N.F.S. 22202 Napisano Decembar 24, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Markoooo, video sam ga uzivo (ali mi je draze sto sam tada Malucka upoznao, osetio sam dobrotu i iskrenost u tom coveku! ) Posle mog tigra delovao je drljavo (dizvinete ) pa ga nisam zeleo ni probati a sada bih ga tako rasturao, sredjivao... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKO1983 2 Napisano Decembar 24, 2024 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph tiger 1050sport Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav,momci citam forum o tigeru pa videh da pisete o belom tigeru koji je na oglasima.Motornje letos uzet od Maluckani nije menjao vlasnika samo slike.Od letos jenu oglasima jurim nesto drugo.Od kad je kod mene zamenjene lamele i sredjene viljuske i plocice.Trenutno mi je u garazi pa se steluju ventili preventivno zbog kilometraze.Motor je stvarno zver.Ali je meni knap zbog visine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 24, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno sto si se javio! Mene potencijalno zanima ako versysa prodam... Vec me je i jedan nas forumas danas kontaktirao a u vezi tvog tigra. Sto se visine tice moze se spustiti par cm obostrano, odradis ploce, ima negde u nazad i dimenzije i priprema za rezanje a napred vile kroz trokute propustis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 24, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... inace, po svemu sto sam video beli tigar je 2012 godiste, onaj iz 2011 ima plave nalepnice, bele (boje metala) nosace nogostupa napred/nazad, niklovani 22mm guvernal.. Kod ovog su jedino prednji zmigavci i sediste od modela 2011. p.s. od 2012 godine u SE verziju (sport je model sa mono viljuskom!) ide i fabricko gel sediste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 24, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, MARKO1983 je napisao: Trenutno mi je u garazi pa se steluju ventili Vrlo bitno, kada se skinu konzole ili kako ih ko zove, ono sto drzi bregaste odozgore (ne poklopac/ ventil dekla) videcete tri O-ring gumice, one se obavezno menjaju inace ce pustati ulje u rupu svecica. Sve tri nisu vise od 10 eura. Znaci ne onaj gornji dihtung poklopca vec do samih bregastih. Nije strasno ni ako slije par kapi ulja na svecicu, ne odlazi to dole u cilindar ali kada si tu zameni i njih. Poznata boljka kod 1050 agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malucko 83 Napisano Decembar 24, 2024 U prolazu, 47 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT09 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, N.F.S. je napisao: Hvala Markoooo, video sam ga uzivo (ali mi je draze sto sam tada Malucka upoznao, osetio sam dobrotu i iskrenost u tom coveku! ) Posle mog tigra delovao je drljavo (dizvinete ) pa ga nisam zeleo ni probati a sada bih ga tako rasturao, sredjivao... Neso, ovako me ni rodjena zena ne bi nahvalila. Vodim na hranu! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 24, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To mozemo uvek, svojom odmerenoscu i tonom kojim se obracas si me "kupio" Sent from my EML-L29 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex71 30 Napisano Decembar 25, 2024 U prolazu, 40 postova Lokacija: Niš Motocikl: Moto guzzi V 35; Kawasaki zr 7; Yamaha FZS 1000 fazer; Kawasaki versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo. Evo da se pohvalim, u garazi je tiger sport 2016. Upznajemo se polako i pripremammo za predstojecu sezonu. Ovo lose vreme mi ne dozvoljava neku bolju probu, a i nismo registrovani, tako da o utiscima i o nekom poredjenju sa kawasaki versysom koji sam vozio u narednom periodu. Ono sto sam primetio na kratkoj probi, pri naglom kocenju prednje vile dosta zaranjaju. Prodavac mi je rekao da je radio servis vila, ja sam ga dotegao do kraja, ali mislim da ima malo duzi hod. Nemam iskustva sa trijumfima, pa evo pitanja pre svega za Nesu koji ih je, koliko vidim citajuci ovu temu, doktorirao. Vec razmisljam o progresivnim oprugama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 25, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uuuuuu daj koju sliku druze! Ima dugacak hod, to je istina... Uslikaj stapove odozgore da probam videti gde se steluje kompresija (pa cu ti dati predlog). Oko amortizacije nije zahvalno pisati (ne zato sto ne zelim, vec je pomoc obicno pogresna!), mora se PRVO sve dovesti u ispravno/radno stanje, da se nasteluje geometrija pa tek onda po potrebi (stilu voznje, tezini, putu po kome se vozi...) stelovati finese. Kada pojacas kompresiju potanjace manje, eto da tako plasticno objasnim (to ne znaci da ce raditi kako treba) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12924 Napisano Decembar 25, 2024 Ne silazi, 7415 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i taj opseg podešavanja je u suštini vrlo mali. Što kaže NFS, prvo da je sve ispravno pa onda da se vidi gde si sa težinom. Da li trebaju opruge druge. Ne znam kakvu hidraliku ima napred Tigar, da li tipa ketridži pa da se posao lako i jeftino završi oprugama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex71 30 Napisano Decembar 25, 2024 U prolazu, 40 postova Lokacija: Niš Motocikl: Moto guzzi V 35; Kawasaki zr 7; Yamaha FZS 1000 fazer; Kawasaki versys 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu ste. Ne znam ni koje je gradacije ulje u njima, ni kolicina da li je po specifikacijama itd, sto isto utice. Nisam ga probao i ne znam kako lezi u krivinama, mada ni ja nisam neki vrhunski vozac, ali na kratkom ubrzanju pri naglom kocenju kao da vile dodju do kraja, oseti se blagi udarac. Moracu da ih otvaram. Bice slika uskoro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKO1983 2 Napisano Decembar 25, 2024 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph tiger 1050sport Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, N.F.S. said: Врло битно, када се скину конзоле или како их зове, оно што држи брегасте одозгоре (не поклопац/ вентил декла) видецете три О-ринг гумице, оне се обавезно мењају инаце це пустати уље у рупу свецица. Све три нису више од 10 еура. Знаци не онај горњи дихтунг поклопца већ до самих брегастих. Није страсно ни ако слије пар капи уља на свеци, не одлази то доле у цилиндар али када си ту замени и њих. Позната бољка код 1050 агрегата. Hvala na info prosledio sam mu valjda zna. Kontaktirao te je momak koji me je zvao za kupovinu pa sam mu rekao da motor ima malu istoriju na forumu heheh Ja sam medicinar tako da mi je mehanika strani pojam.Pitao sam te prosli put da li mozda znas zasto tiger temperaturu stalno drzi na jednu crtu iznad pola i zimi i leti? U sabrajnoj se vodi da je decembar 2011mozda zato delovi od 2012.Ma da sam munjanpromenio zadnje migavcenposto su plastike ispucale pa su se iskrivil. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 25, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako verujes ja dobijam bar po 100 pitanja dnevno, ne zameri ako previdim ili ne stignem da odgovorim (ode pitanje iz fokusa), i broj mobilnog sam zamenio posle 16god koriscenja posto je zvonio bez prekida i pitanja bitnih ljudi nisam stizao da procitam (a servis nemam niti sam ikada imao). Ukoliko prodam svoj motor najavicu Marka (ako bude mogao) da mi taj motor poslusa/pogleda. Od njegovog odgovora i kupovina zavisi, tako da se komotno moze i kao kupac posmatrati... Imenik sam "pocistio" i kome je stigla poruka na viber o zameni broja sa namerom je tu ostao ( u kontaktima) 6 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Decembar 25, 2024 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... i da ponovim, moze zamena za tigra 1050, verzija SE ili SPORT dolaze u obzir. Nudim perfektan motor i u zamenu slican trazim Ne zanima me nista sto je krpljeno, ispravljano i/ili popravljano. Hvala, neka vas gume drze! https://www.polovniautomobili.com/motori/25434747/kawasaki-versys-650-abs 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aspi 42 Napisano Decembar 28, 2024 (promenjeno) U prolazu, 27 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx, Triumph Tiger 1050 abs, Ducati Monster 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Tigrovi, evo jedan mali update. Stigao prosle nedelje novi vizir iz Poljske. Pa cisto da vam pustim par slika ako neko bude zeleo da nabavi za sebe. Ja sam 177cm visok i originalan mi je pravio problem pri vecim brzinama. Ovaj vizir je 54cm visine i 4mm debljine, ja prezadovoljan. Promenio Decembar 28, 2024 član Aspi 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKO1983 2 Napisano Četvrtak u 14:09 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph tiger 1050sport Prijavi odgovor kao problematičan On 25. 12. 2024. at 12:20, N.F.S. said: Ако верујес ја добијам бар по 100 питања дневно, не замери ако превидим или не стигнем да одговорим (оде питање из фокуса), и број мобилног сам заменио после 16 год коришћења посто је звонио без прекида и питања битних људи нисам стизао да процитам (а сервис немам нити сам икада имао). Уколико продам свој мотор најавицу Марка (ако буде могао) да ми тај мотор послуса/погледа. Од његовог одговора и куповина зависи, тако да се комотно може и као купац посматрати... Именик сам "поцистио" и коме је стигла порука на вибер о замени броја са намером је ту остао (у контактима) Pozz,srecna nova godina inpredstojeci praznici. Pitanje je bilo vezano u vezi temperature i ventilatora.stalno je dve crte iznad pola i ventilator pali i leti na 40i zimi na 0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22202 Napisano Četvrtak u 14:41 Integrisan, 9557 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi mapu iscitati, da vidimo na koje je parametre setovana.Ventilator pali vrlo cesto, cak i kada se otvori gas vise od pola ume da se ukljuci nevezano za ocitavanje temperature.Na mom bivsem tigru koji je kod Milomira (on ce preciznije reci) mislim da je jedan podeok preko pola odrzavao.Uglavnom, temperatura nije fiksna vec ima opseg, izmedju min i max sve je ok, ventilator se ukljucuje na fiksnoj vrednosti koja je kod tigra 103c (ako se dobro secam, ima sigurno u nazad).Sent from my EML-L29 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Četvrtak u 14:58 MK Obrenovac, 563 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam bio sa kumom da gledamo i kupimo Triumpha Tigera od Mareta ali smo na kraju odustali. Motor generalno nije los , lepo radi ali je mnogo zapušten i sve mu je sve doslo za zamenu. Kočioni pločice i ako je rečeno da su nove , nisu zamenjene, toliko su potrošene da se čuje napred kako metal koči, zadnja klešta glave, lanac lančanici na izdisaju, gume gotove, registracija ističe za dva meseca, treba kompletan servis da se radi. Prednji deo je ukošen dal u volanu ili u trouglovima to tek treba da se vidi , ne stoji sve u ravni i generalno je zapušten motor dosta , vise kablovi od xenona, od grejaca ručica na sve strane. Da ne pričam oksidaciji šrafova. Fali mu baš dosta ljubavi i sređivanja. Mare nije bio rad da spusti cenu za barem još 100e tako da smo odustali. Jeste da je jedan od jeftinijih primeraka ali kada se stavi na papir koliko ima da se uloži i sredi , plus mu vizuelna strana nije jača priča mi smo odustali. Nek je sa srećom dalja prodaja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Četvrtak u 16:00 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ako je motor jeftin, ja gume, lanac lančanike, pločice ni ne gledam, to je potrošni materijal, lako se menja i nije skupo, bitno je da je mašina zdrava i opšte stanje dobro, pusti prodavca dan dva da oladi, pa mu daj ponudu još jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3586 Napisano Četvrtak u 21:15 Malinar u pokusaju, 1710 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Uh kada je motor neugledan, nek je i najjeftiniji na oglasima, ja to izbegavam. Registracija 300€, lanac i lančanici 150-200€, gume 250€, kočione pločice za sva 3 diska 100€ i već dodjosmo do 800€+ rad majstora i vulkanizera, hiljadarka. A s druge strane, kupiš picikato motor za 1500 evra više, faktički si platio više 500 evra, a imaš tip top motorče u odnosu na izandjan motor... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Četvrtak u 21:44 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kakav rad majstora, sem guma, sve ostalo sam promenis (lanac lancanici, plocice..) nije neka velika nauka, i imas NOV potrosni materijal na motoru, i znas sta si stavio. Tako da ima raznih slučajeva, jedno ne isključuje drugo, nekad ljudi kupe picikato, a iznutra katastrofa... Nekad motor brzo promeni vlasnike, i može lako da se naleti na dobar primerak koji nije dovoljno dugo bio u vlasnistvu "neurednog" vlasnika da ga urniše i još je sasvim ok, i ako možda na prvi pogled ne deluje da je sasvim ok kupovina. A registrovati moraš svakako, pa i džabe da dobiješ motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3586 Napisano Četvrtak u 23:17 Malinar u pokusaju, 1710 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan I sam da izmenjaš, opet se ne isplati. Naravno, podrazumeva se da su i taj istrošeni primerak i ovaj u tip top stanju mehanički potpuno ispravni, a uglavnom je ovaj estetski lošiji i mehanički u lošijem stanju, pa se tek onda ne isplati. To ti je kao i sa dodatnom opremom, uvek jeftinije izadje već opremljen motor, nego da ga ti opremaš naknadno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Četvrtak u 23:18 MK Obrenovac, 563 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nije stvar samo u potrošnom materijalu, to košta ali se sređuje. Ali kad je motor zapušten, instalacija visi na sve strane, fale šrafovi na par plastika, pola crnih plastika je izbledelo, zalomljen ključ u bočnom koferu, zadnja klešta glave, volan i trougao nisu u osi, ručke na volanu su sa grejačima ali su toliko pojedene da je plastika ispod progledala, sedište upija vodu kako sam seo mokre gaće ,rđa se pojavila na dosta mesta...... I ovo se sve sređuje ali oduzima mnogo vremena i para. A neko moje dugogodišnje iskustvo je da kad se motor mnogo zapusti teško može da se vrati u neko pristojno stanje ! I sutra kad ti motor dosadi i rešiš da ga prodaš mnogo lakše ćeš prodati motor koji je očuvan i održavan nego koji je zapušten bez obzira što je jeftiniji u odnosu na očuvan primerak 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Četvrtak u 23:29 MK Obrenovac, 563 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja pre par godina prodavao moju Pan Europu ST1300 u perfektnom stanju, što se kaže kao čaša, u prvoj boji, sve moguće iservisirano i zamenjeno , samo sedi i vozi i ne razmišljaj. Ali je imala 120 000km na satu. Svi se po oglasima hvataju za ove sa 50 - 60 hiljada km. Dvojica su mi dolazili koji su prvo gledali te sa manjom kilometrazom pa kad su na kraju došli da vide moju jer su u prolazu su zinuli kad su je videli. Pitaju me kako je tako očuvan motor , kako lepše radi a i lepše se vozi od onih ? Ja reko ili ti nisu prešli tu kilometražu ili su zapušteni i nisu održavani što će pre biti. I naravno jedan od njih ju je i uzeo jer se oduševio stanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12924 Napisano Četvrtak u 23:48 Ne silazi, 7415 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko će još vode da prođe Dunavom da shvate da 120 000 nije ne znam kakva kilometraža za uredno održavan motocikl? Toliko Liberty 125 pređe bez problema. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...