Mugos 195 Napisano Maj 28 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan Polovinom maja mi je istekao garantni rok za skuter, servis na 9000km zakazan nakon tog datuma. Zamenjeno ulje 1550 dinara i zadnje kočione pločice 2260, servis za ruke bio 4800. To sam mogao i sam zameniti i sada sam u dilemi da li jedan pečat vredi 4800 dinara? Nastaviti u ovlašćenom ili raditi kući??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4651 Napisano Maj 28 BJB Maxi Scooter Club, 5985 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan To je dilema koju moraš sam razrešiti. Definitivno ćeš uštedeti para ako imaš znanja i alata sam da radiš održavanje skutera a isto tako ako rešiš nekad da ga prodaš, servisna knjiga od ovlašćenog servisa može da pomogne. Ali i ne mora... Do tebe je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7445 Napisano Maj 28 Solo Rider, 3050 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi imati neku belešku/servisnu knjižicu gde ćeš beležiti servise....ne bitno je da li si sertifikovan da odvrneš šraf za ispust ulja i zamenu filtera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 267 Napisano Maj 28 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Kod zvaničnih servisa me nervira: a) Kada ne vidim ceritifikat znanja/obučenosti majstora/servisera b) Kada mi ne daju da gledam šta/kako rade ( ono: dođite za tri sata tj posljepodne) c) Kada mi ne daju zamjensko vozilo d) Cijena Jedina prednost je pečat u knjižici. Taj pečat se na prostoru exyu obično zove po pravnom nazivu firme. U Mostaru je ovlašteni serviser za BMW moticikle (i auta) Auto centar Tomić - pa je takav i pečat u knjižici. Dobro kod BMW-a ide elektronski ali samo dajem primjer kako može i pečat glupo izgledati u urednoj servisnoj knjižici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4605 Napisano Maj 28 Drug član, 3563 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema razloga da plaćaš servis za zamenu ulja i filtera, ako to već umeš sam da odradiš, a istekla garancija. Imaš običan skuter, ne neki skupoceni top shit fensi model koji mnogo košta. I da ga prodaješ, uglavnom nikog nije briga dal je ulje menjano u ovlaščenom servisu, i da li ima pečat u knjižici Šta znači pečat uopšte? Može neko da shebe svašta nešto van redovnog servisa, ko šta tu garantuje. Možeš da slikaš par fotki kako si radio da imaš da pokažeš, ako je već neko zaiteresovan pa to da gleda. Sve se svodi na poverenje, na kraju krajeva. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 28 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja recimo radim sve sam i ne bih ni na novom motoru dao da mi ista rade, pa makar mi ponistili garanciju. Jednostavno imam losa iskustva sa ovlastenim servisima i ne dam im vise da mi pipnu ni auto ni motor. Sve racune za sve dijelove i potrosni materijal cuvam za buduceg vlasnika, a u papirnatoj servisnoj vodim evidenciju sta je napravljeno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4605 Napisano Maj 28 Drug član, 3563 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima naravno situacija kada je potrebno, pa i neophodno ići u ovlašćeni servis, a biće toga sve više kod modernih dvotočkaša, koji su nakrcani elektronikom. Zbog dijagnostičkih uređaja, ili novih softverskih updateova, mapa, ili kad treba da se dijagnostikuje neki nezgodan problem koji zahteva probu i zamenu više delova, nekih rekalibracija senzora... šta ti ja znam šta sve ne. Ali ne mora baš za svaku zamenu ulja ili slične sitnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Maj 28 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima, imam 3000km do sledećeg servisa ali mislim da ću ga sam odraditi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...