lordMilos 93 Napisano pre 2 sati U prolazu, 17 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan Почео бих изјавом једне дивне и снажне жене, Снежане Радојичић кад су је питали ‘ да ли је хладно, има ли зиме ? ‘ а она је одговорила, ‘Има само добра или лоша опрема!’ У недељу сам одлучио да не припремам мотор за зиму, и да још није време за конзервирање, већ да га добро загрејем како бих се и ја успут угрејао. План је састављен још у петак пре свих славских обавеза-одлазака, мирне и хладне главе. И недеља јутро је освануло. Активни веш + мото панталоне + ски панталоне Горњи део, на комплет опрему(веома добру), слојевито обучен, навукао сам и јакну за скијање. (Видећете кроз фото у пекари и после). Поред мото рукавица спремим ја и топлије рукавице() ,да се нађу, занемарујем што имам одлично грејање у ручицама. И требале су-послужиле! Иако се услови не чине баш подстицајним за Новембарско недељно јутро, средина је Новембра 17.11.24. , око 07ч , одлучност је јача од свега. ЗИМА НИЈЕ КРАЈ СЕЗОНЕ, ОНА ЈЕ САМО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН ВОЖЊЕ. Крећем… 07ч Стигао до Осечине, а већ гладан. Није било гужве на путу, једино пар ловаца спазио у бело покривеним пољима, ливадама како одлучно као и ја иду свако ка свом циљу. Доручак Завршавам и крећем ка Лозници. Свака секунда на мотору у хладном зимском јутру осећа ми се као тест издржљивости. Магле наочаре. Осећа се хладноћа поред свих упаљених грејања. Прсти се коче и ако се трудим да се одржим у покрету. Нос цури. Стајем, последње ресурсе стављам у овој зимској игри. Пре Лознице скренуо сам у манастир Троноша. ТРИ ПУТА ВАСКРСЛА СВЕТИЊА WWW.GLASPODRINJA.RS Задужбина краља Драгутина и краљице Катарине, манастир Троноша... Стигао сам пред крај свете литургије, узео нафору и целивао кивот/ћивот где су мошти Св. Стефана Троношког. Мирис тамјана, цвећа, мироточење који долази од Св. Стефана који је био откривен је нешто што свако треба да осети и доживи. Угрејан и ојачан Божијом благодати настављам даље. Лозница Време је за чај и паузу. Следеће стајање вело брзо, Бања Ковиљача. Након посете краљевске бање и психофизичке рехабилитације ваздуха са Гучева, Vazduh na Gučevu najčistiji u Srbiji – TURISTIČKI INFO CENTAR – Banja Koviljača BANJAKOVILJACA.ORG Настављам , етно село Сунчева река. Дивно. Прелазак границе. Дошао до граничног прелаза. Увек ми је био проблем са документима, скини рукавице, угаси мотор да чујеш, увек помислим само да не паднем и ћопаву спуштам, извадим документа, па се спакуј, још кад ми је неко иза као да чујем кроз стакло, где ће сад овај, шта ради, Ајде убрзај се, и колико год да знам да је све ово нормално временско задржавање несвесно ми се увуче нека минимална нервоза. Прво граничар ме погледа као да сам дошао из другог времена. Нисам скоро видео мотор по оваквом времену, је л’ вам хладно? Засмејао сам се и рекао, па хладно је али нема ми се где, мотор је све што имам, а зима је само још један изазов. Идем да се утоплим у Авали. Više od pedeset godina ugostitelj | zvono.media WWW.ZVONO.MEDIA Дефинитивно је помислио да нисам тачан, ја делимично сагласан. И Авала заиста и би. Клопа врхунског квалитета, особље љубазно. Према плану крећем ка ‘Рајској плажи’ али ме успут привлачи место Дивич. Брана хидроцентрале, фудбалска утакмица. Next station Рајска плажа време је за пут Љубовије. Sent from my iPhone using Tapatalk 9 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5261 Napisano pre 2 sati Drug član, 1870 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Koja je bila temperatura kad si krenuo, a koja max? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordMilos 93 Napisano pre 1 sat U prolazu, 17 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast! Koja je bila temperatura kad si krenuo, a koja max?Хвала Живке. Ух, мислим да је јутарња била око -3, -2 , јер сам око 6:30ч кренуо да пакујем на мотор опрему и да га палим да се угреје. А тек кад наиђем кроз шуме иза брда и гора где не допире сунце, веруј да сам мислио, можда ми одсеку мали прст ако промрзнe хахаахха, а + мотор има три нивоа грејања, кад се стави на максимум, стварно је врела ручка, али ваљда ветар струју, кожа, па топло а хладан ветар, имао сам осећај кад да ми је мокро у рукавици. После Осаке решио сам то питање са алпина рукавицама за скијање. Није пријатан осећај око кочења али фуруна. : Đ Веруј ми, у ресторану Авала седео сам и јео на тераси. Све ми је било топло кад станем. : ) још се и раскопчам на ручку. Дефинитивно бих поновио, није баш тако страшно и како видим сад временску И следећи викенд може да се вози. Можда Бијељина NoviGlas istražuje: Gdje su najbolji ćevapi u Bijeljini? (Foto) - NOVI GLAS NOVIGLAS.INFO Nedavno je popularni sajt “Taste Atlas” napravio listu 25 najboljih mjesta na svijetu gdje se mogu pojesti ćevapi. Međutim, neuki stranci nisu obratili pažnju na semberske majstore ćevapa, te je NoviGlas odlučio da tu “nepravdu” ispravi. U svom “najozbiljnijem istraživanju do sad”, ekipa portala NoviGlas je, “nakon iscrpnih analiza” došla do ovih pet mjesta koja … Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 124 Napisano pre 1 sat U prolazu, 74 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ooooo lepo lepo kolega ! Što reče jedan moj humoristični drugar: "Da ne znam da drhtim smrzo bih se" Šalu na stranu da je ladno jeste, da može da se vozi u najtoplijem delu dana može bez problema. Juče skromnih 100-tinak kilometara napravih do Šumaričkog jezera i nazad i nisam se pokajao. Temperatura u brdima oko 6C, na suncu do 11C, a sa dobrom garederobom i GS-ovskom zaštitom od vetra sasvim ugodno ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lordMilos 93 Napisano pre 1 sat U prolazu, 17 postova Lokacija: Ваљево- Valjevo Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition Prijavi odgovor kao problematičan Ooooo lepo lepo kolega ! Što reče jedan moj humoristični drugar: "Da ne znam da drhtim smrzo bih se" Šalu na stranu da je ladno jeste, da može da se vozi u najtoplijem delu dana može bez problema. Juče skromnih 100-tinak kilometara napravih do Šumaričkog jezera i nazad i nisam se pokajao. Temperatura u brdima oko 6C, na suncu do 11C, a sa dobrom garederobom i GS-ovskom zaštitom od vetra sasvim ugodno !Тако је Иво, браво теби, не дамо да нас време осујети. Истрајни и авантури одани. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...