Motorcyclist 19658 Napisano Jun 16 Integrisan, 6070 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Marko05 said: Шта све пи*ка неће родити... Gledam klip i pitam se sta uradi covek, zabo zadnju a i dalje je pravac koliko vidim. Da mu se nije pricinilo nesto ispred njega... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
con3VA 34 Napisano Ponedeljak u 13:17 U prolazu, 48 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: KTM sm690 , Tenere xt660z Prijavi odgovor kao problematičan Decko je vozio fz1n pre ovog motora , verovatno mu je nesto izletelo . Koje su sanse da zablokira tocak , bilo je par snimaka gde se zale na voge ako se dobro secam , desavalo se da kocnica uhvati jace . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2861 Napisano Ponedeljak u 13:24 Drug član, 932 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Jel ti pokušavaš da kažeš da on nije napravio grešku, nego da mu je točak tek tako zablokirao? Povukao je kvačilo, tek posle sekund ili dva počinje da koči, prednju nije ni pipnuo, nije ni pokušao da izvuče nogu ispod motora kad je krenuo da pada. Ne znam ja šta je on vozio ranije, ali ovaj očigledno nikad nije naučio da pada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
con3VA 34 Napisano Ponedeljak u 13:35 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: KTM sm690 , Tenere xt660z Prijavi odgovor kao problematičan @miki nisam mislio tek tako , nego da je kocnica jace odreagovala posle duze upotrebe , da se nije nadao ovoj jacini kocenja . Nema logike da unisti nov motor i povredi sebe , i na bicikli da je ovako kocio pitanje je sta bi bilo . Ne poznajem coveka licno , nudio mi je motor u zamenu i posle se pohvalio da je uzeo CF a tako sam i prepoznao motor . Promenio Ponedeljak u 13:39 član con3VA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3356 Napisano Ponedeljak u 17:40 (promenjeno) Drug član, 1577 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pa šta ima jače nego kočiti zadnjom na "kontru" ,na bajsu, po šljunku... To smo po ceo dan radili na ponici nizbrdo. Promenio Ponedeljak u 17:41 član Džim Džarmuš 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2861 Napisano Ponedeljak u 17:58 Drug član, 932 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj izgleda nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Sreda u 09:17 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Instagram WWW.INSTAGRAM.COM 61K likes, 479 comments - gladiadoresoficial__ on June 10, 2025: " @mogollon38... Voge 300, 450MT i Himalayan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 204 Napisano Sreda u 19:51 Svrati ponekad, 162 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan On 6/16/2025 at 3:24 PM, miki said: Jel ti pokušavaš da kažeš da on nije napravio grešku, nego da mu je točak tek tako zablokirao? Povukao je kvačilo, tek posle sekund ili dva počinje da koči, prednju nije ni pipnuo, nije ni pokušao da izvuče nogu ispod motora kad je krenuo da pada. Ne znam ja šta je on vozio ranije, ali ovaj očigledno nikad nije naučio da pada. Jeste napravio grešku ali sigurno je i svako na forumu napravio neku grešku koja je imala manju ili veću posledicu i da prostite ebeš motor koliko god ti bio drag ( a teško da postoji veća picajzla od mene po tom pitanju ), bitno da je dečko dobro prošao kako je mogao. Kad se setim samo kakve sam "pametne" stvari radio pre 35+ godina sad se naježim,, Nego kad već računam,postoji li zvanična "Lista bajkerskih metuzalema" na forumu ? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan Krusevac 7 Napisano Sreda u 21:42 U prolazu, 6 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Sym cruisym alpha 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/29/2025 at 9:25 PM, dvomotorac said: Danas sam bio do prodavnice CF moto u Nisu. Zatekao 1 MT tamna sema skroz opremljen (poviseni vizir, gornji rol bar crni, zadnji kofer kockasti itd). Kaze decko, prodavac, to ga je kupac opremio pre izlaska iz salona Za pohvalu...iako je motor iz serije '24.god, nije ovogodisnji (mada i ne vidim manjkavosti, iskreno). Jedna stvar mi je zasmetala - vizir jako prelama, narocito u gornjem delu. Na tu moju opasku, prodavac rece da to nije fabricki jer CF moto ne pravi fabricki vizir! Malo sam se razocarao - u prodavca, jer sam u rukama drzao original CF moto poviseni vizir...ne u Srb, naravno. Tako da, ne znam koliko smeta ili ne ta distorzija, bilo bi dobro da podelite iskustva sa povisenim vizirom - da li imate problem sa prelamanjem ili ne. Smeta ,ali se naviknes. Vise smeta sto sam carpuride nakacio na nosac vizira, Pretezak je i trese i na makadamu. To i drkav gas su najvece mane, ali mi je serviser rekao da mozemo mapu da sredimo na servisu. Ostavio sam sym cruisyum skuter da ga vozim po gradu, ali posle nedelju dana sam shvatio da mi ne treba, i za grad je perfektan.(jos kad mu sredim mapu i dodam visoko sediste-milina) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 85 Napisano Četvrtak u 07:51 U prolazu, 50 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam najzad stavio povišeni vizir koji sam uzeo od ŽivketaU početku malo čudno - ali na otvorenom definitivno mnogo više mušica pokupi od kacige 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 85 Napisano Četvrtak u 09:27 U prolazu, 50 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan E sad jedno pitanje za one koji često putuju u dvoje Da li podešavate posebno nešto oko vešanja za vožnju sa saputnikom? Pošto sam početnik, a supruga često ide samnom, do sada nisam dirao ništa oko suspenzije (doduše nismo mnogo ni teški, zajedno smo nešto oko 140-145kg) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 7481 Napisano Četvrtak u 10:13 BJB Maxi Scooter Club, 6255 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Samo peglaj. Ja sa full tovarom i nas dvoje dobrano teži od vas i ništa pipao nisam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 98 Napisano Četvrtak u 10:22 U prolazu, 98 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @batica87 zavisi da li voziš noću. Ja zadnji amortizer zategnem - (okrenem 5 krugova u smeru kazaljke na satu). Takođe sam malo spustio kratko svetlo ali to je poduhvat sam za sebe Far je visoko, pa još kad sedne neko nazad može da smeta vozilima koja idu u susret i ima uvek pametnjakovića koji neće da ugase duga svetla. Ako se ne vozate noću, kao što kolega kaže, sedi i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 204 Napisano Četvrtak u 10:39 Svrati ponekad, 162 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi i od toga kako ide raspodela tih 145kg,, ako ti imas 100kg a ona 45kg onda ništa ne diraš , a sa druge strane ako je obrnuto .. malo šale za vreme pauze na poslu , da se gospodja ne naljuti 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 85 Napisano Četvrtak u 14:15 U prolazu, 50 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Društvo hvala vam puno! Veoma mi znači jer sam u velikoj gužvi što poslovno, a i zdravstveno i ne uspevam uopšte da uživam kao čovek na dva točka (niti da prođem kroz svaki post na temi). Ali se nadamo da sledeća 3-4 meseca iskoristimo na pravi načinI tako, sada trebam juriti neke bočne nosače za torbe/kofere. Pa ako imate i preporuke za nosače (koji se lako ugrađuju, a ako ih još i ima u nabavci kod nas je dodatni plus (mada može i sa dostavom u Srb)) - voljan sam da čujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvomotorac 14 Napisano Četvrtak u 14:20 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd - Nis Motocikl: CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Dusan Krusevacu zdravlje, da te sluzi kako si zamislio i odvede kuda si naumio! Ono sam napisao jer mi je povisen vizir bio sledeca stavka za motor. To sto sam video u salonu samo me opredelilo da kupim originalni povisen vizir. Inace, u medjuvremenu sam dodao i kofer, izbor je pao na Shad SH58X (taj tj takav mi se svidja). Montirao sam ga direktno na motor, bez Top Master ploce koju prodavci inace prodaju posebno uz kofer, zavisno od tipa motora. Ako se neko odluci za slican kofer novije SH serije, mogu da pomognem savetom kako veoma jednostavno da se montira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Četvrtak u 16:58 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan 50-60kg nazad je bitna razlika i naravno da treba pojacati preload inace se remeti geometrija motocikla. Druga stvar je ovo sto je kolega naveo, far ce da bije visoko i zaslepljuje druge vozace. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3356 Napisano Četvrtak u 17:30 (promenjeno) Drug član, 1577 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Rider000 je napisao: pojacati preload Mislim da si mislio podesiti "sag" Promenio Četvrtak u 17:33 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Četvrtak u 17:53 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19658 Napisano Četvrtak u 18:16 Integrisan, 6070 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Yup. Ovo i ja radim, sa suvozacem odmah na maksimum. Verovatno ni onda nije skroz dovoljno ali bolje nego kada je podesen samo za jednog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 85 Napisano Četvrtak u 21:26 U prolazu, 50 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan A jel potrebno i podešavanje prednje viljuške ili je dovoljan samo zadnji deo?Za početak, verovatno, neću ništa dirati - ali ću probati da se edukujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3356 Napisano Četvrtak u 21:29 Drug član, 1577 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Prednje i zadnje vešanje moraju biti usklađeni,ukoliko imas opciju da podešavaš napred,vile...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3841 Napisano Četvrtak u 23:05 Malinar u pokusaju, 1782 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 6. 2025. at 21:05, Skittles je napisao: Duša me boli. Jesam ja dobro prošao u zameni, ali ne ovoliko dobro. Ni meni nije jasna ni logika ni lik. Još kad mi je poslao ovo par dana nakon što je položio za A... (prvo je motor nabavio pa tek onda dozvolu) Nije taj motor to zaslužio. Previše sam i vremena i truda i ljubavi uložio. Ajde sad da ne budem Mile Kontraš, ali da li zaista misliš da bi taj papir zvani A kategorija napravio neku razliku (naročito sa našim sistemom obuke za A)? Ok, ne treba voziti "na divlje", ali čovek je pao na rastresitom terenu, nije baš da je kreten, jebi ga, desi se i najboljima. Drugo, ako je u potpunosti isplatio motor, njegov je i može da ga gurne sa litice, niko nema pravo reč da mu kaže. Neka je čovek živ, zdrav i nepovredjen izašao iz ovog problema, a motor je gomila gvoždja, napravio ih je Kinez milion i napraviće ih još 5 puta toliko. Prošle godine sam prodao motor koji je bio u mom vlasništvu punih 10 godina, kada ga je malac od nepunih 20 godina isterao iz dvorišta, zadrhtalo mi je srce i imao sam osećaj kao da sam izdao dobrog prijatelja. A onda sam shvatio da je to materijalna stvar, koja u biti i nema neku vrednost, objasnio malcu da nije igračka i da čuva glavu. Da nije bio sa ocem, ne bih mu ni prodao motor jer sa nepunih 20 godina sigurno nema kategoriju za motor od 80 konja. Čujemo se i dan danas, provalio malac da sam se smorio kada je odvezao suzuki, pošalje mi neki snimak ili sliku, vozi ga i uživa. A onda sam se okrenuo motoru koji je bolji od suzukija u svakom pogledu, mislim da to i ti treba da uradiš. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 230 Napisano Petak u 05:05 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče podešavanja vešanja, zar ne piše u uputstvu tačno u kojim uslovima i kada se koliko i kako podešava prednje i zadnje vešanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1780 Napisano Petak u 06:23 Drug član, 1200 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno da pise koliko treba da bude "sag". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...