Mirko1996 12 Napisano Januar 5 U prolazu, 21 postova Lokacija: Trebinje Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sada gledao ove sve CF motore. Realno ovaj 450MT je posle 800tke najbolji za put i da kazes eee vidi lijep predio sad cu se popeti po makadamu. Kod mene u Hercegovini kamenje ko da ides po iglama. Mislim da je 450tka pun pogodak za takve puteve pored u odnosu na ove druge cf modele. Ja kao manji poznavalac tako gledam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2701 Napisano Januar 5 (promenjeno) Drug član, 1181 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Jel pokriva kasko off ,il sam se zeznuo @živke Promenio Januar 5 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2701 Napisano Januar 5 Drug član, 1181 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Mirko1996 je napisao: Ja sam sada gledao ove sve CF motore. Realno ovaj 450MT je posle 800tke najbolji za put i da kazes eee vidi lijep predio sad cu se popeti po makadamu. Kod mene u Hercegovini kamenje ko da ides po iglama. Mislim da je 450tka pun pogodak za takve puteve pored u odnosu na ove druge cf modele. Ja kao manji poznavalac tako gledam. Najbolji je koji ima klirens najveći pa onda vešanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirko1996 12 Napisano Januar 5 U prolazu, 21 postova Lokacija: Trebinje Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se @Džim Džarmušali mi koji se ne razumijemo toliko u motore gledamo po izgledu. Meni ce biti ovo prvi motor u zivotu na koji sam sjeo. A sto se tice razumjevanja dijelova jedino znam gdje je gas kocnica mjenjac kvacilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2701 Napisano Januar 5 Drug član, 1181 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj model ti je super po svemu i da si zahtevniji vozač.To sa plastikama je najmanji problem ne opterećuj se nije to baš toliko bitno a i slabo u normalnom korišćenju,drugo je ozbiljan off često.Dobro si odabrao uživaj kad stigne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 192 Napisano Januar 5 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Vojkankoji je sledeci, a jeftini? 700 MTПослато са M2101K9G помоћу ТапатокаEdit: sad vidim da ti je prvi motor, drži se 450tke, ipak, sa srećom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirko1996 12 Napisano Januar 5 U prolazu, 21 postova Lokacija: Trebinje Prijavi odgovor kao problematičan @Vojkan 700MT kad bi izasao ovdje sa asvalta mogu da se kladim guma bi stradala. To je po mom misljenju top zujalica po gradu. Gledao sam samo gume ove sto se dobijaju fabricki. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mirko1996 12 Napisano Januar 5 U prolazu, 21 postova Lokacija: Trebinje Prijavi odgovor kao problematičan @živkedobro taj tvoj ima jos plastike na sebi kako ga vozas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 192 Napisano Januar 5 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si, izviniПослато са M2101K9G помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5869 Napisano Januar 5 Drug član, 2036 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Mirko1996 Šalu na stranu, nisam ja baš neki vozač, a i nije da ne pazim motor. Pao sam samo jednom sa njim, na snegu, a i krivo mi je što sam odrao plastike, planiram da sredim. Znam za providne folije i hteo sam da ih stavim ali nisam stigao pre ture, kao ni kreš barove. Ali sve će da bude 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boqy 126 Napisano Januar 7 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Novi auspuh za 2025. god. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1728 Napisano Januar 8 Drug član, 616 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ima da zvuči ko usisivač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 103 Napisano Januar 13 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan To je to https://youtu.be/8vz5YqciyAY Promenio Januar 13 član riderOfTheStorm 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 103 Napisano Subota u 12:05 U prolazu, 48 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo zanimljiv post koji mozda rjesava problem trzavog gasa Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden... Ako je ko u mogucnosti da proba, bio bih zahvalan. Ja nisam trenutno fizicki kod motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17416 Napisano Subota u 12:21 Integrisan, 5149 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste probali sa kit-om za eliminaciju o2 senzora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 103 Napisano Subota u 15:37 U prolazu, 48 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, riderOfTheStorm je napisao: Vrlo zanimljiv post koji mozda rjesava problem trzavog gasa Bei Facebook anmelden WWW.FACEBOOK.COM Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du kennst, zu verbinden... Ako je ko u mogucnosti da proba, bio bih zahvalan. Ja nisam trenutno fizicki kod motora. Za one koji nisu u grupi i ne mogu procitati: So here it is, simple easy fix for the fuel cut on the 450MT. I will give a bit of background on what is actually going on here for those that are interested and a link to me, to show I am not just a Snake Oil salesman.....I have been doing this for 30 odd years. https://www.fullnoise.com.au/fullnoise-news/kiwi-technician-wins-2013-yamaha-oceania-tech-gp/ So the fix is simple, fully reversible and in no way will it affect the bikes performance or warranty, because it is not asking the bike or ECU to do anything that it does not normally do anyway, we are simply asking it not to do it, not just sometimes. Emissions has always been a thing and more so in recent years. The 450MT has a fairly abrupt fuel cut on deceleration as most have noticed. Even with the recent update, it is still a thing. So i got to thinking. Lets bypass it. With the gear I currently have available I managed to read the ECU mapping and data and got to studying it. The 450MT has a programmed overrun fuel cut, to help with emissions. It physically shuts off the fuel injector when the throttle is completely closed and the bike is in overrun. However, there is a Map active that comes into play under 3000 rpm or there abouts when the clutch lever is pulled in. It releases the fuel cut. Quite simply if the bike did not have this mapping, on overrun, slowing down with the fuel injector turned off, when you squeeze in the clutch lever to down shift......there is no fuel currently coming in.........you got it, the bike would simply stall out between gears down shifting, because it has no fuel to keep running as the injector is currently off. Not ideal. To counter this the ECU has a clutch switch that recognises when you squeeze the clutch to down shift or coast to a stop in gear and releases the fuel cut, to keep the engine running. Simple fix. Unplug the two wires going to the clutch switch on the LH perch and connect them together as per the attached photos. the ECU will now not apply the fuel cut....ever. It will simply stay on the normal map. After the mod, It took about a 30 minute ride for the long term fuel trims to fall back into place and now it is as smooth as one would like. No snake oil, just an in depth understanding of engine management and many years of trying to better the system. Enjoy everyone!!. It's a different bike. The only downside as such is that now if your bike is in gear and you hit the starter it will try and start. Please pull the clutch in!. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5869 Napisano Nedelja u 15:41 Drug član, 2036 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo zanimljivo, mada nisam razumeo do kraja. Ali mogu mozda da probam sutra. Daj i te slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Nedelja u 15:44 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima li nekog iz NS i okoline ko je voljan da pokaze motor? Ne mora proba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4221 Napisano Nedelja u 15:57 Nemanja Stojanović, 1421 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan ... ako je Beograd okolina Mada, ako sačekaš da bude malo toplije, nađemo se na nekom delu onog nasipskog autoputa između naših gradova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2645 Napisano Nedelja u 16:03 Strucnjak, 1633 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Skittles said: ako je Beograd okolina Zavisi od temperature. Sad nije Ako se ne snadjem za NS, cujemo se uskoro za nasipski autoput 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 103 Napisano Nedelja u 16:57 U prolazu, 48 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 1. 2025. at 16:37, riderOfTheStorm je napisao: Za one koji nisu u grupi i ne mogu procitati: So here it is, simple easy fix for the fuel cut on the 450MT. I will give a bit of background on what is actually going on here for those that are interested and a link to me, to show I am not just a Snake Oil salesman.....I have been doing this for 30 odd years. https://www.fullnoise.com.au/fullnoise-news/kiwi-technician-wins-2013-yamaha-oceania-tech-gp/ So the fix is simple, fully reversible and in no way will it affect the bikes performance or warranty, because it is not asking the bike or ECU to do anything that it does not normally do anyway, we are simply asking it not to do it, not just sometimes. Emissions has always been a thing and more so in recent years. The 450MT has a fairly abrupt fuel cut on deceleration as most have noticed. Even with the recent update, it is still a thing. So i got to thinking. Lets bypass it. With the gear I currently have available I managed to read the ECU mapping and data and got to studying it. The 450MT has a programmed overrun fuel cut, to help with emissions. It physically shuts off the fuel injector when the throttle is completely closed and the bike is in overrun. However, there is a Map active that comes into play under 3000 rpm or there abouts when the clutch lever is pulled in. It releases the fuel cut. Quite simply if the bike did not have this mapping, on overrun, slowing down with the fuel injector turned off, when you squeeze in the clutch lever to down shift......there is no fuel currently coming in.........you got it, the bike would simply stall out between gears down shifting, because it has no fuel to keep running as the injector is currently off. Not ideal. To counter this the ECU has a clutch switch that recognises when you squeeze the clutch to down shift or coast to a stop in gear and releases the fuel cut, to keep the engine running. Simple fix. Unplug the two wires going to the clutch switch on the LH perch and connect them together as per the attached photos. the ECU will now not apply the fuel cut....ever. It will simply stay on the normal map. After the mod, It took about a 30 minute ride for the long term fuel trims to fall back into place and now it is as smooth as one would like. No snake oil, just an in depth understanding of engine management and many years of trying to better the system. Enjoy everyone!!. It's a different bike. The only downside as such is that now if your bike is in gear and you hit the starter it will try and start. Please pull the clutch in!. Ko odluci da proba neka to uradi na svoju odgovornost. Da ne bude da sam ja kriv ako sta ne bi bilo dobro. Ja cu licno probati kad budem kuci. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6082 Napisano Nedelja u 20:48 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kako jednostavno zvuči i izgleda ovo riješenje, nestrpljivo čekam Feedback.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderOfTheStorm 103 Napisano Nedelja u 21:31 U prolazu, 48 postova Lokacija: Prijedor, RS BiH Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Inace u komentarima na FB postu ljudi govore da ovo radi. Poslije premostanja senzora kvacila, treba odvesti nekih cca 50km da se ECU prilagodi, i onda je navodno extra smooth gas. Jedine promijene bi trebale biti manje kocenja motora pri pustanju gasa jer se ne isljucuje injektor goriva u motor..., i ako je motor u brzini a podjes ga paliti, nema vise kill zbog kvacila. Svako na svoju odgovornost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5869 Napisano Nedelja u 21:49 (promenjeno) Drug član, 2036 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, el classico said: Kako jednostavno zvuči i izgleda ovo riješenje, nestrpljivo čekam Feedback. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Skoro pa too good to be true, ali hajde, videćemo edit1: Dakle svodi se na to da lažeš ecu da je kvačilo stisnuto sve vreme. Postavlja se pitanje da li taj signal utiče na još nešto osim na stvari pomenute u postu? I malo mi je nelogično ovo kao 50km da se vidi razlika... Kad se promeni signal sa senzora promena treba da bude instant, ne razumem šta ecu treba tu da "uči". edit2: Nažalost, baš sam u gužvi ovih dana i pitanje je kada ću moći da probam ovo. Promenio Ponedeljak u 13:09 član živke 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 160 Napisano Ponedeljak u 17:03 Svrati ponekad, 136 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan Onda mu nekako dođe logično da krene da "puca" iz auspuha na nekoj dužoj nizbrdici sa zatvorenim gasom,,,jer mora negde sagoreti to +gorivo , inače voge puca po defaultu i nema tu "rupu" u gasu . Samo teoretišem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...