Jump to content

Moto Zajednica

Nc750x 2024 i instalacija led maglenki

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova

Pozdrav, potreban sacet od iskusnijih kolega a posebno od majstora 😁.

Razmisljam da postavim maglenke a originalne hondine supreskupe.

Neka moja ideja je uzeti neke aftermarket-Ali-Temu ali ... Zeleo bih da ih povezem na vec postavljenu pripremu na motorciklu. Narucen originalan hondin prekidac, maglenke nisu problem, ostaje relej i instalacija za povezivanje. Kasnije bih u stojanovu video da preko dijagnostike aktiviraju (ili ima neki drugi nacin?) pa bi sa tim dobio i da se na satu upali lampica kad se aktiviraju. Da li je neko probao??? Iskustva i saveti dobro dosli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova

Da li je neko na aliju uspeo da nadje neku kopiju fabrickih  kablova sa konektorima za led svetla? Koliko sam video na steanim grupama i forumima u cetvoro pinskom konektoru ima plus, minus i signal za instrument tablu da upali pokazivac.

• U prolazu, 12 postova

Bas pokusavam ovih dana da nadjem slike konektora i serijske brojeve delova. Ideja je da odradim tako da iskoristim fabricku instalaciju ali sa nekim "ali" svetlima , ali i da se upali lampica na instrument tabli. Originalan prekidac sam narucio, relej i osigurac. Problem je sto ne mogu da pohvatam konektore i kako ide instalacija. Oem je nerealno skupa.

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

to sa displejem ti je bespotrebno, ugradjujes ih da budes bolje vidjen, nećeš ih gasiti nikad ni po danu a kamoli po mraku.

Bitno ti je samo da je povezano na kontakt,da slučajno ne zaboravis da ih ugasis,  ali ako kazes da ides preko fabričkih prekidača onda je to već to.Ni taj prekidač nećeš stiskati vise od par puta godisnje i to samo iz dosade.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova

Hvala Alekre na ponudi, ovih dana mi je haos na poslu pa ne stizem da se bavim motorom uopste. Zbog posla kojim se bavim u stalnom sam kontaktu sa Agencijom za bezbednost i tehnickim pregledima pa razmisljam unapred (a i hteo bih da uradim kako treba), motor je nov i necu ga registrovati do proleća ali polako nabacujem stvari koje sam planirao.

Sto se tice maglenki hteo bih da to bude sto pribliznije fabrickoj varijanti pa zato i razmisljam u tom pravcu kako sam gore napisao. Danas sutra kad dodje do tehnickog mnogo je lakse ako to lice na "fabriku".

Plan mi je i da na izvodima za levu i desnu maglenku stavim prikljucke, tako da ako nabavim neke druge mogu samo da ih prikljucim na postojecu instalaciju.

fabricke izvode sam slikao usb kamerom i crni koji se vidi ima na sebi poklopac koji se skine kad se povezuje nesto (koliko sam uspeo da nadjem na stranim forumima to je za maglenke i ima 3 aktivna pina a cetvrti je prazan), ovaj drugi sa zelenim je navodno prikljucak za usb.

2024-11-18  13h 01m 21s___1_s.jpg

2024-11-18  12h 59m 15s___1_s.jpg

• Ne silazi, 7306 postova
  • Motocikl: TDM 900

Taj crni ako dobro vidim je zapravo konektor samo je zaptiven. U njega treba da upinuju provodnici. Izmi sa rezervom jer je daleko slikano.

• Ne silazi, 7306 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nije to zaštita. Već imaš muški i ženski konektor. Samo što je zaptiven i služi kao poklopac. To je standardna praksa.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja