FFBikerSar 801 Napisano Septembar 29 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Jeste li ikad čuli za brend kaciga "Grex"? Niste? Nikakvo čudo - iako se radi o kacigi proizvedenoj od strane "Nolan" grupacije, dakle trećim ili četvrtim na rang listi najboljih svjetskih proizvođača kaciga. Grupacija "Nolan" obuhvata tri brenda - pored "glavnog" sa kacigama "Nolan" od polikarbonata, tu su i "X-Lite" sa skupljim kacigama od fiberglasa, te jeftiniji "Grex" također od polikarbonata. Dobijate kacige koje su praktički identične starijim "Nolan" modelima, podjednake kvalitete i nivoa završne obrade ali za djelić cijene. E, upravo u tome i jeste "kvaka" - u medijima se spominju samo "Nolan" i "X-Lite", koji se i reklamiraju, a o "Grexu" praktički ni riječi. Ja koristim već drugu "Grex" flip-off kacigu, model RF2 koji je skoro identičan "Nolanu" N103, i prezadovoljan sam. Koštala me, jer sam je nabavio na akciji, zajedno sa poštarinom iz Italije svega 120 €, a normalna cijena za samu kacigu je bila 150 €. I model koji je zamijenio, G 9.2, košta identično. Pinlock i sunčani vizir, unutrašnja obloga koja se može skinuti radi pranja, mogućnost ugradnje N-com uređaja za komunikaciju, odlična ventilacija, i veoma dobri rezultati na "crash" testu... Šta više poželjeti??? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano Septembar 29 Drug član, 1089 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije baš da se nije čulo za njih. U Srbiji ih je držao diler Nolana ("Motoring" čini mi se). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 29 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Odavno znam za Grex kacige, ništa novo a verujem da nisam jedini... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Septembar 29 (promenjeno) Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Disko Nindža said: Odavno znam za Grex kacige, ništa novo a verujem da nisam jedini... Ali ako u Moto Reviji objave uporedni test flip up kaciga (i uključe i jeftinije i srednju klasu i skuplje), "Grex" se neće nikada pojaviti. Niti ćeš vidjeti reklamu za nju, a za "Nolan" i "X-Lite" i te kako. Zašto? Jer su proizvođaći i novinari u sprezi - ne žele da kupci doznaju kako mogu naći kacigu koja i zaštiti koju nudi, i komforu i opremi nudi što i srednja klasa, po cijeni jeftinijih. Jer, Bože mili, zašto ne bi svi zarađivali na nama? Da za manje od 100 € ne moraš dobiti kacigu iz "Lidla", već kvalitetan proizvod kojemu zaista ništa ne nedostaje? Promenio Septembar 29 član FFBikerSar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1246 Napisano Septembar 30 Zainteresovan, 515 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da sam proizvođač i dileri ne žele da investiraju u marketing tog brenda. Hvala bogu ima pregršt drugih koji hoće i koji se probijaju u tom cenovnom rangu. Negde 2002g sam kupovao jet kacigu za tada devojku, Nolan mi je bio zaista odličan proizvod, Grex je samo estetski bio manje atraktivan, skromnije boje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Septembar 30 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, maza1 said: Pretpostavljam da sam proizvođač i dileri ne žele da investiraju u marketing tog brenda. Hvala bogu ima pregršt drugih koji hoće i koji se probijaju u tom cenovnom rangu. Negde 2002g sam kupovao jet kacigu za tada devojku, Nolan mi je bio zaista odličan proizvod, Grex je samo estetski bio manje atraktivan, skromnije boje. Ja inače volim da je kaciga samo u jednoj boji, ne šarena, tako (dvije Nolan su bile plava i srebrna - metalik), tako da mi tu Grexova ponuda (bijela, crna, metalik srebrna) sasvim zadovoljava. A imaju i šarenih, ko voli... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Septembar 30 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Grex jet kacigu. Odlična. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11186 Napisano Septembar 30 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Solidne skroz, ali nije da su nepoznate, imam ovu vec dugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 616 Napisano Septembar 30 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam skoro video neskladniji i ružniji logo od ovog... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14141 Napisano Septembar 30 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Sveti Atila u prevodu "bivsi vlasnik Nissan Skyline" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Septembar 30 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, piki said: Solidne skroz, ali nije da su nepoznate, imam ovu vec dugo A kad si negdje vidio test ili reklamu? Na to sam mislio, da ih kriju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11186 Napisano Octobar 1 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, FFBikerSar je napisao: A kad si negdje vidio test ili reklamu? Na to sam mislio, da ih kriju to se mozda tebi cini da ih kriju, ne bih ja to tako nazvao,da hoće da ih niko ne kupi ne bi ih ni pravili. Vise mi lici na to da znaju sta hoće i da tako i rade marketing prema tome. Kao Samsung na primer,bum je predstavljanje i testovi S Galaxy i sve se vrti oko njega jer je najvisa klasa i tu najvise mogu da klepaju, neki drugi nize klase se jedva i pomenu negde ilim neki i nigde, ali opet narod iskopa sta mu odgovara,mislim da je takva neka sema i ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3358 Napisano Octobar 1 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ništa novo, znam za ovo bar desetak godina. Klasično pozicioniranje na tržištu preko različitih brendova. X-lite jeste premium, ali sada kolika je razlika između Nolan i Grex i da li je uopšte ima, stvarno nemam iskustva. Verovatno je situacija otprilike kao na relaciji VW-Škoda-Seat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Octobar 3 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan On 10/1/2024 at 9:47 AM, AndjeoPakla said: Ništa novo, znam za ovo bar desetak godina. Klasično pozicioniranje na tržištu preko različitih brendova. X-lite jeste premium, ali sada kolika je razlika između Nolan i Grex i da li je uopšte ima, stvarno nemam iskustva. Verovatno je situacija otprilike kao na relaciji VW-Škoda-Seat Najjeftiniji Nolan flip-up N90-3 n-com normal cijena 409 EUR, s popustom kod Pola trenutno 279 EUR. Grex G9.2 Offset N-com 150-180 EUR 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Octobar 3 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan On 10/1/2024 at 8:12 AM, piki said: to se mozda tebi cini da ih kriju, ne bih ja to tako nazvao,da hoće da ih niko ne kupi ne bi ih ni pravili. Vise mi lici na to da znaju sta hoće i da tako i rade marketing prema tome. Kao Samsung na primer,bum je predstavljanje i testovi S Galaxy i sve se vrti oko njega jer je najvisa klasa i tu najvise mogu da klepaju, neki drugi nize klase se jedva i pomenu negde ilim neki i nigde, ali opet narod iskopa sta mu odgovara,mislim da je takva neka sema i ovde. Kada prave uporedne testove u raznim casopisima, vise proizvodjaca, uzmu i jeftinije i skuplje, ali iz kuce Nolan SAMO X-Lite i Nolan. Nikad Grex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3358 Napisano Octobar 3 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Nolan N90-3 kaciga - Barel Motoshop - Beograd YAMAHABAREL.COM Nolan N90-3 je novi predstavnik flip up segmenta firme Nolan. Poseduje duplu P/J homologaciju (možete je nositi u otvorenom i zatvorenom položaju). Ukucao u google i među prvim mi iskoči link za Yamaha barel, vidim da je regularna cena bila 300eur a sada je oko 250eur. Nisam nikad nosio ni jednu od ovih kaciga, ako su ovo "konkurentni" modeli, trebalo bi naći ili uraditi uporedni test da se vidi ima li većih ili manjih razlika, ili ih uopšte nema. Nije isključeno i da razlike, rekao sam već, to su strategije kompanija da na razne načine povećaju profit. Svakako ovde u primeru koji si naveo ima razlika u ceni, i diskutabilno je da li je opravdana, ali i ime/brend ima svoju cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Octobar 3 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, AndjeoPakla said: Nolan N90-3 kaciga - Barel Motoshop - Beograd YAMAHABAREL.COM Nolan N90-3 je novi predstavnik flip up segmenta firme Nolan. Poseduje duplu P/J homologaciju (možete je nositi u otvorenom i zatvorenom položaju). Ukucao u google i među prvim mi iskoči link za Yamaha barel, vidim da je regularna cena bila 300eur a sada je oko 250eur. Nisam nikad nosio ni jednu od ovih kaciga, ako su ovo "konkurentni" modeli, trebalo bi naći ili uraditi uporedni test da se vidi ima li većih ili manjih razlika, ili ih uopšte nema. Nije isključeno i da razlike, rekao sam već, to su strategije kompanija da na razne načine povećaju profit. Svakako ovde u primeru koji si naveo ima razlika u ceni, i diskutabilno je da li je opravdana, ali i ime/brend ima svoju cenu. Izmedju Nolan i X-Lite ima u skoljci, jer su prve od Lexana (polikarbonat), druge fiberglas. No sto se same skoljke tice, Nolan i X-lite nema razlike. Isto vazi za vizire i mehanizme. Jedino unutrasnja obloga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Octobar 3 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta se desava sa X-Lite, da li nastavljaju pricu kao premium brenda jer je firma unapredila liniju X-903 (ultra carbon) 22.06 standardom, ali ovog puta pod Nolan plakatom. Za ove Grex posteno nosam znao da pripadaju istoj grupaciji. Hocu svoju staru N87 da zamenim sledece godine za neku napredniju i tisu. Razmisljao sam da idem na X-Lite, zbog udobnosti i oblika unutrasnjosti koji se nadam da je slican trenutnoj koju nosim. Izgleda da ce to biti Nolan X-903 Ultra Carbon (ili stari X-Lite ako nadjem povoljno). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Octobar 3 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, cikamike said: Ne znam sta se desava sa X-Lite, da li nastavljaju pricu kao premium brenda jer je firma unapredila liniju X-903 (ultra carbon) 22.06 standardom, ali ovog puta pod Nolan plakatom. Za ove Grex posteno nosam znao da pripadaju istoj grupaciji. Hocu svoju staru N87 da zamenim sledece godine za neku napredniju i tisu. Razmisljao sam da idem na X-Lite, zbog udobnosti i oblika unutrasnjosti koji se nadam da je slican trenutnoj koju nosim. Izgleda da ce to biti Nolan X-903 Ultra Carbon (ili stari X-Lite ako nadjem povoljno). Pogledaj i Grex, ako mozes negdje. Ja sam je narucio na nevidjeno, jer su velicine identicne da Nolanom tako da sam znao, ako mi Nolan XL pase, pasace i Grex. Nisam se pokajao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grunff 42 Napisano Octobar 4 U prolazu, 36 postova Lokacija: Negde po belom svetu... Motocikl: Jednog lepog dana... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, cikamike je napisao: Hocu svoju staru N87 da zamenim sledece godine za neku napredniju i tisu. Kako se pokazala N87,jesi bio zadovoljan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6033 Napisano Octobar 4 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo Ljilji uzeli Grex pre 3, 4 godine. Perfektna. Ne znam koji Nolan mu je pandan, ali je "nosilica" dotične veoma zadovoljna. Nije prebučna u odnosu na prethodni Nolan, udobna joj je, a i vizir je, zamislite, providan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 801 Napisano Octobar 4 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, misa-pei said: Mi smo Ljilji uzeli Grex pre 3, 4 godine. Perfektna. Ne znam koji Nolan mu je pandan, ali je "nosilica" dotične veoma zadovoljna. Nije prebučna u odnosu na prethodni Nolan, udobna joj je, a i vizir je, zamislite, providan. Ja sad imam Grex G9.1, prezadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Octobar 4 (promenjeno) Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Grunff said: Kako se pokazala N87,jesi bio zadovoljan? Jesam, jos uvek je nosim, to mi je jedina kaciga koju imam i ostace dok ne kupim drugu. Mislio sam da je ove godine opremim novim vizirom, ali ostadoh na starom, providnom i sa istim pin-lockom koji je dosao montiran. Malo je vremenom vizir pokazao znakove starenja (a i pin lock), i onaj materijal na dnu kacige od vestacke koze je dobio jednu pukotinicu. Inace kaciga kada je prebrisem apsolutno kao iz salona da je izasla. Jednom ili dva puta godisnje koristim sredstva za suvo pranje unutrasnjosti. Jeste cetvrta godina, ali nije bila neka teska eksploatacija kacige cisto da se zna. U tom nekon srednjem cenovnom rangu meni je najlepse legla u M velicini. Mogu da je nosim po ceo dan na razlicitim brzinama bez bilo kakvih tegoba. Relativno lagana (1450 g za M). U dve velicine skoljke dolazi, do M i od L. Mozda je meni zbog toga tako lepo legla. Sa druge strane, sigurno nije najtisa kaciga, i sam sistem luftiranja mislim da je mogao biti bolji (nisam uspeo da osetim razliku izmedju otvorenih i zatvorenih luftera). Mozda ako se kupuje nova, razmisliti o N80-8 modelu, taj model je naslednik i deluje da su unapredili neke nedostatke. Da kupujem prvu kacigu razmislio bih i o ovom Grex-u. Medjutim, ne sto sam neki snob, nego zelim da napravim korak dalje po pitanju kvaliteta i odem na visi nivo. Cesto cujem da ljudi kad promene kacigu kazu 'kao cepice da si stavio', pa da vidim kakav je taj osecaj Promenio Octobar 4 član cikamike 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...