Jump to content

Moto Zajednica

Prodajem - Smart Fortwo, model 451, godište 2007.

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 127 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Suzuki sv650N

Drage kolege,

 

Prodajem svog Smartića kog imam od decembra 2021. godine.

 

Ovo je inicijalni tekst oglasa koji sam morao da skratim zbog ograničenog broja karaktera na sajtu Polovni automobili:

 

"Nudim Smart ForTwo, model 451, godišta 2007. U mom vlasništvu je od decembra 2021. godine, i za to vreme je održavan kako je propisano i kako dolikuje. Uz redovna održavanja, uloženo je i u estetiku.

Inače živim u Pančevu, a radim u Beogradu, tako da je 90% vremena vožen na otvorenom i navedenom rutom.

Od kada je kod mene, urađeno je sledeće:

03.12.2021. - mali servis, nosaš motora, svećice, 18.750 RSD

04.12.2021. - kupljene 4 zimske gume FALKEN i četiri sigurnosna šrafa, sve ukupno 32.120 RSD

12.02.2022. - kupovina i ugradnja multimedije, cena 25.500 RSD

15.08.2022. - mali servis, DEPO komplet farovi, zadnje levo stop svetlo i bočni migavci, cena 43.800 RSD

25.05.2023. - kompletna dijagnostika i pregled auta, SmartX, zamenjene bravice haube, cena 2.000 RSD

06.06.2023. - mali servis, prednje pločice, gumice usisne grane, punjenje klime, novo kvačilo i robot/aktuator menjača (Sachs komplet), čišćenje klapne gasa 65.700 RSD

28.09.2023. - nova pumpa za gorivo, nov ventilator kabine, prednji silen blokovi, gumice balans štangle, leva kugla, rađeno u SmartPro, 48.460 RSD

 

Uz auto dolazi i set Pireli letnjih guma, godine proizvodnje 2017., originalni farovi i stop svetlo, led bočni migavci, led osvetljenje enterijera, originalna antena i još po neki detalj koji se tiče estetike.

Istakao bih da je kilometraža prava i da je potvrđena u Smart ovlaščenom servisu. Takođe, posedujem servisnu knjigu i dokumentaciju koja dolazi uz auto, uputstva, itd. Skinuti delovi (robot menjača i kvačilo) su bili fabrički, prve ugradnje, a ti delovi stradaju na oko 100k kilometara što opet potvrđuje kilometražu.

 

Što se tiče mana, ima ih, i navodim ih u nastavku:

-Zadnja šoferka pušta vodu kada se automobil puškira i kada se puška uperi u gornji levi deo. Kada je specifično jak pljusak koji nanosi kišu pod tim uglom, dešava se da uđe nekoliko kapi i da se u ekstremnim okolnostima (kiša pada celu noć) napravi barica na zavesi gepeka prečnika od 5, 6 cm. Opisujem potpuno detaljno, jer su mi najčešće potencijalni kupci postavljali pitanje u vezi ovoga. Čisto da imate predstavu, ovo je mana koja je česta kod Smarta, pa savetujem da isprobate na više primeraka koje budete gledali. Po kupovini automobila primetio sam da ulazi par kapi kada se puškira, pa sam probao sam da naštelujem i napravio sam gore opisano. Dakle, nekada je bila naštelovana mnogo bolje i problem je rešiv. Probao sam u nekoliko servisa za ugradnju stakala, između ostalog i u Blackglass-u, ali se oni time ne bave. Pretpostavljam da Smart servis može rešiti problem, meni je rečeno nemoj sada to (kod njih se upada jedva, jer su prebukirani, pa nisam ni insistirao). Da se razumemo, navodim samo da se ovo dešava, i kao manu, daleko od toga da je problem i da ulazi velika količina vode, ja tako vozim od par meseci nakon kupovine;

-Automobil je imao udes, udarac od napred. Kada se skine hauba, vidi se po čantrici za vodu, jer je krpljena (ne pušta vodu), i po originalnom faru, jer je deo koji se šrafi za karoseriju zalemljen. Ako tražite auto koji nikada nije bio udaren, onda ovo nije auto za vas. Što se tiče tog udarca, rekao bih da nije bilo strašno, jer su grede prave i auto je generalno prav kao strela, a i originalni farovi su preživeli;

-Na panorami postoji ogrebotina, na zadnjem delu (ne utiče na preglednost iz auta), jer mi je prošle godine pao crep sa zgrade na auto;

-Prošle nedelje je prestala sa radom sirena, čim ugrabim malo slobodnog vremena rešiću ovaj problem. Ovo navodim da se ne bi iznenadili ukoliko dođete do tada;

-Ima ogrebotina po branicima, sa tim sam ga i kupio;

 

Što se tiče nekih bližih ulaganja, potrebno je zameniti svećice i uraditi mali servis za nešto manje od 3000 kilometara.

 

Sam automobil je u više nego dobrom mehaničkom stanju, sve je rađeno preventivno i menjano kako me ne bi ostavio nigde. Kao što rekoh, korišćen je za odlazak do posla i pouzdanost mi je na prvom mestu, a i generalno takav sam da sva svoja vozila održavam do stanja perfekcije. Dođite da se upoznamo i uverićete se u navedeno, pokazaću vam sve što beležim za svoje automobile i motor. Istakao bih da sam za slikanje potpuno operisan i da automobil izgleda mnogo, mnogo, lepše uživo. Enterijer je baš očuvan, nisam pušač.

 

Ovo nije zapušten automobil i tzv. mačka u džaku, za vreme od kada je kod mene imao sam prilike da detaljno upoznam ono što vozim i to vam potpuno transparetno prenosim. Uloženo je u njega cca 230k, verujem da je za pametnog dovoljno. Ako izuzmemo redovno održavanje, mehanički je auto spreman za narednih 100k kilometara. U ovlašćenom servisu je kao jedina mana prepoznato to što je auto imao udarac od napred, na agregat i njegov rad nema nikakvih zamerki.

 

Nemam želju nikoga da ubeđujem, otvoren sam za bilo koje vrste provera, možemo zakazati u ovlašćenom Smart servisu i tražiti pregled automobila u svim tačkama, mogu doći do bilo kog majstora samo je uslov da to bude u Beogradu, ili Pančevu. Čak bih više voleo da uradimo pregled i zbog vas i zbog mene.

 

Što se cene tiče, spreman sam da korigujem isključivo, i samo, za predstojeće troškove redovnog održavanja. Dakle, možete očekivati da ću spustiti cenu za iznos malog servisa i zamenu svećica.

 

Mislim da sam veoma fer i transparentan, pa vas molim da detaljno pročitate sve pre nego što me pozovete. Takođe, molim vas bez uvredljivih ponuda. Uz svo dužno poštovanje, vaša obrazloženja oko toga da li mi je cena visoka ili ne, da li ima jeftinije, da li vam je neko rekao da je to previše, koje su realne cene, itd., me apsolutno ne zanimaju. Automobil prodajem po itekako fer ceni u odnosu na ono što dobijate i prodaja mi uopšte nije hitna.

 

Razlog prodaje je taj što je automobil višak, imamo porodični automobil i motor u posedu.

 

Na pomenutoj relaciji na kojoj ga vozim, potrošnja je cca 5,6l, čista gradska vožnja ide oko 6l kada sami menjate brzine, dok u automatskom režimu potrošnja ide za 0,2 do 0,4l više. Ja menjam brzine sam, uz puštanje gasa, jer mi se auto lepše ponaša i manje je opterećenje na kvačilo.

 

Registrovan je do 23. avgusta. Cena registracije je oko 23, 24k.

 

Prenos apsolutno obavezan istog dana po isplati nakon čega se primopredaje auto."

 

Evo ga link oglasa:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Smart ForTwo Smart fortwo 451, 2007. godište, Kupe, Benzin 999 cm3, vozilo prešlo 134500 km, Beograd. Putnička vozila - Polovni Automobili

 

Dodao bih da sam zaista automobil održavao domaćinski. Originalne farove sam menjao zato što su matirali na vrhovima, pa da ne bih ja to polirao svake godine, ja sam kupio potpuno nove.

 

Do ovog automobila mi je stalo, pa mi je verovali ili ne, stalo i do toga da ovaj auto prodam na forumu, jer to doživljavam kao da sam prodao nekome koga poznajem. Zato, cena za onoga ko će nastaviti da vodi računa o ovom automobilu na identičan način na koji sam ja to radio, i onoga ko se pozove na Bjbikers forum je 3.750e. Za sve ostale, cena je apsolutno fiksna u iznosu od 3.900e.

 

Voljan sam da pružim sve potrebne informacije u vezi održavanja i samog automobila. Takođe, da vas preporučim majstoru koji se vodi kao ovlašćeni servis za smartiće, jer ti za takav servis treba "veza" da te prime.

 

Složićemo se da je retko koji oglas ovako transparentan :) Više sam dao značaja manama nego prednostima. Ideja ovakvog oglasa je da napravim selekciju potencijalnih kupaca koji me zovu, ali ni na ovaj način nisam uspeo da se otkačim onih koji broje pare na licu mesta i keš daju na ruke. Neverovatno koliko je usađena ta novčana manipulacija.

 

Pošto je ovo forum na kom sam aktivan, i stalo mi je do moje reputacije, voleo bih da automobil pre kupovine pogledamo u servisu po vašem izboru.

 

Automobil prodajem zato što je višak, koristio sam ga dok sam radio na Slaviji zbog besplatnog parkiranja (svako drvo između parking mesta je bilo moje), sada radim u centru i imam obezbeđen parking tako da je smart izgubio smisao, a i idem motorom na posao. Kako se vreme prolepša auto će bukvalno da stoji i to mi je najžalije i zato ga i prodajem, verovatno ću da ga garažiram na vikendici.

 

Za sva pitanja, stojim na raspolaganju.

Promenio član Luka9905
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja