fruitcake 478 Napisano Jun 23 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Kao što sam i obećao kačim link ka mojim novim reportažama. Ovo je prva tura koja je trebala da traje ukupno šest dana, ali je sticajem okolnosti skraćena na svega tri. Koje su to okolnosti bile, ovekovečene su u trećem i poslednjem videu iz ove ture. Kao što mnogi članovi foruma znaju ovo je za mene potpuno novi način putovanja. To mi je možda četvrti ili peti put da sam seo na kvad i odlučio sam sa drugarom da napravimo nekoliko reportaža ove godine. I sledeće. I 2026. Ova prva je, zapravo, uvežbavanje za još dve kraće, ali i za jednu dvonedeljnu u septembru koju ću nazvati "Putevima rimskih imperatora - unum decennium postea". Što će imati posebnu težinu i značaj jer sam pre tačno deset godina radio fotoreportažu "Putevima rimskih imperatora". Budući da više volim da fotografišem nego da snimam kada putujem ovaj (za mene) novi koncept je izazov da prenesem atmosferu puta. Dokumentarizam mi nije stran, ali "Roadtrip" forma jeste, tako da su sugestije i kritike (i pozitivne i negativne) i više nego dobrodošle. Kako to tradicija kod mene nalaže prvi dan je (dakle, tradicionalno) počeo naopako. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Jun 30 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Drugi dan je bio daleko bolji i što se vožnje tiče, a i vremena. Krenuli smo ujutru lagano i cilj nam je bio Viminacijum. Taj dan sam mogao malo više da budem kreativan, a uspeo sam čak i na jednom mestu i dron da dignem. Od Smedereva do Viminacijuma nema mnogo da se vozi, ali kada se ide off-om nepoznatim putem, sa kvadovima na koji ste seli možda peti put u životu, i još tokom puta treba razmišljati i o snimanju/baterijama/kamerama/zvuku, onda sve to ukupno ume da bude jedan lep izazov. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Jul 3 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan I poslednji video iz ove ture. Od planiranih 6 dana uspeli smo da uživamo tri. Nije da smo hteli da skratimo avanturu već smo bili primorani. Dan je fenomenalno krenuo. lepo smo spavali, super smo doručkovali u Viminacijumu, uspeli smo da stignemo i na skelu u Ramu bukvalno u poslednjem trenutku, vreme je bilo fenomenalno, bukvalno je sve bilo tako da bolje ne može biti. Ali, kako to obično biva u takvim situacijama, nas dvojica smo se previše opustili i prepustili uživanju, spustili "bajkerski gard" i desilo se to što se desilo. Ali to ne znači da se neće ponovo organizovati nešto slično opet, i opet... Voleo bih da čujem šta vi mislite o videima, i koliko vam je interesantna generalna priča oko kvadova. Meni da je neko rekao pre par godina da bi mi se svideli samo bih uputio pogled teške neverice Verovatno će me stari forumaši koji me znaju da me iskritikuju zbog završnice 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5861 Napisano Jul 3 Drug član, 1371 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam stari kvadista. Jako je to lepo voziti, pogotovo u planini. Za pad , danak neiskustvu. Medjutim moze se desiti i iskusnim. Visoka trava, uvek ocekivati izbocinu. Odstojanje obavezno. Jesu to vasa vozila ili vam ustupili ctc. Samo vozite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Jul 3 (promenjeno) oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan 53 minutes ago, slave74 said: Visoka trava, uvek ocekivati izbocinu. Odstojanje obavezno. Uravo to. Jos smo se i mi previse opustili uzivajuci u voznji. Sreca da Marko nije presao preko mene, jeste me zakacio po kacigi ali to je to. Nista nije slomljeno, samo sam bio poprilicno ugruvan. Nismo uvek vozili tako blizu, nego samo kada smo snimali zbog boljih kadrova. Na nekoliko mesta iz razlicitih uglova se vidi kako smo vozili - nekad udaljeni po desetak metara, a nekad poprilicno blizu. Ali ti "nebezbedniji" snimci su vizuelno atraktivniji 53 minutes ago, slave74 said: Jesu to vasa vozila ili vam ustupili ctc. Ustupili su nam jer mi drugar radi tamo, a preko njega sam upoznao celu ekipu. I to je pomalo blesava prica. Oko Nove godine me je zvao da dodjem kod njega na posao i da ponesem kacigu. Tada mi je uvalio da probam jedan kvad. Imam snimljen video i o tome. Par meseci posle toga jednom prilikom smo pricali o motorima, mojim reportazama, i kako organizujem ovde godine "Putevima Imperatora - deset godina kasnije" radim opet istu rutu samo kolima jer ne mogu da vozim motor itd, a on me pita da li bih probao da to radim kvadovima. To mi je zvucalo toliko apstraktno da sam na keca rekao da bih. Iako nista o njima ne znam Dogovorili smo se da prvo probam da ih vozim na stazi, pa onda da obrnem par visednevnih krugova da vidim kako to funkcionise, i ako sve bude ok u septembru da spremim dvonedeljni put za rad na Imperatorima. Da li su ti kvadovi dobri i kvalitetni zaista nemam pojma. Realno, vozio sam samo taj tako da nemam iskustva pa da mogu da poredim. Kapiram da ces ti to bolje znati, sigurno si ih vozio mnogo vise od mene Promenio Jul 3 član fruitcake 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5861 Napisano Jul 3 Drug član, 1371 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred. Jos kad se kvadom udje u planine. Uzivancija zagarantovana. Dobro si prosao. Pad nije bio bezazlen. Sacuvali ste i ljudstvo i tehniku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Jul 4 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako Kvadu nista nije bilo, a i ja sam poprilicno dobro prosao. Imali smo srece. Sledeca tura i jeste planirana ili po Rudniku ili po Kucajskim planinama, isto nekih 5-6 dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...