Jump to content

Moto Zajednica

Stigla jos jedna masina - Suzuki GSXR 750

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 208 postova

Hmmm... za moj ukus ovaj ram suzukija mi je najružniji za preradu... ::)

...sa druge strane ne sumnjam  u Brku da će ga napraviti "samo tako" ...  :)

jedva čekam da vidim na šta će da ispadne... pokidaj ga Brko...  ;) ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13017 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ja sam apsolutno fasciniran ekipom koja ume sa ovim plastikama, epoksidnim smolama i ostalim masama.

Svaki put se zgranem kad vidim kako kršina postane sasvim prihvatljiv čak u nekim slučajevima i lep motor.

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

U bre Squirrel, nemoj tako, ima i onaj ruzniji ram sto nosi prethodni model. ;D

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: Bez motora

E a jesi razmisljao da prepravis rezervoar,posto je ovaj standardni poprilicno ruzan...Ili josh bolje kad bi mogao neki drugi da se nabudzi.  ;D

• Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Razmisljao sam o tome mada mislim da cu ostaviti ovako kako jeste zbog prepoznatljivosti jer ce sve ostalo biti od K8 1000.

Radilo se malo na konstrukciji repa i nosaca za "bocu" zadnjeg amortizera koja ce se nalaziti ispod repa i nece se videti.

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750

majstore samo napred,kako volim da gledam kako ljudi rade prerade na svojim ljubimcima :)

mene zanima gde si nasao taj "bolesni" rep,extra izgleda :))))

hocu da preradjujem mog gpz-a pa da pokupim par ideja

e i ako znas mozda koju zadnju viljusku mogu da upasujem,da bih stavio siru felnu???

pozzz jedva cekam nastavak

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ako nije tajna koliko si dao kesha za motor u "oreginalnom" stanju ...

inache extra napredujesh , jel cesh praviti mozda od karbona fol shiroki ram ...

Rep je od Suzukija K7-K8 1000, trkacki model sa Superbike-a, inace ja ih proizvodim pa kad ti bude trebao znas gde mozes da se javis. ;)

@ Dutchman: Ma mnogo sam dao, prosle godine u januaru platim ga 1000e, ustvari to tada nije bilo mnogo medjutim drugar od kog sam uzeo kaze masina dobra ali na oko dosta zapustena spolja (sto se videlo na slikama) jer je motor stajao godinu dana.

Kad smo je otvorili glava nije neka da ne kazem bas skroz za zamenu, onda kad je vec to moralo da se radi a kad je bal nek je maskenbal uradio sam masinu to me kostalo 470e delova pa sam tu malo pukao ali dobro, sta sad, onda zadnja felna komplet 110e (moju sam prodao 60e), inace uz motor sam dobio neke delove koje sam prodao za nesto malo jace od 100e, i + USD viljuska ali prodacu ovo sto je bilo na motoru pa ce me i ona ispasti dosta manje.

Sve u svemu verovali ili ne, mislim da me do sada kosta oko 1600e kad prodam prednji kraj koji je bio na motoru, ne racunajuci moj rad.

Da mi nije stajao godinu dana u garazi bezveze i da nisu toliko pale cene motora zbog ove krize ne bi to bilo toliko strasno ali resio sam da isteram sve do kraja jer sam svestan da kad se ovako nesto radi da mora da se pukne. ;D

Da, da, osvezenje od skoro 500e ne racunajuci ruke, pa nisam osvezavao neki novi motor ;D.

Radio sam sve komplet  ;).

Danas nisam imao nesto mnogo vremena da radim na ovom motoru posto sam radio na jednom drugom ali sam odvojio bar malo vremena da nesto cacnem cisto eto da se ne kaze vidi ga ne radim nista  ;D.

Inace, u procesu je pravljenje prednjeg centralnog nosaca oklopa.

Evo priblizno kako ce izgledati:

ezlh06.jpg

Nadam se nastavku vec sutra. :)

motor vidim extra napreduje,jos jednom svaka cast

sto se tice repa planiram da ga radim licno,jer sam zamislio nesto malo ludje :)

samo me zanima gde mogu da nadjem ono fiber platno koje se premazuje sa nekom tecnoscu...(?)

po tom pitanju nisam bas strucan :)

i jos me zanima koliko si platio prednju masku

i da li moze gde da se nadje takva za gpz-a da upasujem,samo da ima kose farove

ili neki kao na K... nesto R

Poliester set mozes kupiti u svakoj malo bolje snabdevenoj farbari ali ti ga ne bi preporucio.

Jeftin jeste ali ne vredi ni toliko.

Najbolje bi bilo ako imas nekoga u okolini ko radi sa poliesterom pa od njega da uzmes kvalitetan materijal od kog bi mogao da napravis to da valja, ali nemoj uzimati obicnu matu vec trazi i "140gramsko platno" (mada ces ga tesko naci), dosta je skuplje ali je i mnogo bolje.

Prednju masku i sve ostalo sam takodje sam radio jer se bavim izradom oklopa za motocikle (mozes pogledati ovde moj sajt www.var-plast.com).

Inace kupio sam trkacki oklop od K8 1000 za koji sam dao mnogo para (350e za oklop i rep na kom sam morao sve ivice da ispravljam i gitujem pre skidanja kalupa a to je sada isto kod mene samo u mnogo boljem kvalitetu 220e) pa sam njega prepravio i prilagodio ovom motoru a onda sa njega skinuo kalup i izlio novi da ne bi bilo gita i zakrpa kao na modelu koji sam prepravljao.

Sto se tice maski koje bi mogao uklopiti na svoj motor, ako si zainteresovan mogu ti napraviti i od nekog sportskog motora pa mozes dalje uklapati prema tvojim stranicama. ;)

Brate sad sam gledao sajt,moram reci svaka vam cast  :) :) :)

nego mene zanima jedna sitnica,naravno ako smes da kazes

od kog materijala izlivas ove oklope

ovaj od K2 mi je vrh

CBR600r je jos bolji !!!

i ovaj NSR 125 je extra,najvise bih u tom fazonu nesto radio

sa kosim farovima

da li mozes na moj oklop da iseces deo gde dodje far i da napravis taj fazon kao sto je na nsr 125

bukvalno da je nasadis na moje stranice????

ako moze koliko bi me to izaslo???

posto i onako farbam motor

e i odakle si ????

Izlivam od poliestera, kao sto sam vec u prethodnom postu napisao nije onaj koji ima po farbarama da se kupi koji je svima poznat vec 140gramsko tkanje).

Sto se tice tvog motora, trebalo bi da moze da se na tvoj oklop nadoveze a u pozadini da ostane tvoj far, predpostavljam da si tako nesto hteo ali to bi mogli da vidimo kako leze tek prema motoru.

Inace, projekat je malo zastao zbog mnogo posla u radnji za musterije, prednji nosac oklopa je zavrsen, napravio sam trougao da ide slicno kao na fabrickim motorima i nosace sa strane.

Ostalo mi je jos samo da zavrsim nosac za korito motora i posle se bacam dalje na rad oko plastika i pripremu farbanja.

Slike sutra...

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Ja kao da cekam nastavak TV novele svaki dan! Rokaj- snimaj! Izgore da vi''m sta ce ispasti...

Neko rece "rezervoar",nekako pljosnat. Svaka cast na trudu i zivcima

Ovih dana imam puno posla oko spremanja trkackih garntiura od K9-K10 za nase trkace koji ce voziti na Enduransu pa je motor trenutno sa strane ali nije bas da se nista nije radilo. :)

2qxrygy.jpg

Trenutno uklapam i prepravljam zadnji blatobran koji planiram u utorak da zavrsim, posle toga mi osataje da resim prednji blatobran koji cu da namontiram i "kasetice" koje ce da pokrivaju nepravilni trougao ispod sedista vozaca i da zatvore te rupe.

E da, stavljao sam dabl-babl vizir ali nesto mi je visoko tako da je vrlo moguce da cu i ovaj vizir prepraviti sto je sada izlepljen trakom i njega namontirati i posle toga dolazi konacno priprema za farbanje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja