Jump to content

Moto Zajednica

Reparacija zadnjeg ogibljenja

Recommended Posts

• U prolazu, 44 postova
  • Motocikl: Transalp XL700

Pre odredjenog vremena sam primetio da mi je masan zadnji amortizer tj da je izbacio deo ili sve ulje i verovatno i gas, i osetilo se malo po neravninama a i u krivinama.

Sto se tice reparacije, citao sam za coveka iz GM koji radi to kako treba ali mozda ima i nekoga u BG ko to radi valjano

Svakako sam planirao i oprugu da menjam, nasao sam bio hyperpro progresivnu oprugu za nekih 100e (samo u inostranstvu) sto mi je prihvatljivo, a opet dosta vas na forumu kaze da nema potrebe za progresivnom oprugom. Da napomenem da ta opruga koju sam gledao nema biranje za tezinu vozaca vec je ekvivalent fabrickoj

Sad me zanima vasa preporuka za postupak reparacije ili zamene amortizera..i isto tako gde u srbiji ili preko mogu naci oprugu ali prema mojoj tezini od oko100kg sa sve opremom

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 44 postova
8 minutes ago, Alekre said:

Ako već menjaš gađaj težinu sa kojom voziš. Ti sa opremom, prtljag i saputnik. 

to bih iskreno najvise i voleo, gde mogu da nadjem takve opruge? mislim sa izborom kg

i da li onda postoji takva razlika za amoritzer?

ili kada se stavi odgovarajuca opruga ona trpi svu masu a amortizer radi svoj posao kako je zamisljeno bez opterecenja

@BaneVuk58 hvala za preporuku, moram nazvati coveka da vidim s njim sta i kako i koliko

Promenio član shomsi
  • Podržavam 1

• Drug član, 4472 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
On 2. 12. 2024. at 2:07, shomsi je napisao:

Pre odredjenog vremena sam primetio da mi je masan zadnji amortizer tj da je izbacio deo ili sve ulje i verovatno i gas, i osetilo se malo po neravninama a i u krivinama.

Sto se tice reparacije, citao sam za coveka iz GM koji radi to kako treba ali mozda ima i nekoga u BG ko to radi valjano

Svakako sam planirao i oprugu da menjam, nasao sam bio hyperpro progresivnu oprugu za nekih 100e (samo u inostranstvu) sto mi je prihvatljivo, a opet dosta vas na forumu kaze da nema potrebe za progresivnom oprugom. Da napomenem da ta opruga koju sam gledao nema biranje za tezinu vozaca vec je ekvivalent fabrickoj

Sad me zanima vasa preporuka za postupak reparacije ili zamene amortizera..i isto tako gde u srbiji ili preko mogu naci oprugu ali prema mojoj tezini od oko100kg sa sve opremom

Андреј са Дедиња ради сервис огибљења. Једина радионица у Србији која има делове и опрему на једном месту. 

+381 64 4714118

https://www.instagram.com/dukati_dedinje?igsh=MW5xeGJwZHAwMWxr

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000
1 hour ago, Мали Ћаћа said:

Андреј са Дедиња ради сервис огибљења. Једина радионица у Србији која има делове и опрему на једном месту. 

+381 64 4714118

https://www.instagram.com/dukati_dedinje?igsh=MW5xeGJwZHAwMWxr

Odlican lik. Sve profesionalno odradio

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 44 postova

Nikako da napisem odgovor, bio zauzet poslom malo vise nego inace.

U svakom slucaju @Мали Ћаћа @Bokichica hvala na preporuci

Zvao sam Andreja, covek je i vise nego korektan, konkretno za moj slucaj, obzirom da amortizer nije predvidjen za reparaciju i popravku, on to ne bi radio, iako kaze da je ranije prihvatao i takve poslove. Njegova preporuka je zamena nekim after market kompletom (ako to budzet dozvoljava). Svakako preko telefona covek deluje pouzdano i uliva sigurnost, preporucio bih ga svakome za slicne poduhvate. Cak mi je i rekao da ako tako nesto i kupim i ugradim da mogu da dodjem kod njega da podesimo osnovno i da mi uzivo objasni sta i kako, svaka cast za to! 👍

Hyperpro ima set zadnji amortizer sa oprugom 450e  a na koliko bi to izaslo para da ga dopremim ovde jos ne znam..

Zvao sam i Tesic Miodraga iz Gornjeg Milanovca, podjednako ok iskustvo i sa njim, svestan je odmah da amortizer nije predvidjen za popravku i kaze da bi morao da busi kuciste i ubacuje ventil i tako dalje..cena bi bila oko 150e, daje garanciju 2 god, radovi traju par dana zavisi od toga koliko on ima posla i u kakvom je stanju sam amortizer.

Ovde imam problem sa tim jer bas nemam idealno mesto da rastavim to i izvadim sve i posaljem mu i onda tako cekam 5, 6, 7 dana ali kostalo bi me dosta manje...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja