skovacijer 7 Napisano pre 17 sati U prolazu, 4 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Posto dolazim kuci u Decembru i vjerovatno ostajem do marta nemam drugog izbora nego voziti zimi. Vasa misljenja, savjeti i ostalo mi treba za sledeci plan: Ukoliko oko 10.januara 2025 vrijeme i prognoza budu povoljnje krenuo bih na put do NS-a iz CG. Bez neke prevelike zurbe i gledao bih da vozim po danu. Uz put negdje naci smjestaj za noc pa kako god bude. Opremu imam svu kao i vuneni ves. Postavicu grijace rucica i guzice. Gume svakako moram da mijenjam i razmisljam o Dunlop Mutant (sve po internetu sto sam nasao zvuce kao idealne). Krenuti na putovanje ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6130 Napisano pre 17 sati Drug član, 1765 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo god vreme da bude moras da prodjes Kolasin (ako si juznije), mojkovac, zlatibor….. Ne znam sto bas NS, ako imas razlog onda ok, ako ti je onako palo na pamet onda bi se preorjentisao na Albaniju pa Grcku (sto juznije to je toplije) Ako krenes ka Novom Sadu sigurno ce te sacekati ponegde sneg, poledica, rizla, hladan asfalt, vozaci automobila i kamiona koji u to doba ne ocekuju motor na putu i jako kratak dan. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skovacijer 7 Napisano pre 17 sati U prolazu, 4 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 Prijavi odgovor kao problematičan Sa primorija sam tako da gdje god krenem po CG ceka me manje vise ista situacija. Svakako cu u Decembar da vozam sloro svuda po CG pa ako vidim da je izvodljivo onda krenut na ozbiljno planiranje. Do NS-a nisam bio oko 6 godina pa reko kad vec imam vremena, volje i jos vaznije novaca da posjetim i rodbinu. Plan neki okvirni mi je da stignem prvi dan barem do Uzica.ali otom potom. Znam da nije idealno doba za voznju ali zelja je velika. Pa reko da pitam iskusnije i pametnije za misljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6309 Napisano pre 7 sati Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje je, batali ideju. Niti ce ti biti prijatno putovanje niti je bezbedno. Vozi se tu po primorju, svakako imate extra puteva za voznju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4682 Napisano pre 7 sati BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Čist mazohizam. Zime jesu sve blaže ali treba baš, baš da te usere vreme da usput ne naletiš na pobrojano u Sharky-jevom postu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1223 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 511 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne volim da obeshrabrujem ljude, nikako. Ali , čisto razuma radi: rodbinu obavezno poseti, ali autom. A motorićem gledaj po par sati lokalno da iskoristiš ture, da se ne zahladiš ili rizikuješ previše na magistralama do NS-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4491 Napisano pre 5 sati Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Ko se čuva i bog ga čuva. Ideja ići na ovakav put usred zime mi zvuči suludo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano pre 5 sati Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da ne ponavljam šta su kolege rekle. Ali šta znam, baš je izazovno. Pratio sam kanal bugarina Pavlina, zbog motora koji je vozio, i baš mi je u sećanju ostao njegov zimski put od Berlina do Sofije. Doduše, bila je sredina marta, zato je i planirao tako, ali prognoza nije bila tačna i morao je da vozi po baš lošem vremenu. Prvog dana po minusu. Baci pogled, možda ti bude interesantno. Pozdrav! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano pre 4 sati Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo ću da dodam da volim da pogledam ovaj video kad krene zima, hladno vreme i sneg, a ja se zavalim u trosed, utoplim, pijem čaj, i budem srećan što ne moram da vozim motor u tom trenutku Ali da je zanimljivo - jeste. Ako ipak odlučiš da kreneš - obavezno snimi video ako si u mogućnosti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordMilos 102 Napisano pre 4 sati U prolazu, 18 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам возио пре 3 дана, веруј ми да колико год да се обучеш, навучеш на себе одеће, мотор и ветар је једно. На моменте се стресем од зиме на мотору, дрхти и тресе се тело. ја у глави размишљам није зима, мозак једно покушава а организам тотално другачије шаље сигнале. Грејање у ручицама и седишта имам, значи, али за ове сад услове није да помислиш да ће да те усрећи. Лепо су горе исписали која места и пропратно те очекује на путу, моје мишљење јесте да није безбедно и колико год да си се ужелео вожње, мотора, излажеш се да угрозиш здравље. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 174 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 165 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Bar jedan set suve odece za voznju da imas u rezervi. Mokre rukavice i cizme su smrt. Obavezno kisno odelo plus i kratka kabanica u prtljagu. Nikako da se forsiras, obavezno pauze da se razgibas na pola sata. Puno tecnosti i kad god mozes u neku toplu kafanicu na caj ili kafu. Ako ne moras da vozis, nemoj. Ako moras, uzivaj u opasnoj avanturi al pamet u glavu. Za led na putu, nemoj da se pouzdas u termometar ako je par stepeni iznad nule, vozi ko da je ispod nule jer ce na delovima puta i biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Druze, kad udari zima, vetar, mraz i led u Vojvodini, kola i kamioni slecu sa puta. Na Banstolu od Indjije ka Sremskim Karlovcima je to redovna pojava svake godine. Ako zelis da uzivas za slobodne dane kao sto si planirao batali tu turu. Mozes da imas grejace rucica, grejace za pod guzicu, mozes i cebe da poneses ali dzabe, veruj mi. Za pocetak ce stopala da ti se smrznu pa onda od njih krece na gore. Ako si bas za avanturu sedi na voz Bar-Beograd i puna kapa. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 174 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 165 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Da, rukavice mogu da ovlaze i od znoja pa kad zahladi eto problem. Namazi sake antiprespirantom, neki stik znacajno smanjuje snojenje dlanova... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano pre 3 sati Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Taj problem sam ja imao, nije mi palo ovo na pamet. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1310 Napisano pre 3 sati Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte da plašite toliko čoveka… ja sam prošle godine 25 februara krenuo iz Basela prespavao u Sloveniji i 26 stigao u Ćupriju. Temperatura je konstantno bila oko nule, u Austriju i Sloveniju išla koji stepen i u minus… majca, džemper i jakna sa zimskom postavom, dole pantalone sa zimskom postavom i preko svega kišno odelo, čarape deblje i dajtona čizme. Bilo mi je hladno jedino na prstima iako sam imao grejace ručica jer sam imao letnje kožne rukavice, ali nije bilo toliko strasno i ni jednom nisam pomislio sto sam krenuo na put… jedino je bitno da imaš dobro odelo i nema zime 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2493 Napisano pre 3 sati Drug član, 1597 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Čovek je početnik, za njega je taj put izazov i u idelanim uslovima, a kamoli po nevremenu! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano pre 3 sati Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Bobane, lepe slike. Varadero izmišljen za ovakva putovanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4491 Napisano pre 3 sati Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Bili neki momci prošle godine na onom zimskom motoskupu u Austriji u planinčini, pa se spustili na Jahorinu. Kažu nikad više ne bi ponovili to iskustvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1310 Napisano pre 2 sati Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, živke je napisao: Svaka čast Bobane, lepe slike. Varadero izmišljen za ovakva putovanja. Hvala na pohvalama. Varadero je po meni bas za ovakve puteve izvanredan i hteo bih da ga prodam da uzmem nešto novije ali mi opet zao da ode jer je mi bas dobar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 795 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Zainteresovan, 772 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U vozačkom smislu tj. unapređenju tehnike vožnje nećeš ništa dobiti vozeći motor po hladnom asvaltu kad se svaka guma ponaša kao plastična. Rizikuješ eventualne padove, povrede, prehlade... Ako imaš želju da ispadneš heroj pred familijom... ... možda da potražiš drugi način. Posjeti familiju autom a motorom u januaru okreni negdje na jug uz more. Promenio pre 2 sati član Guliver 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skovacijer 7 Napisano pre 2 sati U prolazu, 4 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: Benelli TRK 502 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima. Svi imate dobre argumente, a zbog svog neiskustva i zato sto Nisam bas pametan sam i postavio pitanje. Ali imam vise srece nego pameti. Nista ovo nije da cu sigurno ici i da moram da idem. Samo zelja i ideja mi pala na pamet ako vremenski uslovi budu kao prosle godine 10ak dana da iskoristim i da spojim lijepo i korisno. Sto se tice duzih voznji isao sam u aprilu 2 puta do splita i nazad Jadranskom magistralom i po CG Piva-Durmitor-Zabljak i do Kolasina starim putem od PG preko Veruse. Cisto da pomenem znam da nije isto ali da ne bude da sma vozao po lokalu i po ravnom samo. Uglavnom Decembar skoro citav cu vozati po CG, jer ce autic biti na dugo cekanoj popravci. Pa cu vidjet kako to ide. Sto se tice voznje vozom naputovao sam se Bar-BG-NS za 8 godina po 4 puta godisnje i vise je bilo mucenje nego avantura . 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano pre 2 sati Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se na off-u: @bobangsxr možeš li da pošalješ lokaciju na mapi gde je slikana prva slika ? I pozdrav za tebe drugar! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1310 Napisano pre 1 sat Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan @živke ne znam kako da postavim lokaciju sa google maps… poslaću kao sliku. Hvala ti na pozdravu druže moj, pozdravljam i ja tebe Nikola, nadam se i skorom vidjenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1310 Napisano pre 52 minuta Drug član, 1132 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Milanezi je napisao: Čovek je početnik, za njega je taj put izazov i u idelanim uslovima, a kamoli po nevremenu! Nisam mislio na iskustvo u vožnji, više sam mislio na ono sto napisaše kolege gore kako ima da se smrzne… neće nikako da se smrzne niti da mu bude hladno ako nosi adekvatnu opremu na sebi za te vremenske prilike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2493 Napisano pre 24 minuta Drug član, 1597 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ti si pod Alpima, sumnjam da primorci imaju adekvatnu opremu za eskimske vožnje Lepa je tura, iz mog vidjenja prerizična i nepotrebna za dečka koji nema puno km i iskustva, obzirom na stanje i vremenske uslove. Ako se odluči, želim mu lepo vreme i vožnju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...