Jump to content

Moto Zajednica

Aluminijumski koferi - izrada i sistemi kacenja?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 726 postova

Još kada se ofarbaju...biće k'o bonbona!

Ili se ne razumemo ili neko neće da razume! Ne kažem da je jedna bolja od druge varijante jer nemam ni jednu isprobanu...samo se pitam šta je bolje, zgodnije, lepše, funkcionalnije...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

bolje da se ispeskiraju i isplastificiraju  ... 4e je peskiranje po kvadratu a i 4e je i plastifikacija ... ili u boju motora da se uklopi extra

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

bolje da se ispeskiraju i isplastificiraju  ... 4e je peskiranje po kvadratu a i 4e je i plastifikacija ... ili u boju motora da se uklopi extra

A de ima za te pare ?

A koliko znam peskiranjem povrsina aluminijuma postaje izuzetno reljefna. Posle tog je gotovo nemoguce plastificirati a da bude tekstura (sjaj).

• Drug član, 1826 postova

Nije tacno da povrsina postaje izuzetno reljefna vec dobije finu mat povrsinu. Dok sam radio u jednoj masinsoj firmi pesirao sam sebi razne komade sto aluminijumske sto celicne i rezultat je uek bio savrsen. Da li ce nakon plastifikacije povrsina biti sjajna, ili mat, verujem da  zavisi od praha koj se korsti. Koliko znam peskiranje sastavni deo pripreme za plastifikaciju.

• Drug član, 1702 postova

A de ima za te pare ?

A koliko znam peskiranjem povrsina aluminijuma postaje izuzetno reljefna. Posle tog je gotovo nemoguce plastificirati a da bude tekstura (sjaj).

U NS-u je cena plastifikacije 5e po kvadratu,a dodatno lakiranje plastificiranog dela je 7e. Za peskarenje ne znam tacno cene,imam drugara koji radi to,nije skup. Ako ti trebaju kontakti javi.

pozdrav

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

peskiranje se radi sa kvarcnim peskom razlichite granulacije , ako peskirash brod onda ispadne ko shmirgla ako radish felne radi se sa finom granulacijom ko brashno i ispadne bukvalno mat a glatko ... plastifikacija ali nema peskiranje , partizanski put karaburma , preko puta OMV pumpe (inache firma prodaje uredjaje za plastifikaciju )  a druga firma radi i peskiranje i plastifikaciju je kraj vishnjichke , tj ulica je Zagorska ili tako neshto , znachi vishnjichkom do kraja i onda ne skrenete desno za leshce nego pravo josh 100metara je servis za plin rashic tu desno , pa druga desno treca kuca sa leve strane ili lakshe telefon 0642365888 Goran . jako fini momci i rade extra , i velik izbor boja al je cena okvirno ova 4+4e , metalik boje +1e , perla +1e i tako razne kombinacije ...

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Iskoristih ove neradne dane da uradim kofere,ima slika na predhodnoj strani kako su izgledali malo po pocetku radova.Poskidao sam im sve suvisno i time ih znacajno olaksao,imam jednu manju kutiju punu kojekavih rucki,nosaca i zakacki od njih.Stavio sam im sarke sa spoljne strane tako da se otvaraju ka spolja,morao sam da isecem malo onaj rub na poklopcu da bi sarka bolje legla pa da tu slucajno ne ulazi voda stavio sam preko sarki parce koze i samim tim  maskirao sarkice.Da sam stavio sarke sa druge strane poklopac se ne bi otvarao potpuno zbog sedista i plasticnog kofera,mada je moguce na drugim motorima tako postaviti.Na samom poklopcu sam uradio drzace za dodatni prtljag,kupio sam male selne za sajlu(ne znam kako se to zove)i skinuo im donji deo,iskoristio sam onaj deo u obliku slova U,izbusio rupe i zasrafio sa donje strane.Nosaci su originalni od Falkonca samo sam kofere medjusobno povezao jednom alu. cevkom koja mi je bila pri ruci.Ofarbao sam ih obicnom mat crnom bojom u spreju od 200 din. bez neke posebne pripreme,samo sam malo osmirglao.Pa ako nekada farbam motor i oni ce biti uradjeni kako treba.

post-2200-12879061167239_thumb.jpg

post-2200-12879061167794_thumb.jpg

post-2200-12879061168343_thumb.jpg

Za zatvaranje sam iskoristio vec postavljne kopce,bilo ih je svuda u krug a ja sam ostavio po jednu napred i pozadi.Evo kako izgleda sa dodatni prtljagom,vreca,sator i podmetac.Vezu se samo za poklopac i moguce je otvoriti kofer isto kao kad na njemu nema nista.

post-2200-12879061169093_thumb.jpg

post-2200-12879061169643_thumb.jpg

Kada se poskidaju svi suvisni delovi koji su zanitovani alu nitnama ostaju rupice na mestim istih,kupio sa iste takve nitne od 3mm i upresovao ih na mesto starih,obrusio sa spoljne strane i to je to.

post-2200-1287906117019_thumb.jpg

2 oroku

Evo slika,ovo imas da kupis na svakoj tezgi na pijaci koja prodaje srafovsku robu,cena 10 din.kom.Pozdrav.

post-2200-12879061715915_thumb.jpg

post-2200-12879061716434_thumb.jpg

• Drug član, 1826 postova

Htedoh i ja da koristim ove U srafove, ali sam odustao jer ne moze da se provuce cela kuka, vec moze samo da se zakaci. U tom slucaju ima viska gume. Mislim da je mnogo bolje koristiti rucice od namestaja kroz koje cela kuka prodje.

Ja koristim tanji konopac za vezivanje kao sto se vidi na slikama,razmisljao sam i ja o tome ali mi je ovo bilo nekako lepse i manje upadljivo,jeste malo muka dok se kanap provuce na 4 mesta ali ne moze i jare i pare ;D

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Duki lepo izgleda, al meni se cini da si mnoogo sirok s tim koferima.

Kolika ti je sirina od ivice do ivice kofera ?

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Duki lepo izgleda, al meni se cini da si mnoogo sirok s tim koferima.

Kolika ti je sirina od ivice do ivice kofera ?

Sta ga briga, i onako ima kamionsku sirenu!  ;D

• Svrati ponekad, 177 postova

pregledao sam celu temu i imam jedno pitanje, da li je neko razmisljao da napravi sistem kacenja kakav imaju kappa ili givi koferi na alu koferima, tj da na kofer se montira ona bravica sa jezickom kao sto je na plasticnim koferima, posto neko ko ima vec nosace za plasticne ne bi da pravi nove nosace samo zbog alu kofera?

I gde imaju da se kupe one bravice kao sto je guja011 postavio, ne mora sa kljucem vec samo katanac posto znam da u uradi sam imaju bez rupica za katanac?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja