NenadPT 41 Napisano Octobar 11, 2024 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Juče mi je u dvorištu zgrade oboren motor. Krivac je pobegao. Udaren kolima i srušen, inače stajao je na centralnom. Suzuki GSF Bandit S. Kupljen proletos od kolege na forumu. Prav, zdrav i očuvan, do sada. Pao je na bok, delom na beton delom na gvožđe za bicikle. To gvožđe mu je oštetilo prednje plastike i što je najgore kriv je nosač koji nosi žmigavce i far, tj celu prednju masku. Policija je izvršila uviđaj, pregledaće kamere i daće mi sve informacije do kojih dođu jer se zna otprilike vreme kada se desio incident pa će se po tabicama pronaći krivac. Na meni će biti da podignem privatnu tužbu protiv počinioca ukoliko želim da mi bude plaćena šteta. Svi pravni saveti su dobrodošli. Takođe trebaju mi saveti gde i kako da nabavim delove. Da li da ganjam nove ili polovne delove ? Ne želim ništa da krpim ako mi ne bude plaćena odšteta popraviću kako treba o svom trošku. Motor sam kupio proletos i hoću da ga vozim još dugo. Znači motor je Suzuki GSF 650 Bandit S 2009. godište, kupljen 2011. kod nas u Eurosumaru. Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1185 Napisano Octobar 11, 2024 Zainteresovan, 248 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, NenadPT said: Na meni će biti da podignem privatnu tužbu protiv počinioca ukoliko želim da mi bude plaćena šteta. Zašto privatna tužba? Kada se utvrdi ko je vlasnik vozila ti se obraćaš njegovom osiguravajućem društvu za naknadu štete. Sve isto kao i da je bio prisutan. Ovde je samo razlika što njega mora policija da nađe, a sam postupak i procedura bi trebalo da su isti kao i da je bio prisutan. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 225 Napisano Octobar 11, 2024 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali ako nemaš kasko, a udari te nepoznato vozilo, niko neće nadoknaditi štetu. Odšteta se dobija samo u slučaju telesnih povreda, a novac isplaćuje Garantni fond pri Udruženju osiguravajućih organizacija. Situacija je povoljnija ukoliko je u pitanju neregistrovano vozilo, tada se obraćaš Garantnom fondu. Proveri sa advokatom ili još bolje nekim veštakom saobraćajne struke o pravnim postupcima koje nameravaš da preduzmeš i takođe je važno da li smeš da popravljaš motor pre nego što se utvrdi šteta, počinilac i pre dobijanja odštete, da ne bi na kraju sve o svom trošku odradio ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5194 Napisano Octobar 11, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6054 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako ga policija pronadje preko video nadzora onda nije nepoznato vozilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4142 Napisano Octobar 11, 2024 Drug član, 933 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Možda taj parking nije javna površina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Octobar 11, 2024 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Policiju sam zvao juče uveče i nisu uopšte došli pa sam ih zvao opet jutros. Nisu došli saobraćajci nego ovi obični. I ja sam mislio da ide tako preko osiguranja, ali kad mi budu javili šta se vidi na snimku pitaću opet koje su mi pravne opcije. Znam da ću morati sam da platim štetu ako ispadne da je snimak neupotrebljiv.Parking se nalazi u dvorištu zgrade, dvorište je zajedničko za sve stanare, nije u pitanju ulica.Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Миле 22 Napisano Octobar 11, 2024 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Званично, у смислу ЗоБСа, није саобраћајна незгода, није се догодила на јавном путу. Зато и нису излазили саобраћајци на увиђај. Контактирај агенцију за накнаде штета ''Реституција'' може да буде корисно. Početna strana WWW.RESTITUCIJA.CO.RS Restitucija d.o.o. posreduje u ostvarivanju Vaših prava pri naknadi štete, koja Vam po zakonu pripada. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Миле 22 Napisano Octobar 11, 2024 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ево зашто мора приватна тужба (КЗ РС): Uništenje i oštećenje tuđe stvari Član 212 (1) Ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci. (2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. (3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara ili je delo učinjeno prema kulturnom dobru, zaštićenoj okolini nepokretnog kulturnog dobra, odnosno prema dobru koje uživa prethodnu zaštitu učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina. (4) Za delo iz st. 1. do 3. ovog člana, ako je oštećena stvar u privatnoj imovini, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi. Контактирај осигуравача чију полису имаш, могу да ти ураде процену штете. Мени је ''Ђенерали'' у сличној ситуацији љубазно и бесплатно урадио процену. Такође, од овлаштеног увозника по тој процени затражи профактуру за све потребне делове и поправке, тако ћеш у парници тражити накнаду конкретног износа штете. Ако се кривац пронађе. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Octobar 11, 2024 U prolazu, 39 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Ево зашто мора приватна тужба (КЗ РС): Uništenje i oštećenje tuđe stvari Član 212 (1) Ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci. (2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. (3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara ili je delo učinjeno prema kulturnom dobru, zaštićenoj okolini nepokretnog kulturnog dobra, odnosno prema dobru koje uživa prethodnu zaštitu učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina. (4) Za delo iz st. 1. do 3. ovog člana, ako je oštećena stvar u privatnoj imovini, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi. Контактирај осигуравача чију полису имаш, могу да ти ураде процену штете. Мени је ''Ђенерали'' у сличној ситуацији љубазно и бесплатно урадио процену. Такође, од овлаштеног увозника по тој процени затражи профактуру за све потребне делове и поправке, тако ћеш у парници тражити накнаду конкретног износа штете. Ако се кривац пронађе.Hvala puno, uradiću tako. Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5078 Napisano Octobar 12, 2024 Drug član, 1897 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da ne mešamo babe i žabe. Ako je policija uradila uviđaj i ako imaš broj tablica, možeš štetu da naknadiš preko njegovog osiguranja. Jedina razlika je u tome što će osiguranje njega posle da juri da im isplati te pare jer je bežanje jedan od razloga za gubitak prava iz osiguranja, ali u principu tebe to i ne zanima. Privatna krivična tužba ti je nepotrebna (i potencijalno rizična). Ovo se rešava u parnici. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...