Jozza 366 Napisano Jun 29 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan I naravno prvo nabavi opremu. Dobra full face kaciga (flip-up otpada, 30% padova završi na bradu), jakna sa protektorima za ramena, laktove i leđa a po potrebi i za grudi, po mogućnosti minimum level 2. Imaš sad ogroman izbor jakni. Za početak možeš uzeti neku laganu mesh sa skidajućim nepromočivim i windstoper uloškom, a posle može i kožna i neka duža zimska sa goretex uloškom za hladnije vreme. Moto pantalone ili farmerke, rukavice i na kraju obuća. Pa šta ostane za motor. I nemoj da misliš "neće meni da se desi da padnem". Motoristi se dele na dve grupe, oni što su već pa(da)li i one koji će tek da padnu. Zato je oprema JAKO bitnaПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12668 Napisano Jun 29 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam oduvek bio protivnik stava da prvi motocikli budu ono što je nekada bila srednja klasa motocikala. To nisu početnički motocikli. Bar jednu sezonu treba provesti na manjem motociklu. Niko ovde ne zna kakve su ti psihofizičke sposobnosti pa da te savetuje sa čim ćeš krenuti. Što je prvi motocikl snažniji, to ti je kriva učenja strmija. Odnosno teže ćeš savladati tehnike i trebaće ti intezivnija obuka. Kako u autoškoli tako i nakon autoškole. Obuka se ne završava autoškolom. Oprema je pod obavezno. Šta ćeš da kupiš opreme isto niko ne može da ti da savet dok ne kreneš da voziš pa će ti se vremenom iskristalisati šta ti odgovara šta ne. Bitna stvar je da imaš SVE opreme. Oko motocikla, danas skoro pa i da nema loših motora. To Honda, Yamaha, Suzuki, Aprilia, džabe pričamo kad ti još uvek nema filtere iskustva niti ćeš znati da prepoznaš šta je to bolje a šta lošije. Samo gledaj da ti nije previsok ili prenizak. Tj. motor na kojem se osećaš prijatno i komforno i da ti se svidi vizuelno. Kad prođe neko vreme, shvatićeš sama kakav ti motor treba i onda ti više ne treba ni forum, niti bilo ko. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2686 Napisano Jun 29 Ne silazi, 4806 postova Prijavi odgovor kao problematičan Јели сад пуно јаснијеSent from my SM-G998B using Tapatalk 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2831 Napisano Jun 29 Drug član, 1682 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto, u A2 su motori na neki način podeljeni na odnos snage i tezine, nije isto da uzmes nesto sto ima tih 35kw i npr 220 kg i 180, obrati pažnju i na to, generalno ti motori 125-300 kubika jesu laksi al opet proveri da sebi ne napravis problem. Skuteri jesu laksi u neku ruku. Razmisli jos malo da bar god dana vozis auto ako imas neki da vozis od roditelja a ako moras da kupis i jos polaganje velika je cifra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2686 Napisano Jun 30 Ne silazi, 4806 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jasno, jasno. I ja sam malo požurila. J a bi odmah sa nekim zajebanim igračem. Znam da još ne mogu. Ali hvala za šamar realnosti. Iskreno. A i što se opreme tiče, ja se nekako nadam, ali znam da od toga nema ništa hahaha Bilo kako bilo, odo da završavam šta se treba završiti, pa vam se javljam ako imam još pitanja i zdravlje bože kad uzmem baticu. И нема "ја се надам, али знам да од тога нема ништа". Не само што се надаш него и верујеш да се то нешто веч почело остваривати. Ово треба да важи за све у животуSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simijonović 18 Napisano Jun 30 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Krokodilo je napisao: И нема "ја се надам, али знам да од тога нема ништа". Не само што се надаш него и верујеш да се то нешто веч почело остваривати. Ово треба да важи за све у животу Sent from my SM-G998B using Tapatalk U redu, hvala puno na savetima! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Jun 30 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lici na trolovanje:) ako ipak nije mozda pustis da te prodje...i da kakve veze tetovitanje s motorom ima?Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9750 Napisano Jun 30 Ne silazi, 2275 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan I meni je želja B King, al nisam još stasao za njega... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2686 Napisano Jun 30 Ne silazi, 4806 postova Prijavi odgovor kao problematičan Па и нека је троловање ево шта возам данас, веома квалитетно израџено, за малену измишљеноSent from my SM-G998B using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8115 Napisano Jun 30 Ne silazi, 2130 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo iskusno,nema šta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scofield 99 Napisano Jul 1 Svrati ponekad, 16 postova Lokacija: Apatin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simijonović 18 Napisano Jul 1 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Krokodilo je napisao: Па и нека је троловање ево шта возам данас, веома квалитетно израџено, за малену измишљено Sent from my SM-G998B using Tapatalk Iskreno, preslatka je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gaz 104 Napisano Jul 1 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan On 28. 6. 2024. at 17:46, Simijonović je napisao: Sad reci mi, šta misliš Yamaha ili Honda? Naravno, modeli... ali ovako generalno gledano? Mislim opet kažem, meni je Honda, Honda, definitivno, ali me baš zanimaju mišljenja. Ne mogu da krijem da manjkam sa znanjem, tako da se izvinjavam ako zapitkujem po mnogo, ali sam nanjušila dobre ljude ovde, pa ne mogu da se suzdržim. Imao sam prilike da probam CB650R što je u klasi MT07, velika razlika da odmah napomenem. Nešto manja zapremina ali malko više snage kao prvo, mnogo "pitomija" Honda jer za razliku od MT07 ima 4 cilindra a ne 2. Mekše prima gas ali zato MT07 ima obrtni moment kao dizel, "čupa" asfalt. Kao i kočenje motorom je brutalno kod MT07. Honda ima onaj pravi zvuk zujalice i meni barem malko udobnije sedenje. Sve to ima i svoju cenu jer je CB650R 1500 evrića i skuplja. Ako se ikad budem rešavao moje mi drage Yamahe onda jedino zbog Honde CB1000R Black Edition. Duplo skuplja od MT07 ali nema šta nema od elektronike. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gaz 104 Napisano Jul 1 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 6. 2024. at 21:23, Jozza je napisao: I naravno prvo nabavi opremu. Dobra full face kaciga (flip-up otpada, 30% padova završi na bradu), jakna sa protektorima za ramena, laktove i leđa a po potrebi i za grudi, po mogućnosti minimum level 2. Imaš sad ogroman izbor jakni. Za početak možeš uzeti neku laganu mesh sa skidajućim nepromočivim i windstoper uloškom, a posle može i kožna i neka duža zimska sa goretex uloškom za hladnije vreme. Moto pantalone ili farmerke, rukavice i na kraju obuća. Pa šta ostane za motor. I nemoj da misliš "neće meni da se desi da padnem". Motoristi se dele na dve grupe, oni što su već pa(da)li i one koji će tek da padnu. Zato je oprema JAKO bitna Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Odličan savet! Oprema pre svega. Negde sam napomenuo da kaciga glavu čuva te tu najmanje treba štedeti. Kad vidim likove u majci i šorcu zuje 150 autoputem prosto pomislim da su suicidalni. Ako se pri toj brzini desi pad neće uspeti ni hemijski da dokažu vozača. Po meni su proklizavanja najčešći vid padova i onda te oprema sačuva od extremnog pilinga. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jul 1 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Meni je protektor u jakni jednom sačuvao lakat i podlakticu. Strah me da pomislim šta bi bilo da nisam imao jaknu Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simijonović 18 Napisano Jul 1 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Gaz je napisao: Imao sam prilike da probam CB650R što je u klasi MT07, velika razlika da odmah napomenem. Nešto manja zapremina ali malko više snage kao prvo, mnogo "pitomija" Honda jer za razliku od MT07 ima 4 cilindra a ne 2. Mekše prima gas ali zato MT07 ima obrtni moment kao dizel, "čupa" asfalt. Kao i kočenje motorom je brutalno kod MT07. Honda ima onaj pravi zvuk zujalice i meni barem malko udobnije sedenje. Sve to ima i svoju cenu jer je CB650R 1500 evrića i skuplja. Ako se ikad budem rešavao moje mi drage Yamahe onda jedino zbog Honde CB1000R Black Edition. Duplo skuplja od MT07 ali nema šta nema od elektronike. Ee to hvala ti. Mislim iskreno hvala svima na savetima i na činjenici da pričate sa mnom normalno a ne ko da sam... Tako da hvala puno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...