Jump to content

Moto Zajednica

odabir kacige

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: TDM 900

X-lite X 602

Nolan N 62

Shoei XR 1000

Schubert R1

Suomi Vandal

Potrebno mi je da odaberem kacigu za devojku, idemo na duzi put ;D

Trenutno nosi neku AGV sa kojom mislim da ne bi izdrzala toliki put na motoru(suvise bucna i vizir ne dihtuje kako treba)

Koja po vama ima najbolji odnos ulozeno-dobijeno ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Safety bike, 954 postova
  • Motocikl: nekad RS250 i AA500

Ne svidja ti se Shark? Po meni je to najbolja kaciga  odnos cena-kvalitet.

Cak se prodaje neka nova xs na forumu. Mozes i to pogledati. To bi bio moj izbor, bas zbog dihtovanja i buke.

Nolan 62 ti je nagora,

x-lite 602 je preskupa (mislim da je kod nas oko 350Eur, a ne vredi )

Shoei je vrh kaciga , samo je pitanje koliko ce se voziti mladica na motoru

Ove ostale ne znam.

Shark je meni vrh, nije teska, bas bih se odlucio za nju

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2009

I moj glas ide Sharku,imas jednog odlicnog u oglasima,xs velicina,ja inace nosim Shark kacigu i zadovoljan sam,za toliko novca ne mozes dobiti bolju kacigu.

• U prolazu, 51 postova

Koristim Shoei XR1000, sa dva vizira, dodatak za nos i mrezica ispod brade. Nije teshka, dobro se provetrava, lako se odrzava, dostaje tiha, Zadovoljan sam. Mada je planiram prodati i uzeti Shoei Hornet.

• U prolazu, 13 postova

Moj drug nosi Shoei XR 1000 i do sada je samo hvalio, nosi je vec jedno 2,3 godine i rekao mi je pre neki dan da ce kupiti crni vizir... U prevodu izgleda da mu za sada jedino smeta sunce  :)

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Vandal je odlicna kaciga ali joj mana moze biti to sto je bucna..ja to resavam cepicima na duzim turama

Ja imam Defendera, i ona je dosta bučna, za Vandala kažu da je još više.

Ne verujem da bi to prijalo devojci na dužem putu.

• U prolazu, 51 postova

Moj drug nosi Shoei XR 1000 i do sada je samo hvalio, nosi je vec jedno 2,3 godine i rekao mi je pre neki dan da ce kupiti crni vizir... U prevodu izgleda da mu za sada jedino smeta sunce  :)

Zaboravih... Video sam na sajtu tu Hornet DS kacigu... Ono izgleda vrh, nisam mogao da verujem kakva kaciga... Jesi imao prilike da je vidis uzivo?

Nisam imao prilike je videti, Shoei Hornet uzivo. No, poucen ranijim iskustvima sa Shoei kacigama, predpostavljam da je dobra. Ne znachi da Shubert nije dobra! Chak shta vishe! Smatram je jednom od vodecih, u koje josh ubrajam, recimo Arai. No vodjen po onoj narodnoj "Koliko para toliko muzike" mishljenja sam da je Shoei dobar kompromis ulozenih para i kvaliteta. Sa druge strane, radije cu kupiti par Shoei kaciga umesto jedne Shubert. Tako cu, za skoro iste pare, menjati kacigu svake, recimo 3 godine.

• Svrati ponekad, 423 postova

Mozda bih ja prodao moju shark rsf2 race.Kaciga je perfektna ne duva mnogo je tiha,ne magli.Jos ako nosi xs super ;D

U svakom slucaju moja preporuka ti je shark ;D

• U prolazu, 40 postova

X-lite X 602

Nolan N 62

Shoei XR 1000

Schubert R1

Suomi Vandal

Trenutno nosi neku AGV sa kojom mislim da ne bi izdrzala toliki put na motoru(suvise bucna i vizir ne dihtuje kako treba)

Ja imam Nolan N62... i za mene odlicna...ne znam zasto neki misle da je najgora.. nisam probao ostale koje navodis ali o N62 sve najbolje.. dobra ventilacija, ne pravi buku, moze da se stavi anti fog vizir (imam i ne magli nikada),lako kopcanje... i za svoju devojku sam planirao da uzmem iztu jer ima i roze sa zvoncicama... ;) a kostala je 14000 prosle god u TeleTrejdu... e da i teska je 1350grama.. pa mislim da spada u lakse...

• Svrati ponekad, 169 postova

X-lite X 602

Nolan N 62

Shoei XR 1000

Schubert R1

Suomi Vandal

Shoei XR1000 zbog sledecih stvari:

-Najkomfornija je

-Najlakse ces je prodati posle

-Najbolja zvucna izolacija

-Vizir odlicno dihtuje

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

X-lite X 602

Nolan N 62

Shoei XR 1000

Schubert R1

Suomi Vandal

Shoei XR1000 zbog sledecih stvari:

-Najkomfornija je

-Najlakse ces je prodati posle

-Najbolja zvucna izolacija

-Vizir odlicno dihtuje

I jedina od svih navedenih nema skidajucu postavu (osim obraza) sto bi u toj klasi moralo da bude standard. U ovom izboru je najbolja kupovina Suomy Vandal ako nije problem sto je malo bucnija.

Spec 1R, a pogotovu Extreme varijanta su dosta bolje kacige od XR1000. Spec 1R je trkacka kaciga koju je prije par godina naslijedila R varijanta koje je malo vise sminka nego sustinska razlika. I jedna i druga se danas nose na glavama vrhunskih trkaca. XR je korak ispod toga. Zavrsna obrada kod Vandala nije kao kod XR1000 ali je kvalitet neosporan, odlicna skoljka, vrhunska antialergijska i potpuno izmenjiva i periva unutrasnjost. Pogotovu je znimljiva jer su kod nas cijene za Suomy najjeftinije u regionu i za razliku u cijeni od XR1000 se moze dokupiti tamni vizir itd. I da, vandal je takodje kaciga koja je homologirana za SBK sampionat i bas nju na glavama nose Bailis, Biaggi i mnogi drugi, to je najjeftinija profesionalana trkacka kaciga kod nas (ovo je slucaj samo kod nas jer nekim cudom uvoznik ima neke dobre cijene inace su vani dosta skuplje).

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2009

Spec 1R, a pogotovu Extreme varijanta su dosta bolje kacige od XR1000. Spec 1R je trkacka kaciga koju je prije par godina naslijedila R varijanta koje je malo vise sminka nego sustinska razlika. I jedna i druga se danas nose na glavama vrhunskih trkaca. XR je korak ispod toga. Zavrsna obrada kod Vandala nije kao kod XR1000 ali je kvalitet neosporan, odlicna skoljka, vrhunska antialergijska i potpuno izmenjiva i periva unutrasnjost. Pogotovu je znimljiva jer su kod nas cijene za Suomy najjeftinije u regionu i za razliku u cijeni od XR1000 se moze dokupiti tamni vizir itd. I da, vandal je takodje kaciga koja je homologirana za SBK sampionat i bas nju na glavama nose Bailis, Biaggi i mnogi drugi, to je najjeftinija profesionalana trkacka kaciga kod nas (ovo je slucaj samo kod nas jer nekim cudom uvoznik ima neke dobre cijene inace su vani dosta skuplje).

Pa koji je to uvoznik,mala pomoc za nas koji nismo iz Beograda i ako nije problem koje su okvirno cene nekog vandal modela.Poz

• Svrati ponekad, 169 postova

to je najjeftinija profesionalana trkacka kaciga kod nas (ovo je slucaj samo kod nas jer nekim cudom uvoznik ima neke dobre cijene inace su vani dosta skuplje).

Ovo onda menja stvar.

Pa koji je to uvoznik,mala pomoc za nas koji nismo iz Beograda i ako nije problem koje su okvirno cene nekog vandal modela.Poz

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=1594.0

Mislim da je Vandal 300 eura, samo ne mogu da se sjetim da li je to za jednu boju ili za grafiku. Posalji PP Stefan-u (napisao ti je komentar na prvoj strani), on je kupio Vandal pa ga pitaj koliko tacno je bila. Podji tamo, lijepo probaj kacige, vidi kakav ti kalup odgovara. Vandal ima malo veci kalup od Spec1R i Etreme-a (oko pola broja).

• Ne silazi, 6570 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne idete na trke.Super extra performance zaista nije moranje.Nolan je sasvim o.k.Bolje odvojte neku kintu za Intercom

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja