Satelis 15854 Napisano Decembar 5 Integrisan, 9293 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Procitah gore deo posta gde je ležaj loš, stavljeno malo masti.... užas, nije te smeo tako pustiti u saobraćaj! Lezajevi standardnih dimenzija koštaju par stotina dinara, spec dimenzija su skuplji do par hiljada din. Previše mala cifra koja može skupo koštati i takav problem ne sme čekati iduću sezonu Il iduću zamenu guma! Ako majstor nije imao ležajeve (nikad se ne menja samo jedan) trebao je nabaviti i zameniti.... Šta bi ti Marija mogla uraditi.... Pogledaj ser. uputsvo, nadji i kupi ležajeve za prednji i zadnji točak (5 kom) + semerinzi (piše dimenzija na njima), kupi gume i pravac kod majstora (krštenog) da ti to zameni. Čim stavi točkove na balanserku videće se odma šta kaže felna, možda je i ona popila deformitet. To je prvo sta treba da resis, posle kofer dolazi na red. I da, tegovi na kormanu i te kako utiču na trešnje kormana. Ima negde u nekoj temi gde sam kacio sliku tri različite gramaze za isti bajk (sve fabrika) ... kad kofer ide, po strani skoro 900g teg se montira. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21959 Napisano Decembar 5 Integrisan, 9483 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... kada za peugeot satelis skuter kupis fabricki nosac kofera (kosta neverovatnih 80000dinara!) uz njega dobijes i par tegova za korman od po 400g! Tresenje prednjice cesto uzrokuje problem sa zadnjicom, skoro mi je bio covek (prijatelj prijatelja ) sa starim kawasakijem od 1100ccm. Motor od 300kg, starog kova... Trese li trese cim se 80kmh predje. Menjali sve lezajeve kod raznih majstora (u tockovima i u vratu), balansirali tockove pa dosli da ja provozam i osetim "geometriju". Stvarno, cim predje 80 (a samo ako pustis guvernal!) on krece sa tresenjem i ako ne zadrzis prelazi u vobling. Lepo se ponasa na guvernalu u voznji za to godiste motora ("80 i neko). Dok stojimo tako kraj motora, nagazim na lanac kad tocak ode u levo! Malo ali dovoljno da se primeti! Na centralni stender motor, opet po lancu guranje, pomera se tocak sa sve viljuskom, zakovali iglicasti u viljusci, ukopali i osovinu, po par milimetara ukupno hoda kog ne sme biti. Sta su uradili dalje ne bih znao Prilicno sam siguran da je to uzrok tresenja u ovom slucaju, 100 nekih varijabli ima pa i to kako vozac sedi i koliki je (i gabaritno i na vagi ), moju cbf1000 kada vozi laksi vozac ume da zatrese napred, ja kada sedim i u krivinu bez "ruku" moze.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21959 Napisano Decembar 5 Integrisan, 9483 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... upravo sam procitao i prvu stranu Ahaaa, cbf u pitanju... Ugao vrata je takav da ako se ne nasteluje lepo geometrija ume da "trese" ali ne da se otima iz ruku vec tek ako guvernal pustis, jedan prst ga samo dodirom smiri. "Odavde" bih ovako posavetovao, posle zamene lezajeva, prednjicu malo podici a zadnjicu spustiti. Tako se dobija motor koji je manje "nervozan" na upravljacu a stabilniji na pravcu. Licno volim neutralnu ili blaaaago nizu prednjicu (preupravljanje u krivini) ali vecini takvo ponasanje ne odgovara. Moras naci balans izmedju komfora i performansi. Za sada predlazem (posle zamene lezajeva i provere kocionih kljesta!) da se prednjica malo podigne ili zadnjica spusti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21959 Napisano Decembar 5 Integrisan, 9483 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan .. pogledao ponovo prvu stranu ( pa i naslov teme ) Cim sam video nick naseg druga "Gordak" pomislih da je CBF u pitanju, izvinjavam se, "pretrcao" sam preko postova.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Decembar 5 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...