Jump to content

Moto Zajednica

DJI Neo

Recommended Posts

• Nemanja Stojanović, 1418 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Nosite dron svuda, vredi cimanja :) 

I uvek obavezno fly more.

Ja sam za novaka skoknuo do Tivta, stajao svako malo da letim.

Čak sam usput dopunjavao baterije za svaki slučaj, moglo je i bez ali nikad ne znaš kad će nešto novo da iskoči :) 

Ovo je Air 3S, nije na temu ali je close enough.

@Mr_Wolf javi ako budeš prodavao neo :) 

Promenio član Skittles
  • Sviđa mi se 15

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6-S 2006

Uf ovi snimci su bas dobri, ti mozes obuke da nam pravis 😂

A definitivno treba nositi, najlakse je ne raspakovati 😁 

@SkittlesCime si dopunjavao? 

Sad kada sam bio na Kopaoniku sam izmedju dva letenja zakacio na eksternu, valjda je to ok.. 

Promenio član demo0007

Hvala, kao što kažu kolege - može iz čega god, ko je kako u mogućnosti.

Meni je najlakše bilo kad sam seo u restoran za ručak da ubodem u zid, jer imam punjač od 100W koji to rešava relativno brzo, za razliku od upaljača u kolima (ili na motoru).

I to je bilo trećeg od tri dana, prvi i drugi dan nisam toliko leteo, pa su izvukle tri baterije po ceo dan, zapravo mislim da nikada nisam ni istrošio dve da pređem na treću.

Postoje i eksterne koje daju 100W ali je tu problem kapacitet.

Morala bi da bude baš ogromna eksterna da napuni i jednu bateriju za dron, a ne tri.

Tako da moj savet je brz punjač za zid, i planiranje :) 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1851 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Za ove male baterije od mini-a mislim da ne trebaju ti jaki punjaci, doboljan je onaj standardni od telefona, bas cu proveriti na netu sta dji preporucuje.

A u sustini na sajtu kazu 18W dji charger, odnosno onaj Hub..

Ja jedino sto imam i tako i punim je 67w Xiaomi od telefona.. Ali pretpostavljam da kao i telefoni koji nemaju opciju brzog punjenja, on ce da koristi koliko je ograničen. 

WWW.DJI.COM

Sieh dir die technischen Daten von DJI Neo an, um detaillierte Informationen zu Funktionen und Konfigurationen...

Za Neo, DJI preporučuje punjač od 60W.

Uz onaj smart hub u koji se gurnu tri baterije, puni ih sve tri od 0 do 100% za 60 minuta.

Naravno, ove baterije ne treba prazniti ispod 25%, tako da je realno punjenje tri "prazne" baterije bliže 45 minuta, šta je kraće nego prosečni ručak u kafani.

Kada se puni na 15W (direkt u dron), šta je neki bolji usb na motoru, al retko koji, treba mu 50 min po bateriji (0-100%).

Edit:

Jedna Neo baterija ima 1435mAh tako da zapravo i nije teško napuniti je iz eksterne, koje sada počinju od 10.000mAh na dobar dan.

Promenio član Skittles

Nije ni ovu 4k, ima 2250 mAh, manja setnja i za nekih sat vremena je bila puna.

Praznim je do 20% nikad ispod, cim opomene slećem.

Ali to je to, u suštini mali plan, kafić i punjač ili eksterna i ranac i zavrsen posao. 

Je l' probao neko da stavi one zaštite za propelere? Meni stigle sa alija, ali mu finu gramazu dodaju..nznm da li to negde nekom pojavi na radaru kad ga upalis jer prelazi 249g 😀 malo glupavo pitanje, ali sam u fazonu da sve vide..

@Skittles Imas dozvolu? 

Je l' si pohadjao inače neku obuku?

Ili neko?

Promenio član demo0007

Litijumske baterije ne valja da stoje ni skroz napunjene ni skroz prazne.

Dji pravi pametne baterije koje ako su napunjene 100% a ne koriste se, same se prazne postepeno, za 5 dana ne koriscenja se isprazne navodno do 50%, pritom se malo i greju dok se prazne pa da vas ne cudi ako je baterija topla.

Ako je baterija u hub-u ili dronu nece se prazniti tako da ako ne planirate da “letite” izvadite baterije

(Ovo sam nasao na netu)

Inace moj hub koji sam dobio uz mini 4k puni prvo jednu bateriju, pa kad zavrsi nju prebaci se na drugu pa na trecu, ne puni sve baterije odjednom

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 1

Sve kao hocu, neću, skupo mi, a svakako znam da cu uzeti, i dodje mi kinder surprise na poštu.

Pokušana dostava saobraćajni prekršaji.

Bukvalno ni na kraj pameti sta su mogli da mi pišu, jer uvek i na sve pazim, i nijednu do sad za 14god. 

Videcemo ujutru.

I kad ovako glupo odu pare..

Resio sam da kupim 😁

1x bateriju i 1x hub za 3, sa Kp za 90e iz fly more comba, sto je ok jer samo za bateriju traze 55-60e 

Promenio član demo0007

• Drug član, 880 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Konacno sam danas isprobao masinu, malo je reci da sam odusevljen. Odavno nisam kupio bolju igracku! Kez od uva do uva, matora konjina sa svoje 43 godine. S obzirom da prvi put vozim ovo cudo, probao sam ga na livadi bez ikakvih prepreka, da se malo upoznamo. Onda se osmelio pa lutao malo okolo sa njim. Napolju je bilo jako hladno, ruke su mi se smrzle, a i baterije nisu bas dugo trajale, verujem da ce leti biti bolje. Sva sreca pa sam uzeo fly more varijantu. Lak je za upravljanje, odmah skontas sta i kako treba, kamera odlicna, odziv na komande u delicu sekunde, ma milina. Ono sto sam za kratko vreme uspeo da nadjem kao neku manu je da mi je na oko 500 metara od mene prijavio los signal i da ne moze dalje da ide, a u prospektu kazu do 10 km. Ok, znam ja da to nije 10, ali par km bi morao da ima radijus kretanja. Moram videti kako to da resim. Mozda imaju neke antene da daljincu, ja ih nisam provalio niti sam ih trazio. I druga stvar koju nisam uspeo da resim je Follow me mod. Ne mogu da ga nadjem u opcijama, sve zivo sam prekopao. Sad ce da padne neki cajic i rakija da se zgrejem, pa da gledam tutorijale, valjda cu saznati sta me zanima. Sve u svemu - ja prezadovoljan!

dji_fly_20250112_143056_21_1736688665035_photo_optimized.jpg

dji_fly_20250112_143338_22_1736688829228_photo_optimized.jpg

dji_fly_20250112_163234_44_1736696116590_photo_optimized.jpg

dji_fly_20250112_162916_39_1736695763611_photo_optimized.jpg

dji_fly_20250112_140458_10_1736687124171_photo_optimized.jpg

• Sviđa mi se 3

I meni spusti crtice za domet daljinca na slicnoj udaljenosti, mozda ima veze i sa hladnocom, a sigurno je sa preprekama.. Vidim da si bio na otvorenom, ali ga je nešto mozda ometalo.

U mom slučaju su bile zgrade pa mi je to bilo ok da ne probija.

A sto se tice pracenja, dji mini 4k nema tu opciju. 

Negde sam procitao da postoji aplikacija za iphone koja ima tu opciju, ali ne bih isprobavao osim ako je dji app

Plus, dji mini 4k nema izbegavanje prepreka, pa taj follow me i nije bas pametna opcija. (doduse nema ni neo pa su mu dali follow)

• Podržavam 2

I ja sam juce leteo prvi put, posle svakojakih kineza ovo je vrhunac tehnologije 🤣

@Gile ti si ono bese isto uzeo mini 4k? Ako jesi on nema mod pracenja, nema senzore prepreka pa zato navodno nema. Drzac za telefon na djojstiku je i antena inace

Ja sam morao da promenim komande na kontroleru u mod3, u sustini zamenio palice levu i desnu, sad desnom uzlece i slece i rotira se a leva upravlja, tako sam navikao na igricama i nekako mi mnogo lakse.

Evo i prvi bonus video, nista montirano, kako sam snimio tako sam postavio, 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 880 postova

Da, uzeo sam 4K. E jbg sad, kako nema mod za pracenje. Smoriste me. Ja mislio da je to normalna opcija. Mislim da sam video u nekom tutorijalu da moze, ali nikako da ga nadjem ponovo. Kao iskoce ti na ekranu opcije da selektujes objekte. I onda kad selektujes on ti ponudi opciju pracenja. Ako uspem da se snadjem javljam, a isto vazi i za vas - pisite ako provalite nesto.

• Ne silazi, 2262 postova
  • Motocikl: Benelli

Gile mod za pracenje ima tek Mini 3 pro,takodje senzore za izbegavanje prepreka.

Od konfiguracije terena jako zavisi domet.Nemoj te se iznenaditi ako u gradu igubi signal na 500-600m.Ako dotera do 1km u gradu nije lose.

Iznad vode je maksimalni domet.

FCC /usa/ je domet 10km

CE/europa/je 6km.

U usa je jaci signal ,zato

Promenio član cezarpa
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 880 postova

@Skittles Poduci nas malo oko obrade snimaka, kako, sa cime, kako posle to kompresovati na neki podnosljiv kapacitet? Svaki savet je dobro dosao.

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Kawasaki z1000sx

Ljudi, preporučujem da kupite aplikaciju Litchi. Ima dosta vise opcija za upravljanje i pravljenje scena u smislu da mu zadate putanju i brzinu.

• Hvala 1

@Xnikolax daj neki info o aplikaciji ako je koristis i zasto je bolja od dji fly?

Koliko vidim jos nije kompatibilna sa dji mini 4k

IMG_6948.jpeg

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Kawasaki z1000sx
pre 3 minuta, Sharky - Alex je napisao:

@Xnikolax daj neki info o aplikaciji ako je koristis i zasto je bolja od dji fly?

Koliko vidim jos nije kompatibilna sa dji mini 4k

IMG_6948.jpeg

Bolja je od dji jer je napravljena u saradnji sa njima ali nije officijalna pa su zbog toga mogu da ubace npr opciju praćenja, kreiranja putanje i tako nekih sitnica koje u oficijalnom softveru nisu smeli da ubace za ranije verzije dronova jer nema senzore pa praćenje nije bilo bezbedno za dron.

Iskreno meni se najviše dopada opcija pravljenja rute drona jer onda to ne zahteva da moraš držati dron i možes sam sebe snimati.

Ovo je jedan snimak i koristio sam Light cut za editovanje , ubacujem uskoro i ostale:

• Sviđa mi se 1

Ima smisla, mogao je i dji da ubaci za mini 4k opciju pracenja ali kako bi onda prodali neo, a verovatno bi im i opala prodaja 4 pro.

Ovako su napravili da svaki dron ima jednu primarnu namenu, hoces dve kupi dva drona.

Smara sto za neke dronove nije isti kontroler pa moras i to

PS @Xnikolax svaka cast za video, odlican je

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja