Jump to content

Moto Zajednica

jugoistočni banat

Recommended Posts

• Ne silazi, 2915 postova

gledajući neke emisije o ovom području sam došao do zaključka da je ovo jedinstven prostor u širim okvirima.Zbog 4 planinske reke a u Vojvodini,najugoistočnijeg ogranka karpata ,Vršca,deliblata ,belocrkvanskih jezera...

Neznam ništa detaljnije ali me zanimaju iskustva drugih ljudi o svakom delu tog predela od turizma,lepota,kafana,nekog muzeja ,plaža .... i sve što bi bilo interesantno za posetiti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Kolega @Skittles me vodio na Zagajička brda, stvarno bajkovit deo u peščari. Treba obići.

U Vršcu znam par lokala, kafana kod Fafira ako hoćeš da jedeš dobro, kafić na brdu Crveni Krst, lep pogled i zelenilo, i sjajan poznat restoran Etno Kuća Dinar.

• Podržavam 1

• Drug član, 2330 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Što se tiče Vršca...fina lokacija, dobronamerni ljudi. Od nekih lokacija...Sterijina kuća, Vršačka kula, muzej Paje Jovanovića (apoteka na stepenicama) koji sadrži njegov Triptih, mala crkvica na Bregu, Vladičanski dvor, stara katedrala, pristojan mali centar grada sa šetalištem, Vršačko jezero, stara pivara, manastir Mesić, Gudurica (dosta vinarija u tom kraju), gradski park. Dosta terena koji se može biciklom ili pešaka  proći, paraglajding i sve što ima veze sa vetrom :) 

U zadnje vreme se ulaže u gastronomiju...Drašković (Swisslion) se vratio iz Trebinja pa je krenuo sa izgradnjom resursa kao u Trebinju. Videćemo šta će biti u narednom periodu...

Generalno Vršac je na dobroj lokaciji...80km od Temišvara, oko 30km od Bele Crkve. Tako da ima dosta stvari koje je ok posetiti a da polazna tačka bude Vršac.

• Nemanja Stojanović, 1413 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Peščara je raj, toliko toga ima samo tu ceo dan da se vozi (naročito ako voliš off).

Zagajička brda su zabranjena (saznao tek posle), ali ima jedan TET segment tu, imaš Devojački bunar gde može i porodično da se ode...

Oko Vršca, šta je @mick spomenuo dodao bih Vlajkovački zamak, bilo gde na Vršačkim planinama je lepo, posle Vršačkog zamka ima odmaralište Crveni Krst sa nekim rekao bih ruskim tenkom (i restoranom)...

Sa druge strane kod Malog Središta imaš Kalinine kaskade...

Jezera oko Bele Crkve su isto lepa, odlična za porodično kampovanje i kuliranje. Vozi se kroz peščaru do tamo, isto lep put (koliko može biti u Vojvodini).

Imaš u @yogibear temi i instrukcije kako da dođeš do Vatinskih krugova, kao i spomenika Bobu Marliju.

• Sviđa mi se 1

• 4_tocka_i_karoserija, 1922 postova
  • Motocikl: -
Pre 1 sat, mick je napisao:

Što se tiče Vršca...fina lokacija, dobronamerni ljudi

Jes', fala bogu, od kad je onaj u Beču. :lol:

Pre sat vremena, Skittles je napisao:

Zagajička brda su zabranjena (saznao tek posle)

Kako zabranjena? Šta tačno je zabranjeno? 

Bio sam pre 3 god, nikakve zabrane nigde nisam video, i ne samo to, nego su na glavnom putu i putokazi gde da se skrene.

Planiram ovog proleća opet da idem tamo, pa me baš interesuje.

P.S. @lencuga ljubi brat :) 

• Haha 2

Pre 1 sat, Skittles je napisao:

Izvinjavam se ako nisam lepo objasnio - zabranjeno je da se popneš motorom na vrh, kao što smo @maza1 i ja 😂

NahXfUg.jpeg

Divljak....

:lol3:

pre 47 minuta, sasa ns 1 je napisao:

samo me asfalt zanima  i deluje mi interesantno ceo onaj ćošak ka ušću nere u dunav

Tamo je ok za kampovanje pored reke...

• Zainteresovan, 375 postova
  • Motocikl: R1150GS
pre 11 minuta, mick je napisao:

Tamo je ok za kampovanje pored reke...

Da li možeš dati još neku informaciju/savet koju smatraš da bi neko ko nije bio tu ranije trebao da zna?

Hoću da vodim klinca na prvo kampovanje pa gledam lokacije, a ovo mi deluje interesantno.

Hvala

pre 35 minuta, ironhorse je napisao:

Da li možeš dati još neku informaciju/savet koju smatraš da bi neko ko nije bio tu ranije trebao da zna?

Hoću da vodim klinca na prvo kampovanje pa gledam lokacije, a ovo mi deluje interesantno.

Hvala

Korito Nere je plitko pa je ok za klince...duž reke nema nekih uređenih delova već je to više na divlje. Možda bi bilo bolje da pogledaš jako dobar kamp oko Bele Crkve...mislim da je za klince to pun pogodak. A do Nere odatle možete vrlo brzo stići pa videti kakva je situacija za neko kasnije samostalno kampovanje.

SRCELUTAJUCE.COM

Naše poslednje ovogodišnje kampovanje (nije da je falilo lepog vremena, falilo je slobodnih termina) realizovali smo u kampu ‘’Oaza’’ na Vračevgajskom jezeru, jednom od 7 čuvenih...

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 375 postova
  • Motocikl: R1150GS
pre 33 minuta, mick je napisao:

Korito Nere je plitko pa je ok za klince...duž reke nema nekih uređenih delova već je to više na divlje. Možda bi bilo bolje da pogledaš jako dobar kamp oko Bele Crkve...mislim da je za klince to pun pogodak. A do Nere odatle možete vrlo brzo stići pa videti kakva je situacija za neko kasnije samostalno kampovanje.

SRCELUTAJUCE.COM

Naše poslednje ovogodišnje kampovanje (nije da je falilo lepog vremena, falilo je slobodnih termina) realizovali smo u kampu ‘’Oaza’’ na Vračevgajskom jezeru, jednom od 7 čuvenih...

Hvala ti.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 538 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300
Pre 4 sati, Skittles je napisao:

zabranjeno je da se popneš motorom na vrh, kao što smo @maza1 i ja

Dok nema mog motora na slici, odbijam svaku odgovornost. Nakon toga...pozivam se na neuračunljivost, imajući u vidu da smo išli do gore putem kojim se ređe ide!

• Drug član, 3029 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Bela crkva je čudesna. Imaju i divan festival cveća i uopšte dosta polažu na uređenje bašta. Moto klub(ovi) su sjajni domaćini, članovi su izuzetni ljudi. Svaka preporuka za boravak od nekoliko dana, bilo u privatnom smeštaju, bilo u kampu (kao što smo mi radili). Voda je u Vračevgajskom jezeru bila čista kao pijaća, potvrđivala je svake godine nadležna inspekcija. Sad ne znam kako je. A malih, čistih i bistrih jezera ima mnogo. Za svaku preporuku.

• Sviđa mi se 2

• 8-bit, 1882 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
5 hours ago, sasa ns 1 said:

samo me asfalt zanima  i deluje mi interesantno ceo onaj ćošak ka ušću nere u dunav

Tu tek počinje raj, ali sa Rumunske strane - uzvodno.

Dolina reke Nere je poznata turistička atrakcija.

• Ne silazi, 2915 postova

Na gugl mapi ima neki put kroz peščaru gde je  na jednom kraju neko malo mesto sa,, muzejom telefona,, a na mišelinu nema ništa. Jel postoji neki asfaltni put kroz peščaru

Pre 1 sat, sasa ns 1 je napisao:

Na gugl mapi ima neki put kroz peščaru gde je  na jednom kraju neko malo mesto sa,, muzejom telefona,, a na mišelinu nema ništa. Jel postoji neki asfaltni put kroz peščaru

Paaaa pola pola 😃 idu vozila tuda ali je očaj od asfalta, puno je rupa,peska i bara. Vozila se mimoilaze jer je samo jedna traka...

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: BMW F650ST

Pozdrav ljudi,

Odrastao sam u ovim krajevima tako da sam puteve obišao mnogo puta biciklom i kolima. Od pre nekoliko meseci sam i motorista pa sam puteve počeo da obilazim na motociklu. Neverovatno koliko sve izgleda drugačije iz moto perspektive.

Preporuka za turu kroz samu Deliblatsku Peščaru do Zagajačkih brda. Uglavnom asfalt i lagani ofroud peskom i atarskim putevima. Prolazi se kroz selo Deliblato i nastavlja prema Čardaku. Na ulazu u šumu nastavlja se pravo prema selu Šušara. Put Deliblato-Šušara prolazi kroz srce Peščare. Put je u očajnom stanju, na mnogim mestima nema asfalta, samo pesak, ogromne rupe... Za motocikl stvarno nije problem, ali povedite računa ako su padale jake kiše. U centru Šušare se skreće desno i prati putokaz za Vršac. Nakon 500m se nailazi na jedan manji prevoj na čijem vrhu se nalazi putokaz za Zagajička brda (putokaz je okrenut tako da ga vide oni koji dolaze iz pravca Vršca, ali nećete promašiti). Vozite oko 5km atarskim putem kroz njive i livade i stižete na Zagajička brda. Preporučujem odlazak rano ujutru ili u suton.

Srećan put!

20240413_182000.jpg

20240413_173923.jpg

20240413_181947.jpg

20240413_182132.jpg

20240413_183939.jpg

• Sviđa mi se 17
  • Hvala 2
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja