Jump to content

Moto Zajednica

11. Moto GP, Red Bull Ring, Austrija, 2024

Recommended Posts

• MK Obrenovac, 554 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Skoro nisam gledao dosadniju trku, u momentu kad nisam zadremao ali bukvalno.

Da Marqez nije imao onih par obilaženja smor živi bi bio.

Sad se sve svelo na to ko vozi kakve krugove , i dal ce da voze najbolja vremena iz kruga u krug a akcije i obilaženje se sveli na minimum.

Džabe im sva tehnologija, elektronika i krilca kad su trke postale užasno dosadne.

Do pre koju godinu smo imali pre 10 različitih pobednika a sad se unapred zna ko će pobediti, tj koji Ducati....

I sva obilaženja se svode na to ko će kasnije kočiti, od silne elektronike svi isto prolaze krivine, isto se ispucavaju iz njih....

Nedostaje mi period kad su u par krugova u borbi za poziciju imali dvocifren broj obilaženja

A sad kad neko nekog obiđe to je uglavnom to ovaj više i ne pokušava da je vrati....

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2087 postova
On 8/18/2024 at 10:11 PM, NIKOLA 1 said:

Skoro nisam gledao dosadniju trku, u momentu kad nisam zadremao ali bukvalno.

Da Marqez nije imao onih par obilaženja smor živi bi bio.

Sad se sve svelo na to ko vozi kakve krugove , i dal ce da voze najbolja vremena iz kruga u krug a akcije i obilaženje se sveli na minimum.

Džabe im sva tehnologija, elektronika i krilca kad su trke postale užasno dosadne.

Do pre koju godinu smo imali pre 10 različitih pobednika a sad se unapred zna ko će pobediti, tj koji Ducati....

I sva obilaženja se svode na to ko će kasnije kočiti, od silne elektronike svi isto prolaze krivine, isto se ispucavaju iz njih....

Nedostaje mi period kad su u par krugova u borbi za poziciju imali dvocifren broj obilaženja

A sad kad neko nekog obiđe to je uglavnom to ovaj više i ne pokušava da je vrati....

do pre koju godinu imali smo dominaciju markeza a pre toga dominaciju stonera ......

pre toga Rossija a pre toga Doohana .....

jedina sezona koja je bila cudna je Mir i suzuki i korona retardirano vreme

Da zaboravio sam JLO !!!

Sezona kad je Hayden osvojio titulu bila je zanimljiva i tu su bili i Melandri u pokusaju , Biaggi i ostali ali to je ukupno 2 sezone za 20 + godina eventualno Kenny Roberts JR .... nakon toga se sve svodi na dominaciju jednog vozaca ....  2007 Stoner je ubio svojom dominacijom

Promenio član Milky
  • Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Nek je Banjaja pobedio, nemam ništa protiv (samo malo), al da je to bar bilo kroz neku borbu, obilaženja itd... nego smorčina od trke.

Rossi je apsolutno dominirao samo one 2 sezone na 4taktnoj Hondi RCV211, onda stvarno niko nije mogao da mu prismrdi,

ali na Yamahi se bogami morao svojski potruditi, jer je bila spora ko kurac, (i dan danas je) i tu je bilo puno epskih trka, lavovske borbe, sve do poslednje krivine.

• Drug član, 2598 postova

Trenutna elektronika, aero, Michelin, uredjaj za spuštanje zadnjeg kraja i uredjaj za spuštanje prednjeg kraja su veliki faktori koji nivelišu učinak vozača što je po meni jedan od uslova za uzbudljivo trkanje. 

On 8/26/2024 at 11:38 PM, Milky said:

do pre koju godinu imali smo dominaciju markeza

Bogami se Dovi tu dosta pitao, nije baš bilo glatko.

Iskreno, ja ne vidim dominaciju Banjaje, samo Ducatija, a desavale su se i pre dosadne trke

• Drug član, 2087 postova
9 hours ago, easy naked said:

Bogami se Dovi tu dosta pitao, nije baš bilo glatko.

Iskreno, ja ne vidim dominaciju Banjaje, samo Ducatija, a desavale su se i pre dosadne trke

Kad neko osvoji vise titula pa to jos i uzastopno bez obzira da li je tesko ili lako to je dominacija ..... ako cemo od svih sampiona u zadnjih 30 godina najvise se zlopatio, po mom misljenju  Lorenzo.

Neki od sampiona nikad ne bi bili sampioni da se velikani nisu povredili ili mentalno poklekli... tipa Criville nikad ne bi bio sampion da se Doohan nije skroz ubogaljio ... o Miru necu da trosim reci, a Hayden je svima drag pa tako i njegova titula

A Dovi koliko god da sam navijao za njega nikad nije bio mentalno spreman da bude sampion stoga nikad nije ni postao sampion nesto kao Mamola (mada sam bio jako mali kad je Mamola vozio pa nisam bas siguran da Mamola i Dovi mogu u istu recenicu )

• Podržavam 1

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Što se tiče Banjajine druge titule jasno je da satelitu nisu dopustili da uzme titulu. Banjaja vozi odlično borac je, pregaziše ga itd.  Međutim, da ga stave na neki drugi bike, ne bi se proslavio ! 👍

Promenio član srbac

I prva titula je bila na gurku, drž ne daj, malo Zarco, malo ovaj, malo onaj i eto.

A za bajk, trenutno se niko ne bi proslavio ako nije na najnovijoj verziji Ducatija  😁

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja