SamoZeljko 0 Napisano Septembar 28 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nov sam u grupi...ali imam jedno pitanje za clanove koji mozda imaju isto,slicno ili bilo kakvo iskustvo vezano za voznju motora sa stranim tablicama...naime...zivim na Novom Zelandu I tamo vozim Hondu CBR koju planiram da dovezem kontejnerom za Srbiju jer generalno ne zauzima nesto previse mesta u kontejneru pa nije neki trosak to napraviti,a pritom je mnoogo jeftinije dovesti nego kupiti isti ili slican u Srbiji...pitanje se odnosi dali mogu da vozim nesmetano motor sobzirom da je na moje ime...ali nemam pasos zemlje iz koje potice vec drzavljanstvo...dali je to problem I dali je potrebno nesto dodatno nabaviti ili obaviti pre samog slanja...takodje...kome idu u tom slucaju eventualni prekrsaji koje bi napravio sobzirom da definitivno drzava Srbija nema veze sa NZom Hvala na utrosenom vremenu I pomoci...unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano Septembar 28 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Pre vise godina, kada sam bio u slicnoj situaciji, vozila preko okeana su morala da prodju kroz proveru i izmene kako bi bila uskladjena sa evropskim/srbskim standardima, ali su mogla da se uvezu i registruju. U to vreme ovaj uslov nije vazio za motocikle ali mi se cini da se u medjuvremenu i to izjednacilo. Sto se tice voznje vozila sa stranim tablicama, moze da ga vozi samo strani drzavljanin. Mozda postoji neka vrsta ovlascenja ali cisto sumnjam, i to treba proveriti u nadleznim institucijama. Kada sam video kakve sve nejasnoce i probleme mogu da imam, plus jos dodatni skriveni troskovi, plus nedostupnost rezervnih delova jer su vozila radjena za trzista van Evrope .... odustao sam. To ne znaci da su se stvari u medjuvremenu promenile i da su bolji/isplativljiji uslovi za tvoj slucaj. Najbolje da se direktno raspitas po drzavnim sajtovima i sluzbama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SamoZeljko 0 Napisano Septembar 28 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama...to vezano za uskladjivanje propisa I normi znam od ranije jer sam hteo iz Amerike takodje svojevremeno da uvezem auto I vozim ga na BG tablice...ali ovde mi to nije namera...vec da ga ostavim na stranim tablicama u Srbiji jer sam vlasnik na papiru...samo me taj deo interesuje dali moram da imam pasos te zemlje ili samo da imam validne papire...kontam da je za motore mozda malo drugacije u odnosu na automobile ipak moto entuzijasta ima po celom svetu I ta ideja da se motorom prelazi sa kontinenta na kontinent mislim da nije jedinstvena vec da ljudi to stalno rade..u svakom slucaju hvala na komentaru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 193 Napisano Septembar 28 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Svedska Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim zasto bi bio problem ako nemas pasos. Dovoljno je da imas : vozacku, ID karticu iz NZ ili vizu u SRB pasosu i nema nikakvih problema a pri tom je motor na tvoje ime. Sretno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Septembar 28 Drug član, 950 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Viza/pasos, vozacka i da je na tvoje ime i mozes voziti koliko znam. Jedino mislim da ima ona fora da tipa imas neki rok fazon 6 meseci, pa da ga moras isterati iz zemlje (i vratiti). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4238 Napisano Septembar 28 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas najbolje shvatio čiji pasoš imaš i čije drzavljanstvo... To u principu i nije bitno. Za korišćenje vozila sa stranim tablicama bitno je da imaš dokaz da živiš i radiš preko. Znači neka radna knjižica, zdravstveno ili slično. Sto se tice kazni, možda ne mogu da ti pošalju nalog za uplatu na NZ, ali mogu na aerodromu da ti kažu - "gospodine, stanite sa strane..." Na kraju dolazimo do registracije. Ne znam kako se produžava registracija ovih vozila i da li je moguće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 29 Napisano Septembar 28 U prolazu, 64 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Ranije su čak znali i da oduzimaju vozila sa stranim tablicama. Možda to nije više slučaj ali bi se svakako suzdržao od prelazaka granice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Septembar 28 Drug član, 950 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Kkovic said: Ranije su čak znali i da oduzimaju vozila sa stranim tablicama. Možda to nije više slučaj ali bi se svakako suzdržao od prelazaka granice Ne vidim kako i zasto bi nekome oduzeli vozilo ako zivi van, ima dokumente i vozilo je njegovo. Oduzimali su kradene. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Septembar 28 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Samo svaka tri meseca mora preko granice da se ode i da se vrati ovde i to je to. Mada i to se toleriše.Oduzima se ako su strane tablice a vozač nikakve veze nema sa inostranstvom, radna viza, pasoš itd... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SamoZeljko 0 Napisano Septembar 28 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, stari roker je napisao: Nisam bas najbolje shvatio čiji pasoš imaš i čije drzavljanstvo... To u principu i nije bitno. Za korišćenje vozila sa stranim tablicama bitno je da imaš dokaz da živiš i radiš preko. Znači neka radna knjižica, zdravstveno ili slično. Sto se tice kazni, možda ne mogu da ti pošalju nalog za uplatu na NZ, ali mogu na aerodromu da ti kažu - "gospodine, stanite sa strane..." Na kraju dolazimo do registracije. Ne znam kako se produžava registracija ovih vozila i da li je moguće. Srpski pasos imam ali papire NZa I motor je takodje sa NZ tablicama...cilj mi je da ga dovezem I koristim u Srbiji na tim tablicama...e sad...znam da nije bas po zakonu...ali ne znam ni kako bi iko u Srbiji mogao da provali dali je motor registrovan ili ne sobzirom da na NZu registration nema veze sa papirima motora...skroz drugacije je procedura I ne vezuje se.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SamoZeljko 0 Napisano Septembar 28 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Abi je napisao: Ne vidim kako i zasto bi nekome oduzeli vozilo ako zivi van, ima dokumente i vozilo je njegovo. Oduzimali su kradene. Da...mislim da si u pravu...msm...motor je moj...zasto bi ga iko oduzimao sem ako napravim neki bas,bas ozbiljan prekrsaj...dovoljno je da ga osiguram...nego me bas interesovalo taj deo oko papira dali je dovoljno pokazati vlasnicki list I prebivaliste ili mora pasos te iste zemlje...ali pomogli ste mi svojim odgovorima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Septembar 28 Drug član, 950 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, SamoZeljko said: Da...mislim da si u pravu...msm...motor je moj...zasto bi ga iko oduzimao sem ako napravim neki bas,bas ozbiljan prekrsaj...dovoljno je da ga osiguram...nego me bas interesovalo taj deo oko papira dali je dovoljno pokazati vlasnicki list I prebivaliste ili mora pasos te iste zemlje...ali pomogli ste mi svojim odgovorima Poprilicno sam siguran da je dovoljno da si vlasnik i da imas vizu, drzavljanstvo ili sta god, tj. dokaz da zivis tamo. Samo se moze desiti da ces morati na svakih 6 meseci recimo da predjes u Rumuniju i nazad, ima tu neka fora koliko moze biti u zemlji vozilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 193 Napisano Septembar 28 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Svedska Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Zivo me zanima kako znaju dali si ili nisi izlazio sa vozilom iz zemlje u tih 6 mjeseci.. Kako i gdje to provjeravaju ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1303 Napisano Septembar 28 Drug član, 1128 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Upisuju tablice na ulazu i izlazu iz zemlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1452 Napisano Septembar 28 Drug član, 562 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Kkovic je napisao: Ranije su čak znali i da oduzimaju vozila sa stranim tablicama. Možda to nije više slučaj ali bi se svakako suzdržao od prelazaka granice Oduzimaju ako ti voziš auto na stranim tablama koje ti je "tetka ostavila da se poslužiš", a ti ne živiš preko grane. Smatra se carinskim prekršajem. Ako imaš radnu dozvolu, vizu, prijavu boravka preko grane, samo vozi. Izgleda da su i kod nas počeli to da ganjaju, jer se pričalo o tome i vidim stvarno malo takvih auta sad. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Septembar 28 Drug član, 950 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, SamoZeljko said: Srpski pasos imam ali papire NZa I motor je takodje sa NZ tablicama...cilj mi je da ga dovezem I koristim u Srbiji na tim tablicama...e sad...znam da nije bas po zakonu...ali ne znam ni kako bi iko u Srbiji mogao da provali dali je motor registrovan ili ne sobzirom da na NZu registration nema veze sa papirima motora...skroz drugacije je procedura I ne vezuje se.... Ja i dalje nisam shvatio koje ti papire imas hahah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3977 Napisano Septembar 28 Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko imaš prebivalište prijavljeno u Srbiji, ne možeš da voziš auto na strane table, bez obzira na sve drugo. Ako si odjavio naše prebivalište u SUP-u, imaš tamo boravak i ostalo, onda si ok. Sve drugo si u carinskom prekršaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rus022 1028 Napisano Septembar 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Horb am Neckar, DE / Sremska Mitrovica Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi Prijavi odgovor kao problematičan @QmBGD mislim da nisi u pravu, imam trajni boravak u DE, srpski pasos i prijavljenu adresu u Srbiji i bez problema vozim auto i motor sa DE tablicama u Srbiji. Vise puta su me zaustavljali i kontrolisali i nikad problema nije bilo. Za prijavu u SRbiji me niko nije pitao, uvek traze prijavu u DE i to je to. Prelazio sam i vise puta u BiH i na granici traze i saobracajnu, cak su mi jednom trazili i srpsku licnu kartu uz pasos. Promenio Septembar 28 član rus022 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1557 Napisano Septembar 28 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Sa prijavom u DE moze da se vozi, ko radi tamo i vozilo je na ime tog ili rent a car. Ali je problem koliko se secam da ne mozes da zivis u srbiji i vozis godinama, vec si ogranicen da li 3 meseca ili 6 meseci. Nakon toga moras da ga uvezes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SamoZeljko 0 Napisano Septembar 28 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Abi je napisao: Ja i dalje nisam shvatio koje ti papire imas hahah Ahahaha...Srpski pasos...I NZ drzavljanstvo u pasosu...ali samo jedan pasos...Srpski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Septembar 28 (promenjeno) Drug član, 950 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan A, pa dobro. Nisam znao doduse da se stavlja drzavljanstvo u drugi pasos, ali miran si, ne brini Promenio Septembar 28 član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1303 Napisano Septembar 28 Drug član, 1128 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Valjda ako imaš drzavljanstvo neke zemlje onda bi trebao da imaš i njihov pasoš, ili je to na NZ drugačije regulisano? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Septembar 28 Drug član, 4124 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ja ovde išta kontam….Nekako mi sve miriše na nedopuštene radnje.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SamoZeljko 0 Napisano Septembar 28 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Abi je napisao: A, pa dobro. Nisam znao doduse da se stavlja drzavljanstvo u drugi pasos, ali miran si, ne brini Izvini...nisam se dobro izrazio resident imam ne drzavljanstvo...to je nesto drugo...I da u pravu si...drzavljanstvo Je u stvari pasos...moja greska... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 2838 Napisano Septembar 28 Drug član, 690 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš sveže, ali moj dobar drugar je igrao odbojku u Iranu. Sa tom radnom vizom je najnormalnije vozio strane table i kada je ugovor istekao i kada se vratio da igra ovde i tako godinama. Olakšavajuća okolnost je što to pismo niko nije mogao da dešifruje od saobraćajne policije. I naravno nije vozio na Iranske tablice, već je mogao na bilo koje strane. Jedan auto je bio na Italijanske, drugi na Nemačke. Da li je i sada tako treba proveriti? Ono što je sigurno isto je da vozilo mora biti registrovano i što je još bitnije osigurano u slučaju nekog udesa. Ako to možeš da rešiš onda nemaš brige. Ako ne možeš ostaje ti da ga voziš kratko i onda prodaš, to već menja računicu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...