slucaju @Мали Ћаћа @Bokichica hvala na preporuci Zvao sam Andreja, covek je i vise nego korektan, konkretno za moj slucaj, obzirom da amortizer nije predvidjen za reparaciju i popravku, on to ne bi radio, iako kaze da je ranije prihvatao i takve poslove. Njegova preporuka je zamena nekim after market kompletom (ako to budzet dozvoljava). Svakako preko telefona covek deluje pouzdano i uliva sigurnost, preporucio bih ga svakome za slicne poduhvate. Cak mi je i rekao da ako tako nesto i kupim i ugradim da mogu da dodjem kod njega da podesimo osnovno i da mi uzivo objasni sta i kako, svaka cast za to! Hyperpro ima set zadnji amortizer sa oprugom 450e a na koliko bi to izaslo para da ga dopremim ovde jos ne znam.. Zvao sam i Tesic Miodraga iz Gornjeg Milanovca, podjednako ok iskustvo i sa njim, svestan je odmah da amortizer nije predvidjen za popravku i kaze da bi morao da busi kuciste i ubacuje ventil i tako dalje..cena bi bila oko 150e, daje garanciju 2 god, radovi traju par dana zavisi od toga koliko on ima posla i u kakvom je stanju sam amortizer. Ovde imam problem sa tim jer bas nemam idealno mesto da rastavim to i izvadim sve i posaljem mu i onda tako cekam 5, 6, 7 dana ali kostalo bi me dosta manje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...