Jump to content

Moto Zajednica

Gradski najkompaktniji skuter za dvoje (odraslih)?

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Barem 10 u šteku

Pozdrav svima. Pokušavam naloviti iskustva i nije to baš lako. Teorija je jedno, a praksa je pokazala nešto sasvim drugo. Dakle, nagađanja na OFF jer sam i ja nagađao mnogo puta pa su otpisani.

Ukratko, dvoje povećih ljudi bi se uspješno i sa lakoćom probijalo kroz gradske gužve. 190kg imamo, sjedalo mora biti veliko za vozača i suvozača. Klasa tipa Xmax nam nije opcija, dakle što lakše, što okretnije i komfornije.

Jedini skuter koji nam je legao jest Yamaha Nmax, provjereno 1 sezonu. Nakon toga smo skočili na jače, veće i zaglavili u sve gradske probleme iz kojih se nikako izvući. Koncept sa 49ccm na žalost više nije moguć, osim premalih sjedišta, čim se stvori 50m čistine ostala vozila su toliko jaka da ulazimo u ozbiljne probleme.

Nedavno sam probao Apriliu Scarabeo 200 i oduševio se zbog 16". Nakrkali su mnogo ležećih na putu i postaje neugodno, a taj skuter je baš poseban zbog 80 visine gume i 16", inače je Scarabeo sinonim za komfor. Onaj Sportcity ne dolazi u obzir zbog premalog sjedišta za suvozača i ne stane mi cipela 48.

Da li sam propustio još nešto u toj klasi? Kakav je Medley 150 za dvoje gabaritnijih?

Šta je s Hondom SH? Suvozačko sjedalo mi izgleda kratko i nju sam otpisao preko slika zbog toga.

Promenio član Blokada1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3738 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Vozio sam Scarabeo 200 ie. Dobar skuter, ali neudoban, nema tu ni k od komfora. Pogledaj Kymco People GTI, komotniji je dosta od Honde SH, a sličan koncept.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kymco people 300 gti, 2015. godište, Scooter, vozilo prešlo 28000 km, Novi Sad. Cena 2.300 € - Motori - Polovni Automobili

Postoje i varijante 200 i 125cc, ako ti je 300-tka prejaka.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kymco people 205 gt, 2017. godište, Scooter, vozilo prešlo 20000 km, Jakovo. Cena 2.200 € - Motori - Polovni Automobili

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 11 postova
  • Motocikl: Barem 10 u šteku

Svakako ću probati, vidim da stariji 200 model ima više mjesta za cipelu 48.

Čudi me za Scarabea, meni je sjeo na prvu.

Vozio sam 2 dana Sym 14, 125, ispočetka me zakovao u nezgodan položaj, sjedište tvrdo. Smorio me pošteno.

Kad sam prešao sa Scarebea na Kymco GTi - joj meraka! Kao kad Mujo izuje uske cipele :)

A trebalo bi da su sva 3 istih gabarita, samo se agregat razlikuje.

Ja nemam nešto veliko stopalo, ali staje i veliki ranac za pecanje na pod, pored nogu. Imaćeš mesta.

Promenio član boza_kg

Majesty nije gradski skuter (jer je težak i gabaritan, mali točak, nisko sedenje...), mada može da posluži naravno.

U gradske se više računaju oni tipa - Honda Sh, Beverly i slični. tj. vitki i agilni modeli.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja