mlnmnc 7 Napisano Septembar 27 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna zbog čega može biti to. Da li je do karburatora ili možda nečeg pak drugog? Kad je hladan, upali iz prve. Takođe jako teško prebacujem iz brzine u brzinu, nekad čak odem za dve brzine gore, jer je jako težak menjač. U pitanju je model iz 1988. godine. Hvala svima unapred na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4227 Napisano Septembar 27 motoras, 2452 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Može biti koješta. Da li je motor radio dobro do skoro? Da li si otvarao skoro mašinu ili nešto cackao, pa od tada imaš problem? Može biti do struje, možda loša svećica... Možda su karike za zamenu. Kakav je cilindar, klip... Sto se tice menjaca, da nije mozda motor imao neki pad, pa zbog toga ima problem u menjaču. Mozda je i nesto vec za zamenu. Neka biksna, podloška, viljuška, opruga... To su sklopovi koji mogu dosta da predju, ali se ipak desi da se po nešto pokarabasi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1220 Napisano Septembar 28 Zainteresovan, 509 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka je svakako da teraš kod majstora koji poznaje motorić, da ga složi da dobro funkcioniše. Posle toga ako se kvari, znaćeš kako treba da radi, barem ćeš razmišljati o jednom problemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano Septembar 28 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kondenzator paljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2092 Napisano Septembar 28 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan To sto kad se zagreje ne pali je los kondezator ili bobine, sto tesko salta ili je kvacilo, ili nije ostavljeno mesta na snop zupcanika kad je vracan nazad.Послато са 22101316G помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlnmnc 7 Napisano Septembar 30 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dao sam majstoru da mi ga namesti, pošto nije hteo ni da upali. Rekao sam mu da uradi generalnu ako treba, on je promenio klipnjaču i još neke delove da mogu da ga vozim. A ove stare probleme koje sam imao još pre oko 7,8 godina nije hteo da rešava jer iziskuje dosta vremena a nije baš često kući. Moraću verovatno kod drugog majstora da ga teram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 136 Napisano Octobar 1 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Malo mi je čudno da je promenio klipnjaču zato što se motor gasi kad je vruć ... Nađi ti svakako drugog majstora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5927 Napisano Octobar 1 Drug član, 2998 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan On 9/30/2024 at 10:59 PM, mlnmnc said: Dao sam majstoru da mi ga namesti, pošto nije hteo ni da upali. Rekao sam mu da uradi generalnu ako treba, on je promenio klipnjaču i još neke delove da mogu da ga vozim. A ove stare probleme koje sam imao još pre oko 7,8 godina nije hteo da rešava jer iziskuje dosta vremena a nije baš često kući. Moraću verovatno kod drugog majstora da ga teram. Čekaj, ako sam dobro razumeo, majstor je otvorio motor, sve rasturio, zamenio klipnjaču, sastavio, naplatio i tebi opet motor ne radi kako treba? Menjač i dalje ne radi kako treba? A bio je rastavljen. Zašto? Postupak dalje: 1. prebiti majstora 2. naći normalnog majstora 3. voziti se u zdravlju sreći i veselju Paganini ponovo radi. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2092 Napisano Octobar 2 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Mora opet da se rasturi i izbaci visak podloski na snop, pretegnut je i ne moze da salta.Послато са 22101316G помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlnmnc 7 Napisano Octobar 2 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobar je majstor, neću ga prebiti a ni menjati, jer mi je napomenuo da nije imao vremena da vidi zašto neće da upali kad je vruć, jer mora na put. Ono što je najvažnije osposobio ga je, pošto ga jako duži vremenski period nisam vozio, a za ove probleme je rekao da će da vidi kad se vrati Klipnjaču i ostalo je menjao zato što se nakupilo neke masti i vode, lično sam se uverio, to je on sanirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1875 Napisano Octobar 2 Zainteresovan, 737 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Kad se zameni ovo (klipnjača) Onda se balansira ovo (radilica) Mada ne mora, ako nema vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6564 Napisano Octobar 2 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Najveći "problem" kod Tomosa je što radi i uprkos ozbiljnim promašajima u majstoriji. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Octobar 2 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Treba poglrdati, naravno ako je paljenje ispravno i tacku paljenja u gornjoj mrtvoj tacki.Nastelujes klip u tu tacku, mozes sublerom izmjeriti, napraviti beleg na magnetu i bloku motora, onda pomaci i staviti parce papira u platinska i vuci sebi ali ne da pokidas papir. Cilj je kada okrenes da platinsa popuste bas posle gornje mrtve tacke. Pomjeras paljenje na ona 3 srava koja ga drze sve dok to ne postignes. Znam komplikovano zvuci ali nije kad radis. Potrazi na YT mozda ima ko da to objasnjava.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grunff 42 Napisano Octobar 3 U prolazu, 36 postova Lokacija: Negde po belom svetu... Motocikl: Jednog lepog dana... Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjce: da li si proverio da li ima varnicu kad je vruć i neće da upali? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlnmnc 7 Napisano Octobar 3 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Baca varnicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grunff 42 Napisano Octobar 4 U prolazu, 36 postova Lokacija: Negde po belom svetu... Motocikl: Jednog lepog dana... Prijavi odgovor kao problematičan A jel svećica bude suva ili mokra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlnmnc 7 Napisano Octobar 5 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Suva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...