Jump to content

Moto Zajednica

SYM ADXTG 400 premijera

Recommended Posts

• Drug član, 3639 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa najavljena cena bi trebalo skroz da prati najavljeni kvalitet i performanse. SYM nije kinez od juče, a biće povoljniji je od mnogih brendiranih modela u klasi - Honda ADV 350 je 7.850€ (sa koferom), a Kymco Xciting 8.090€ na pr., pa ti vidi.

I ono što je najbolje, SYM iz Eurosumara će koštati skoro kao u Grčkoj, gde je i najjeftiniji u Evropi, što nije mala stvar, i nije baš uobičajeno za naše malo tržište.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

I to je OK, onda kupiš Zontes, konkurencija je dobra.  Ja bih pre ipak birao SYM. Zontes 368G mi je nakako za decu i omladinu :)

• Drug član, 379 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

@slobasuper9 da li je napred vešanje isto kao na TL508, dupli trouglovi? Pročitao tvoj tekst, pitao gugla i svi spominju samo 41mm upside-down viljušku.

Koliko čitam, Kymco na ovogodišnjem EICMA sajmu predstavlja Kymco CV-R5, odnosno ADV  skuter koji je direktna konkurencija ovom SYM-u.  Imaće izgleda isto tako jednocilintrični 427cc agregat, isto ovešan, i lanac i varijator, kao i SYM. Pa neka bolji pobedi :)

Samo je pitanje kad će ovaj Kymco da stigne uopšte, a pogotovo kod nas.

03_kymco_cvr5_0.jpg.webp

Izgleda da nije. Bilo je do skoro nepoznato koji će agregat ići, ali biće igleda da su se ipak odlučili za jednocilinrični. Isto zbog konkurencije verujem.

WWW.INSELLA.IT

Il nuovo maxi della casa taiwanese è l’anello di congiunzione tra il mondo degli scooter e quello delle moto adventure, due segmenti apparentemente ai poli opposti…

• https://www.instagram.com/vujke.spidermax/, 180 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

@boza_kg jel ovo sa sajma info? nesto mi tekst cudan...
Polagao sam nade, sad mi nista nije jasno, ovaj pocinje tekst sa: "If Kymco wanted to amaze, it succeeded very well" a u cemu?
34.4KS od 427cc pa piaggio master pre 15 godina iz 400cc imao skoro toliko sta oni tu rade i prodaju ko to zna... sramota...  a poznajuci njihovu cenovnu politiku bice cirka 2 soma vise od sym-a... 

Taj tekst je uoči sajma, znaćemo detaljnije ovih dana nadam se. A ne zaboravi, nove Euro norme povećavaju kubikažu, a smanjuju snagu. Euro5+ norma je sad aktuelna. Ovaj CV-R5 verovatno nosi agregat od XCitinga 400, malo razbušen za novi standard. Piaggio je recimo zato izbacio novi HPE 310, 310cc, a skoro istih performansi kao i "stari" Euro5 278cc. Doduše, pišu i da optimizuju snagu da se ispoljava na nižim obrtajima, pa to valjda ima nekog efekta.

Moj nekadašnji Kymco Euro3 je imao 298cc i 29,5 konja, a takav novi Euro5+ morao bi da ima bar 340-350cc. Tako mu je to nažalost.

Promenio član boza_kg

• Svrati ponekad, 206 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Istina, realno iz 400 cc može da se izvuče sigurno 40 ks samo što onda nije Euro 5...Što se lanca tiče ako nema klasičan CVT onda je održavanje jednostavnije i jeftinije, samo češće.

To je sad sukob koncepta, tj. filosofije da ne kažem. Skuter bi trebalo da bude sprava jednostavna i za vožnju, i za održavanje (sa korisničke strane). Lanac je možda efikasniji, ali je lanac, razumeš ti mene😀. Koji mora da se macka, perka, zateže i sve to.

I da, novi AK550 nije više 550cc, nego 575cc, a ista snaga. Opet zbog E5+ norme.

Promenio član boza_kg

Pa to kažem, direktni su konkurenti. Mada, SYM više liči na Hondu ADV, A Kymco na Honda Africu ;)

12279-adxtg-sym.jpg

KYMCO-CV-R5-5._jpeg.jpeg

Promenio član boza_kg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja