Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 1386 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Мени је што се квалитета тиче било довољно што сам у суботу пробао и видео 450мт који вози Душан Благојевић.

Мотор на сату има преко 8.000км и то вероватно све вожено без штедње, пун гас по шуми, макадаму... љути оф... има на његовом инстаграму све куда је и како вожен.

Притом на свим овим камповима и семинарима он им је мотор за тест.

Значи возило га, што се каже, и кусо и репато.

А мотор као нов и што се тиче физичког изгледа и што се тиче рада и вожње.

Да нема прече финансијске трошкове, већ би један био у гаражи.

Promenio član Marko05
  • Sviđa mi se 5
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Na tom što vozi Dule je menjan agragat mislim :) . Probao sam ga i ja. Ruku na srce nije krepao od opterećenja nego je negde naseo pa ga polupao. Ipak to nije gard Enduro ali se vozi tako. Realno od kineza nekako mi deluje da CF moto ima najbolju završnu obradu. Nažalost nije me kupio, mlitavo mi to posle KTM 790, ali stvarno dobro urađen motor za nekog ko nije vozio jače, ulazi ili se ponovo vraća u moto svet. Ne prodaje se dzabe kao besan svugde po svetu

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1386 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

И не мењао га куда га је и како возио.

И да је пролупао не би ништа чудно било.

Оно што он вози са овим мотором 70% просечних корисника неће у животу пробати.

Мени некако делује као моторчић за сваки дан. Што се каже, свака кућа бар по један да има.😁

И да се нешто по граду заврши, и да се провозаш викендом, а и кад ти се смучи магистрала да мало залуташ споредним путевима.

Мало троши, регистрација није много... а опет ново.

За неке мање паре не можеш ништа пристојно да нађеш а да није старо 15 година и да није згазило ко зна колико.

За моје неке тренутне услове и могућности мислим да би ми идеалан.

Promenio član Marko05
  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450MT

CFMOTO je posvetio preko 4.000 sati razvoja modelu 450MT, što uključuje testiranje i usavršavanje motocikla. Tako da nema greške. Prošle godine su prepoznati od strane Yamahe i potpisan je ugovor o strateškoj saradnji. Ne treba zaboraviti da kod nas najdužu fabričku garanciju ima 800MT od čak 5 godima, znam znam da je marketing ali ipak ....

• Drug član, 2295 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 4 minuta, zagor-te-nei je napisao:

CFMOTO je posvetio preko 4.000 sati razvoja modelu 450MT, što uključuje testiranje i usavršavanje motocikla. Tako da nema greške. Prošle godine su prepoznati od strane Yamahe i potpisan je ugovor o strateškoj saradnji. Ne treba zaboraviti da kod nas najdužu fabričku garanciju ima 800MT od čak 5 godima, znam znam da je marketing ali ipak ....

Ni jedna fabrika ne daje garanciju veću od 12-24(eventualno) meseca. Sve ostalo je dilerska markentinška patkica kako bi diler više zaradio. Fabrika se ne buni ni da diler da 100 godina garancije jer to fabriku ne zanima...oni su prodali motocikl i završili su posao, sve ostalo je na drugoj instanci. 

• Drug član, 3605 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

To teška posla da je tako. Diler daje fabričku garanciju, ili kraću. Vozila su kvarljiva roba, što bi neko rizikovao da plaća potencijalno skupe kvarove iz svog džepa?

pre 6 minuta, boza_kg je napisao:

To teška posla da je tako. Diler daje fabričku garanciju, ili kraću. Vozila su kvarljiva roba, što bi neko rizikovao da plaća potencijalno skupe kvarove iz svog džepa?

hehhh gle čoveka...ja teško da navodim stvari koje nisam proverio, baš vodim računa o tome...mooožda nekad kiksnem :) ali u većini stvari prvo proverim.

Evo ti SS jednog od naših dilera na konto nekih mojih pitanja vezano za nov motocikl i servisni interval kao i za garanciju. Dakle ovo je deo odgovora poslat meni sa zvaničnog mejla našeg dilera...

Diler.thumb.jpg.1028d1e28e238e039f9ec66b65911fdb.jpg

Ne znam kako je to rešeno u Španiji, neka kvaka postoji, ali je protiv ekonomske logike, ne bih rekao da tako kod nas neko radi.

Mislim, radio sam nekad u prodaji\servisu računara i tehnike. Dešavalo se da 90% nekog proizvoda\komponente gecrkne pred istek garancije. Kad bi morao da plaćaš iz džepa, moglo bi samo ključ u bravu i bankrot.

• Drug član, 559 postova
  • Motocikl: -

Ko god da daje garanciju, bitno je da je daje.

Mada je jasno da Guevara ima veliko povjerenje u svoje proizvode. 5 godina garancije i dugoročni test 800MT.

Ne daje diler garanciju 5 god zato što ima poverenja, nego nema rizik jer ju je prosledio od fabrike. A duga garancija mu odgovara, jer veže kupca 5 godina, da naplaćuje servis.

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure

Ajd ja kao ekonomista i neko ko se bavi (na žalost) ovom problematikom da napišem par redaka. Ta "garancija" od 2 godine je zapravo uslovljena Zakonom o zaštiti potrošača i odnosi se na saobraznost svakog novog proizvoda. Znači bez obzira da li kupili motocikl ili fen za kosu "garancija" - saobraznost na nov proizvod je minimalno 2 godine (ovde mislim na važeću zakonsku regulativu u Srbiji), sve što dobijete preko 2 godine nije uslovljeno zakonom već politikom zvaničnog uvoznika. Na pr. konkretno BMW daje garanciju od 5 godina, gde su prve 2 uslovljene gore pomenutim zakonom, a ostale 3 su uslovljene politikom uvoznika na šta ga naši propisi apsolutno ne obavezuju već je eto to vid nekog pozitivnog marketinškog pristupa za privlačenje kupaca i naravno vera u sopstveni kvalitet proizvoda. Dalji odnos između same fabrike kao proizvođača i uvoznika kao prodavca iskreno nikada nisam istraživao, a svakako postoji i regulisan je između njih posebnim ugovorima. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Ja opet moram da ponovim - BMW fabrička garancija je 5 god, a diler ima na raspolaganju mogućnost da to primeni ili ne. Zakonom su jelte propisane min 2 godine.

Moj Kymco u EU ima 5 god garancije, a kod nas 3. Voge ima izvan isto 5, kod nas 4, itd. Nije BMW a ni CF nešto pa sad mnogo posebno😀

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure

Tako je, uz jedno veliko ali, ako govorimo konkretno o srpskom tržištu, saobraznost proizvoda je regulisana Zakonom o zaštiti potrošača, a garancija koja se ostvaruje ugovorom o kupoprodaji robe je kao takva regulisana Zakonom o obligacionim odnosima. Da rezimiramo saobraznost se mora ispoštovati u propisanom roku, a garancija samo ako je kao takva ugovorena. 

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, admiki je napisao:

Ko god da daje garanciju, bitno je da je daje.

Mada je jasno da Guevara ima veliko povjerenje u svoje proizvode. 5 godina garancije i dugoročni test 800MT.

Nema poverenje već im se isplati da se toliko bakću jer im je zarada od delova i servisa na te 3 godine veća nego rizik koji im visi nad glavom.

@boza_kg mešaš vrstu garancije... @Ivanhoe je vrlo dobro pojasnio. Nema BMW 5 godina fabričke garancije već diler daje dodatne 3 godine. Opet kažem...teško da će bilo koja fabrika dati toliku garanciju.

Prosto se dileru isplati da na sitno zaradi više...

• Drug član, 4123 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Dečki, MT je tema….

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Hvala 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMOTO 450MT

Generalno, garanciju za motocikl daje proizvođač, a ne diler. Diler je zadužen za posredovanje u realizaciji garancije, kao i za pružanje servisa i podrške prema smernicama proizvođača. Ovo znači da se garancijska politika i uslovi definišu od strane proizvođača, a diler "pomaže" korisnicima u procesu ostvarivanja garancije, popravke i servisiranja motocikla u okviru ovlašćenog servisa.

Garancija obično pokriva fabričke neispravnosti ili kvarove nastale zbog greške u proizvodnji, a uslovi za ostvarivanje garancije uključuju redovno održavanje i servisiranje motocikla u skladu sa preporukama proizvođača.

Promenio član zagor-te-nei
  • Podržavam 1

pre 13 minuta, admiki je napisao:

Da ponovim- bole me ko daje garanciju. Bitno je da pokriva mene kao kupca proizvoda.

Pa ne pokriva 😂😂😂 veći deo motocikla garancija ne pokriva. Prakticno se garancija odnosi na agregat a ovo ostalo je u domenu dobre volje.

• Podržavam 1

• Drug član, 2972 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
3 minutes ago, mick said:

Pa ne pokriva 😂😂😂 veći deo motocikla garancija ne pokriva. Prakticno se garancija odnosi na agregat a ovo ostalo je u domenu dobre volje.

...skoro pa ništa neće biti u garanciji, a ako bude nešto ozbiljno onda treba biti baš mudar.. Detalji su bitni... 

pre 33 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

...skoro pa ništa neće biti u garanciji, a ako bude nešto ozbiljno onda treba biti baš mudar.. Detalji su bitni... 

ma na žalost dileri su proterali celu priču sa garancijom na mala vrata jer niko od nas skoro i ne čita ona sitna slova. Ja prvi priznajem da ne čitam…jbg.

• Ne silazi, 7295 postova
  • Motocikl: TDM 900

Dati garanciju samo na određeni deo motocikla npr. Samo agregat. Sve je to ista fora kao i za ostale proizvode. Za moju veš mašinu LG daje garanciju 10 godina na inverter. Ostalo je sve dve. Treba čitati što lepo veli Mick.

Meni su recimo rešili komplikovan problem sa elektronikom, u garanciji. Svašta su promenili, a bilo bi extra skupo da sam sam to plaćao. Tako da nije sve baš da ničemu ne služi.

I naravno, fabrika plaća troškove, i delove, i poštarinu, čak i radne sate servisu.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja