Atorn 3415 Napisano Ponedeljak u 19:13 (promenjeno) Drug član, 949 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan I u radnji ako kupiš? Hm. Evo copy paste 14 дана – имате право да се предомислите и вратите робу без икаквог образложења ALI SAMO UKOLIKO STE KUPILI NA DALJINU (наручили робу преко Интернета, ТВ продаје, каталога, на презентацији или од продавца који се појавио на вашим вратима) Promenio Ponedeljak u 19:19 član Atorn Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 150 Napisano Ponedeljak u 19:21 Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Atorn je napisao: Aj mi to pronađi u zakonu i citiraj ovde, a da nije web kupovina, nego u radnji i da nije reklamacija, več jednostavno"ne sviđa mi se, hoću da vratim" Plaćam klopu, al' zaista. I treba da platiš al zaista Uzmeš Zakon o zaštiti potrošača pa lepo iščitaš članove 49-55 i budeš informisan. Ja sam mator čovek al mi još uvek lakše da pročitam nego da (napamet) pišem ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 465 Napisano Ponedeljak u 19:21 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zakon je tu da se tumaci i interpretira i ne znam koja je praksa primjene istih na fizicke prodavnice pa ne mogu da tvrdim. Zakoni iz raznih oblasti se razlicitim tempom priblizavaju zakonima EU, citaj prepisuju, neki brze, neki sporije. Tako da se ista stvar u Zakonu o PDVu, Zakonu o zastiti potrosaca i Zakonu o fiskalizaciji pominje na tri razlicita nacina u tri konotacije, vrlo cesto oprecno, u ovom slucaju fiskalni racun koji je inicijator i glavni element za gorepomenuti "ugovor" izmedju prodavca i potrosaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16552 Napisano Ponedeljak u 19:38 Integrisan, 4954 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci kacige ipak mogu da se vracaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 12 Napisano Ponedeljak u 20:02 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vraćanje ispravne robe u 14 dana važi samo za robu kupljenu na daljinu, bez navodjenja razloga. Za robu kupljenu u prodavnici ne važi, zavisi od dobre volje prodavca. Ako je roba neispravna onda je to reklamacija, povraćaj para može da se dobije ako nije prošlo više od 6 meseci od kupovine. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3415 Napisano Ponedeljak u 20:08 Drug član, 949 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Flesh je napisao: Vraćanje ispravne robe u 14 dana važi samo za robu kupljenu na daljinu, bez navodjenja razloga. Za robu kupljenu u prodavnici ne važi, zavisi od dobre volje prodavca. Ako je roba neispravna onda je to reklamacija, povraćaj para može da se dobije ako nije prošlo više od 6 meseci od kupovine. Sent from my iPhone using Tapatalk To i ja kažem, al ovi "matori" me zjbvju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7648 Napisano Ponedeljak u 20:13 Drug član, 2924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kako god ali vratili su bez serendanja sto mnogi rade i ako nista drugo zbog toga bih opet otisao kod njihПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3415 Napisano Ponedeljak u 20:13 Drug član, 949 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, Ivanhoe je napisao: I treba da platiš al zaista Uzmeš Zakon o zaštiti potrošača pa lepo iščitaš članove 49-55 i budeš informisan. Ja sam mator čovek al mi još uvek lakše da pročitam nego da (napamet) pišem ... Pročitao i nigde ne videh da piše da možeš da vratiš ako ti se ćefne. Piše da možeš da vratiš kao reklamaciju, ili nesaobraznost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 150 Napisano Ponedeljak u 20:57 Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan @Atorn pa ti si robu i vratio zbog nesaobraznosti - što znači da se određeni proizvod ne može koristiti s osnovnom namenom (u tvom slučaju kao moto pantalone za zimu), a ne zato što ti se tako "ćefnulo" ... ?! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3415 Napisano Ponedeljak u 21:03 Drug član, 949 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si. Doduše to je bilo na reč, uzmi i ne brini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1546 Napisano Ponedeljak u 22:48 Drug član, 963 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan @Atorn osim ukoliko nesto nisu promenili u poslednje vreme, u roku od 14 dana se moze vratiti roba. Naravno, ima onih koji ce se potruditi da ti presedne sto im vracas, ali po zakonu mozes (moglo je barem sigurno), ne samo ako je kupljeno na daljinu. Isto kao sto recimo ako reklamiras nesto, imaju 45 dana rok da ti poprave ili zamene, nakon toga ti moraju dati drugu, naravno to mnogi ne znaju, pa nekada cekaju i duze. Opet kazem, osim ako se nesto nije promenilo u poslednje vreme, ovo inace pisem iz prve ruke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2519 Napisano Ponedeljak u 23:56 ODUSTO OD DIJETE, 2621 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se sećam par vraćanja u Lidlu. Pričam o iskustvu otkad je uveden ovaj zakon o zaštiti potrošača. Jednom je bio ledomat, vraćen posle 4-5 meseci napisaše šta zeza, ja potpisah neki papir i pare na ruke. Drugi slučaj - kupio onaj aku kompresor za gume. Testirao i video da nema snage da napumpa praznu gumu na 2,5. Vratio posle 3-4 dana i rekao da nije u stanju da napumpa gumu. Pare mi isto odmah vratili ali nisam ništa potpisivao. To je moje iskustvo sa Lidlom a kako drugi rade nisam testirao. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3995 Napisano Utorak u 08:20 Drug član, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan od tih priručnih kompresora ne može da napumpa skroz ispuštenu gumu na autu, ALI ako točak podigneš od zemlje, tj. auto podigneš dizalicom, guma se brzo i lako napumpa svakim kompresorom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 48 Napisano Utorak u 13:49 U prolazu, 44 postova Lokacija: Kać Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam u Tehnomediji panelnu peć na struju, doneo kući i video da je sranje. Nazvao sutra njihov kol centar, čuvši negde kao i ove kolege gore da može roba da se vrati do 14 dana, i pitao da li mogu da vratim. Ljubazni ženski glas me je pitao da li sam kupio online ili direktno u prodavnici, ja rekao u prodavnici, na šta mi je ona odgovorila da oni po zakonu nisu dužni da prime nazad robu osim ako je reklamacija ili ako je roba kupljena online. Bili ste u radnji, videli ste proizvod, pročitali karakteristike i sami ste odlučili da kupite, niko vas nije terao. Meni zvuči logično, mada mi ne ide u prilog. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Utorak u 14:54 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Inspekcija. Prvo obaveštenje doticnom prodavcu o nameri delovanja, a zatim i prijava konkretno ukoliko ne urodi plodom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 12 Napisano Utorak u 15:56 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Abi je napisao: @Atorn osim ukoliko nesto nisu promenili u poslednje vreme, u roku od 14 dana se moze vratiti roba. Naravno, ima onih koji ce se potruditi da ti presedne sto im vracas, ali po zakonu mozes (moglo je barem sigurno), ne samo ako je kupljeno na daljinu. Isto kao sto recimo ako reklamiras nesto, imaju 45 dana rok da ti poprave ili zamene, nakon toga ti moraju dati drugu, naravno to mnogi ne znaju, pa nekada cekaju i duze. Opet kazem, osim ako se nesto nije promenilo u poslednje vreme, ovo inace pisem iz prve ruke. Drugarski savet: nemoj da zbunjuješ ljude netačnim informacijama, napisao sam gore šta je tačno Naravno 99% prodavaca će izaći u susret kupcu i zameniti robu ili vratiti novac, ali nisu u obavezi ako je roba ispravna. Ni ovo za 45 dana nije tačno, sada je dosta bolje za kupce. Prodavac je dužan da odgovori kupcu na reklamaciju u roku od 8 dana sa konkretnim načinom rešavanja reklamacije, kao i da istu reši u roku od 15 dana za netehničku i 30 dana za tehničku robu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1546 Napisano Utorak u 16:02 Drug član, 963 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan @Flesh Zato sam i napisao "ukoliko se nesto nije promenilo u medjuvremenu" . 45 dana je bilo nekada, nisam nistsa lupio. Imali smo firmu (od tada mrzim da radim sa bilo cime sto ima garanciju ). Hvala u svakom slucaju, ali namerno sam se ogradio, jer je proslo vremena, a zakone menjaju cas po. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 12 Napisano Utorak u 16:27 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema na čemu Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6037 Napisano Utorak u 21:26 Drug član, 3012 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Nema ništa od vraćanja ako nije kupljeno na daljinu. Lično iskustvo i razgovor sa inspekcijom i u radnji i drndanje... Ona brusilica i z Wobby-ja, na baterije... Nema vraćanja, korišćena je (kako bih znao da nije u redu, da radi 20 min, a da se puni 5-8 sati). Reklamirana, ispravna je, ko me jebe. Bačena para. A sama brusilica je zgodna, malena. Punjač je đubre. E, sad... Ako je priključim na punjač neki drugi, videću šta će se desiti. Samo ću morati da to probam napolju, u metalnom buretu, ako se zapali sve zajedno. Izofovasmo temu ljudima. Svaka čast Kompp-co, tako se postupa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 150 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan @misa-pei ajde pošto smo na moto forumu da zamislimo da si umesto bušilice na baterije kupio motocikl na baterije koji može da se vozi 20 min., a onda se puni 5-8 sati. Šta bi rekla gore pomenuta inspekcija - radi motocikl, ispravan je, ništa nije polomljeno, nema vraćanja nisi kupio na daljinu ... ?! Ako su zaista u inspekciji to rekli onda bi trebali sami da daju otkaz. I baterija podleže zakonskoj saobraznosti proizvoda od 2 godine bez obzira što spada u potrošne delove - po Zakonu o zaštiti potrošača čl. 52 i imaš prava da tražiš da se na servisnom stolu ispita i ako nije ispravna da tražiš zamenu. Isto važi i za punjač kako si sam naveo, možda on nije ispravan ili je pak nešto na samoj bušilici problem; sve je to pokriveno ZZP i ima "garanciju" pune 2 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6037 Napisano pre 4 sati Drug član, 3012 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @Ivanhoe Bila je na reklamaciji i vratili su je kao ispravnu, po fabričkoj cpec. (a to nije nigde naglašeno) se puni do baterija do 8 sati, jer to nije brzi punjač. A pošto sam je koristio, više ne mogu da je prime nazad kao novu. A kako bih mogao da znam za problem ako je nisam koristio? A inspektor me razume kao čovek ali nema zakonskih mogućnosti da bilo šta uradi. Tako kaže. Moja preporuka, ne kupujte Wobby acc alate. A znam neke koji su zadovoljni njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...