Jump to content

Moto Zajednica

Skuter preko granice u kombiju

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018

Pozdrav ljudi,

Idem za Solun kombijem i bicu tamo skoro mesec dana. Posto ima mesta u kombiju razmisljam da utovarim Kymco Agility da mi sluzi da se lakse krecem po gradu, naravno ako vreme dozvoljava. Dali je ovo moguce, zbog carine naravno, nase, Makedonske i Grcke? Kako se ovo tretira, kao uvoz, izvoz, nemam pojma. Skuter je registrovan i vodi se na mene naravno. Ako neko ovo zna ili je vec ovo radio neka posavetuje.

Hvala unapred.

Promenio član ZeleniZub

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4819 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Trebalo bi da moćeš da ga prevezeš u kombiju, ako je registrovan, ima registracionu nalepnicu u ako je na tvom imenu. Mada su znali da zezaju ponekad, ali u 90% slučajeva sve prođe okej. Problem je samo kad je neregistrovan, onda mora da se vadi ATA karnet.

• Zainteresovan, 780 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Raspitaj se za zeleni karton, moguće da će da ti ga traže Makedonci. Nje skup, ali da izbjegneš maltretiranje sa njima.

• Drug član, 1378 postova
  • Motocikl: SMC 300
12 hours ago, Guliver said:

Raspitaj se za zeleni karton, moguće da će da ti ga traže Makedonci. Nje skup, ali da izbjegneš maltretiranje sa njima.

Zaasta ce mu zeleni karton kad se skuter ili bilo koje drugo vozilo prevozi vozilom koje ima uredno osiguranje. Osim ako nece da ga vozi u Makedoniji?!

Bez problema mozes da prevezes na taj nacin vozilo koje nije odjavljeno.

Promenio član slave74

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018
8 hours ago, slave74 said:

Zaasta ce mu zeleni karton kad se skuter ili bilo koje drugo vozilo prevozi vozilom koje ima uredno osiguranje. Osim ako nece da ga vozi u Makedoniji?!

Bez problema mozes da prevezes na taj nacin vozilo koje nije odjavljeno.

Hvala vam na odgovorima. Makedonci ako zele mogu da mi traze zeleni karton jer sta oni znaju da ja necu da ostanem u Makedoniji koji dan i vozim skuter, po toj logici ima smisla mada je malo verovatno.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 780 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000
Pre 17 sati, ZeleniZub je napisao:

Hvala vam na odgovorima. Makedonci ako zele mogu da mi traze zeleni karton jer sta oni znaju da ja necu da ostanem u Makedoniji koji dan i vozim skuter, po toj logici ima smisla mada je malo verovatno.

Na ovaj momenat sam mislio. Vjerovatno će pustiti, ali možeš da naletiš na baksuza...

• Ne silazi, 5554 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Vozio sam u prikolici Yamahu XT 600 u Grčku na kampovanje. Bez ikakvih problema. 

Zaleni karton sam imao, ali mi makedonski carinik reče da mi je višak.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 223 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Ćale i ja smo skuter prevozili u kolima sa oborenim sedištima za Bosnu. Nikakav problem nisu pravili.

Vozio tamo leti sa PSP-om, čak mi ni za tu vozačku nisu pravili problem, a zaustavljali su me svakodnevno maltene.

• Drug član, 1378 postova
  • Motocikl: SMC 300
On 12/1/2024 at 6:22 PM, ZeleniZub said:

Nema sta da predvidjaju, nisu babe Vange, na carini. Po zakonu  si ispravan. Da li ces se vozikati nereg skuterom po Makedoniji, nije njihov problem, vec tvoj ako te zaustavi saobracajna policija.

Sto se tice tumacenja, da mogu oni ovo ili ono, jeste normalno razmisljanje, za banane drzave.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja