Disko Nindža 10442 Napisano Januar 9 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Daytona se vratila Doduše sa malo manjom kubikažom i malo manje konja nego ona stara, ali i dalje je u vrhu naspram današnje konkurencije, 660cc, 94 KS, 73 Nm na 8250 obtaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Januar 9 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas video danas. Glavna zamerka oko 20kg teza od Aprilije 660. Neki besni sto ima naziv Daytona umesto Sprint, valjda nesto kao R7 a nema veze sa R6... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Tezak, ruzan i slab za svoju klasu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 9 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Malo poređenje, stara Daytona 675: 126KS , 73Nm na 11750 obrtaja Daytona 660: 94KS, 73 Nm na 8250 obrtaja Znači, imaju isti maximalni obrtni moment (73Nm), ALI nova Daytona 660 ga postiže 3500 obrtaja ranije, u prevodu, na ulici je nova Daytona mnogo efikasnija, nemoraš da je zavrćeš ko blesav, čupa iz nižih obrtaja, i što se mene tiče to je plus. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Disko Nindža je napisao: Malo poređenje, stara Daytona 675: 126KS , 73Nm na 11750 obrtaja Daytona 660: 94KS, 73 Nm na 8250 obrtaja Znači, imaju isti maximalni obrtni moment (73Nm), ALI nova Daytona 660 ga postiže 3500 obrtaja ranije, u prevodu, na ulici je nova Daytona mnogo efikasnija, nemoraš da je zavrćeš ko blesav, čupa iz nižih obrtaja, i što se mene tiče to je plus. Duzina brzina? Koliko je stara daytona davala obrtnog momenta na 3.500 obrtaja manje? Tezina stare Daytone? (tezina igra ulogu). Mozda je imala za nijansu manji obrtni moment a kraci prenos i manju tezinu. Ne moze se samo po jednoj brojci znati da li je nova Daytona mnogo efikasnija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 9 (promenjeno) Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi na ovom forumu misle ako jedan motor ima 80nm a drugi 60nm, da ce ovaj od 80nm bolje da vuce. A ne mora da bude tako. Po meni 3 informacije su najbitnije za racunjanje koji motor bolje vuce. Obrtni moment tezina motora Duzina prenosnog odnosa Ja to radim ovako. Pomnozim obrtni moment sa tezinom motora i dobijem broj nm po kg. To pomnozim sa 1000 i dobijem broj nm po toni. Posle smanjujem ili povecavam u procentima u zavisnosti koji motor ima duzi prenos. I dobijem racunicu koja mi kaze koji motor bolje vuce. Promenio Januar 9 član Nemanja Petrovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 9 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan 675-ica je lakša čitavih 16kg, a RS 660 je lakši 18kg , ali svakako svrha nove Daytone je da bude neki sportski "allrounder" , kao nekad 90ih kada su pravili sportake da budu udobniji, sa heblama iznad trokuta. Pročitajte uvodni deo na "Cycle World" , kako su objasnili situaciju, ima smisla skroz. 2024 Triumph Daytona 660 First Look WWW.CYCLEWORLD.COM The rise of street-biased, more affordable sportbikes continues with the announcement of the new Triumph Daytona 660. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Januar 9 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cekam samo kad ce skroz da odseku taj zadnji kraj i naprave jedno sediste.... Aprilija mnogo lepsa, italijani imaju stila kao i uvek. Samo ne mogu da svarim zvuk ta dva cilindra kod nje. Kao gitara koja je prelepa, dobro lezi, dobar finish a zvuci kao kanta zbog jeftinih magneta ... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao: Cekam samo kad ce skroz da odseku taj zadnji kraj i naprave jedno sediste.... Aprilija mnogo lepsa, italijani imaju stila kao i uvek. Samo ne mogu da svarim zvuk ta dva cilindra kod nje. Kao gitara koja je prelepa, dobro lezi, dobar finish a zvuci kao kanta zbog jeftinih magneta ... Ne znam koja je fora sa tim ali meni dosta kvari izgled ti skraceni repovi. Tad mi motor nije potpun, kao da fali deo motora. Volim kad je rep u liniji (ili blizu nje) sa krajem zadnje gume. Npr ovaj CBR 650R koji i ne izgleda lose. Ima skraceni rep i dugacki drzac tablice koji po meni kvari izgled. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Mada isto tako ne volim kad je rep mnogo produzen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 9 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas volim zadnjih kraj na RF-u velik, masivan, prelep motor Ali na zalost takva je moda danas da prave sakate motore, sa prekratkim repom, i predugackim blatobranom kao na CBR650 to nikako ne volem, 600RR je mnogo lepsi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Januar 9 (promenjeno) Drug član, 949 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Sada bas preterese sa skracivanjem repova, bas ruzno izgledaju. Kako su poceli, pocece da lice na one cirkuzantske bickle sa jednim tockom. Kod Triumpha ovog kao i kod CBR650R rep nema veze sa ostatkom motora, kao da su nakacili nesto sa nekog skroz drugog motora. Promenio Januar 10 član Abi 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 9 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kao da su zavrsili 90% motora, i nestalo im materijala za rep, i ostavili tako 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Januar 9 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam jedan motor, nov, poznanik kupio. Neću da imenujem, nebitno. Nema na šta da se sedne. Toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5330 Napisano Januar 13 Ne silazi, 4777 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Daytona 660 kao da je napravljena za šire narodne mase, pošto će ako se ne varam cena biti ispod konkurentnih (RS660, R7) i tu negde sa GSX-8R (možda malo jeftiniji). Čekam da mi iz Triumpha od nedelje proslede cene kad ih formiraju. Uglavnom, teži od dvocilindrične konkurencije, ali ih vadi što ima cilindar više i verujem da će bolje povlačiti od niskih obrtaja. Iznenađen sam i što nema podešavanja prednje viljuške jer je reč o sportskom motociklu. Obradio sam Daytona 660, koga zanimaju tehnički podaci. Triumph Daytona 660 - Daytona se vratila! - BJBikers.com BJBIKERS.COM Triumph je upravo predstavio 660 Daytona model čime je legendarno Daytona ime vraćeno u život. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 644 Napisano Januar 23 (promenjeno) Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da se prikljucim diskusiji. Imam 675 i iskreno mi se ova novija svidja dizajnom i to je to otprilike Ono sto mi se ne svijda je pogled iz pravca vozača na volan i instrument tablu. Nekako mi dečiji izgleda u odnosu na staru verziju. Ono sto zameram je nema stelovanja suspenzije, ali pretpostavljam da ima da bi uticala na krajnju cenu, a imali su i to u vidu sigurno iz fabrike kad su razmisljali gde ce se pozicionirati u odnosu na konkurenciju. Svakako mogu da kazem da bi mi ova nova Daytona bila izbor ispred R7, RS660 i GSX-8R po pitanju zvuka i samog agregata sa 3 cilindra, po pitanju dizajna RS660 mi je apsolutni pobednik, e sad treba sacekati zvanicne cene izmedju Daytone 660 i RS660, po meni je RS660 daleko i lepsa i naprednija... Evo voljan sam i da dam moju na uporedni test ako je @Jovan Ristic zainteresovan za tako nesto... Po meni ja bih radije zadrzao staru i ne menjao za novu, malo je laksa, vise snage, manje prigusen agregat, a manje vise imas apsolutno sve osim ABS-a bar na ovoj mojoj generaciji. Promenio Januar 23 član matke92 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Januar 23 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aprillia lepsa tri puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5330 Napisano Januar 24 Ne silazi, 4777 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 1. 2024. at 13:43, matke92 je napisao: Evo ja da se prikljucim diskusiji. Imam 675 i iskreno mi se ova novija svidja dizajnom i to je to otprilike Ono sto mi se ne svijda je pogled iz pravca vozača na volan i instrument tablu. Nekako mi dečiji izgleda u odnosu na staru verziju. Ono sto zameram je nema stelovanja suspenzije, ali pretpostavljam da ima da bi uticala na krajnju cenu, a imali su i to u vidu sigurno iz fabrike kad su razmisljali gde ce se pozicionirati u odnosu na konkurenciju. Svakako mogu da kazem da bi mi ova nova Daytona bila izbor ispred R7, RS660 i GSX-8R po pitanju zvuka i samog agregata sa 3 cilindra, po pitanju dizajna RS660 mi je apsolutni pobednik, e sad treba sacekati zvanicne cene izmedju Daytone 660 i RS660, po meni je RS660 daleko i lepsa i naprednija... Evo voljan sam i da dam moju na uporedni test ako je @Jovan Ristic zainteresovan za tako nesto... Po meni ja bih radije zadrzao staru i ne menjao za novu, malo je laksa, vise snage, manje prigusen agregat, a manje vise imas apsolutno sve osim ABS-a bar na ovoj mojoj generaciji. Hvala na ponudi, možda i realizujemo tokom godine. Vidi, iskreno mislim da nova Daytona ne može da priđe staroj. Nova je tu da prati trendove i bude konkurentna RS660, R7, GSX-8R... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zheX92 47 Napisano Januar 29 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Street Triple RS '24 Prijavi odgovor kao problematičan Упропастише нас са ЕУРО стандардима и док не прође известан број година да усаврше инжењеринг, то нам је што нам је. Листа те неке средње категорије по мом скромном мишљењу: РС 660 - једноставно 100кс на 183кг је одличан однос са 67nm на 8500оум, дизајн, израда, пакет електронике +, Сузана 8Р - највећа кубикажа ту са 82кс на 205кг и чак 78nm на 6800оум делује узбудљиво, по мом мишљењу одличан, квикшифтер стандардна опрема, модови, асистенција при ниским обртајима, леп ТФТ екран Р7 - 72кс на 188кг је ставља у бољу позицију од Нинџе, такође 67nm на 6500oум је "јаче", постоји опција да се доплати и квикшифтер тако да ето је на трећој позицији Нинџа 650 - 67кс на 193кг дефинитивно није примамљиво са "тричавих" 65.7nm на 6700oум aл ето мени лепо изгледа, свиђа ми се што је први из те приступачније класе са њиховом Rideology смарт апликацијом и цена му је брате мања од осталих, сем тога нема пуно за похвалу Остаје само да видимо где ће Дејтона (95 кс на 201кг, 69nm на 8250оум) да се углави овде. Ова листа је сачињена искључиво по бројкама и мом запажању из јутјуб клипова, рецензија по интернету и апсолутно не представља ништа друго до личног рангирања 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Januar 29 Drug član, 949 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Ne zaboravi i da su rucke na Ninji i 8R postavljene dosta vise i to je razlika primetna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 29 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Daytona 660 je više za poređenje sa CBR 650R, a ne sa ovim dvocilindrašima. A Suzuki je uljez jer ima 800cc to jest 776ccm, nije baš fer porediti ga sa Ninjom, R7 i RS, njegova konkurencija je Hornet 750 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1031 Napisano Januar 30 Drug član, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Realnije je tu porediti nadolazeću Kawu Zx6r, 4 cilindra, 125 ks, 198kg, cena kažu da će biti oko 12k evropskih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 30 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Jbt kako su cene u kurcu, nekad se za tu lovu mogla uzeti litra... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Januar 30 Drug član, 949 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, vucko23 said: Realnije je tu porediti nadolazeću Kawu Zx6r, 4 cilindra, 125 ks, 198kg, cena kažu da će biti oko 12k evropskih. Kod nas je ZX6R novi 13.600e + kada odrade konverziju u dinare, eto ti 14k. U Slovackoj je 11.500e, velika razlika u ceni. Sve u svemu, mislim da ko god kupuje polovan motor od 7-8k evra, osim ako bas ne juri 1000cc, vise se isplati kupiti novi ZX6R. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zheX92 47 Napisano Januar 30 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Street Triple RS '24 Prijavi odgovor kao problematičan Много бре пакују те цене, сачекати лепо да одстоји на лагеру па пазарити Ено на ДКС стоји да је ZX6R готово 14к Мада свакако у последње време доста људи купује ново код нас што је охрабрујуће у сваком смислу, и лакше је пазарити половњак од неког колеге са форума да је први власник него увоз из Швајцарске Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...