Jovan Ristic 6050 Napisano Septembar 24 (promenjeno) Ne silazi, 5115 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 9. 2025. at 21:47, Bencivenga je napisao: Pozdrav Jovane, Da li si se približio magicnoj cifri? Imas li nekih novih stvari za reci nakon predjenih 10k plus. Explorer zaista djeluje kao best buy opcija za neka duga putovanja, ako covjek želi kupiti novi motor. Vozi se skoro svaki dan, sledeće nedelje bi trebalo da uradim na 15k servis i u oktobru imam par putovanja na kojim ću stići do 20.000 km. Nisam pisao jer u prinicpu nisam ništa ni radio na motoru. Sipao gorivo, vozio, dotegao lanac 2 puta i podmazivao ga. Sad kako je blizu 15.000 km oseti se da se ulje malo razbilo i to je u principu to. Jedna blizu MiG-a 29 u Reptar muzeju vazduhoplovsta u Mađarskoj. CF sam na kratko zamenio MiG-om 21: Promenio Septembar 24 član Jovan Ristic 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6050 Napisano Octobar 30 Ne silazi, 5115 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Vozimo se i dalje, nego nema ništa novo za pisati što je i dobro jer znači da sve radi kako treba. Posetili između ostalog Bač, Orašac, Oplenac i još neka mesta. Nije sve dokumentovano, čisto ubacujem par slika kao dokaz da se vozimo: Zeman doš'o, valja vojevati... Tvrđava u Baču: Uporedno ove godine testiramo i Premier Devil kacigu, to jest privodimo test kraju. Ovo je prvi put da smo baš tipski radili test kacige. Celu sezonu je nošena (uporedno sa AGV K6S koja je moja kaciga) da bi je nosio u svim vremenskim uslovima i svim godišnjim dobima. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21239 Napisano Octobar 30 Integrisan, 6596 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se nisi javio kad si bio u Bacu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6050 Napisano Octobar 30 Ne silazi, 5115 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Motorcyclist je napisao: Sto se nisi javio kad si bio u Bacu? Prvo nisam znao da si iz Bača Drugo, bilo je hladno, sa pretećom kišom i bio sam nešto bolestan. Svakako planiram ponovo da posetim tvrđavu kad bude lepše vreme (na proleće) i tad neću zaboraviti da se javim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 21239 Napisano Octobar 30 Integrisan, 6596 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Jovan Ristic said: Prvo nisam znao da si iz Bača Drugo, bilo je hladno, sa pretećom kišom i bio sam nešto bolestan. Svakako planiram ponovo da posetim tvrđavu kad bude lepše vreme (na proleće) i tad neću zaboraviti da se javim. Nisam iz Baca al 10km od. Vazi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6050 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 5115 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao do 15.000 km (uradili servis na 14.850 km). Utiske sa servisa (pozitivni su) ću opisati kad izbacim tekst. I dalje sve okej, lanac će uskoro biti za zamenu, gume se neverovatno još drže (ali će i one pred sezonu verovatno biti zamenjene), kočione pločice su još okej. P.S. Ekran nije pukao ili slično u donjem levom ćošku, još imam onu fabričku zaštitu. Koristim je da ne bih izgrebao ekran, već foliju pošto često pipnem ekran sa rukavicama, kad je prašnjav i slično. Video sam da tih folija ima i na aliexpresu, te toplo preporučujem da se stavi kao zaštita. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 2103 Napisano pre 11 sati Drug član, 1437 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Lanac vec za zamenu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6050 Napisano pre 10 sati (promenjeno) Ne silazi, 5115 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, Rider000 je napisao: Lanac vec za zamenu? Još 2.000 - 3.000 km bi mogao da izdrži. Delimično je moja krivica što je tako. Isprobavao sam Dr. Wack dry lube sprej za lanac. Međutim, na par dugih vožnji pri visokoj temperaturi, soldinom opterećnju motocikla i visokim brzinama nisam podmazao lanac na predviđenih 350 - 400 km (koliko na tom spreju piše) već sam podmazao na 900 - 1000 km koliko su te dnevne vožnje iznosile. Takvih brzih i zahtevnih dnevnih vožnji bilo je 3 - 4 i mislim da sam tu prilično skratio radni vek lanca. On još uvek odlično stoji na lančanicima, ali se vidi da linkovi više nisu dobri, već ostaj po malo zaglavljeni. Promenio pre 10 sati član Jovan Ristic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8206 Napisano pre 10 sati Drug član, 2768 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Barem na 450mt su stavili lanac lošeg kvaliteta. Koliko ja vidim toliko i traju - 12 do 15 - 16 hiljada km, zavisno od uslova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6050 Napisano pre 10 sati Ne silazi, 5115 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, živke je napisao: Barem na 450mt su stavili lanac lošeg kvaliteta. Koliko ja vidim toliko i traju - 12 do 15 - 16 hiljada km, zavisno od uslova. Šta je tu je, lančanici su još uvek baš u dobrom stanju. Videćemo da pri zameni stavimo neki drugi lanac, tipa RK ili nešto drugo. Pokušaćemo da ispregovaramo sa nekom firmom da uzmemo nešto drugo što je konkurentno da uporedimo. Takođe za gume tražimo nešto što još nema kod nas, a koristi se preko u inostranstvu i pitanje je kad će doći kod nas, pa da na vreme ispitamo da li vredi ili ne. To je već u pregovoru i razmatranju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8206 Napisano pre 10 sati Drug član, 2768 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Šta piše na lancu ? Na 450MT je navodno DID VP2 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6050 Napisano pre 9 sati (promenjeno) Ne silazi, 5115 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, živke je napisao: Šta piše na lancu ? Na 450MT je navodno DID VP2 . D.I.D. 520VE Promenio pre 9 sati član Jovan Ristic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...