AnteK 596 Napisano April 11 Drug član, 1362 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gliga je napisao: Tuareg će morati da ide Dakle Kove ostaje kao drugi, realno prvi, motor. Jedino je KLE bezvremen, nepromenjiv Morat ću doći probati Kove 450 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano April 12 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Kako stoje stvari stići će tek krajem juna, početkom jula. Baš kasno za sezonu, ali šta da se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano April 12 Drug član, 4126 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Morat ću doći probati Kove 450 Tvoj Feedback bi me također uveselija.LPGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Maj 4 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je još neko imao priliku da isproba motor do sada? Kakvi su utisci? Čekajuć' kraj juna evo još par fotki sa "moje" probe. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Maj 4 Drug član, 4126 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jok!!!Prvi put uživo vidio neki dan.Nije bilo moguće probati, nažalost.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 596 Napisano Maj 5 Drug član, 1362 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, el classico je napisao: Prvi put uživo vidio neki dan. Nije bilo moguće probati, nažalost Ima jedan na lageru u ZGB ( Samobor ) za odmah. https://enduromanijak.eu/product/kove-450-450rally-factory-edition/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Maj 10 (promenjeno) Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Danas dobih još jednu Kove "dozu". Poligon i motokros staza. Ja fotkao, drugi vozili Rekao bih da je ogibljenje podešeno, bolje prilagođeno, u odnosu na prvi test pre par sedmica. Sada više ne deluje kao da je skroz kruto Upija sve, i traži još. To mi je ranije najviše smetalo na motoru. Ja vozio, drugi fotkali Stvarno se jako lako vozi. Na poligonu sam sa njim u roku od 30 sekundi opušteno radio vežbe sa kojima se na Tuaregu mučim. Ima d'izgorim dok ne stigne prva tura... Promenio Maj 10 član Gliga 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 596 Napisano Maj 11 Drug član, 1362 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Gliga je napisao: Stvarno se jako lako vozi. Na poligonu sam sa njim u roku od 30 sekundi opušteno radio vežbe sa kojima se na Tuaregu mučim. Ajde ubrzaj dolazak motora !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Maj 11 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ne staj mi na muku Nisam juče ni hteo da pitam kada će... Pre 10 dana još uvek nisu krenuli iz Kine, a treba oko dva meseca za tranzit/carinjene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Maj 11 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Menjaš Tuarega za njega ili je ovo službeni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Maj 11 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo na fotkama je test primerak iz Burnouta, za sada jedini u Srbiji. I da, menjam svog Tuarega za svog Kovea 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Maj 13 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 5/10/2024 at 11:31 PM, Gliga said: Danas dobih još jednu Kove "dozu". Poligon i motokros staza. Ja fotkao, drugi vozili Rekao bih da je ogibljenje podešeno, bolje prilagođeno, u odnosu na prvi test pre par sedmica. Sada više ne deluje kao da je skroz kruto Upija sve, i traži još. To mi je ranije najviše smetalo na motoru. Ja vozio, drugi fotkali Stvarno se jako lako vozi. Na poligonu sam sa njim u roku od 30 sekundi opušteno radio vežbe sa kojima se na Tuaregu mučim. Ima d'izgorim dok ne stigne prva tura... Jel ovo ja fotkao ti vozio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Maj 13 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan On 5/11/2024 at 2:08 PM, Gliga said: Ovo na fotkama je test primerak iz Burnouta, za sada jedini u Srbiji. I da, menjam svog Tuarega za svog Kovea E toliko hvalospevi za tog Tuarega i kad se prva bolja riba pojavi u gradu sve napisano pada u vodu! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Maj 13 (promenjeno) Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da se i ja nadovežem na komentare za Kove 450 obzirom da smo svi bili tamo zajedno u organizaciji Burnout-a i vozili se svim i svačim na MX stazi Ako bi trebalo jednu stvar da izdvojim na tom motoru to je definitivno ogibljenje. Jednostavno suspenzija hoda 300mm u ovom slučaju je potpuno neverovatna i radi posao bukvalno kao MX bike. Ne postoji situacija koja ne može da se reši ogibljenjem čak i za mene sa 100+kg. Pre toga sam vozao i Simonov Ducati DesertX Rally i svoju T7 sa Bitubo Racing ogibljenjem i ovo na Kove 450 je drugi nivo suspenzije. Naravno DesertX i T7 su teški motori i teško ih je porediti uopšte sa Kove ali ista staza je vožena tako da u tom smislu skokova i udaraca na suspenziju potpuno je drugačije na Kove 450. I generalno nije bilo potrebe da se bilo šta petlja oko ogibljenja i podešavanja. Takvo kakvo je bilo je bukvalno idealno na zahtevnoj MX stazi Bukovik kod Požarevca. Ciklistika motora je opet priča za sebe i čak sa svojim fabričkim gumama na MX stazi je sve bilo potaman. Motor je potpuno agilan i veoma lako se okreće na sporim deonicama. Sviđa mi se što mu je sedište postavljeno jako ravno i možeš u ukosnicama / krivinama da se namestiš jako napred i na taj način zadržiš kontrolu na prednjem točku. Obzirom da je ovaj model još uvek u potpuno fabričkom setup-u moraćemo još malo da sačekamo Rally kit (drugi airbox, drugi ECU izbačen katalizator - otvoren auspuh) za potpunu snagu, jer je ova fabrička verzija prilično lenja (tako su je prilagodili) a verovatno će se malo povećati zadnji lančanik (za cca 3 zuba) za potpuni offroad užitak. Da i jedna bitna stvar za sve one koji se opredele za bilo kakve modifikacije - gore navedene modifikacije koštaju cca 350-400 eur za dodatnih 15-ak ks više! Neke lične stvari koje meni ne odgovaraju su čisto kozmetičke prirode vezano za sam korman odn ugao na koji nisam navikao. Sa druge strane svi koji su navikli da voze fabričke kormane mislim da će im odmah sve biti ok. Generalni utisak je neverovatan u smislu kakav bike je napravljen za koliko para - da se nadovežem na moj predhodni komentar da takvi motori u klasi koštaju preko 20k eur. Ovde bukvalno (uz gore navedene izmene) sa steering damperom imaš pravi Rally bike. Eto to je to u kratkom periodu koliko smo se vozikali samo po stazi. Nadam se da ću biti u prilici da probam Kove 450 v2.0 sa svim izmenama i po nekim makadamima pa da izvučemo još neki zaključak ali sve ukazuje da ovaj bike odlično zamišljen i za zahtevnije korisnike Photo by Stavro Promenio Maj 13 član baltrekk 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Maj 13 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, baltrekk je napisao: E toliko hvalospevi za tog Tuarega i kad se prva bolja riba pojavi u gradu sve napisano pada u vodu! Jedini razlog prodaje Tuarega su novci. Baš će mi biti žao kada ode. Ne postoji način da zadržim oba motora, a Kove je ipak bliži onome što srce 'oće. Pre 3 sati, baltrekk je napisao: Jel ovo ja fotkao ti vozio? Jeste 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Maj 14 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Gliga said: Jedini razlog prodaje Tuarega su novci. Baš će mi biti žao kada ode. Ne postoji način da zadržim oba motora, a Kove je ipak bliži onome što srce 'oće. Jeste E pa dobro....onda znači da je ipak ljubav prava Ps. Odlično su fotke ispale kako pojma nisam imao šta fotkam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Maj 14 Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kakve slike, kakva vožnja ! Nego @Gliga (a možda i @baltrekk) : Za off je sve jasno čim se pogleda ova mašina. Ali šta očekivati na asfaltu? Znam da si pravio duge ture sa puno asfalta ranije, a to je nešto što se i meni trenutno sviđa. Kako bi se ovaj kove ponašao u takvim uslovima, ili možda čak na autoputu ? Ili ipak planiraš da promeniš tip vožnji koje voziš (prikolica do lokacije itd.)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4381 Napisano Maj 14 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga baš na kratko probao asfaltnom, možda 2-3km na pravcu. 110-120 se opušteno vozi, zaštita od vetra je sasvim korektna. Ne vidim da će biti problem neka asfaltna vožnja od više stotina km. Po krivinama mora biti zabavan. Svakako ne očekujem uživanje na autoputu, ali i to će se izgurati (prema tuđim iskustvima ni 130-140 nije mučenje). Kao i sve drugo u životu, i Kove je kompromis. Samo neka on stigne u dogledno vreme, da ne prođe sezona 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16902 Napisano Maj 14 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rezervišem pravo da grešim dok ne probam i želim da ga gledam otvorenog uma, ali ova klasa motora ipak nije za neki turing. Realno, to je mučenje i nije tome ni namenjen. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Maj 14 Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, ali za nas koji možemo da priuštimo samo jedan motor, a volimo da se vozamo svuda - sve je stvar kompromisa i nijansi. Treba probati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16902 Napisano Maj 14 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, svi smo mi prošli taj put. I svi smo na kraju došli do jedinog zaključka, postoje motori za turing i motori za enduro. Na žalost, želje i mogućnosti ne menjaju realnost. Pri tome, kod ovih drugih imaš lake motore za bitku i motore koji mogu dosta na terenu, ali mogu i da povuku teret za višednevne linijske enduro vožnje i imaju razumnu autonomiju. Kove 450 je dakle ova klasa 2b i jednostavno nije za turing. Pa ga, npr u nekom testu, nije pošteno tim očima ni procenjivati. A koliko je dobar u toj klasi 2b , to ćemo videti, ali deluje dobro! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Maj 14 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Putovanje sa jednim klipom je smor, kako god okreneš. Ako mu budeš dodao još tih 10-15ks, onda računaj svake duge godine, klip, ventili i poneka klipnjača ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Maj 14 Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, srbac said: Putovanje sa jednim klipom je smor Meni je skroz ok. @severian koja je to klasifikacija? (2b) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16902 Napisano Maj 14 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa upravo izmišljena u tom postu Varijanta 2b iz posta , motor za enduro koji može da povuče teret i ima razumnu autonomiju. Recimo, moja 4t Beta može uz 40deg popenje da izadje rutinski, tj. kada god je meni rutinski , da prođe prolog hard trke i trku, ali nikada njom neću krenuti na enduro duži put, već sa 701. Koji može da povuče 20kg tereta, a da se ne oseti u vožnji, koji ima rutinski domet od 200km i dovoljno je udoban da teraš iz dana u dan 250-300km mešanih vožnji. A opet i najteži tet je duboko u zoni komfora na tom motoru. Kove 450 je upravo ta klasa. Ako ga kupiš da ideš na more, u danu, nećeš se nauživati. Ako ga kupiš da ideš na hard trku, osim ako si 0.5% najboljih vozača, nećeš se nauživati. Ako ga kupiš za tet priču, možda čak i neki rally (za to ostaje da se proba u otključanoj verziji), mislim da ima mnogo šta da kaže, uz tu i tamo (ovde već opisani) sitan mod. Naravno, ovo je samo načelna priča, motor još nisam probao. Recimo, mene sada najviše zanima šta to ogibljenje ima da kaže. Sa više strane sa čuo i ovde iznete pozitivne utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16518 Napisano Maj 17 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel kupio neko? Onaj 510 model? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...